Menu

Fotbal

Liga mistrů

Chelsea FC – FK Zenit Petrohrad

1:0

konec (0:0)

14.09.2021, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Skupina H • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 1.21 7.04 16.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5. (22:54:33)
Zápas je za námi. Chelsea si uhájila svůj hubený náskok z 69. minuty, kdy se trefil Romelu Lukaku parádní hlavičkou. Druhý poločas byl stoprocentně ofenzivnější, vidli jsme taky více větších šancí. V 78. minutě mohl zvýšit Alonso, ale pálil těsně vedle tyče. Naopak o minutu později se v obrovské šanci na srovnáno objevil Dzjuba, ale taky se neprosadil. Chelsea tak za obhajobou titulu vykročila úspěšně a zapsala do tabulky první tři body, stejně, jako to dokázal v souběžně hraním duelu skupiny H Juventus.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mason Mount, přichází Ruben Loftus-Cheek.

90+2

Velmi podobně pak vypadala i druhý nastavená minuta. Ruský celek se míče v podstatě nedotkl a prohře už je velmi blízko.

90+1

První minutku nastavení prakticky jen Chelsea držela míč na své obranné polovině a soupeři ho vůbec nepůjčila. Pak s ním vyjela do útočné části hřiště.

90

Ještě se ale bude chvíli hrát. Čtvrtý sudí zvedl nad hlavu tabuli, na které svítí čtyřka, takže má Zenit ještě celé čtyři minuty k vyrovnání.

89

Zenit se snaží nakopávat míče dopředu, ale nenachází své hráče. Vypadá to, že dnes už Chelsea svůj výsledek uhájí, protože si toho ruský celek neumí příliš vypracovat.

88

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jaroslav Rakyckyj, přichází Danil Krugovoj.

88

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Claudinho, přichází Andrej Mostovoj.

87

Chilwell tentokrát zkusil nacentrovat do vápna, ale ani nyní mu pas nevyšel. Zachytil ho totiž jeden z obránců a obrátil hru na druhou stranu.

86

Zenit drží míč u své branky a moc se kupředu nehrne, což je dost podivné, vzhledem k tomu že prohrává a do konce zbývají čtyři minutky.

85

Chilwell, který se před malou chvílí dostal na hřiště, poslal v nadějné šanci velmi přetaženou průnikovou přihrávku a zhatil tak postup svého týmu na branku.

84

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází Thiago Silva.

83

Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Marcos Alonso, přichází Ben Chilwell.

82

Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Kirill Kravcov.

81

Mendy se při zákroku ale patrně zranil, nebo alespoň inkasoval tvrdou ránu od Dzjubovy kopačky, která do něj v letu hráče narazila. Nyní je ošetřován na trávníku.

80

Na druhé straně se ve obrovské šanci objevil Artěm Dzjuba, který před chvílí přišel na plac! Dostal se až před branku sám, kde kopl do míče, který ale vyrazil brankář Mendy.

78

78. Šance - Alonso

Chelsea FC – FK Zenit Petrohrad

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 69. R. Lukaku (Azpilicueta)

Karty:   45. Azpilicueta (CHE) – 62. Rakyckyj (PET)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5.

Chelsea FC: E. Mendy – Azpilicueta (84. Silva), Christensen, Rüdiger – R. James, Kovačić, Jorginho, M. Alonso (83. Chilwell) – Mount (90+3. Loftus-Cheek), Zíjáš (63. Havertz) – R. Lukaku.
Náhradníci: Arrizabalaga, Bergström – Havertz, Hudson-Odoi, T. Chalobah, Chilwell, Loftus-Cheek, Saúl, M. Sarr, Silva, Werner, Barkley.

FK Zenit Petrohrad: Kricjuk – Suťormin, Čisťakov, Rakyckyj (88. Krugovoj), Santos – Malcom (75. Dzjuba), Wendel (76. Jerochin), Barrios, Kuzjajev (82. Kravcov), Claudinho (88. Mostovoj) – Azmún.
Náhradníci: M. Keržakov, Odojevskij – Jerochin, Dzjuba, Kravcov, Krugovoj, Mostovoj, Chotuljov.

Rozhodčí: B. Frankowski (Polsko)