Menu

Další

Olympijské hry - Vzpírání

Do 76 kg (ženy)

Vítěz: E. V. Goodleyová (GBR)

konec

01.08.2021, 06:50 • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (08:13:56)
Závod kategorie B do 76 kilogramů je za námi. Všechny ženy ve startovním poli okusily své limity, ale vítězka může být jen jedna. Až posledním pokusem dokázala Britka Emily Victoria Goodleyová pokořit 124 kilogramů v nadhozu a ani sympatické pokusy Fattúhové z Libanonu a Ngarlemové z Kanady na její překonání nestačily.

Pokud fandíte ženám-vzpěračkám, ze stejné váhové kategorie dnes přineseme ještě jeden, tentokrát už medailový závod. Osm dam bude usilovat o olympijské zlato od 12:50.

Konec soutěže.

2

A poslední pokus Kristel Ngarlemové hodně nevyšel. Skončila na zadní části těla, naštěstí bude v pořádku. Loučí se s rozhodčími. Už před kanadskou snahou však bylo jasné, že vítězství si odnese Britka Emily Victoria Goodleyová!

2

Kanaďanka zjevně uspěchala svůj nadhoz na 126 kilogramech. Činku měla krásně pod kontrolou, ale z hrudi ji chtěla dostat příliš rychle a neustála váhu. Čeká ji ještě jeden pokus.

4

Goodleyová se nyní posouvá na 124 kilogramů. Posledním pokusem byla úspěšná a téměř s jistotou si tak zařídila elitní pozici.

5

Všechno na jednu kartu. Mahassen Hala Fattúhová přesedlala na 124 kilogramů a její následná ohromná radost až dojímá, přestože se jedná o béčkovou kategorii a medaili si ani odnést nemůže.

4

Emily Victoria Goodleyová druhý pokus nezvládla! Vážil 123 kilo. Ve třetím pokusu se musí Britka vyhecovat, pokud chce pomýšlet na celkové prvenství.

2

Kanaďanka Kristel Ngarlemová učinila velmi hlasité prohlášení. Svým prvním pokusem začíná na 123 kilech a dostává pod tlak Britku, která zřejmě začne hýbat se závodní vahou. Nyní je Ngarlemová první s náskokem tří kilogramů.

3

S pravou rukou Jeanne Gaelle Eyengaové Mboosiové nebylo něco v pořádku. Ani tentokrát ji loket neposlechl a zakončí nadhoz na 111 kilech. Velké zklamání zkřížené s bolestí vidíme ve tváři africké závodnice.

6

Na 118 kilogramech nebude končit Fattúhová z Libanonu. Zadní nohu nechávala dlouho za sebou, nakonec ale zvládá správný postoj a sudí ji neudělují ani jedno červené políčko.

5

Na dno svých sil si sáhla teprve osmnáctiletá juniorka Nancy Genzel Aboukeová. Činku nedokázala v ideálním postoji udržet po dostatečně dlouhou dobu. I tak na ní musí být Nauru hrdé, je jen jedna z celkových dvou reprezentantů této maličké země.

4

Doposud vedoucí Britka Emily Victoria Goodleyová i s velkou časovou rezervou zvládá úvodních 117 kilogramů. Na vítězství ji to zatím asi stačit nemusí, ale minimálně odkládá psychický nátlak stranou.

3

První neúspěšný pokus vidíme v podání Kamerunky Mboosiové. Při poslední fázi nadhozu si navíc způsobila viditelnou bolest. Tenhle výkon na 116 kilech se nezdražil po všech stránkách.

5

Ke 113 kilogramům přistoupila opravdu odhodlaně Aboukeová. Zdálo se, že v pravém lokti váhu neudržela, ale důležité je, že jsou spokojení rozhodčí. Ani jury nebude zasahovat.

6

Na posledních deset vteřin časového limitu čekala Mahassen Hala Fattúhová. A vyšlo jí to. Nad hlavu poslala 112 kilogramů a vynesla si tak dílčí vedení.

3

Dlouhá příprava se vyplatila, na 111 kilogramech neklopýtá Jeanne Gaelle Eyengaová Mboosiová. Dobrý vstupní pokus v nadhozu.

5

V první disciplíně skončila poslední závodnice z Nauru, pro kterou musí být ovšem pouhá účast na olympiádě splněným snem. Začíná v nadhozu, kdy zvládla 108 kilogramů.
Soutěž v nadhozu za malý moment začne.

Do 76 kg (ženy)

Vítěz: E. V. Goodleyová (GBR)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Startovní listina
1. Megan Ann Signalová (NZL)
2. Kristel Ngarlemová (CAN)
3. Jeanne Gaelle Eyengaová Mboosiová (CMR)
4. Emily Victoria Goodleyová (GBR)
5. Nancy Genzel Aboukeová (NRU)
6. Mahassen Hala Fattúhová (LBN)
Výsledky trhu
1. Emily Victoria Goodleyová (GBR) - 98 kilogramů
2. Kristel Ngarlemová (CAN) - 95 kilogramů
3. Mahassen Hala Fattúhová (LBN) - 93 kilogramů
4. Jeanne Gaelle Eyengaová Mboosiová (CMR) - 91 kilogramů
5. Nancy Genzel Aboukeová (NRU) - 90 kilogramů
Výsledky nadhozu
1. Emily Victoria Goodleyová (GBR) - 124 kilogramů
1. Mahassen Hala Fattúhová (LBN) - 124 kilogramů
3. Kristel Ngarlemová (CAN) - 123 kilogramů
4. Nancy Genzel Aboukeová (NRU) - 113 kilogramů
5. Jeanne Gaelle Eyengaová Mboosiová (CMR) - 111 kilogramů
Celkové výsledky
1. Emily Victoria Goodleyová (GBR) - 222 kilogramů
2. Kristel Ngarlemová (CAN) - 218 kilogramů
3. Mahassen Hala Fattúhová (LBN) - 217 kilogramů
4. Nancy Genzel Aboukeová (NRU) - 203 kilogramů
5. Jeanne Gaelle Eyengaová Mboosiová (CMR) - 202 kilogramů