Menu

Hokej

KHL

HC Viťaz Moskevská oblast – Traktor Čeljabinsk

3:4

konec (2:0, 0:2, 1:2)

14.09.2021, 18:30 • Ledovyj dvorec Viťaz • Petr Šatalík, Petr Sumbal

Tipsport: 2.97 4.19 2.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Díky za pozornost, to už je z tohoto zápasu vše. (20:56:33)
Československá stopa

Tomáš Hyka (CLJ) 0+0, 3 střely, 17:50 čas na ledě
Lukáš Sedlák (CLJ) 1+0, 2 střely, 17:45 čas na ledě
Roman Will (CLJ) 24 zákroků, úspěšnost 88,89 %, 3 inkasované góly
Zápas KHL mezi Viťazem a Traktorem Čeljabinsk je u konce, Traktor se raduje z vítězství 4:3. Zápas přitom začal mnohem lépe pro domácí, kteří vedli po první třetině 2:0, poté co se prosadili Fjodor Malychin a Alexandr Jaremčuk. Jenže od druhé třetiny odstartoval obrat. Nejprve snížil český útočník Lukáš Sedlák a o vyrovnání se pak postaral Teemu Pulkkinen. Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, z přesilovky dostal do vedení hosty Albert Jarullin, ale domácí dokázali taktéž z početní výhody vyrovnat, postaral se o to Daniel Audette. Jenže do prodloužení se nakonec nešlo, protože Albert Jarullinse prosadil ještě jednou a to už se jednalo o branku vítěznou.

Konec zápasu.

59:49

Viťaz si vybojoval vhazování v útočném pásmu, ale to prohrál a tím i ztrácí naděje na to, aby ještě vyrovnal.

59:00

Domácí ještě zkouší na poslední chvíli zápas zachránit a hrají bez brankáře s šesti hráči v poli.

58:46

58:46 Albert JARULLIN - 3:4

58:46

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
ALBERT JARULLIN se může stát hrdinou Traktoru, protože střílí ve třetí třetině už druhou branku a znovu posílí svůj tým těsně před koncem třetí třetiny do vedení. Obránce Traktoru vystřelil od modré a puk i s trochou štěstí zapadl do sítě. Bez asistence.

58:20

Domácí jsou teď aktivnější a dobře znemožňují hráčům Čeljabinsku rozehrávku.

57:19

Závěr třetí třetiny se blíží a zatím to vypadá, že uvidíme prodloužení.

55:33

55:33 Daniel AUDETTE - 3:3

55:33

Viťaz právě vstřelil branku!
Domácí se nakonec přeci jen usadili v útočném pásmu a hned z toho vytěžili vyrovnaní! Z pravého kruhu vypálil DANIEL AUDETTE a trefil se přesně k tyči, Will nedokázal zasáhnout. Asistence: Valtteri Kemiläinen.

55:08

Tahle přesilovka se domácím opravdu vůbec nedaří, znovu se musí vracet pro puk do vlastního pásma.

54:23

Domácí dostávají možnost rychle vyrovnat a také oni k tomu mohou využít přesilovku. Traktor ale krátce po vhazování vyhodil.

54:09

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2 min., hákování).

53:24

53:24 Albert JARULLIN - 2:3

53:24

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Hosté právě dokonali svůj obrat využitou přesilovkou, vedou 3:2! Od modré čáry vystřelil ALBERT JARULLIN a Ježov měl zrovna zakrytý výhled, takže proti střele pod horní tyč nezasáhl. Asistence: Teemu Pulkkinen, Sergej Kalinin.

52:33

Nick Bailen střílel z levého kruhu, ale Ilja Ježov na tu střelu viděl a dokázal puk vyrazit.

51:55

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ilja Arkalov – 2 min., podrážení).

51:50

Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, ale rychleji u něj byli hosté a následoval faul Viťazu.

50:55

Střelecký pokus aktivního Ojamäkiho z pravé strany byl vychýlen mimo tři tyče branky Traktoru.

49:40

Traktor vyhrál vhazování a zůstal usazený v útočném pásmu, k zakončení se ale jeho hráči nedostali.

