Menu

Fotbal

Liga mistrů

Lille OSC – VfL Wolfsburg

0:0

konec (0:0)

14.09.2021, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Skupina G • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.91 3.2 2.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (23:03:32)
Sledovali jsme střetnutí, v němž Lille ve druhém poločase hrálo velkou část v přesile! Lille se sice tlačilo před branku, ovšem radovalo se pouze jednou a jenom krátce, jelikož do hry zasáhl VAR! Poté už před branku Wolfsburg létaly centry, jenomže téměř se všemi si poradil Koen Casteels. Po předvedeném výkonu je jasné, že bod více bere německé mužstvo.

90+9

Konec zápasu.

90+8

VAR pokutový kop odvolal, bude se rozehrávat přímý kop z levé strany. O zakončení nemůže být řeč, spíše uvidíme centr!

90+7

90+7. Zákrok před odvolanou penaltou

90+7

Pokutový kop pro francouzské mužstvo! Amadou Onana byl nedovoleně atakován, ale zdálo se, že to bylo ještě možná venku z vápna. Do hry znovu vstupuje VAR!

90+6

Před hostující branku létá jeden centr za druhým, ovšem Lille nedokáže zakončit!

90+4

90+4. José Fonte (LIL)

90+4

Centr od rohového praporku mířil před branku, kde jej vyboxoval znovu Koen Casteels. K míči se pak dostal José Fonte, jenž hlavou zamířil vedle poloodkryté brány!

90+3

Na ose se nacházel Amadou Onana, jehož dalekonosný pokus mířil na branku. Ovšem zakončení bylo sražené mimo prostor branky, Lille bude kopat roh.

90+2

Zprava odcentroval před branku Yusuf Yazıcı, ovšem hostující kapitán byl znovu pozorný a vysoký míč si stáhl pro sebe. Wolfsburg následně odevzdal zbytečně míč domácím.

90+1

Zpoza vápna a hlavně z jediného kroku se napřáhl Benjamin André, jehož pokus zamířil těsně nad branku. Tribunami to jenom zahučelo a Koen Casteels si také jistě oddychl.

90+1

Nastavuje se šest minut!

90

Do levé části velkého vápna vnikl Burak Yılmaz, kterého dobře clonil Sebastiaan Bornauw. Turecký reprezentant přihrával před branku, kde nebyl nikdo v červeném, a tak měl snadnou práci Koen Casteels.

89

Zeki Çelik předvedl lacinou ztrátu, po které daruje míč soupeři. Je jasné, že německý tým v deseti lidech nebude nikterak moc spěchat.

88

Domácí hráči se znovu usadili na útočné polovině, kde střádají plány, jak vsítit první branku zápasu. Ovšem po delší době zamířil míč napravo, kde neprošel přes soupeře Isaac Lihadji.

85

Žlutou kartu dostal také trenér Wolfsburgu Mark van Bommel, kterému se nelíbilo potrestání svého svěřence!

86

Žlutou kartu dostává Maxence Lacroix (VfL Wolfsburg).

84

K čemu je, že Lille má více šancí, když je nedokáže proměnit! Další centr před branku poslal Yusuf Yazıcı, avšak míče se před brankou chopil hostující brankář. Navíc se tureckému útočníkovi píská ofsajd.

83

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Yannick Gerhardt.

83

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Amadou Onana.

81

Další centr mířil na zadní tyč, kde se nacházel Xeka. Z branky rychle vystartoval Koen Casteels, který soupeři příležitost překazil.

80

K rozehrání přímého kopu se postavil Burak Yılmaz, jehož pokus měl mířit přes zeď k levé tyči. Ovšem pokus zamířil jen do hostujících hráčů!

79

Yusuf Yazıcı si výborně stáhl míč kolem soupeře a postupoval k šestnáctce! Na její hranici jej fauloval Josuha Guilavogui, který domácímu celku nabídl velmi výhodnou pozici ke skórovaní!

