Menu

Házená

Olympijské hry - muži

Norsko – Francie

32:29

konec (15:15)

01.08.2021, 09:15 • Skupina A • Milan Huppert

Tipsport: 2.41 7.68 1.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

60

Seveřané v závěrečných sekundách ještě vylepšili své konečné vítězství, z levého křídla vstřelil branku Magnus Frederiksen. (32:29)

59

Vstup do poslední dvouminutovky otevřel Sander Sagosem povedeným projektilem do levého horního růžku. Genty ani přes veškerou snahy na míč nedosáhl. (31:29)

58

Tak pozor! Fredersiksen špatně nahrál a do brejku vystartoval Tournat, jenž snížil na rozdíl jediného gólu hodem do pravé šibenice. (30:29)

57

Remili byl vidět hlavně v úvodu střetnutí. Nyní se připomněl svižnou střelou do horního růžku, na níž Bergerud nedosáhl. (30:28)

56

Avšak Norové jsou proti. Rychlý gól z protiútoku opět znamená vedení o tři góly. Toto manko se soupeři nebude stahovat vůbec lehce. (30:27)

56

Francouzi se snaží ještě zdramatizovat závěr zápasu. Spoluhráči vytvořili Nikolu Karabatićovi prostor ke střele, ten jej využil dokonale. (29:27)

55

Gulliksen vyplaval na pravém křídle úplně volný. Pár kroky si zlepšil střelecký úhel a zakončil nechytatelně na zadní tyč. (29:26)

54

Skvělá odpověď v podání Tournata. Překvapivě vystřelil podstřelem. Míč proletěl kolem těl dvou obránců a mezi nohama brankáře. (28:26)

54

Zleva vystřelil šiplavou ránu Harald Reinkind. Genty si na míč sáhl, nicméně vyrazit z brány jej nedokázal. (28:25)

51

Ale rozhodnuto ještě zdaleka není. Tournat odvážně vystřelil přes obránce a z velké dálky, balón se zastavil až v síti. (27:25)

50

Norsko dělá další důležitý kok směrem k vítězství. I druhý gól v početní převaze vsítil Myrhol, jenž teď táhne spoluhráče za dvěma body. (27:24)

49

Na konci ukázkové kombinace stál Myrhol. On byl tím volným hráčem v přesilovce, z pivota zakončil o zem k pravé tyči. (26:24)

49

Komplikace pro Francii, ta bude zase bránit v oslabení, navíc když prohrává. Potrestaným házenkářem je Tournat. (25:24)

48

Sander Sagosen využil faulu Fabregasu na svou osobu k proměnění sedmimetrového hodu. Gentymu balón poslal nechytatelně do levého dolního rohu. (25:24)

47

Premiérově se do střeleckých statistik zapsal Richardson. Na pivotu převzal nahrávku od Maheho, aby posléze prostřelil Bergeruda nad pravou horní končetinou. (24:24)

46

Röd si zpracoval dlouhou a prudkou nahrávku. Francouzi se k němu sběhnout nestihli, proto si mohl v klidu rozmyslet zakončení z levého křídla a přesně zacílit. (24:23)

45

Zrovna Nikola Karabatić zařídil vyrovnání. Vystřelil pravačkou přes obránce, Bergerud spadl k pravé tyčce příliš pozdě. (23:23)

44

Povedlo se. Valentin Porte sebral volný míč a z levého křídla naběhl před bránu. Měl štěstí, že stihl zakončit krátce před pádem do brankoviště. (23:22)

43

Sander Sagosen využívá přesilovku a Seveřané odskakují do vedení o dvě branky. Soupeř zkusí odpovědět v oslabení, ve hře bez gólmana. (23:21)

42

Nedobrovolně si dvě minuty odpočine Nikola Karabatić. Rozhodčí jej vyloučili za tvrdý náraz do Gulliksena. (22:21)

42

Po skvělém zákroku Bergeruda se míč odrazil e Gulliksenovi a ten hodil balón do brejku Jöndalovi. Norsko vede! (22:21)

41

Po delší době se o slovo přihlásil Sagosen. Vystřelil ze spojky tvrdou střelu, jež proletěla brankáři nad hlavou, Genty nestihl zareagovat včas. (21:21)

41

Porte nejprve skvěle do defenzivy, pak i do ofenzivy! Právě on byl na konci rychlé kombinace, kterou zakončil střelou pravačkou do pravého růžku. (20:21)

38

Sedmička, jež přinesla opětovné srovnání stavu. Norsko našlo svého dnešního exekutora, je jím Christian O'Sullivan. (20:20)

37

Nikola Karabatić vzal brejkovou příležitost tří proti dvěma na sebe. Udělal dobře, když pravačkou přes obránce využil zakrytého výhledu brankáře. (19:20)

