Menu

Další

Olympijské hry - Triatlon

Smíšená štafeta

Vítěz: Velká Británie

konec

31.07.2021, 00:30 • Odaiba Marine Park • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. (01:58:56)
Je dobojováno! Štafeta Velké Británie dnes potvrdila roli favorita a ovládla olympijský závod smíšených štafet. Alex Yee rozjížděl závěrečný úsek ve vedení, ale Vincent Luis se na něj během cyklistiky dotáhl. Yee však v běžecké části předvedl fantastický výkon. Před francouzského triatleta se pak dostal ještě Morgan Pearson, který dotáhl USA do cíle na stříbrné pozici. Britský závodník Jonathan Brownlee tak dnešním výkonem britské štafety získal do sbírky olympijské zlato.

Konečné pořadí

1. Velká Británie 1:23:41
2. USA +0:14
3. Francie +0:23
4. Nizozemsko +0:53
5. Belgie +0:55
6. Německo +0:59
7. Švýcarsko +1:46
8. Itálie +2:42
9. Austrálie +2:46
10. Španělsko +2:50
Až třetí končí Francie! Vincent Luis v závěrečném běhu vytuhl a nezachytil nástup Yeeho a Pearsona.

Na druhém místě doběhl Morgan Pearson z USA!

Je rozhodnuto! Alex Yee opět předvedl parádní běžecký úsek a dobíhá do cíle na první pozice! Velká Británie vítězí v závodě smíšených štafet!

Při náběhu do druhého běžeckého okruhu má Alex Yee náskok jedenácti sekund na druhého Pearsona, který během úvodního kilometru předběhl francouzského závodníka!

Alex Yee od úvodu běžecké části utíká svým soupeřům a přibližuje Velkou Británii ke zlatu! Luis si naopak bude muset dát pozor na dotírajícího Pearsona.
Ze čtvrtého místo vybíhá do běžecké části belgický triatlet, ale ten už do boje o medaile skutečně nepromluví.
Třetí Pearson dokončil cyklistickou část se ztrátou devíti sekund na vedoucí dvojici.
Jdeme do posledních dvou kilometrů dnešního závodu! V běžeckém souboiji se rozhodne mezi dvojicí Vincent Luis, Alex Yee.
Alex Yee dokázal zachytit nástup Vincenta Luise. Třetí Pearson se vedoucí dvojici začíná přibližovat. Chystá se dramatický boj o cenné kovy.

Vincent Louis v nájezdu do druhého úseku předjíždí Alexe Yeeho a dostává se do čela! Louisovi moc nevyšel individuální závod a dnes si chce zlepšit vizitku z této olympiády!

Cyklistická část závěrečného úseku zatím přináší velké drama. Na druhé místo se posunul Francouz Vincent Luis, který stáhl náskok vedoucího Brita na jedinou sekundu!
Až na čtvrté místo se propadlo Německo. O medailích se tedy rozhodne mezi Velkou Británií, USA a Francií. Další štafety už mají velké manko.
Po plaveckém úseku drží Alex Yee na americkou štafetu náskok sedmnácti sekund. Za Pearsonem už je ale Vincent Luis.
Alex Yee zvládl plavecký úsek, který měl být podle předpokladů jeho nejslabší disciplínou, s velkým přehledem. Brit si stále drží náskok.
Za Francii bojuje na třetím úseku vynikající plavec Vincent Louis, který bude chtít během plavání stáhnout náskok druhého Američana.

Pořadí po 3. úseku

1. Velká Británie 1:03,13
2. USA +0:21
3. Francie +0:33
4. Nizozemsko +0:53
5. Belgie +0:53

Smíšená štafeta

Vítěz: Velká Británie

konec

Zpět na online