Menu

Fotbal

Liga mistrů

Chelsea FC – FK Zenit Petrohrad

1:0

konec (0:0)

14.09.2021, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Skupina H • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 1.21 7.04 16.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5. (22:54:33)
Zápas je za námi. Chelsea si uhájila svůj hubený náskok z 69. minuty, kdy se trefil Romelu Lukaku parádní hlavičkou. Druhý poločas byl stoprocentně ofenzivnější, vidli jsme taky více větších šancí. V 78. minutě mohl zvýšit Alonso, ale pálil těsně vedle tyče. Naopak o minutu později se v obrovské šanci na srovnáno objevil Dzjuba, ale taky se neprosadil. Chelsea tak za obhajobou titulu vykročila úspěšně a zapsala do tabulky první tři body, stejně, jako to dokázal v souběžně hraním duelu skupiny H Juventus.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mason Mount, přichází Ruben Loftus-Cheek.

90+2

Velmi podobně pak vypadala i druhý nastavená minuta. Ruský celek se míče v podstatě nedotkl a prohře už je velmi blízko.

90+1

První minutku nastavení prakticky jen Chelsea držela míč na své obranné polovině a soupeři ho vůbec nepůjčila. Pak s ním vyjela do útočné části hřiště.

90

Ještě se ale bude chvíli hrát. Čtvrtý sudí zvedl nad hlavu tabuli, na které svítí čtyřka, takže má Zenit ještě celé čtyři minuty k vyrovnání.

89

Zenit se snaží nakopávat míče dopředu, ale nenachází své hráče. Vypadá to, že dnes už Chelsea svůj výsledek uhájí, protože si toho ruský celek neumí příliš vypracovat.

88

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jaroslav Rakyckyj, přichází Danil Krugovoj.

88

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Claudinho, přichází Andrej Mostovoj.

87

Chilwell tentokrát zkusil nacentrovat do vápna, ale ani nyní mu pas nevyšel. Zachytil ho totiž jeden z obránců a obrátil hru na druhou stranu.

86

Zenit drží míč u své branky a moc se kupředu nehrne, což je dost podivné, vzhledem k tomu že prohrává a do konce zbývají čtyři minutky.

85

Chilwell, který se před malou chvílí dostal na hřiště, poslal v nadějné šanci velmi přetaženou průnikovou přihrávku a zhatil tak postup svého týmu na branku.

84

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází Thiago Silva.

83

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Marcos Alonso, přichází Ben Chilwell.

82

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Kirill Kravcov.

81

Mendy se při zákroku ale patrně zranil, nebo alespoň inkasoval tvrdou ránu od Dzjubovy kopačky, která do něj v letu hráče narazila. Nyní je ošetřován na trávníku.

80

Na druhé straně se ve obrovské šanci objevil Artěm Dzjuba, který před chvílí přišel na plac! Dostal se až před branku sám, kde kopl do míče, který ale vyrazil brankář Mendy.

78

78. Šance - Alonso

78

Marcos Alonso se octl ve velké šanci, když ve vápně dostal míč a po sklepnutí ho mezi nohama soupeře poslal těsně vedle pravé tyčky Kricjukovy branky.

77

Kuzjajev se nyní provinil ostrým faulem, který kupodivu sudí netrestá žlutou kartou. Hráči ale aspoň výrazně domluví, že tohle by opravdu dělat neměl.

76

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Marcus Wendel, přichází Alexandr Jerochin.

75

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Malcom, přichází Arťom Dzjuba.

74

Mateo Kovačić střílel zpoza pokutového území, ovšem míč poslal jen do protihráčů postavených nedaleko něj. Kuzjajev pak míč odkopl pryč.

73

Mason Mount si přebral míč v pokutovém území Zenitu, na střelu mu to ale nesedlo, tak vyzkoušel kličku, která mu ovšem nevyšla a míč pak ztratil.

72

Dvacet minut do konce řádného hracího řasu. Zenitu defenzivní taktika vycházela velmi dobře až do teď. Chelsea si ale gól za aktivitu zasloužila.