48:51

Další akce hostů byla zakončena střelou Kirpičnikova, ta však byla přizvednuta do ochranné sítě.

48:28

Střela Osnovina z levé strany byla sražena vedle a tím útočný výpad Traktoru skončil.

47:48

Viťaz si vybojoval vhazování v útočném pásmu, hosté se zase budou pouze bránit.

46:24

Z pravého kruhu vyslal rychlou střelu zápěstím Niko Ojamäki, přesná ale nebyla, takže český brankář tentokrát zasahovat nemusel.

46:03

Ilja Arkalov zkusil štěstí, ale Willa v brance Čeljabinsku nepřekonal, ten předvedl další kvalitní zákrok.

45:54

Hostům tentokrát nevyšel přechod do útočného pásma, domácí hned za modrou získali kotouč.

44:18

Traktor konečně dostal také prostor na puku, ale pak udělal chybu v rozehrávce, kterou mohl potrestat Miro Aaltonen, ale Roman Will předvedl fantasticky zákrok.

42:40

Začátek třetí periody patří jednoznačně Traktoru, místy to vypadá, jako by domácí měli přesilovku.

41:18

Hostující tým se usadil na začátku třetí třetiny v útočném pásmu, ale chybělo tomu nebezpečné zakončení.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně ve 20:11.
Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

Viťaz – 8 (19)
Čeljabinsk – 15 (19)
Duel Podolsku s Traktorem dostal nakonec ve druhém dějství naprosto jiné vyznění, než by se dalo čekat. Čeljabinsk totiž zásluhou šikovné teči Lukáše Sedláka a okamžité dorážky Teemu Pulkkinena dokázal srovnat stav na 2:2, ačkoliv se delší dobu zdálo, že Viťaz má hru pod kontrolou. Nyní se ale domácí borci budou muset hodně snažit, chtějí-li si připsat plnohodnotnou výhru. Do třetího dějství se náhle vstupuje za nerozhodného stavu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Miro Aaltonen se v posledních vteřinách otáčel kolem branky a pasem se snažil najít spoluhráče ve slotu, ale jeho pas byl sražen k hrazení, zní siréna.

39:05

Hokejisté Traktoru se ještě snaží řádně zavařit v prostoru před klecí soupeře, Ježov se ještě bude muset otáčet, aby udržel nerozhodný stav.

38:27

38:27 Teemu PULKKINEN - 2:2

38:27

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Strašnou minelu nyní vyrobili beci Viťazu a máme srovnáno! Jednomu ze zadáků domácího celku utekl na půlící čáře puk, Byvalcev šel sám na Ježova, vypálil, ale gólman Viťazu puk vyrazil do strany. Tam však číhal připravený TEEMU PULKKINEN, jenž bleskově vrátil touš do sítě – 2:2! Asistence: Alexej Byvalcev.

37:49

Buly před českým gólmanem ovládli borci Podolsku. Ti se v útočném pásmu dokázali udržet a Vjačeslav Leščenko pálil z levé strany. Will vykopl a dorážku Alexandra Jaremčuka znemožnili jeho obránci.

37:08

S rozehrávkou nyní svým spoluhráčům pomáhá i Roman Will, když se kombinace Viťazu příliš nevyvedla a touš domácím utekl na zadní hrazení.

36:28

Hrajeme znovu delší dobu bez přerušení. Andrej Stas obdržel přihrávku na pravou stranu k útočné modré a v podstatě hodil touš do pásma. Ježov jej betonem poslal do rohu.

35:49

Hokejisté Traktoru se vymaňují z tlaku domácího celku a posílají kotouč alespoň k Ježovovi, kterého v posledních dvou minutách takřka nezaměstnali.

35:19

Daniel Audette je hodně při chuti, Viťaz zavřel Traktor v jeho pásmu, jelikož už je kompletní a borec s číslem 88 pálil z podobného místa jako před chvílí znovu! Opět ale nepřesně.

34:37

Daniel Audette využil zaváhání hokejistů Traktoru při rozehrání další akce a hnal se sám přes celé kluziště na Willa! Nakonec byl přece jen stíhán jedním bekem a na vrcholu kruhů volil ránu, jenž ale nenašla terč!