78

Dlouhý pas hostujícího celku zamířil na pravou stranu, ovšem balon následně vylítl mimo hrací plochu. Lille velmi rychle rozehrálo a opět kombinuje na útočné polovině hrací plochy.

77

Lille znovu obléhá šestnáctku soupeře, zatím ale čeká na další velké příležitosti. Reinildo se snažil uvolnit na levé straně, ale skvěle zapracoval Lucas Nmecha, jenž ještě vybojoval autové vhazování pro Wolfsburg.

76

Německé mužstvo vybojovalo u středové čáry faul, ovšem po nákopu do šestnáctky o něj znovu lacino přišlo. Francouzský tým se tak opět rychle přesouvá na útočnou polovinu.

74

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází Yusuf Yazıcı.
Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Isaac Lihadji.

73

Wolfsburg získal ve středovém kruhu balon, který opět putoval až k vlastnímu brankáři. Hostující celek se následně balonu lacino zbavil.

72

Do hr už se chystá Yusuf Yazıcı, který byl v loňské sezóně jedním z motorů, který dotáhl Lille k mistrovskému titulu. Zřejmě domácí celek bude trochu měnit formaci.

70

Lucas Nmecha (Wolfsburg) je dalším hráčem, který bude hrát se žlutým upozorněním. Hostující střídající hráč totiž loktem trefil soupeře do hlavy.

69

Francouzské mužstvo je na koni a tlačí se za úvodní brankou zápasu. Další centr letěl před branku zprava, ovšem byl odklizen na další rohový kop. Centr byl prodloužen do zadní části vápna, odkud před branku hlavičkoval Xeka. Před brankou ještě zakončoval hlavou Burak Yılmaz, který našel jen rukavice připraveného brankáře.

67

Další přihrávka mířila do pokutového území, kde osobní souboj nevyhrál Burak Yılmaz. Ovšem na pravé straně si našel odražený míč Jonathan Ikoné, jenž zamířil nad branku.

66

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Sebastiaan Bornauw.
Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Lucas Nmecha.

65

Karetní mariáš pokračuje! Zeki Çelik pronikal do akce po křídle, ovšem skluzem jej zezadu poslal na hrací plochu Gian-Luca Waldschmidt (Wolfsburg).

63

Zpoza vápna se napřáhl Jonathan David, jehož pokus mířil jen doprostřed branky. Velmi dobře připravený byl Koen Casteels, jenž míč vyboxoval do bezpečí.

62

Po souboji se soupeřem zahrál John Anthony Brooks (Wolfsburg) rukou a viděl druhou žlutou kartu! Pusu na špacír si pak ještě pustil Jonathan Ikoné (Lille).

63

Žlutou kartu dostává Jonathan Ikoné (Lille OSC).

62

62. Červená karta po 2. žluté

63

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg).

62

Po vystřídání se opět hraje, ovšem Wolfsburg vymyslel jen přihrávku ke svému brankáři. Koen Casteels následně míč poslal na levou stranu hrací plochy.

62

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Dodi Lukebakio.
Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Gian-Luca Waldschmidt.

59

Tak tohle byla první nebezpečná akce německého mužstva! Za vápnem se k míči probojoval Maximilian Philipp, jehož pumelice zamířila kousek nad břevno.

58

Kevin Mbabu ztratil míč, a tak se ho chopil Reinildo. Ovšem toho odstrčil spoluhráč Burak Yılmaz, který mu následně přihrál patou. Balon následně mířil na hranici vápna, kde si neporadil Jonathan David.

57

Zeki Çelik přihrával na útočnou polovinu, kde si míč více do strany posunul Jonathan Ikoné. Centr francouzského fotbalisty sebrala v přední části šestnáctky obrana.

56

Tohle bylo velmi nepříjemné a také nevinné! Josuha Guilavogui (Wolfsburg) odehrál balon a poté došlápl na kotník Angela Gomese. Jasná žlutá karta!

