Menu

Další

Olympijské hry - Šerm

Šavle, družstva (ženy)

Vítěz: ROC

konec

31.07.2021, 03:00 • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (13:29:41)

Konečné pořadí

1. ROC
2. Francie
3. Jižní Korea
4. Itálie
5. Japonsko
6. USA
7. Čína
8. Maďarsko
9. Tunisko
Ruské šermířky v šavli družstev obhájily zlaté olympijské medaile i Ria de Janeira. Ve čtvrtfinále jasně porazily Japonky 45:34, v semifinále si poradily výsledkem 45:26 Jižní Koreu. Ve finále měly s Francouzkami největší práci, ale také si poradily, a to výsledkem 45:41.

Bronzovou medaili vybojovala trio z Jižní Koreji, které daly zapomenout na drtivou porážku ze semifinále vítězstvím 45:42 nad Itálií.

Konec soutěže.

Je konec, Rusky obhájily zlaté medaile z Ria de Janiera! Olga Nikitinová sice ze svého šestibodového náskoku ztratila dva body, ale za stavu 44:41 bodla soupeřku naposled a mohla běžet slavit za kolegyněmi.
Na francouzskou šermířku Ceciliu Bererovou čeká velmi těžký úkol. o posledního finálového duelu totiž nastupuje ve ztrátě šesti bodů 34:40. Její soupeřkou je Olga Nikitinová.
Sofia Pozdňjaková si poradila na jedničku, vedení Rusek navýšila na sedm bodů, momentální stav je tedy 35:28 a před šermířkami poslední dva duely. Pozdňjaková a Francouzka Balzerová už mají odpracováno.
Rusky překlápí misky vah na svou stranu a kráčí za obhajobou zlatých medailí! Nikitinová společně s Velikajovou vytvořili náskok 28:23, který bude chtít ještě navýšit Pozdňjaková.
Tři duely jsou minulostí a o něco málo lépe na tom jsou Francouzky. Že by ale rozhodly o svém zlatu, to určitě ne, vedou pouze o tři body 15:12.

Finále začalo.
Finálový souboj začne ve 12:30.

Bronzová je nakonec Jižní Korea! V poslední sérii třech duelů dokázala otočit skóre ve svůj prospěch, Kim Jiyeon ve finálním souboji porazila Gregoriovou celkovým skóre 45:42.
Po druhé sérii duelů je stále ve vedení Itálie. Ta si mírně navýšila náskok, je čtyřbodový. Ještě není rozhodnuto ani zdaleka.
Souboj se zatím vyvíjí velmi dramaticky. Všech tři účastnice z každého družstva už za sebou mají první duel a zatím vede Itálie těsně 15:13.

Začal souboj o bronz.
Bitva o bronz odstartuje v 11:30 SEČ, finále pak o hodinu později.

Misaki Emuraová šla do posledního duelu proti Zagunisové s tříbodovým vedením. A vybojovala vítězství pro Japonsko, když v minisouboji se soupeřkou sice prohrála, ale její družstvo slaví celkové vítězství 45:43 a skončí tak na pátém místě. Konečné sedmí místo bere Čína, která porazila Maďarky 45:30.
Mezi Japonkami a Američankami pokračuje velké drama. Zbývají poslední dva duely a skóre ukazuje vyrovnaný stav 35:35. Naopak o konečné sedmé příčce se zdá býti rozhodnuto, Čína vede nad Maďarskem 35:18.

Šavle, družstva (ženy)

Vítěz: ROC

konec

Zpět na online