Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Nový Zéland – USA

1:6

konec (0:2)

24.07.2021, 13:30 • Tokio Stadium, Tokio • Skupina G • Milan Huppert

Tipsport: 28.8 15.3 1.04 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (15:26:14)
Americké fotbalistky ve druhém skupinovém klání potvrdily roli velkých favoritek a částečně daly zapomenout na nečekanou porážku od Švédek, Novozélanďanky dnes vyprovodily z trávníku debaklem 6:1.

První poločas přinesl šest gólů, ale jen dva regulérní. O branky se postaraly Rose Lavelleová a Lindsey Horanová, jež zadělaly na americký úspěch. Ve druhém poločase bylo zřejmé, že fotbalistky ze zámoří mají více sil a výsledkem byly další góly v novozélandské síti. Střeleckou listinu doplnily Christen Pressová a Alex Morganová, dva góly si outsiderky vstřelily samy. Jednou ale mířily i do správné brány, o čestný úspěch se zasloužila Paige Satchellová.

Hráčky USA čeká souboj o druhé místo proti Austrálii 27. července. Nový Zéland tentýž den zakončí svou pouť turnajem zápasem proti Švédsku.
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 2:7.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Catherine BOTTOVÁ vlastní - 1:6

90+3

Američané právě vstřelili branku!
Šestý americký gól nakonec přeci jen padl. Pressová dávala instinktivně míč pod sebe a byla to CATHERINE BOTTOVÁ, jež si srazila balón do vlastní brány. Kdyby měla přehled o hře, tak by míč zřejmě pouštěla, protože v jejím okolí nebyla žádná z protihráček.

90+3

Stav zápasu chtěla upravit Catarina Macariová. Dobře myšlenému technickému pokuse však dala přílišnou výšku, balón prosvištěl nad břevnem.

90+2

Přenesení hry vyšlo Dahlkemperové na jedničku. Adresátka Davidsonová nikam nespěchala, z poloviny hřiště zapojila malou domů do hry Naeherovou.

90+1

Morganová chtěla ke gólu přidat i asistenci. Ale spoluhráčky její úmysl zpětného pasu nepochopily, Sonnettová natahovala nohu za sebe marně.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

87

87. Alex MORGANOVÁ - 1:5

87

Američané právě vstřelili branku!
Pověstného „bůra“ završila ALEX MORGANOVÁ. Pravým stehnem si zpracovala nahrávku Pressové, načež křižnou střelou k levé tyči poslala balón mimo dosah Leatové.

87

Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Betsy Hassettová, přichází Annalie Longová.

86

Střídající Casey Kruegerová zrychlila hru nahrávkou po lajně, kde viděla volnou Sonnettovou. Ta doběhla až k rohovému praporku, odkud vyslala centr do rukavic gólmanky.

85

Svěřenkyně trenéra Andonovskiho kontrolují závěr střetnutí. Novozélanďanky se ani nesnaží klást odpor, obeznámeny se svou porážkou.

84

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Crystal Dunnová, přichází Casey Kruegerová.

83

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Lindsey Horanová, přichází Catarina Macariová.

83

Katie Bowenová poslala centr od rohového praporku směrem do brány. Gólmanka Naeherová se i přes velkou snahu k míči neprobojovala, situaci za ni vyřešila Dahlkemperová.

81

81. Christen PRESSOVÁ - 1:4

Nový Zéland – USA

1:6

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 72. Hassettová (Satchellová) – 9. Lavelleová (Heathová), 45. Horanová (Rapinoeová), 63. Ercegová (vla.), 81. Pressová (Ertzová), 87. Morganová (Pressová), 90+3. Bottová (vla.)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 2:7.

Nový Zéland: Leatová – Bottová, Mooreová, Rileyová (C), Ercegová – Percivalová, Hassettová (87. Longová), Bowenová, Cleverleyová (80. Rennieová) – Chanceová (65. Satchellová), Wilkinsonová.
Náhradníci: Naylerová – Bungeová, Greenová, Longová, Rennieová, Rolstonová, Satchellová.

USA: Naeherová – Dunnová (84. Kruegerová), Davidsonová, Sonnettová, Dahlkemperová – Ertzová, Horanová (83. Macariová), Lavelleová (68. S. Mewisová) – Heathová, Lloydová (74. Morganová), Rapinoeová (C) (68. Pressová).
Náhradníci: Campbellová – Kruegerová, Macariová, S. Mewisová, Morganová, Pressová, Sauerbrunnová.

Rozhodčí: Frappartová (FRA) – Nicolosiová (FRA), O'Neillová (IRL)