Menu

Hokej

KHL

CSKA Moskva – Barys Nur-Sultan

3:6

konec (2:0, 0:1, 1:5)

14.09.2021, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.47 5.04 5.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Barys Nur-Sultan díky parádní třetí třetině, kteoru vyhrál 5:1, vítězí na ledě CSKA Moskva celkově 6:3 a zapisuje druhou výhru v sezoně, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:03:27)
Do dnešního zápasu nezasáhl žádná český ani slovenský hokejista.
Statistiky zápasu:
Góly: 3-6
Střely na branku: 26-23
Zásahy gólmanů: 18-23
Zblokované střely: 24-13
Vyhraná buly: 35-21
Vyloučení: 6-3
Využití: 2-3
V oslabení: 0-0.
V první třetině dnešního zápasu byli domácí jasně lepší. Nejprve se ubránili dvojnásobnému oslabení a poté dvakrát skórovali. Tvrdou ránou od modré využil přesilovku Nikita Nestěrov a krátce po něm se prezentoval krásným bekhendem z velkého úhlu Anton Slepyšev.

Ve druhé části pak CSKA nevyužilo přesilovou hru a od poloviny zápasu zbytečně přenechalo otěže zápasu hostům. A ti toho využili. V čase 30:25 tečoval střelu Martinssona do sítě Curtis Valk a bylo zaděláno na zápletku.

Ta vyvrcholila na začátku třetí části hry, kdy během necelých tří minut padly čtyři branky, z toho první tři do sítě domácích. Nejprve se ve zmatcích před Reidebornem prosadil Jacob Berglund. Kouč CSKA Sergej Fjodorov si vzal trenérskou výzvu, jelikož se mu sitace v brankovišti nelíbila, ale sudí nenašli rozpor ve hře, gól uznali a domácí šli do oslabení. V přesilovce se ránou od modré trefil Darren Dietz a za chvilku na svůj první gól v sezoně navázal další povedenou přesilovkovou trefou znovu Darren Dietz. Domácí reagovali též využitou přesilovkou, když Matvej Guskov ukázal v předbrankovém prostoru šikovnou teč.

CSKA se samozřejmě dralo za vyrovnáním, ale náznaky šancí nebyly z domácí strany využity. A hosté trestali. V čase 50:54 totiž od modré vypálil znovu Martinsson a tentokrát na jeho pobídku reagoval úspěšnou tečí Alichan Asetov. Domácí v závěru zkusili hru bez gólmana, kterou 1,6 sekundy před koncem ztrestal Jakob Lilja po přihrávce Valka – 3:6.

Konec zápasu.

59:58

59:58 Jakob LILJA - 3:6

59:58

Barys právě vstřelil branku!
Curtis Valk zachytil na modré nepřesnou přihrávku a hosté šli do situace dva na dva. Forvard Barysu viděl, že na pravé straně má JAKOBA LILJU, který by si lépe dokázal připravit puk na zakončení do volné branky – a tak se střelou od modré i stalo. Asistence: Curtis Valk.

59:39

Jeden z beků CSKA se musí vrátit pro puk až ke své brance.

59:20

CSKA ještě zkouší hru bez gólmana, Adam Reideborn je již na střídačce.

59:00

Šedesát sekudn dělí Barys od překvapivé, ale za druhou polovinu zápasu zřejmě zasloužené výhry.

58:32

Buly před brankou Reideborna dopadlo lépe pro Barys, což se domácím samozřejmě zhola nehodí.

58:18

Hostům nyní bohatě stačí vyhazovat kotouč za vlastní modrou tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty zápasu.

57:51

Arťom Sergejev si po modré sjel na vrchol pravého kruhu, ale ani jeho rána nebyla přesná.

57:14

Až nyní se domácí dostali před branku Ortia, ale pozorná defenzívní práce Barysu jim nedovolila žádnou pořádnou střelu.

55:43

Nyní jsou to domácí, kteří prakticky nemohou najít cestičku před branku Joni Ortia, jenž určitě bude podepsán jako jeden z hlavních pilířů výhry nad CSKA. Byl to právě finský brankář, který ve třinácté mínutě střídal parťáka Nikitu Bojarkina.

53:37

Kazašský tým bezpečně brání dvoubrankové vedení a velice cennou výhru na půdě jednoho z nejsilnějších týmů KHL. Ale nepředbíhejme, viz. začátek třetí části.

51:06

Třetí využítá přesilovka ze tří ve třetí třetině tak zřejmě CSKA bude stát dobře rozehraný zápas.