69

69. Romelu LUKAKU - 1:0

69

Chelsea právě vstřelila branku!
Je tady první gól. Domácí se ujímají vedení, a to po kombinaci před vápnem, po níž si míč vzal na starost kapitán Azpilicueta, který ho perfektně nacentroval do vápna, kde si ho našel ROMELU LUKAKU, vyskočil nad obránce a poslal ho hlavou do branky. Asistence: César Azpilicueta.

69

Chelsea zmatkovala v obraně. K míči se pak dostal Wendel, který poslal zajímavou zatočenou ránu do vápna, ovšem opět jen do rukavic Mendyho, který si připisuje druhý úspěšný zákrok.

68

Roh si na starost opět vzal Marcos Alonso. Tentokrát se mu ale vůbec nepovedl, nahrál míč přímo na kopačky protivníka a dovolil mu tím i protiútok.

67

Alonso vybojoval míč zpět a zkoušel po pravé straně projít přes soupeře, což se mu nakonec i povedlo, ale další protihráč mu míč odkopl. Bude se opakovat rohový kop.

66

Alonso si vzal na bedra rozehrání rohového kopu. Z něj poslal velmi hezký míč do vápna, kde ho ale na poslední chvíli soupeř dokázal odrazit.

65

Havertz vlétl na hřiště v plné parádě, po přihrávce se zbavil dokonce několika protihráčů. Nakonec ale nepronikl až do vápna, zastavil ho poslední obránce soupeře.

64

Marcos Alonso se postavil k míči na značce pro volný přímý kop. Ten nakonec poslal do vápna, kde míč chtěl hlavičkovat Lukaku, ale naskočil si na něj gólman Zenitu.

63

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Hakím Zíjáš, přichází Kai Havertz.

62

Žlutou kartu dostává Jaroslav Rakyckyj (FK Zenit Petrohrad). Ten zatáhl za záchrannou brzdu, když soupeře, který mohl proniknout za míčem, jenž mířil za obranu, skluzem podrazil.

60

je za námi hodina hry a stále jsme neviděli žádný gól. Největší šancí zůstává střela Zíjáše ze 49. minuty, kterou však vychytal Kritsyuk.

59

Lukaku dostal od Kovačiće velmi dobrý míč na hranici vápna, který mu chtěl belgický snajpr vrátit, jenže Chorvat zpětnou přihrávku nezachytil a akci tak pokazil.

58

Mount měl hodně prostoru před vápnem a chtěl zkusit zatočenou ránu, která by možná i měla šanci na úspěch, jenže před Mounta skočil jeden z protihráčů a na poslední chvíli míč zablokoval.

57

Velmi dobré přečíslení zaznamenal i Zenit, ovšem Barrios chtěl přenést hru na pravou stranu na Malcoma, jenže míč poslal na kopačky nejbližšímu hráči Chelsea.

56

Výtečná kombinace domácího celku skončila skvělou přihrávkou Lukaka na Jamese, který následně z pravého rohu vápna pálil. Trefil však jen boční síť.

55

Mendy měl nyní potíže s rozehrávkou, protože ho velmi dobře napadal Azmún. Chelsea ale poté rychle přenesla hru na druhou stranu a dostala se do útoku.

53

Následný rohový kop nebyl moc zdařilý. Ruský tým se s míčem dostal k půlící čáře. Následně začal kombinovat, ale blíže k brance se nedostává.

52

Petrohradští se následně dostali do dobrého útoku. Jeden z hráčů se dostal k míči, ale Christensen mu ho odkopl od nohy a je z toho rohový kop.

51

Alonso z levé strany poslal míč před branku, kde byl připraven Lukaku. Do skluzu se před něj ale dostal jeden z hráčů defenzívy Zenitu a míč poslal pryč.

50

Další střelu Chelsea měl tentokrát na svědomí netradiční střelec Antonio Rudiger. Ten ale neměl příliš dobrou mušku a míč poslal dost mimo pravou tyčku.

49

49. Šance - Zíjáš

49

Hakim Zíjáš se dostal ve vápně k odraženému míč, který si ve skoku zpracoval a následně ho z halfvoleje poslal na branku. Míč ale velmi dobrým skokem zlikvidoval Kricjuk.