54

Přihrávka mířila na levou stranu velkého vápna, kde se nacházel zcela osamocený Angel Gomes, k němuž přistoupil až po delší době Kevin Mbabu. Zakončení anglického hráče bylo nepřesné a mířilo nad branku.

53

Centr z pravé strany mířil před branku, kde jej za sebe prodlužoval Burak Yılmaz. Hlavička tureckého útočníka mířila vedle branky a navíc nikdo situaci na zadní tyči neuzavíral.

52

Burak Yılmaz je velmi aktivní, tentokrát si seběhl k pravé postranní lajně, odkud přihrál na hranici vápna. Před branku poté přihrával Jonathan Ikoné, který Jonathana Davida nenalezl.

50

Do hry opravdu vstoupil VAR, který rozhodl o tom, že Angel Gomes neudržel íč na hrací ploše. Místo gólu se bude vhazovat u středové čáry.

48

48. Neuznaná branka Lille

48

Lille právě vstřelilo branku!
Do hry ještě půjde VAR, protože balon dost možná opustil hrací plochu! Po souboji u postranní lajny poslal pas na útočnou polovinu Angel Gomes, jehož vysoký balon poslal hned do strany Jonathan Ikoné. Celou situaci podcenil John Anthony Brooks, a tak se k zakončení z levé části šestnáctky dostal JONATHAN DAVID. Kanadský útočník zamířil pod nohou brankáře do zadní části branky. Asistence: Jonathan Ikoné.

47

Při pohledu na hrací plochu to vypadá, že ani jeden z trenérů nesáhl do základních sestav. Na trávníku byl velmi nešetrně atakován Benjamin André, kterého dohrál Kevin Mbabu.

46

Nizozemský rozhodčí dal pokyn, aby byl zahájen druhý poločas. Balonu se chopil Jonathan David, který přihrál dozadu. Ovšem pas na levou stranu byl sebrán obránci.

46

Začal druhý poločas.
Za bezbrankového stavu byl ukončen první poločas! Do střetnutí lépe vstoupil Wolfsburg, který byl více u míče, ale k šestnáctce se dostával jen sporadicky. Zatímco Ivo Grbić nemusel řešit žádnou velkou příležitost soupeře, tak Koen Casteels už se trochu zapotil. Lille totiž postupem času vyrovnávalo hru a v závěru poločasu působil daleko lepším dojmem. Uvidíme, co se stane ve druhé části hry!

45+3

První poločas skončil.

45+2

Po ztrátě míče se do hry zapojil aktivní Burak Yılmaz, jehož musel faulovat John Anthony Brooks (Wolfsburg). je z toho také první žlutá karta na hostující straně.

45+2

Německé mužstvo po zisku míče nikam nespěchalo. Nejprve balon posunulo až k brankáři a poté dlouhou dobu kombinovalo na vlastní polovině.

45+1

Nastavují se ještě tři minuty navíc!

45

Poslední minutu normální hrací doby prvního poločasu zahajuje s míčem francouzské mužstvo, které se pomaličku přesouvá k soupeřově brance. Ovšem po chvíli se ochotně k zemi kácel Jonathan David, faul se nepískal.

43

Turecký reprezentant si tělem pohlídal míč a vynutil si faul. Burak Yılmaz ještě rozhodčímu ukazuje, že byl držen za dres a měla by se udělovat žlutá karta. Rozhodčí přisoudil míč domácím, do větší akce se ale nepouštěl.

42

Německé mužstvo v posledních minutách tahá za kratší konec provazu! Navíc si komplikuje situaci tím, že vzadu vymýšlí.

41

Po levé straně vnikl do šestnáctky Burak Yılmaz, který měl neustále proti sobě soupeře. Rychlou kličkou se mu podařilo přihrát, ovšem našel jen soupeře na první tyči!