34:08

Za nahozeným kotoučem spěchá do rohu kluziště Vitalij Abramov, jenž ho zvládli vydolovat a poslat za sebe Jegoru Fatějevovi.

33:38

Lawrence Pilut dostal nyní pěkně nabito na levý kruh a ostrou ranou z nápřahu nechal vyniknout Ježova, jenž ukryl puk v náruči!

33:16

Hráči Viťazu se zvládli osvobodit a hodit touš alespoň k útočné modré, odkud musí Traktor rozjed další výpad přes polovinu kluziště.

32:49

Traktor hraje další přesilovku. Podařilo se mu vyhrát buly v útočném pásmu i postavit přesilovkový vzorec. Nikita Těrtyšnyj ale šlape na puk u hrazení, kde je dohrán.

32:40

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Michail Smolin – 2 min., nedovolené bránění).

32:15

Hrajeme delší dobu bez přerušení, hokejisté Traktoru jsou nyní podstatně aktivnější a jdou za vyrovnáním, víc zaměstnat Ježova ale zatím nezvládli.

31:38

Jegor Fatějev nyní předvedl pěknou individuální akci, když dokázal na levém hrazení projít přes tři soupeře a zatáhl kotouč za útočnou modrou.

30:59

Vitalij Abramov měl nyní solidní příležitost na pravém kruhu, kde se rychle dostal k zakončení, které ale bylo lehce sraženo jedním z bránících hráčů, pročež bylo i nepřesné.

30:16

Hráči Čeljabinsku nyní drží kotouč opravdu dlouho na svých čepelích, do zajímavé pozice se s ním ale dostat nedokázali. Rozehrávat může Lawrence Pilut.

29:09

Hokejisté Traktoru vyhráli buly před svým gólmanem a Nick Bailen rozjíždí na levé straně kluziště další rychlý výpad kupředu.

28:38

Vitalij Popov to nyní byl, kdo vzal odpovědnost na svá bedra a z pravého kruhu vyslal tvrdou ránu, kterou ale Will zvládl vyrazit před sebe a o zbytek se postarali jeho beci!

28:16

Traktor je kompletní a jeho hokejisté nyní předvádí jistou šermovačku se soupeřem na obranné modré. Někde ve změti čtyř hokejek je snad i puk.

27:49

Miks Indrašis dostal přihrávku za bránu Willa a dokázal se následně nacpat do brankoviště, kde od něj převzal touš Fjodor Malychin, který zblízka vyprášil jen beton českého brankáře.

27:16

Viťaz postavil přesilovkový vzorec a kombinoval na pravé straně. Odtud nakonec od modré čáry vypálil Valtteri Kemiläinen, Will jeho ránu hrudí vyrazil do vzduchu.

26:49

Hráči Traktoru vyhráli vhazování u obranné modré a Sergej Tělegin se vůbec nerozpakoval s tím, aby poslal puk přes všechny čáry.

26:29

Viťaz tak hraje druhou přesilovku v tomto zápase. Tu první dokázal gólově využít. Sudí hned přerušují pro přihrávku rukou.

26:19

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nick Bailen – 2 min., držení).

26:05

Další buly před brankářem Viťazu už vyznělo lépe pro jeho spoluhráče, kteří ale nedokázali projít do útočného pásma, puk jim bere Nick Bailen.

25:49

Buly před Ježovem sice vyhrál Vladimir A. Tkačov, ten ale nakonec nedokázal dopravit touš na hole svým spoluhráčům, kteří tak musí svést urputný boj u hrazení.

25:19

Hráči Čeljabinsku se snažili na svůj brankový úspěch navázat, ale s jejich posledním zakončením Ježov opravdu moc velké starosti neměl. Komerční pauza.

24:10

24:10 Lukáš SEDLÁK - 2:1

24:10

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Čeljabinsk nyní snižuje na rozdíl jediné branky! Těrtyšnyj zavezl kotouč do pásma, přihrál na modrou, kde byl připraven Tělegin, jenž vypálil a LUKÁŠ SEDLÁK v předbrankovém prostoru nechytatelně tečoval mimo dosah Ježova – 1:2! Asistence: Sergej Tělegin, Nikita Těrtyšnyj.