48

Chelsea přebrala míč u branky soupeře a kombinovala na pravé straně. Následně míč stáhla do středu, ale už nic nevymyslela. Nechala se obrat.

47

Druhý poločas právě začal. Úvodní výkop měl tentokrát Zenit Petrohrad. Žádný z týmů do druhého poločasu neprovedl ani jedno střídání, a tak se pokračuje v sestavách, které do zápasu nastoupily od začátku

46

Začal druhý poločas.
První poločas je tedy za námi. Moc šancí jsme v něm neviděli, i když se Chelsea snažila hrát velmi ofenzivně. Občas i Zenit vystrčil růžky, ale nic vážného to nebylo. Nejvíc byl vidět určitě Romelu Lukaku, kterého si však obránci zatím dobře hlídali.

45

Sudí se rozhodl nenastavovat žádný čas navíc. První poločas skončil.

45

Žlutou kartu dostává César Azpilicueta (Chelsea FC). Toto od kapitána Chelsea nebylo ale vůbec sportovní, soupeřova hráče trefil silně loktem.

43

Kovačić sprintoval po levé straně s Mountem, následně mu míč do běhu předal. Mount byl ale stíhán protihráčem, a tak pálil už z dálky a vůbec se netrefil.

42

Rohový kop si na starost vzal Hakim Zíjáš, který ovšem nikoho ze spoluhráčů ve vápně nenašel. Míči byl hodně blízko Azpilicueta, ale usměrnit do branky ho nedokázal.

41

Nyní byl Kovačićův pokus už lepší. Po teči jednoho z domácích míč z jeho střely zapadl za vnější brankovou čáru a bude se kopat rohový kop.

40

Ani nyní to Blues nevyšlo. Zijáš kombinoval s Mountem, následně míč přenechal Kovačićovi, který ho následně ztratil.

39

Hra se motá kolem vápna Zenitu poslední minuty. Chelsea se ale stále nedostává do nějaké pořádně šance, což zřejmě hodně štve trenéra Tuchela, jenž je na střídačce v emocích.

38

38. Šance - Rakyckyj

38

Tak tohle byla zatím asi největší šance zápasu. Rakyckyj se na hraně pokutového území krásně zbavil kapitána Chelsea Azpilicuety a hned poté vyslal krásnou zatočenou ránu. Škoda jen, že ji zatočil do náruče Mendyho.

36

Mount měl velmi dobrou možnost, jak po pravé straně vyslat Lukaku do samostatného úniku. Jeho přihrávka ale nebyla dobrá. Mířila přímo na kopačky soupeře.

35

James rozehrál rohový kop z levé strany, ovšem míč odhlavičkoval nejbližší hráč protivníka do autu. Chelsea tak bude vhazovat a pokračovat v kombinaci z levé strany.

34

Naopak v trablích se mohl nyní ocitnout londýnský celek. Jeden ze záložníku poslal průnikový pas až do vápna soupeře, kde byl volný Azmún, který se však k míči přes obranu nedostal.

33

Romelu Lukaku vepředu hodně zlobí. Z protiútoku se sprintem dostal do šance jeden na jednoho a následně už málem osamocen vypálil na branku. Na poslední chvíli se do jeho střely vložil dobíhající ruský obránce.

32

Po velmi dlouhé době se Rusové dostali na útočnou polovinu. Tam vydrželi ale asi jen pět sekund, následně je domácí o míč obrali a okamžitě nastartovali zajímavý protiútok.

31

Azpilicueta se objevil s míčem nezvykle vysoko. Nakonec předal míč na Kovačice, který vypálil. K míči se pak dostal ještě Reece James, jenže jeho rána byla odvrácena.

30

Je za námi půl hodina hry a stále jsme neviděli žádnou tutovku. Do dvou šancí se sice dostal Romelu Lukaku, ovšem nic závratného to nebylo.

29

V posledních minutách se hra zase trochu zpomalila. Míč drží hlavně zenit, a ten s ním operuje před svou brankou. Částečně proto, že ho dále Chelsea nepustí, ale částečně taky proto, že chce hrát hodně opatrně a trpělivě.