50:54

50:54 Alichan ASETOV - 3:5

50:54

Barys právě vstřelil branku!
Na tenhle zápas rozhodně nebude gólmna Adam Reideborn vzpomínat rád, jelikož inkasuje už popáté. Opět byl u celé akce Eric Martinsson, který dostal přihrávku po modré od krajana Alsinga. Vystřelil a tentokrát jeho ránu úspěšně tečoval z prostoru před brankou ALICHAN ASETOV. Troufám si tvrdit, že je rozhodnuto. Asistence: Eric Martinsson, Olle Alsing.

50:36

Domácí nyní ve vlastním oslabení vybojovali buly před Ortiem a šetří tak cenné vteřinky. Které by byly ještě cennější, kdyby vedli...

49:44

A hosté rozhodně nebudou nikam chvátat. Hrají přesilovku a deset minut před koncem vedou na půdě silného CSKA 4:3.

48:51

Anton Slepyšev, zástupce kapitána CSKA, nyní svému týmu moc nepomohl. Dostává dvě minuty za podrážení.

48:02

Maxim Sorkin projel velice rychle po pravé straně do pásma. Neměl ale komu přihrát, proto nahodil puk na branku Ortia a sudí museli hasit začínající šarvátku.

47:46

Domácí samozřejmě už mají pár okének otevřených, snaží se útočit a pokusit se alespoň srovnat nepříznivý vývoj zápasu.

45:28

Hra se trošku uklidní komerční pauzou, ale věřme, že hned poté budeme sledovat opět gólové hody!

44:28

44:28 Matvej GUSKOV - 3:4

44:28

CSKA právě vstřelilo branku!
Rázem je opět o co hrát. Nahození Nestěrova od modré tečoval MATVEJ GUSKOV před brankou tak šikovně, že usměrnil puk naprosto přesně mezi betony Joni Ortia. Finský brankář tak dnes poprvé inkasuje a domácí jsou zpět v utkání. A hlavně pokračuje brankostroj! Během dvou minut a 42 sekund vidíme již čtvrtou branku! Asistence: Nikita Nestěrov, Lucas Wallmark.

44:08

Šance pro domácí na vrácení se do utkání. Dvě minuty za krosček dostává švédský forvard Barysu Jakob Berglund.

43:34

43:34 Darren DIETZ - 2:4

43:34

Barys právě vstřelil branku!
Extrémně studená sprcha pro CSKA. Během minuty a 48 sekund střílí hosté tři branky, z toho dvě v podání DARRENA DIETZE, který se prosazuje během 69 sekund hned dvakrát. Kanadský forvard s kazašským občanstvím dostal díky Michajlisovi výborný pas na osu hřiště a ránou od modré prostřelil Adama Reideborna. Asistence: Nikita Michajlis.

42:39

Těžké chvíle domácích pokračují. Ačkoliv kouč Sergej Fjorodor jen kroutí hlavou, musí respektovat dvě minuty za držení pro Nikitu Nestěrova.

42:25

42:25 Darren DIETZ - 2:3

42:25

Barys právě vstřelil branku!
39 sekund stačilo hostům k tomu, aby otočili stav z 1:2 na 3:2. Kdo by to ještě před polovinou zápasu řekl? DARREN DIETZ dostal výborný pas na ránu z první od modré a tak se i prezentoval. Jeho pumelice prošla kolem vyrážečky Reideborna do sítě. Asistence: Kirill Savickij, Nikita Michajlis.

41:46

Domácí střídačka dostává dvě minuty za neúspěšnou trenérskou výzvu, trest odpyká Nikita Rtiščev.

41:46

Branka platí, trenérská výzva v podání kouče Sergeje Fjodorova je zamítnuta a navrch dostávají domácí dvě minuty za zdržování hry.

41:46

Sudí ale ještě řeší na žádost trenéra domácích výzvu a přezkoumávají, zda právě na brankovišti nedošlo k porušení pravidel.

41:46

41:46 Jacob BERGLUND - 2:2

41:46

Barys právě vstřelil branku!
A je rázem srovnáno. JACOB BERGLUND si našel puk v předbrankovém prostoru po tom, co jej nahodil na branku z levého úhlu Kirill Savickij. Po velkých zmatcích právě před brankovištěm CSKA jej švédský forvard zametl do volné části branky. Bez asistence.