23:49

Tomáš Hyka se nyní prodral přes svého strážce a zvládl ještě nahodit kotouč za klec Viťazu, kam si sjíždí Vitalij Abramov.

23:06

Hráli jsme nyní poměrně dlouho bez přerušení, hezkou akci sehráli hráči Viťazu. Na jejím konci byla přihrávka do mezikruží a rána Viktora Antipina, jenž ale byla sražena do ochranné sítě.

22:38

Několik nepřesností na obou stranách, kdy se puk odrážel ve středním pásmu všemi směry, až nakonec skončil na čepeli Lawrence Piluta.

22:16

Kotouč se nyní odrazil na levou stranu, kde měl u hrazení připravenou čepel Jevgenij Kulik, jenž rychle vystřelil na klec Viťazu. Ježov měl lapačku v pozoru.

21:50

Hokejisté Čeljabinsku se dostali za útočnou modrou, tam ale bylo příliš husto a tak nahazují touš na zadní mantinel, kde ho sbírá Alexander Kirpičnikov.

21:15

Další buly před českým brankářem vyznělo lépe pro hokejisty Traktoru a Alexandr Jaremčuk zakládá na pravé straně postupný útok.

20:58

Daniel Audette si šikovně sjel na levý kruh a prudkou ranou na zadní tyč se snažil překonat Willa, jehož lapačka ale byla rychlá a našla puk.

20:37

Nepřesnost v kombinaci borců Čeljabinsku znamená jejich zakázané uvolnění. Hra se stěhuje zpět před Romana Willa.

20:19

Traktor vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny a jeho beci si kotouč vyměnili mezi sebou a následně jej po prknech hodili až do pásma Viťazu.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté se vrací na ledovou plochu, druhá třetina začne za chvilku.
Druhá třetina začne přibližně v 19:21.
Střely na bránu po první třetině:

Viťaz – 11
Čeljabinsk – 4
První dějství duelu Viťazu s Traktorem patří historii. Můžeme o něm říct, že přineslo zřetelnou převahu domácího celku z Podolsku, který zvládl dvakrát udeřit při defacto nestandardním počtu hráčů na ledě. Jeho hráči totiž nejprve využili přesilovku zásluhou Fjodora Malychina a v závěru úvodní třetiny zvládli zdvojnásobit své vedení po úniku, který navazoval na oslabení, ve kterém se vyznamenal Alexandr Jaremčuk, jenž upravil na 2:0. Čeljabinsk bude muset zabrat, do druhých dvaceti minut jde s dvougólovým mankem, v první části toho moc nepředvedl, o čemž svědčí i ubohé čtyři střely na klec Ježova.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Jegor Voronkov ještě vyrobil jednu nepřesnost při rozehrávce akce Viťazu, ale hokejisté Traktoru toho nedokázali využít a už zní siréna.

19:25

Alexej Byvalcev nyní neuspěl na vhazování ve svém obranném pásmu, ale soupeř se do šance procpat nedokázal, takže ho to zas tolik trápit nemusí.

19:05

Hokejisté Traktoru se dostali ve vlastním pásmu ke kotouči a Nikita Těrtyšnyj se vůbec nerozpakoval hodit jej přes obrannou modrou.

18:27

Buly před Ježovem vyhráli jeho spoluhráči, kteří poslali touš po prknech z pásma, nyní hrají velice jednoduchý a účelný hokej, kterým chtějí udržet do sirény dvoubrankový náskok.

18:05

Buly po pravé ruce Romana Willa vyznělo lépe pro jeho spoluhráče, kteří se rychle vydali na zteč klece soupeře. Sedlák nyní reklamuje u rozhodčích, že soupeř hrál v šesti, ale sudí vylučovat nebudou.

17:16

Hodně aktivní je zatím na straně Traktoru Sergej Kalinin, jenž nyní zatáhl touš přes útočnou modrou do rohu, odkud vyhlíží vhodný pas.