28

Marcos Alonso velmi znepříjemňoval hru Santosovi, se kterým běžel svisle od autové čáry až k vápnu. Santos už byl v rozpacích, ale nakonec se mu podařilo odehrát bezpečně.

26

Wílmar Barrios velmi tvrdě, ovšem v souladu s pravidly zastavil Hakima Zíjáše. Ten se nyní válí na zemi a do hry se nechce zapojovat. Mezitím už Zenit operuje na polovině hřiště.

25

Jorginho poslal na hranici vápna míč pro Lukaka. Ten byl zády k bráně, a tak ho ještě posunul zpět na Zíjáše, který vypálil, ovšem napálil hráče stojícího před ním.

24

Reece James se ujal rohového kopu A zahrál ho velice dobře. Přímo z něj míč stočil k tyčce, kde se musel Kricjuk hodně natahovat, aby míč neskončil v ruské svatyni.

23

Další dobrý náběh belgického snajpra do vápna málem skončil pohromou. Na poslední chvíli se před míč a nohy Lukaka vmotal Rakyckyj a míč odkopl. Skvělý zákrok.

22

Tato akce už měla potenciál, Lukaku se v míči dostal ve vápnu, ale byl obrán. Ten se pak ještě odrazil k jinému hráči Chelsea, který taktéž nevystřelil.

21

Alonso si vyžádal dlouhý míč na křídlo, kde ho ale vůbec nezpracoval a nechal ho propadnout do autu. A pěkně za to schytal od Thomase Tuchela.

20

Prvních dvacet minut je za námi. Zatím jsme neviděli žádnou větší šanci. Mírně lepším celkem je Chelsea, ovšem jen o vlásek. Snad se dočkáme trochu ofenzivnějšího fotbalu.

19

Zajímavý "trestńák" v podání ruského celku. Míč byl nacentrován na křídlo, odkud byl zase vrácen na střed. A pak z dálky nakopnut na branku, respektive nad ní.

18

Jorginho chtěl vybojovat míč od Claudinha, ovšem místo toho ho nehezky nakopl a Zenit Petrohrad si tak kopne první přímý volný kop.

17

Zenit poslední chvíle drží míč na své polovině a snaží se vymyslet cestu přes střední část hřiště. Kolem půlící čáry se mu totiž moc nedaří kombinovat.

16

Daler Kuzjajev si přebral míč na křídle a šel s ním do vápna. Tam ho ale čistým skluzem odstavil vracející se Mateo Kovačić.

14

Lukaku se procpal za obranu Zenitu a naběhl do pokutového území. vyskočil na centrovaný míč, ale nedokázal ho hlavičkovat.

13

Mount odhlavičkoval míč směrem ke své brance. Ten se odrazil ke Claudinhovi, který už byl sám před Mendym, jenže zpoza něj se najednou zjevil James a míč naštěstí pro Londýňany odkopl.

11

Nyní to už vypadalo nebezpečně. Dlouhý nákop mířil na Azmúna, který se řítil do vápna soupeře. Nakonec ale situaci zachránil Christensen.

10

Malcom dostal míč na pravou stranu, kde s ním pronikl až na pravé křídlo. Jenže pak už nevěděl, kam dál, a tak přihrál spoluhráči pod sebe, který balon vrátil do obrany.

9

Lukaku se snažil proniknout přes Čisťakova, který se ale obrovským útočníkem Chelsea nenechal odtlačit a míč odkopl na levou stranu spoluhráči.

8

Na druhé straně hřiště zase tvrdý skluz předvedl Hakim Zijáš. Ovšem to už jako faul vyhodnoceno bylo. Zenit si převezme míč a rozehraje od brankáře.

7

Rudiger předvedl velmi tvrdý zákrok, ovšem v rámci pravidel. Malcom se tak s míčem na otevřené levé straně proběhnout nemohl.

6

Několik fotbalistů ze sestavy The Blues se snažilo před vápnem poslat průnikovou přihrávku, ovšem nikomu se to nepovedlo. Zenit dobře míče blokuje.

5

Azpilicueta poslal velmi dobrou přihrávku na střed pro Zijáše, který se mohl pustit do sprintu k brance, jenže si špatně srazil míč a přenechal ho soupeři.

