Menu

Další

Olympijské hry - Střelba

Rychlopalná pistole 25 m - kvalifikace (muži)

konec

02.08.2021, 01:30 • Milan Huppert

Finále proběhne ještě dnes, start je naplánován na 7:30 SEČ. I z něj vám přineseme podrobný online přenos, k jehož sledování jste srdečně zváni. (05:49:23)

Postupující do finále

1. Christian Reitz (GER) 587 bodů
2. Jean Quiquampoix (FRA) 586
3. Han Tä-jun (KOR) 585
4. Li Ťün-min (CHN) 584
5. Leuris Pupo (CUB) 583
6. Li Jüe-chung (CHN) 582

Kvalifikace skončila.
Clement Bessaguet druhý kvalifikační den nezvládl, ve finále se nepředstaví! Potřeboval 94 bodů, ale zaznamenal jen 93 a mezi šestku tak pustil Li Jüe-chunga. Reitz s Quiquampoixem si vedli o poznání lépe, v kvalifikaci udrželi první dvě místa.
Druhá série nejlépe pro Reitze, a sice za 99 bodů. Quiquampoix přičetl 98 bodů a jde do vedení, protože Bessaguet odstřílel za 93. A měl by tedy ve třetí sérii zabrat, k jistotě postupu potřebuje alespoň 95 bodů.
K překvapení se zatím neschyluje. Bessaguet začal v první sérii 99, jeho krajan a Němec zapsali jen o bod horší skóre.
Za pár minut přijde na řadu poslední sedmá skupina, v níž se představí nejlepší tři muži prvního dne kvalifikace, a sice Francouzi Bessaguet s Quiquampoixem a obhájce zlaté medaile Christian Reitz z Německa. Pokud nepředvedou výrazné selhání, měli by si postup pohlídat.
Li Ťün-min, jeden z velkých favoritů, si s přehledem pohlídal postup do finále. Sice se vrátil na páté místo, ale to jej vůbec mrzet nemusí. Bude ale s největším pravděpodobností jediným čínským zástupcem, protože Li Jüe-chung při třetí sérii zapsal jen 94 bodů, spadl na sedmou pozici, a pustil do finále Kubánce Pupa.
Bašir pokračuje ve špatném výkonu a po 95 bodech ve druhé sérii padá až na devátou příčku. Li Ťün-min se naopak probil na čtvrtou, jeho krajan zůstává šestý.
Šestá série je v plném proudu a zde se rozhodující o prvních finalistech. Li Ťün-min a Li Jüe-chung mají po první sérii skvěle nakročeno, naopak z šestky vypadl Pákistánec Bašir.
Střelecké finále nejspíše bude bez japonské účasti. V nejtěžší třetí sérii při střelbě do čtyř vteřin zapsal 93 bodů a propadl se na deváté místo. Dokonce o bod za Kubánce Pupa, ten už má také odstříleno.
Dai Jošioka si výborně poradil i druhou sérií, kdy zastřílel za 99 bodů. Průměrově se drží na sedmém místě, což by stále na postup nestačilo.
V páté skupině začal Dai Jošioka stovkou a vyšvihl se na sedmé místo. Pokud chce usilovat o postup do finále, musel by podobný výkon zopakovat i ve druhé sérii střelby do šesti vteřin, stejně tak ve třetí do čtyř.
Třetí nejtěžší série už Kubánci tak dobře nevyšla. 93 bodů jej poslalo zpět do druhé desítky, na postup o finále to s největší pravděpodobností nevyjde.
Jorge Alvarez střílí i nadále velmi dobře. Ve střelbě do šesti centimetrů vystřílel 98 bodů, což jej udržuje na deváté příčce.
Jorge Alvarez na úvod čtvrté série zazářil, když zapsal stovku! Kubánec je rázem osmý a pokud se mu podaří i druhá a třetí série, teoreticky by i mohl pomýšlet na postup. Dobře začal i Korostylov, a sice za 99.
Velmi dobře si Němec poradil i s nejtěžším úkolem, a sice odstřílet pět terčů za čtyři vteřiny. Do statistik přidal 97 bodů a zařadil se na 11. pozici. Druhý nejlepší ze třetí skupiny, Pákistánec Achtar, je patnáctý.
Střelba do šesti vteřin skvěle vyšla Oliveru Geisovi. Němec odstřílel za 99 a výrazně se posunul pořadím vzhůru.

Rychlopalná pistole 25 m - kvalifikace (muži)

konec

Zpět na online