41:05

Zatímco stadionem CSKA hraje Billy Talent a jejich pecka Red Flag, musí se mít Švéd Adam Reideborn na pozoru, protože se bude vhazovat před jeho klecí.

40:55

Prvních několik desítek sekund závěrečné části se nese ve znamení hodně opatrného hokeje.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 20:10.
Statistiky po první třetině:
Góly: 2-1
Střely na branku: 15-13
Zásahy gólmanů: 12-13
Zblokované střely: 14-8
Vyhraná buly: 20-12
Hity: 4-9
Vyloučení: 3-2
Využití: 1-0.
Druhá třetina je u konce. Na jejím začátku měli domácí výhodu přesilové hry, kterou ale nedokázali využít. A jak to tak bývá, prakticky z ničeho hosté snížili. V čase 30:25 nahodil puk od modré Eric Martinsson a Curtis Valk dobrou tečí z předbrankového prostoru vrátil do té doby hodně matný Barys zpět do zápasu – 2:1. Na konci druhé části měla hra pořádný spád, hrálo se šest minut bez přerušení, proto už ve 20:10 začne třetí část hry.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Vypadá to, že konec druhé části hry se opravdu dohraje bez toho, aniž by sudí foukli do píšťalky. Nakonec to bude bezmála šest minut čisté hry.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny a stále se hraje bez přerušení.

38:11

Anton Slepyšev se na levé straně hezky protáhl kolem dvou obránců a zavezl puk do útočného pásma.

37:53

Aktuálně se hraje již 3:51 minuty bez přerušení, hra má na konci druhé třetiny opravdu řádný spád.

37:17

Dnes se rozhodně nejedná o žádný střelecký galakoncert, aktuálně je to na střely 9-13. Ale i z dvaadvaceti pokusů jsme již viděli tři puky lovené ze sítě.

36:57

Až nyní se hosté osvobodili, ale po dalším domácím nahození se musí opět bránit.

36:39

CSKA pokračuje v dílčím tlaku i díky dobrému napadání za brankou Barysu.

35:42

Forvard Danila Chulapov mohl na útočné modré přebrat puk a jít do rychlého protiútoku, leč kotouč mu uskočil od hokejky. Následně tak přihrál na modrou a Joni Ortio má řádně vyklepané betony.

34:50

Olle Alsing za branou přenechal puk pro Erika Martinssona, který po švédské spolupráci rozjíždí další útok. Jeho nahození kousek za červenou se ale s pochopením spoluhráčů nesetkalo.
Také poměr vyhraných buly se začíná lehce srovnávat. Nyní je to už jen 19:12, zatímco po první třetině vedli domácí 15-6.

33:52

Domácí trenéři rozhodně mají svým svěřencům so vysvětlovat. Z naprosto jasného zápasu udělali zápletku, která se jistě nelíbí ani fanouškům CSKA.

32:01

Před brankou Barysu bylo pořádně živo, ale Joni Ortio za pomocí spoluhráčů svou branku uhájil a zatím dnes neinkasoval.

30:25

30:25 Curtis VALK - 2:1

30:25

Barys právě vstřelil branku!
Hosté se prakticky z ničeho prosazují. Jakob Lilja poslal na levou stranu modré přihrávku pro krajana Erika Martinssona a viděl, že před Reidebornem je poměrně dost hráčů. Proto vystřelil a přes dobrou clonu CURTISE VALKA, o kterého se kotouč otřel, je rázem sníženo. Asistence: Eric Martinsson, Jakob Lilja

30:20

V posledních minutách ale nabírá hra Barysu na aktivitě.

30:03

Polovina zápasu je minulostí a hosté by na ní zcela jistě nejradši zapomněli.

29:24

Když už nic, alespoň to Cody Kunyk zkusil. Jako blesk projel po pravé straně do útočného pásma a když se mu nikdo nenabízel, otestoval Reideborna zakončením z velkého úhlu. Štěstí se ale na forvarda Barysu neusmálo.

28:37

Nyní navíc způsobil agilní Guskov svým dobrým napadáním spoustu problémů v rozehrávce od branky Barysu.

27:50

Vhazování na středovém kruhu zvládl lépe Matvej Guskov. Brzy sice přišel o puk, ale jeho spoluhráči dokázali touš znovu získat.

26:32

Hráči hostí se prakticky vůbec nemohou dostat před branku soupeře a hlavní trenér Jurij Michailis zatím jen stěží hledá recept, který předat svým svěřencům na vstřelení alespoň kontaktní branky.