4

Zatím nesledujeme žádnou ofenzivní podívanou. Chelsea se snaží držet míč, ale hraje s ním více na své polovině hřiště. Zenit se k herní pomůcce moc nedostává.

3

Hráči Zenitu se snažili o dlouhý nákop dopředu na Azmúna, jenže na míč vyskočil Rudiger a odvrátil ho ke svému gólmanovi.

2

Úvodní výkop si vzala na starost londýnská Chelsea. Ta zvolila klasickou tmavě modrou variantu dresů. Zenit oblékl bílé dresy a světle modré šortky.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – R. James, Kovačić, Jorginho, M. Alonso – Mount, Zíjáš – R. Lukaku.
Náhradníci: Arrizabalaga – Havertz, Hudson-Odoi, T. Chalobah, Chilwell, Loftus-Cheek, Saúl, M. Sarr, Silva, Werner, Barkley.

FK Zenit Petrohrad: Kricjuk – Suťormin, Čisťakov, Rakyckyj, Santos – Malcom, Wendel, Barrios, Kuzjajev, Claudinho – Azmún.
Náhradníci: M. Keržakov, Odojevskij – Jerochin, Dzjuba, Kravcov, Krugovoj, Mostovoj, Chotuljov.

Rozhodčí: B. Frankowski (Polsko).
Tabulka skupiny H

Chelsea 0z, 0b
Juventus 0z, 0b
Malmo FF 0z, 0b
Zenit 0z, 0b
Zenit

I fanoušci a tým Zenitu může být vesměs spokojen. Ruská Premier Liga má za sebou již sedm kol, z nichž právě fotbalisté Zenitu jsou na její špici. Za zmiňovaných sedm zápasů vybojovali již sedmnáct bodů, přičemž obdrželi osm gólů a dvojnásobný počet jich vstřelili. Na druhé Soči mají náskok dvou bodů. V tabulce Ligy mistrů se očekává jejich souboj s Malmo o třetí místo, které zaručí play-off Evropské Ligy UEFA.

Poslední zápasy (liga)

Zenit – Akhmat 3:1
Zenit – CSKA Moskva 1:0
Ufa – Zenit 1:1
Chelsea

Fotbalisté Chelsea a také jejich fanoušci zažívají šťastné chvíle. Stali se loňskými vítězi Ligy mistrů a v létě obdrželi další trofej za výhru nad Villarrealem v Superpoháru UEFA. Do ligy vkročili pravou nohou a po čtyřech kolech jsou druzí, jen o skóre za Manchesterem United. V létě přivedli za obrovskou sumu jednoho z nejlepších útočníku na světě – Romela Lukaka. Nyní je čeká další mise – obhajoba ušatého poháru.

Poslední zápasy (liga)

Chelsea – Aston Villa 3:0
Liverpool – Chelsea 1:1
Arsenal – Chelsea 0:2
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Chelsea FC – FK Zenit Petrohrad

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 69. R. Lukaku (Azpilicueta)

Karty:   45. Azpilicueta (CHE) – 62. Rakyckyj (PET)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5.

Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta (84. Silva), Christensen, Rüdiger – R. James, Kovačić, Jorginho, M. Alonso (83. Chilwell) – Mount (90+3. Loftus-Cheek), Zíjáš (63. Havertz) – R. Lukaku.
Náhradníci: Arrizabalaga, Bergström – Havertz, Hudson-Odoi, T. Chalobah, Chilwell, Loftus-Cheek, Saúl, M. Sarr, Silva, Werner, Barkley.

FK Zenit Petrohrad: Kricjuk – Suťormin, Čisťakov, Rakyckyj (88. Krugovoj), Santos – Malcom (75. Dzjuba), Wendel (76. Jerochin), Barrios, Kuzjajev (82. Kravcov), Claudinho (88. Mostovoj) – Azmún.
Náhradníci: M. Keržakov, Odojevskij – Jerochin, Dzjuba, Kravcov, Krugovoj, Mostovoj, Chotuljov.

Rozhodčí: B. Frankowski (Polsko)