16:57

Čeljabinsku se nepodařilo usadit se za útočnou modrou delší dobu ani tentokrát. Touš celkem jednoduše vyhazuje Valtteri Kemiläinen.

16:27

Mezitím se dál hraje, Traktoru se nepodařilo přejít útočnou modrou v souladu s pravidly a píská se ofsajd.

15:25

15:25 Alexandr JAREMČUK - 2:0

15:25

Viťaz právě vstřelil branku!
Viťaz vede o dvě branky! Rána Bailena od modré byla zblokována přímo do úniku, jenž táhl ALEXANDR JAREMČUK, jenž na modré přihrál Ljaminovi a následně od něj dostal puk zpět před prázdnou bránu Traktoru. K druhé tyči se Will nestihl po prudké křižné přihrávce Ljamina přesunout a kapituluje – 2:0! Asistence: Kirill Ljamin.

14:49

Přesilovka se zatím Traktoru příliš nedaří, touš už podruhé letí přes všechny čáry k Willovi. Ránu Nicka Bailena od modré zblokoval první bránící hráč.

14:27

Jméno brankáře Viťazu nyní vyvolávají domácí fandové, jejich hráčům se mezitím podařilo dostat k puku a poslat ho přes všechny čáry.

14:05

Nikita Těrtyšnyj na levé straně moc nevěděl, co s pukem, tak jej poslal za bránu Sergeji Kalininovi, jenž se s ním natlačil do brankoviště. Tam touš přikryl lapačkou Ilja Ježov.

13:49

Přesilovka pro Traktor, jeho hráči postavili přesilovkový vzorec a zatím kombinují podél hrazení v pásmu Viťazu.

13:17

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Kirill Ljamin – 2 min., držení).

12:46

Tomáš Hyka nyní dobře napadal obránce Viťazu a podařilo se mu ukořistit to nejcennější – totiž puk. Traktor je tak v útočném pásmu.

12:16

Rozehrávka Čeljabinsku od pravého hrazení na Sergeje Kalinina byla velice nepřesná, hráči Traktoru budou muset založit svou akci znovu.

11:48

Ivan Zinčenko si nyní hodil puk až do rohu a vyhrál sprinterský souboj se svým strážcem, na obránce Traktoru u hrazení si už ale nepřišel a kotouč ztratil.

11:05

Jegor Voronkov drží touš za svou klecí, moc pohledný hokej se nyní nehraje, ani jeden z celků se teď nedostal do zajímavé pozice.

10:04

Nikita Těrtyšnyj se nyní rychle vytočil zpoza vlastní klece a přihrávkou na levé hrazení založil další útok Čeljabinsku, který se tentokrát dostává přes útočnou modrou.

09:38

Nick Bailen drží touš za svou klecí a nechá oba celky vystřídat, následně rozjíždí výpad Traktoru, který měl ale jepičí život.

09:09

Lukáš Sedlák tentokrát na vhazování v útočném pásmu neuspěl a Viťaz rozjíždí útok z obranného pásma. Puk kontroluje Kirill Ljamin.

08:49

Další vhazování po pravé ruce Romana Willa. Jeho centr Lukáš Sedlák vyhrál vhazování přímo k němu. Český gólman puk přikryl lapačkou.

08:38

Miks Indrašis se na levé straně prokličkoval přes dva beky do zakončení a přízemním pokusem znovu prověřil českého brankáře v kleci Čeljabinsku. Ten byl připraven.

08:05

Po komerční přestávce a buly před Willem se znovu hraje. Domácí Viťaz má zatím více ze hry. Vhazování vyhráli hráči Traktoru a Nick Bailen vyhazuje puk z pásma.

07:16

Souhra hokejistů Čeljabinsku je zatím dost nepřesvědčivá, brankář Ježov sice musí vypomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, větší starosti ale nemá.

06:50

Vjačeslav Leščenko měl další dobrou příležitost Viťazu na levé straně kluziště, svou střelou si ale na Romana Willa nepřišel, protože ji poslal trochu vedle i kvůli lehkému háčku jednoho z vracejících se zadáků Traktoru!

06:14

Střelou z modré čáry se nyní prezentoval Arťom Borodkin, puk ale pouze pleskl o zadní mantinel za klecí Romana Willa.