25:55

Hra bude po chvíli opět navázána komerční přestávkou. Zatím není pochyb, kdo míří za dvěma body.

24:35

Protiútok tři na dva v podání domácího týmu byl lehce překombinován a Nikita Michajlis získal na obranné modré puk. Hned s ním za pomocí spoluhráčů vyjel dopředu, kde od modré nahazoval puk Darren Dietz, ale tento pokus kapitána Barysu nemohl Adama Reideborna překvapit.

24:03

Je to tak, CSKA drouhou přesilovku, na rozdíl od první, využít nedokázalo.

23:36

Stejně jako nyní a vypadá to, že už se v oslabení uhájí.

23:26

Žádný těžký zákrok si ale Joni Ortio nemusel připsat a hosté vyhazují kotouč až na druhou stranu kluziště.

22:37

Domácí hráči ihned kombinují před brankou Ortia.

22:03

Olle Alsing po nahození od modré chtě nechtě zahrál vysokou holí, když lehce trefil soupeře do hlavy. Dvě minuty, ačkoliv se jistě nejednalo o úmysl.

21:51

CSKA bude hrát druhou přesilovou hru, obránce hostí už dojíždí vyhozený kotouč.

20:49

Také od začátku druhé třetiny mají domácí puk hlavně na svých hokejkách.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:24.
Statistiky po první třetině:
Góly: 2-0
Střely na branku: 5-7
Zásahy gólmanů: 7-3
Zblokované střely: 7-2
Vyhraná buly: 15-6
Hity: 1-5
Vyloučení: 3-1
Využití: 1-0.
První třetina je za námi a CSKA Moskva zaslouženě vede 2:0. Hned na úvod totiž Barys nevyužil dvě slepené přesilovky, k tomu dokonce 20 sekund výhodu pět na tři. A domácí trestali. První početní výhodu zužitkoval Nikita Nestěrov svým prvním gólem v sezoně a ránou od modré, přesně v čase 10:13. Bez jedné sekundy o dvě minuty později navýšil vedení domácích krásným bekhendem z velkého úhlu Anton Slepyšev, který zakončil pod horní tyč a vyhnal Bojarkina z branky.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Probíhá posledních 60 sekund první části hry a Joni Ortio, který po druhé brance vystřídal Bojarkina, musel zasahovat u své levé tyče.

18:23

Po nepřesnosti hostí se bude vhazovat znovu ve středním pásmu. CSKA naprosto jasně kontroluje hru.

17:04

Domácí mají po buly ve středním pásmu puk na svých holích a zpoza branky rozjíždí další útočnou akci. Podaří se hráčům v červeném ještě do přestávky navýšit stav?

16:18

A CSKA opět naprosto v pohodě hraje v plném počtu.

16:03

Prakticky až na konci třetí přesilovky se hosté výrazněji usadili v útočném pásmu.

15:35

No, pokud si pamatujete na velmi kritická slova Milana Antoše z letošního mistrovství světa, tak přesně to samé se dá použít na výkon Barysu ve všech třech přesilovkách první třetiny.

14:18

Viktor Svedberg si v souboji o puk za vlastní brankou pomohl držením proti Maximu Musorovovi. Poněkud přísnější vyloučení.

12:37

Dvě inkasované branky během minuty a 59 sekund jsou pro Nikitu Bojarkina moc a do branky jde finský gólman Joni Ortio.

12:37

12:37 Anton SLEPYŠEV - 2:0

12:37

CSKA právě vstřelilo branku!
Krásná a nečekaná branka bekhendem. CSKA bylo lepší na buly a puk od Lucase Wallmarka putoval kolem hokejek a bruslí několika hráčů. Před brankou ho na bekhend získal ANTON SLEPYŠEV, jenž si puk potáhl k levé straně a poté zvedl bekhend z velkého úhlu pod horní tyčku. Parádní práce borce se zkušenostmi z Edmontonu. Bez asistence.

12:07

Po komerční přestávce se bude vhazovat znovu před brankou Nikity Bojarkina.

11:59

Nevyužité přesilové hry a zejména dvacetisekundová početní výhoda pět na tři tak vychází Barys zatím hodně draho, jelikož domácí svou první přesilovku využili a jsou nadále nebezpeční.

10:13

10:13 Nikita NESTĚROV - 1:0

10:13

CSKA právě vstřelilo branku!
Pět zápasů čekal NIKITA NESTĚROV na svou první branku v letošní sezoně, nyní mu to konečně vyšlo. Na modré totiž dostal ideální přihrávku od Slepyševa a nechytatelnou bombou přes clonícího Guskova nedal Bojarkinovi šanci. Asistence: Anton Slepyšev, Sergej Plotnikov.