36

O'Sullivan jednu sedmičku proměnil, proto se postavil i na tu následující. Pro změnu si vystřelil proti Gentymu, znovu uspěl. (19:19)

36

Dokonce přichází obrat! Prosadil se nový muž na na hřišti Porte, jenž využil velkého množství fyzických sil ke sprintu po lajně, ve finále akce z poměrně velkého úhlu našel na zadní tyči prostor mezi brankářovou rukou a tělem. (18:19)

35

Descat podruhé. Po faulu na Maheho nařídili rozhodčí sedmimetrový hod, který Francouz proměnil s odrazem míče o levou tyč. (18:18)

35

Descat si znovu udělal volný prostor na levém křídle, tentokráte i s míčem v ruce. Volil jiné zakončení, a sice na přední tyč. Opět ale gólové. (18:17)

34

Druhý gól v průběhu dvaceti vteřin a Norsko rázem vede dvougólovým rozdílem. Stejně jako před chvilkou se prosadil Gulliksen. (18:16)

34

Gulliksen využil obrovského zaváhání Luky Karabatiće, jenž si místo míče všímal spoluhráče. Ten se mu vysmýkl a únik proměnil. (17:16)

32

První francouzský gól v druhé půli vsítil Descat. Řekl si pohybem o míč na levém křídle, načež hodil balón po gólmanově levici. (16:16)

32

Na pátý pokus Norové sedmičku proměnili! Konkrétně O'Sullivan, proti němuž se na pár vteřin vrátil do brány Gerard, nicméně na střelu do pravého dolního rohu nedosáhl. (16:15)

30

Francouzi dokázali bleskově odpovědět. Mem nesobecky přihrál po pravé ruce Abalovi, jehož technický pokus k pravé tyči se stočil do sítě. (15:15)

30

Sagosen ukázal, jakou dělovou ránu schovává ve své pravačce. Gerard, než stihl balón zaregistrovat, tak už jej mohl lovit ze sítě. (15:14)

29

Stav utkání hlásí vyrovnáno! Nikola Karabatić nabral velkou rychlost po levém křídle, ve finále akce si sběhl na střed a pravou rukou odhodil míč do levého víka. (14:14)

27

Francie v blížícím se závěru první půle házela svůj první sedmimetrový hod. Descat uspěl, když vystřelil nechytatelným způsobem k levé tyči. (14:13)

27

S nahrávkou na Harolda Reinkinda bylo tentokráte všechno v pořádku. Ani střela neměla chybu, Gerard srazil nohy pozdě. (14:12)

26

Za obranou počíhal Abalo, jenž v plné rychlosti převzal balón, před střelou se srovnal a Bergeruda propálil nad hlavou. (13:12)

25

Vyloučení a navíc sedmička pro Norsko. Dvojitý trest pro Fabregas, který hlasitě protestoval proti výroku, nicméně ho nezměnil. (13:11)

25

Francie zkouší riskovat a hraje bez gólmana s jedním hráčem v poli navíc, samozřejmě pouze při útočení. Této výhody nyní využila, skóroval Remili. (13:11)

24

V oslabení se nedařilo, proti plnému počtu najednou ano. Tournat se protáhl mezi dvěma soupeři a uspěl střelou těsně nad zemí. (13:10)

23

Sagosen naznačil střelu, čímž na sebe natáhl dva hráče, aby pak na pivotu našel nikým neatakovaného Gulleruda, tomu stačilo jen vyzrát na brankáře. (13:9)

22

První vyloučení utkání putuje do norských řad. Za stržení Remiliho si dvě minuty odpočine Överby. (12:9)

21

Gulliksen poté, co jeho spoluhráč získal míč, vystartoval dopředu. Dostal jej do brejku a tváří v tvář brankáři nezaváhal. (12:9)

20

Deset minut před koncem Norsko přeci jen skóruje a odskakuje alespoň na rozdíl dvou gólů. Reinkind naznačil střelu a vypálil až napodruhé, Gerard reagoval už na naznačení a pak se nestihl ideálně zkoncentrovat. (11:9)

17

Dvouciferného počtu gólů dosáhlo jako první Norsko. Fredriksen se rozhlédl a všiml si, že Gerard má volné místo u levé tyče, tak tam balón poslal. (10:9)

16

Ano, povede! Abala to vymyslel fantasticky, když se nenechal rozhodit vyběhnuvším brankářem a poslal mu míč do brány technickou střelou k levé tyči. (9:9)

16

Seveřané utíkají do vedení, soupeř vytrvale odpovídá. Povede se mu ti i nyní? Devátý gól svého celku vsítil Myrhol. (9:8)

15

První gól pro Diku Mema. Francouzský házenkář si našel prostor mezi dvěma soupeři, mezi nimi poslala tvrdou střelu mimo dosah Bergeruda. (8:8)

