Menu

Další

Olympijské hry - Vzpírání

Do 81 kg (muži)

Vítěz: E. Qerimaj (ALB)

konec

31.07.2021, 04:50 • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (06:33:45)
Béčkovou skupinu kategorie vzpěračů do 81 kilogramů ovládl Albánec Erkand Qerimaj, když jeho celková váha činila 338 kilogramů. Nejbližší pronásledovatel z Ománu, Amur Salim Ramadhan Al-Kanjari, byl vzdálen o 21 kilo, což už je velmi slušný odstup. Třetí skončil Cameron David McTaggart (315) z Nového Zélandu, beznadějně poslední tentokrát Tunisan Ramzi Bahloul (300).

Pokud chcete v této váze sledovat i medailovou přetahovanou v rámci kategorie A, nenechte si ujít náš přenos, který začíná v 8:50.

Konec soutěže.

2

Qerimaje při posledním pokusu naháněl i čas. Vyběhl ze zákulisí, ale 187 kilogramů zvednout stejně nedokázal. I tak předvedl v soutěži hodně obstojný výkon, na který se ostatní závodníci nechytali.

2

Druhý pokus, tentokrát už na 185 kilogramech, si mohl albánský vzpěrač užívat ve velké pohodě. Činku sice nadhodil, ovšem ve vzduchu ji nedržel dostatečně dlouho na to, aby mu rozhodčí pokus uznali.

2

Hodně načas si při svém prvním pokusu dal Erkand Qerimaj. Ale šlo o dobré rozhodnutí. Základní váhu v hodnotě 181 kilogramů zvedl čistě a už může jako novopečený vítěz pouze navyšovat skóre.

4

Za Nový Zéland se na platformu sebevědomě postavil Cameron David McTaggart. Soupeř z Ománu ho dostal pod tlak, proto se snažil zvítězit vahou 178 kilogramů. Jenže činka mu vyklouzla z dlaní a zůstane na svých dosavadních 175 kilech.

1

Vše na jednu kartu nyní vsadil Amur Salim Ramadhan Al-Kanjari. Jeho pokus váží 177 kilogramů, přestože v předchozím kole nezvládl o jedno kilo lehčí činku. Prostřední sudí byl na pochybách, dvě šedá políčka ovšem k úspěchu stačí.

1

A přichází chyba! Ománec se nedokázal odlepit z dřepu, tím pádem nyní v tahanici se Zélanďanem ztrácí. Marně se pokoušel o 176 kilogramů.

4

Cameron David McTaggart si navolil váhu 175 kilogramů, takže jeho kolega Al-Kanjari má v tomto směru navrch. Ovšem závodník z Nového Zélandu zvednul a nyní bude jen čekat, jak si poradí jeho soupeř v boji o druhé místo.

3

A Tunisan už poslední pokus odmítnul. Zjevně věděl, že je nad jeho síly, k čince pustí Zélanďana. Ještě předtím ovšem závodníci z kategorie do 96 kilogramů.

3

U Ramziho Bahloula vidíme stejný moment jako u trhu. Činku zvedne někam na úroveň stehen, pak ale zlomový bod nezvládne a závaží pouští na zem. S takovým výkonem nemůže pomýšlet ani na dobrou celkovou váhu.

4

Svého hlavního soka dnešního dne nenechává odskočit Cameron David McTaggart, když také nad hlavu vyzvedl 170 kilo. Ty nejvyšší váhy přesto můžeme opět čekat od Erkanda Qerimaje.

1

Snadnou práci si s činkou užil také Amur Salim Ramadhan Al-Kanjari. Vzpěrač z Ománu zvládl 170 kilogramů, takže zapisuje průběžné první místo.

3

Začala disciplína nadhozu a Ramzi Bahloul poslal prvním pokusem nad hlavu 164 kilogramů. V jeho případě jde spíš o překonávání osobních limitů, atakovat své protivníky dnes rozhodně nepřišel.
Následuje přestávka, než své pokusy v trhu dokončí kategorie do 96 kilogramů. I tento závod můžete sledovat na našich stránkách, komentuje kolega Jiří Polášek.

Závodníci do 81 kilogramů se mezitím připraví na disciplínu nadhozu.

2

Pokus albánského závodníka na 157 kilogramech měl ještě brilantnější provedení, činka projela vzduchem jako nůž máslem. Není pochyb o vítězi béčkové kategorie, přestože je před námi ještě jedna disciplína. Pokud nepřijde zranění, neměl by Erkand Qerimaj váhat.

2

Na platformě se dnes střídají také závodníci z béčkové kategorie do 96 kilogramů. A Qerimaj by vcelku obstál i v této konkurenci. Zapíše dobrý pokus na 155 kilogramech, přestože jednomu z rozhodčích se jeho postavení nezdálo.

Do 81 kg (muži)

Vítěz: E. Qerimaj (ALB)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Startovní listina
1. Amur Salim Ramadhan Al-Kanjari (OMA)
2. Erkand Qerimaj (ALB)
3. Ramzi Bahloul (TUN)
4. Cameron David McTaggart (NZL)
Výsledky trhu
1. Erkand Qerimaj (ALB) - 157 kilogramů
2. Amur Salim Ramadhan Al-Kanjari (OMA) - 140 kilogramů
2. Cameron David McTaggart (NZL) - 140 kilogramů
4. Ramzi Bahloul (TUN) - 136 kilogramů

Výsledky nadhozu
1. Erkand Qerimaj (ALB) - 181 kilogramů
2. Amur Salim Ramadhan Al-Kanjari (OMA) - 177 kilogramů
3. Cameron David McTaggart (NZL) - 175 kilogramů
4. Ramzi Bahloul (TUN) - 164 kilogramů
Celkové výsledky
1. Erkand Qerimaj (ALB) - 338 kilogramů
2. Amur Salim Ramadhan Al-Kanjari (OMA) - 317 kilogramů
3. Cameron David McTaggart (NZL) - 315 kilogramů
4. Ramzi Bahloul (TUN) - 300 kilogramů