09:42

Ani domácím se ale přesilová hra nedaří, dvakrát prohráli na buly a Barys se dvakrát osvobodil.

09:13

Hra bude navázána po komerční přestávce a domácí půjdou do přesilovky za vyloučení Romana Savčenka, který se dopustil zcela jasného držení přímo před svou klecí.

Pokud jsme se zaměřili na švédské hráče v celku CSKA, tak se jedná o takový maličký švédský minizápas. V kádru Barysu totiž figurují hned čtyři švédští plejeři. Jediný z této celkové devítky, domácí forvard Joakim Nordström, dnes do zápasu nenastoupí.

08:22

Domácí komanda hraje v pěti.

07:43

Čtyřicet sekund před koncem vyloučení Dahlbecka musí Barys začít znovu od vlastní branky.

07:17

Jacob Berglund si nepohlídal přechod do útočného pásma a akce hostí končí ofsajdem. Přesilovky Barysu jsou věru nepovedené.

07:07

Nahozený puk zpoza branky byl tečován a vypadl před brankoviště Adama Reideborna, kde jej odklidil jeden z domácích borců.

06:42

A CSKA už hraje ve čtyřech.

06:37

Buly sice hosté vyhráli, ale nedokázali se zformovat a rozestavit k vážnějšímu ohrožení branky.

06:22

Kouč domácích moc dobře ví, že Klas Dahlbeck v rohu za branou zbytečně narazil na hrazení soupeře a jde také na dvě minuty ven. Hosté budou hrát dvacet sekund početní výhodu pěti proti třem.

05:34

Po necelé minutě musí gólman Reideborn chválit své spoluhráče, kteří nepouští Barys pořádně do útočného pásma, natož do nějaké šance.

04:42

Nyní se ale CSKA bude muset bránit, jelikož Arťom Sergejev dostává dvě minuty za podrážení.

Švédských hráčů je vůbec v kádru poraženého finalisty play-off minulého ročníku poměrně dost. Najdeme jich hned pět – jeden brankář, dva beci a dva forvardi.

03:44

Po vyhraném buly pálil od modré Viktor Svedberg. Ovšam střela dalšího švédského plejera v kádru CSKA také postráala přesnost.

03:03

Frattin dával na vlastní modré pas na obránce a jde střídat. Hraje se svižný hokej bez přerušení, ovšem i bez brankových šancí.

02:17

Roman Savčenko nezahrál v rohu úplně jistě, nakonec však hosté za svou klecí přece jen získali kotouč.

01:33

Nyní se poprvé výrazněji hraje před brankou Adama Reideborna. Švédský gólman nemusel ale nikterak výrazněji zasahovat, dobrou práci odvedli jeho obránci.

01:08

Buly po levici Reideborna dopadlo lépe pro domácí, kteří založili rychlý protiútok. Střela na bližší tyč ale Nikitu Borjakina nezaskočila, lapačkou máchl dobře.

00:23

Nyní ale domácí začínají od vlastní klece, kterou hájí Adam Reideborn.

00:02

Na prvním buly byl úspěšnější Sergej Andronov. Vyhrál jej na beka a CSKA jde poprvé dopředu.

00:01

Utkání právě začalo.
Stadionem zní hymny obou týmů.
Úvodní sestavy:

CSKA Moskva: Reideborn (Skotnikov) – Dahlbeck (A), Ar. Sergejev, Blažijevskij, N. Nestěrov, Gilmour, Svedberg, Makarov, Lugovjak – Andronov (C), S. Plotnikov, Mingačjov – Guskov, Slepyšev (A), Sorkin – Chulapov, Wallmark, Rtiščev – Komissarov, Jurtajkin, Pankratov.

Barys Nur-Sultan: Bojarkin (Ortio) – D. Dietz (C), Morrow, Alsing, Martinsson, Savčenko, Šalapov, Samat Danijar – J. Berglund, Kunyk, Frattin – Michajlis (A), Valk, Lilja – Šestakov, Savickij, Thomas – Musorov, Šaichmeddenov, Asetov (A) – Petuchov.