15

O'Sullivan podruhé. I v tomto případě si dokázal vytvořit dostatečně volného prostoru, aby mohl střílet a opět do sítě. (8:7)

14

A znovu parádní reakce, na kterou Francouzi nečekali ani čtvrt minuty. Abalo proběhl volnějším středem a vystřelil pod levou ruku brnakáře. (7:7)

14

O'Sullivan a jeho první úspěch v utkání. Z levého křídla zkusil vystřelit na zadní tyč, tyčka pomohla balónu do brány. (7:6)

13

Mužstvo ze "země galského kohouta" stále dotahuje, ale úspěšně. Descat si vyměnil balón s Karabatićem a zakončil mimo dosah Bergeruda. (6:6)

13

Norové udržují těsné vedení. Maryhol využil více volného prostoru na pivotu, hodil balón do pravé šibenice. (6:5)

12

Totéž platilo i na druhé straně. Karabatić naběhl za obranu, uchopil dlouhou nahrávku a prostřelil gólmana mezi nohama. (5:5)

12

Na nedostatek gólů si teď rozhodně stěžovat nemůžeme. Norsko po inkasované brance rozjelo rychlý brejk, ten zakončil bezchybné Röd. (5:4)

11

Fabregas podruhé. Opět těžil ze své aktivity, když se zvládl odpoutat od gólmana, řekl si o nahrávky a střelou pod ruku prostřelil Bergeruda. (4:4)

11

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Sagosen si na pravé spojce připravil balón a tvrdou střelou jej poslal do protějšího horního rohu. (4:3)

10

Přichází trest za neproměněné sedmičky. Fabregas dostal dobrou nahrávku na pivota a v pádu prostřelil padajícího brankáře obloučkem. (3:3)

8

Žlutá karta pro tým Francie (Luka Karabatić). (3:2)

6

Sagosen neměl komu nahrát, tak se rozhodl vystřelit. Dobře udělal, protože balón hodil ideálně do pravé šibenice. (3:2)

3

Vyrovnáno. Överby si sběhl na přihrávku na levé křídlo, odkud dokázal zakončit podél pravé nohy gólmana. (2:2)

2

Remili je v úvodu při chuti. Naskočil si přes protihráče a tvrdou střelou levou rukou poslal balón k levé tyčce. (1:2)

2

Rychlá odpověď v podání Gulleruda. Norský reprezentant si na spojce zpracoval balón a poslal jej nechytatelně k levé tyči. (1:1)

1

První útok patřil Fracnouům. A ti se dostali do rychlého vedení, skóre zápasu otevřel Remili. (0:1)

Norsko – Francie

32:29

konec (15:15)

Zpět na online

Norsko: Saeveraas, Bergerud – Sagosen, Myrhol, Fredriksen, Överby, Tönnesen, Jöndal, Björnsen, Gullerud, O'Sullivan, Reinkind, Gulliksen, Röd.

Francie: Gérard, Genty – Remili, Richardson, Mem, Tournat, N. Karabatić, Mahé, N'Guessan, Abalo, L. Karabatić, Fabregas, Descat, Porte.

Rozhodčí: Načevskij (MKD), Nikolov (MKD)

Statistiky:
Norsko
# P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
30 B T. Bergerud 0/0 0 0
12 B K. Sæverås 0/0 0 0
19 PK K. Bjørnsen 0/0 0 0
10 SS M. Fredriksen 2/0 0 0
21 P M. Gullerud 2/0 0 0
44 PK K. Gulliksen 4/0 1 0
17 LK M. Jöndal 1/0 1 0
8 P B. Myrhol 4/0 0 0
24 SS C. O'Sullivan 5/3 0 0
11 P P. Øverby 1/0 0 1
27 PS H. Reinkind 4/0 0 0
77 PS M. Rød 2/0 0 0
5 SS S. Sagosen 7/0 2 0
15 PS K. Tönnesen 0/0 0 0
Celkem 32/3 4 0 1 0
Francie
# P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
16 B Y. Genty 0/0 0 0
12 B V. Gérard 0/0 0 0
19 PK L. Abalo 4/0 0 0
25 LK H. Descat 5/2 0 0
23 P L. Fabregas 2/0 0 1
22 P L. Karabatić 1/0 0   0
13 SS N. Karabatić 4/0 0 1
14 LK K. Mahé 0/0 0 0
10 PS D. Mem 1/0 0 0
17 LS T. N'Guessan 0/0 0 0
28 PK V. Porte 3/0 0 0
5 PS N. Remili 4/0 0 0
9 PS M. Richardson 1/0 0 0
11 P N. Tournat 4/0 0 1
Celkem 29/2 0 1 3 0