Menu

Další

Olympijské hry - Sportovní lezení

Bouldering - kvalifikace (ženy)

Vítěz: J. Garnbretová (SLO)

konec

04.08.2021, 11:00 • Milan Huppert

Kvalifikaci v boulderingu si naprosto podmanila Janja Garnbretová, přitom pošetřila dostatek sil. Slovinská lezkyně si totiž se všemi bouldery poradila na první pokus, což zní neuvěřitelně, ale je to tak. Při lezení navíc vypadala, že si to užívá a po každém zdolání věnovala úsměv svému trenérskému týmu. Spolu se Slovinkou se velmi dobře dařilo Američance Brooke Raboutouové a Britce Shauně Coxseyové. Obě zdolaly tři bouldery a přidaly jednu zónu, Raboutouová skončila druhá jen díky menšímu počtu pokusů.

Kvalifikace má na programu ještě lezení na obtížnost. Začátek je plánovaný na 14:10 a my vám z něj také přineseme podrobný online přenos, k jehož sledování jste srdečně zváni. (13:28:11)

Konečné pořadí boulderingu

1. Janja Garnbretová (SLO)
2. Brooke Raboutouová (USA)
3. Akijo Nogučiová (JPN)
4. Shauna Coxseyová (GBR)
5. Seo Chae-hyun (KOR)
6. Viktorija Meškovová (ROC)
7. Laura Rogoraová (ITA)
8. Miho Nonakaová (JPN)
9. Jessica Pilzová (AUT)
10. Petra Klinglerová (SUI)
11. Kyra Condieová (USA)
12. Oceania Mackenzieová (AUS)
13. Anouck Jaubertová (FRA)
14. Mia Kramplová (SLO)
15. Julia Chanourdieová (FRA)
16. Alannah Yipová (CAN)
17. Erin Sterkenburgová (RSA)
18. Julija Kaplinová (ROC)
19. Sung I-ling (CHN)
20. Aleksandra Miroslawová (POL)

Kvalifikace boulderingu skončila.

Neskutečné. Janja Garnbretová si absolutně podmanila všechny čtyři bouldery, zdolala je na první pokus! Slovinka přitom vypadá, jakoby se při lezení na vrchol ani neunavila.
A teď Janja Garnbretová. Ta zatím vypadá, jako by se pro bouldering narodila. První tři zvládla na první pokus, jak zvládne čtyřku?
Akijo Nogučiová má top a posouvá se na druhé místo! Nestačí na Raboutouovou z jediného důvodu. Ze svých tří topů totiž dala dva napodruhé a jeden napoprvé, zatímco její konkurentka to má přesně naopak.
Čtvrtý boulder mají před sebou poslední dvě lezkyně. Nejprve Akijo Nogučiová, která zdolala jedničku a trojku, na dvojce zapsala zónu.
Coxseyová si poslední pokus užila. S úsměvem si roztleskala publikum, ale až na vrchol nevyšplhala.
Shauna Coxseyová zůstává u stěny osamocena. Na čtvrtém boudleru má zónu, která ji zajišťuje posun na třetí pozici. Lépe by se ovšem Britka neumístila ani s topem, protože Garnbretová má tři topy napoprvé a zatím vedoucí Brooke Raboutouová tři topy a jednu zónu, přičemž potřebovala méně pokusů než Britka.

Je to vůbec možné? Tolik lezkyň nechalo na trojce tolik sil, aby uspěly jen dvě, a to s velkými problémy. A pak přijde Janja Garnbretová, dá i třetí boulder napoprvé a ještě se směje do obecenstva. Neuvěřitelné.
Na řadu přichází dvě lezkyně, které zatím v boulderu předvádí parádní výkony. Janja Garnbretová překonala první i druhý boulder. Coxseová už je na čtyřce, k úspěšné jedničce a dvojce přidala zónu na trojce.
Domácí lezkyně to dokázala! Zvládla kritickou překážku na trojce a pak se vyšplhala až na top, napodobuje tak Italku Rogoraovou a v pořadí postupuje na pátou příčku, přičemž má před sebou ještě čtvrtý boulder.
Nogučiová má na trojce zónu. Japonka bojuje a snaží se jako druhá tento boulder pokořit, ale zatím neúspěšně. Miroslawová zřejmě skončí bez jediného bodu, protože si vůbec neví rady ani se čtyřkou.
Ne, nevyšlo to, ani Coxseoyá nevydrží stoprocentní. Miho Nonakaová na čtvrtém boulderu nevybojovala ani zónu.
Na udržení stoprocentní úspěšnosti pracuje Shauna Coxseyová. Zdolala jedničku i dvojku, nyní má zónu. Nedaří se jí ale překonat tu překážku, kde je potřeba velké síly.
To je neuvěřitelné. Janja Garnbretová pokořila první boulder na první pokus, stejně tak druhý, výrazně obtížnější. Slovinka potvrzuje medailové ambice.
Top nezdolala ani na dvojce Nogučiová. Nadále se hodně trápí Miroslawová, ta je po třetím boulderu bez zisku jediné zóny.
Nebude. Při pádu si navíc ublížila, s bolestivou grimasou se chytla za levé stehno. Odchází do izolace připravit se na čtyřku.

Bouldering - kvalifikace (ženy)

Vítěz: J. Garnbretová (SLO)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Startovní listina
1. Erin Sterkenburgová (RSA)
2. Viktorija Meškovová (ROC)
3. Oceania Mackenzieová (AUS)
4. Alannah Yipová (CAN)
5. Sung I-ling (CHN)
6. Laura Rogoraová (ITA)
7. Kyra Condeová (USA)
8. Julija Kaplinová (ROC)
9. Mia Kramplová (SLO)
10. Julia Chanourdieová (FRA)
11. Seo Chae-hyun (KOR)
12. Anouck Jaubertová (FRA)
13. Jessica Pilzová (AUT)
14. Brooke Raboutouová (USA)
15. Petra Klinglerová (SUI)
16. Miho Nonakaová (JPN)
17. Aleksandra Miroslawová (POL)
18. Shauna Coxseyová (GBR)
19. Akijo Nogučiová (JPN)
20. Janja Garnbretová (SLO)