Rozhodčí: Denis Bondar, Eduard Odins – Dmitrij Kanifadin, Ilja Koljasnikov.
Československá stopa:
V obou týmech bohužel nenajdeme ani jednoho českého či slovenského plejera.
Poslední vzájemné zápasy:
Nur-Sultan – Chabarovsk 1:2 sn. (14.9.2020
CSKA Moskva – Nur-Sultan 3:1 (7.9.2020)
CSKA Moskva – Nur-Sultan 2:3 (13.2.2020)
Nur-Sultan – CSKA Moskva 0:3 (2.11.2019)
CSKA Moskva – Nur Sultan 2:5 (26.1.2019)
Barys Nur-Sultan:
Kazašský celek patří naopak hned na úvod k suterénu KHL. Na svojí první musel čekat až do třetího kola, kdy v souboji dvou celků s mrzkým bodovým ziskem vyhrál doma 3:2 nad Chabarovskem. To jsou také jediné body, které Barys získal, horší je v tomto ohledu pouze jednobodový Chabarovsk. Problémem hostí je zejména ofenzíva, o čemž svědčí pouhých šest vstřelených branek během čtyř utkání.
CSKA Moskva
Klub z hlavního města vstoupil do soutěže slušně, jak se na slovutný tým sluší a patří. CSKA totiž z dosavdních pěti zápasů ztratil pouze jediný bod, když hned v prvním vystoupení soutěže podlehl Omsku vysoko 0:4. Od té doby si ale drží séri čtyř výher v řadě při dobrém skóre 12:5 a dokázal zvítězil i dvakrát venku (v Soči a v Kazani).
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Kontinentální hokejové ligy, nejlepší evropské hokejové soutěže. Ta je již po svém začátku v plném proudu a během úterního programu se proti sobě utká CSKA Moskva a Barys Nur-Sultan. Utkání v CSKA Aréně začíná v 18:30 hodin českého času.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

CSKA Moskva – Barys Nur-Sultan

3:6

konec (2:0, 0:1, 1:5)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. N. Nestěrov (Slepyšev, S. Plotnikov), 13. Slepyšev, 45. Guskov (N. Nestěrov, Wallmark) – 31. Valk (Martinsson, Lilja), 42. J. Berglund, 43. D. Dietz (Savickij, Michajlis), 44. D. Dietz (Michajlis), 51. Asetov (Martinsson, Alsing), 60. Lilja (Valk)

CSKA Moskva: Reideborn (Skotnikov) – Dahlbeck (A), Ar. Sergejev, Blažijevskij, N. Nestěrov, Gilmour, Svedberg, Makarov, Lugovjak – Andronov (C), S. Plotnikov, Mingačjov – Guskov, Slepyšev (A), Sorkin – Chulapov, Wallmark, Rtiščev – Komissarov, Jurtajkin, Pankratov.

Barys Nur-Sultan: Bojarkin (13. Ortio) – D. Dietz (C), Morrow, Alsing, Martinsson, Savčenko, Šalapov, Samat Danijar – J. Berglund, Kunyk, Frattin – Michajlis (A), Valk, Lilja – Šestakov, Savickij, Thomas – Musorov, Šaichmeddenov, Asetov (A) – Petuchov.

Rozhodčí: Denis Bondar, Eduard Odins – Dmitrij Kanifadin, Ilja Koljasnikov

Průběh zápasu
1. třetina
04:42 MOS 2 Ar. Sergejev, podrážení
06:22 MOS 2 Dahlbeck, vražení na hrazení
09:13 AST 2 Savčenko, držení
10:13 MOS 1:0 N. Nestěrov (Slepyšev, S. Plotnikov)
12:37 MOS 2:0 Slepyšev
12:37 AST -Bojarkin +Ortio (Střídání)
14:18 MOS 2 Svedberg, držení
Po 1. třetině
2. třetina
22:03 AST 2 Alsing, vysoká hůl
30:25 AST 2:1 Valk (Martinsson, Lilja)
Po 2. třetině
3. třetina
41:46 AST 2:2 J. Berglund
41:46 MOS 2 HL zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Rtiščev
42:25 AST 2:3 D. Dietz (Savickij, Michajlis)
42:39 MOS 2 N. Nestěrov, držení
43:34 AST 2:4 D. Dietz (Michajlis)
44:08 AST 2 J. Berglund, krosček
44:28 MOS 3:4 Guskov (N. Nestěrov, Wallmark)
48:51 MOS 2 Slepyšev, podrážení
50:54 AST 3:5 Asetov (Martinsson, Alsing)
59:58 AST 3:6 Lilja (Valk)
Konec