05:39

05:39 Fjodor MALYCHIN - 1:0

05:39

Viťaz právě vstřelil branku!
Viťaz využívá přesilovku a jde do vedení! Niko Ojamäki dostal puk na levý kruh a prudce vypálil, Will vyrazil kotouč jen před sebe, kde se po něm po hlavě vrhnul FJODOR MALYCHIN, jenž ho dorazil do odkryté klece – 1:0! Asistence: Niko Ojamäki, Valtteri Kemiläinen.

05:19

Tohle byl dobře sehraný vzorec! Viktor Antipin dostal puk na osu hřiště k modré čáře, okamžitě jej předal na pravý kruh a Vjačeslav Leščenko střílel z první! Roman Will se stihl přesunout včas, dobrý zákrok!

05:15

Hráči Podolsku se nastěhovali zpět před Romana Willa a snaží se najít prostor, odkud by mohli vyslat nebezpečný projektil.

04:49

Viťaz tak hraje první přesilovou hru, jeho hráči kombinují podél hrazení. Brzy ale ztratili touš a ten letí přes všechny čáry.

04:24

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Sergej Tělegin – 2 min., sekání).

03:49

Rychlým nahozeným pukem po levém hrazení vyslali hokejisté Čeljabinsku vpřed Vladimira A. Tkačova, ten ale na levém kruhu neměl komu a volil zpětnou otočku.

03:25

Nyní jsme byli svědky menší nepřesnosti Viťazu na útočné modré, kterou domácí nepřešli v souladu s pravidly a píská se ofsajd.

02:38

Na levé straně útočného pásma se nyní dobře prezentoval Nikita Gončarov, jenž se prodral skrz dva bránící hráče k zakončení, to ale nebylo přesné.

01:49

Hokejisté Čeljabinsku se nyní zdrželi delší dobu v útočném pásmu, ale do nebezpečnější situace se nedostali a musí se stáhnout ke své kleci.

01:14

Hokejisté Podolsku kontrolují kotouč za svou svatyní a čekají, až se jim otevře cesta k útoku. Touš vyváží Alexandr Jaremčuk.

00:48

Po buly před Willem se dostali hráči Viťazu ke dvěma střelám. Tu druhou vyslal Alexandr Jaremčuk a český brankář musel jeho pokus vytěsnit do rohu.

00:16

Hokejisté Traktoru se dostali na kotouč a po chvilce jej dokázali po levém hrazení prohodit do útočného pásma, o což se postaral Lawrence Pilut.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou na ledě, utkání může začít.
Úvodní sestavy:

HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Voronkov, Kemiläinen, D. Musin, Vi. Antipin, Golovkov (A), Borodkin, Ljamin (A) – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Jaremčuk, Audette, Leščenko – Smolin, V. Popov, Malychin (C) – N. Gončarov, Zinčenko, Arkalov – Savin.

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin, Tělegin, Bailen, Karpuchin, Kulik, Kirpičnikov – Kalinin, V. A. Tkačov, Pulkkinen – Těrtyšnyj, Sedlák, Hyka – Osnovin, Byvalcev, V. Abramov – Kapustin, Stas, Fatějev – Gorjunov-Rolgizer.