40

Za bezbrankového stavu jdeme do koncovky zápasu! Lille je velmi nebezpečné a postupně zlepšuje svůj herní projev.

39

39. Angel Gomes (LIL)

39

Dalekonosným pokusem se prezentoval Angel Gomes, jehož prudká střela zamířila metr od levé tyče. Anglický hráč prokázal, že má v noze snad dynamit.

38

Tohle prostě musí být žlutá karta! John Anthony Brooks udělal úkrok do strany, zatímco Benjamin André šel na střed. Domácí záložník pak byl stažen k zemi a rozhodčí volí pouze ústní domluvu.

37

Přihrávka Wolfsburgu mířila do šestnáctky, kam si nabíhal také Wout Weghorst. Jenomže toho oklamal Sven Botman, který netrefil balon.

35

Kevin Mbabu zpracoval míč na pravé straně, ale poté nedal přesnou přihrávku. Následně Jonathan David vysunul svého tureckého parťáka, který byl neustále atakován. Burak Yılmaz díky tomu zamířil jen vysoko nad branku a se zpožděním mu byl odpískán ještě ofsajd.

34

U brankové čáry došlo k souboji, po kterém se rozehrávalo pouze od domácí branky. Lille kombinuje na obranné polovině, kde jej soupeř rychle dostupuje.

33

Wolfsburg kombinoval na vlastní polovině, následně vyslal dlouhý pas. Maximilian Philipp skvěle zalepil balon, ovšem přes soupeře nepřešel.

31

Prvním potrestaným hráčem zápasu je Benjamin André (Lille), který chtěl odehrát míč, při čemž kopl do hlavy holandského útočníka.

30

Burak Yılmaz sice hlavičkový souboj na hranici vápna nevyhrál, ovšem odražený balon si našel jeho spoluhráč. Jonathan David se prezentoval střelou, která mířila jen vedle pravé tyče.

29

Ve vzdušném souboji vletěl do soupeře Kevin Mbabu, avšak faul se nepískal. Francouzské mužstvo kombinuje na levé straně, ovšem zatím daleko od branky.

28

Dlouhý balon měl znovu zamířit za domácí obranu, kam už si nabíhal Wout Weghorst. Jenomže výborně zapracoval Sven Botman, který přisoudil balon na stranu Lille.

27

Až k pravé postranní lajně si naběhl Burak Yılmaz, jenž odcentroval. Jenomže balon byl znovu bez potíží odkopnut mimo hrací plochu.

26

Za šestnáctkou se nacházel Maximilian Philipp, který přihrával před branku. Ovšem Sven Botman byl na správném místě a nebezpečnou situaci zastavil.

25

Jeden ze stoperů zahrál těžký míč přes soupeře a Wout Weghorst jej hned prodloužil za sebe. Jenomže na hranici šestnáctky se už nikdo ve světle zeleném dresu nenacházel.

24

Trojice, Jonathan David – Jonathan Ikoné – Burak Yılmaz, dobře napadala. Německý tým musel zahrát dlouhým nákopem, ovšem dál se drží na balonu.

23

Další akce domácího celku je zastavena, jelikož došlo k ofsajdovému postavení. Rozhodně byl první branka zápasu velmi pomohla.

21

Na pravé straně si velmi dobře naběhl Jonathan David, který byl faulován, ovšem celou situaci ustál a přihrál před branku. Jenomže tureckému útočníkovi nevyšel první dotek s míčem, a tak Burak Yılmaz zakončoval jen na dlouhou nohu a ještě do prostoru, kde se nacházel Koen Casteels.

20

Dvacet minut hry je minulostí a zatím se hraje bez branek! Lille si sice vypracovalo větší příležitost, ovšem na balonu je více zase Wolfsburg.

19

Domácí celek zapracoval na pravé straně a Zeki Çelik mohl vhazovat. Na druhé straně hrací plochy si beka obhodil Jonathan David, jenomže nebyl rychlejší nežli on.