Rozhodčí: Ščeňov, Judakov – Poljakov, Ponamarenko.
Ještě jednou krásný dobrý den všem příznivcům kvalitního hokeje. Ruská KHL nabírá obrátky a nás už za pár minutek čeká duel Viťazu s Čeljabinskem, v jehož sestavě figurují hned tři česká jména.
Poslední dvě vzájemná střetnutí patřila Čeljabinsku. V polovině loňského září zvítězil Traktor venku 3:1. Doma pak zkraje letošního roku 2:1.
Čeljabinsk si v minulé sezoně play-off zahrál. Základní část završil v tabulce Východní konference na pátém místě. Stopku mu následně vystavil v osmifinále hned první soupeř, s Ufou prohrál Traktor 1:4 na zápasy. Do letošního ročníku vstoupil Čeljabinsk povedeně. Podobně jako Viťaz dosud bodoval v každém ze čtyř odehraných duelů, přičemž tři z nich dovedl do vítězného konce. Naposledy se tak stalo minulý pátek, kdy Traktor zvítězil 2:1 po samostatných nájezdech na ledě Čerepovce. Aktuálně tak patří vicemistrovi KHL z ročníku 2012/2013 druhá pozice. Nejproduktivnějším hráčem je se šesti kanadskými body dvougólový český útočník Tomáš Hyka. Důležitou roli hraje i jeho krajan Lukáš Sedlák (1+3). Nejlepším střelcem je pak se třemi letošními zásahy opět Fin, a sice Teemu Pulkkinen (3+1).
Viťaz skončil po loňské základní části jen těsně před branami play-off na deváté pozici. Za poslední postupovou příčkou, kterou obsadil moskevský Spartak, zaostal o čtyři body. Také letos osciluje v tabulce Západní konference klub z Čechova, jehož vznik se datuje do roku 1996, okolo linie vyřazovacích bojů na osmém místě. Bilance jedné výhry a čtyř porážek vypadá na první pohled nevábně, Viťaz ale dokázal ve všech zápasech bodovat a padl vždy až po prodloužení či samostatných nájezdech. Naposledy otočil ve třetí dvacetiminutovce z 0:2 na 3:2 souboj s Jekatěrinburgem. O výhru ale minutu před koncem přišel a nakonec padl po dovednostní disciplíně. Viťaz má ve svém středu nejproduktivnějšího hráče celé soutěže. S deseti kanadskými body za dva góly a osm asistencí jím je osmadvacetiletý finský útočník Miro Aaltonen. Nejlepším střelcem týmu je pak jeho o dva roky mladší krajan Niko Ojamaki (5+2).
Příjemný úterní podvečer. Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem osm zápasů. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy HC Viťaz Moskevská oblast a Traktor Čeljabinsk. Za mírné papírové favority považují bookmakeři sázkových kanceláří hosty. Dokáží tuto roli naplnit?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HC Viťaz Moskevská oblast – Traktor Čeljabinsk

3:4

konec (2:0, 0:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Malychin (Ojamäki, Kemiläinen), 16. Jaremčuk (Ljamin), 56. Audette (Kemiläinen) – 25. Sedlák (Tělegin, Těrtyšnyj), 39. Pulkkinen (Byvalcev), 54. Jarullin (Pulkkinen, Kalinin), 59. Jarullin

HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Voronkov, Kemiläinen, D. Musin, Vi. Antipin, Golovkov (A), Borodkin, Ljamin (A) – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Jaremčuk, Audette, Leščenko – Smolin, V. Popov, Malychin (C) – N. Gončarov, Zinčenko, Arkalov – Savin.

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin, Tělegin, Bailen, Karpuchin, Kulik, Kirpičnikov – Kalinin, V. A. Tkačov, Pulkkinen – Těrtyšnyj, Sedlák, Hyka – Osnovin, Byvalcev, V. Abramov – Kapustin, Stas, Fatějev – Gorjunov-Rolgizer.

Rozhodčí: Ščeňov, Judakov – Poljakov, Ponamarenko

Průběh zápasu
1. třetina
04:24 CLJ 2 Tělegin, sekání
05:39 VTZ 1:0 Malychin (Ojamäki, Kemiläinen)
13:17 VTZ 2 Ljamin, držení
15:25 VTZ 2:0 Jaremčuk (Ljamin)
Po 1. třetině
2. třetina
24:10 CLJ 2:1 Sedlák (Tělegin, Těrtyšnyj)
26:19 CLJ 2 Bailen, držení
32:40 VTZ 2 Smolin, nedovolené bránění
38:27 CLJ 2:2 Pulkkinen (Byvalcev)
Po 2. třetině
3. třetina
51:55 VTZ 2 Arkalov, podrážení
53:24 CLJ 2:3 Jarullin (Pulkkinen, Kalinin)
54:09 CLJ 2 V. Abramov, hákování
55:33 VTZ 3:3 Audette (Kemiläinen)
58:46 CLJ 3:4 Jarullin
Konec