18

Wolfsburg znovu snadno získal balon a začíná kombinaci od obránců. Dlouhý míč putoval středem k útočníkům, kteří jej dostali napravo. Následně odcentroval Bote Baku a napřaženo už měl Jérôme Roussillon, jenomže výborně zabojoval Jonathan Ikoné.

17

Francouzské mužstvo nemůže udržet míč, a tak se často brání. Další pokus soupeře byl zahrán po pravé straně a skončil na kraji šestnáctky, kde Lille akci zastavilo.

16

Až nyní Sven Botman opustil hrací plochu, a tak se bude moci znovu hrát. Německé mužstvo se okamžitě přesunulo na útočnou polovinu, kde pokračuje v kombinaci.

13

13. Sven Botman (LIL)

13

Na centr od rohového praporku si naskočil Sven Botman, jehož hlavička zamířila nad branku Wolfsburgu. Domácí zadák se při zakončení zranil a potřeboval lékařskou pomoc.

12

Přímý kop z levé strany rozehrával domácí Burak Yılmaz, který mířil k první tyči. Ovšem jeho pokus byl nepřesná, přesto Koen Casteels míč raději vyrazil na rohový kop.

8

Jonathan Ikoné přihrával mezi obránce, kam si nabíhal Burak Yılmaz, ovšem Jonathan David balon přibrzdil, čímž zamezil vyložené příležitosti! Následně Jonathan Ikoné pálil zpoza šestnáctky, ale placírkou zamířil jen do soupeře.

7

Hostující celek je více na balonu, ovšem na útočné polovině je s ním spíše sporadicky. Nákop mířil na levou stranu, kde balon ideálně nezpracoval Renato Steffen. Bude se pouze kopat od domácí brány.

6

Brankářův nákop ve středovém kruhu za sebe prodloužil Burak Yılmaz, ovšem následně se míče chopili hráči německého mužstva.

5

Jérôme Roussillon byl u postranní lajny pořádně zahnán, ovšem míč na hrací ploše udržel. Wolfsburg vymyslel přihrávku na pravou stranu, kde neuspěl Bote Baku.

4

Zatím se hraje velmi opatrně, ani jeden tým nechce udělat chybu. Centr z pravé strany poslal před branku Zeki Çelik, ovšem výborně byl postavený Maxence Lacroix, jenž míč odehrál hlavou do bezpečí.

3

S rozehrávkou Wolfsburgu musel pomoci Koen Casteels, jelikož obránci se hned dvakrát dostali pod tlak. Následně výborně rozehrávku nastupoval Burak Yılmaz, jenž vybojoval aut.

2

Lille do dnešního střetnutí nastoupilo v červených dresech, naopak Wolfsburg oblékl světle zelenou sadu. Vraťme se na trávník, kde kombinují na vlastní polovině hosté.

1

Jdeme na to, jelikož nizozemský rozhodčí právě zahájil střetnutí! Jako první se míče chopil Wout Weghorst, ovšem následný pas na pravou stranu byl nepřesný. Lille po vhazování předvedlo ztrátu, avšak z levé strany chtěl vystřelit Jérôme Roussillon, jehož zablokoval Zeki Çelik.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou již na hrací ploše, kde vyslechnou hymnu Ligy Mistrů. Následně vše bude směřovat k zahájení zajímavého zápasu.
Úvodní sestavy:

Lille OSC: Grbić – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – David, André, Xeka, Ikoné – Gomes, B. Yılmaz.
Náhradníci: Jardim – Ascone, Djaló, Lihadji, Niasse, A. Onana, Yazıcı, G. Gudmundsson.

VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Baku, Philipp, Steffen – Weghorst.
Náhradníci: Pervan, Klinger – Bornauw, Gerhardt, Ginczek, F. Nmecha, L. Nmecha, Vranckx, Waldschmidt, Lukebakio, van de Ven.

Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (vš. NED).
Ještě jednou vás vítám u dalšího střetnutí Ligy Mistrů, které startuje za pětapadesát minut. Doufejme, že uvidíme pohledný fotbal, který nabídne spoustu branek.
Posledních 5 zápasů Wolfsburgu:

BUN: Fürth 0:2 Wolfsburg
PK: Wolfsburg 3:3 Hannover
BUN: Wolfsburg 1:0 Lipsko
BUN: Hertha 1:2 Wolfsburg
BUN: Wolfsburg 1:0 Bochum
VfL Wolfsburg

Wolfsburg v minulé sezóně hrál pouze předkola Evropské ligy. Nejprve sice ve 2. předkole vyhrál nad Kukesi 4:0. Posléze si poradil 2:0 s Děsnou. Ve 4. předkole před branami základní fáze ale nestačil na AEK Athény, když prohrál 1:2. Mohl se tak soustředit na domácí soutěž, ve které skončil an 4. místě s 61 body a skóre 61:37. Pouhý bod nad Frankfurtem. Do letošního ročníku vstoupil velice dobře, jelikož je na 1. pozici se 12 body a skóre 6:1. Zatím tak má za sebou týmy jako Bayern, Dortmund.
Posledních 5 zápasů Lille:

L1: Lorient 2:1 Lille
L1: Lille 2:1 Montpellier
L1: St. Etienne 1:1 Lille
L1: Lille 0:4 Nice
L1: Méty 3:3 Lille
Lille OSC

Lille v minulé sezóně předvedlo něco neskutečného, protože v lize dokázalo vzdorovat velkoklubu Paris Saint-Germain a po zápase 2:1 na půdě Angers mohlo znovu po deseti letech slavit titul. Navíc se také zúčastnilo Evropské ligy, kde ve skupině narazilo například na Spartu a nakonec postoupilo z 2. místa. V 1. kole ale přišel na řadu Ajax, se kterým prohrálo Lille dvakrát 1:2 a cesta Evropou skončila. Momentálně se ale Lille v lize moc nedaří, neboť je aktuálně až na 12. pozici s 5 body a skóre 7:11.
V 1. kole skupinové fáze Ligy mistrů se proti sobě utkají ve skupině G týmy Lille OSC a VfL Wolfsburg. Naposled se spolu tato mužstva střetla před 7 lety ve skupině Evropské ligy. Tehdy nejprve Wolfsburg remizoval doma s Lille 1:1. V následné odvetě německý celek zvítězil vysoce 3:0. Dnes se bude hrát na Stade Pierre-Mauroy v Lille. Utkání bude řídit hlavní rozhodčí Makkelie a jeho asistenti Steegstra a de Vries (vš. NED). Úvodní výkop je naplánován na 21:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Lille OSC – VfL Wolfsburg

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   31. André (LIL), 63. Ikoné (LIL) – 45+2. Brooks (WOF), 56. Guilavogui (WOF), 65. Waldschmidt (WOF), 70. L. Nmecha (WOF), 86. Lacroix (WOF)   63. Brooks (WOF)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 5:16.

Lille OSC: Grbić – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – David, André, Xeka (83. A. Onana), Ikoné (74. Lihadji) – Gomes (74. Yazıcı), B. Yılmaz.
Náhradníci: Jardim – Ascone, Djaló, Lihadji, Niasse, A. Onana, Yazıcı, G. Gudmundsson.

VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon (83. Gerhardt) – Guilavogui, Arnold – Baku (62. Lukebakio), Philipp (66. Bornauw), Steffen (62. Waldschmidt) – Weghorst (66. L. Nmecha).
Náhradníci: Pervan, Klinger – Bornauw, Gerhardt, Ginczek, F. Nmecha, L. Nmecha, Vranckx, Waldschmidt, Lukebakio, van de Ven.

Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries (vš. NED)