Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (muži)

Nový Zéland - Indie

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1, 0:0)

24.07.2021, 03:00 • Oi Hockey Stadium, Tokio • Skupina A • Gerard Filip

To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího pozemního hokeje z Olympiády, na viděnou. (05:02:10)
Hlavním faktorem výhry Indie byly převážně využité trestné rohy, čehož právě Nový Zéland nevyužil.
Je konec. Indie nakonec se štěstím splnila roli předzápasového favorita a díky skvělému brankáři Parratovi berou první výhru. Poslední čtvrtá čtvrtina nám tak žádnou branku nepřinesla, k vidění byly spíše video rozhodčí, kteří měli dosti problémy s posouzením situace, což se ale dá pochopit, neboť se jedná o první den olympiády. Hráčem utkání byl zvolen střelec dvou branek Harmanpreet Singh. Indii čeká zítra poměrně těžká Austrálie, zatímco Nový Zéland sehraje zajímavou bitvu se Španělskem.

60

Konec zápasu.

59

Není to gól! Thomas Dylan připravil míček Nicu Woodsovi, který mířil dobře k tyči, tam to ale měl pohlídané brankář společně s obráncem, kteří tak zachránili Indii před plným bodovým ziskem!

59

24 sekund do konce hracího času a Nový Zéland bude zahrávat trestný roh, který nejspíše rozhodne o utkání!

59

Nakonec se o teč nejednalo a míček je v moci Indie. Do konce zbývá necelá minuta!

59

Rozhodčím se znovu něco nelíbilo, a tak zamířili k videu, šlo zřejmě znovu o tečovaný míček, ještě z předešlé akce.

58

V krátkém sledu dva nádherné zákroky Paratta! Dylan Thomas dostal doslova výtečnou přihrávku na hranici vápna, kde měl před sebou ještě odkrytou branku, ovšem Paratt se senzačně přemístil a vyrážečkou střelu vyrazil do bezpečí.

58

Ani napotřetí nedokázal Nový Zéland skórovat, což je může stát tento zápas! napotřetí výbornou vysokou ránu vyrazil ještě lepším zákrokem Parattu, který tak zachránil Indii před inkasováním.

57

Po téměř pěti minutách rozhodčí nechali zahrávat druhý trestný roh, jenž využit nebyl, k vidění však bude rovnou třetí!

57

Rozhodčím se něco nezdálo, a to konkrétně tečovaný míček. V akci je tak momentálně videorozhodčí jenž musí posoudit, zda uvidíme druhý trestný roh!

57

A pozor! Po krásném zákroku dostal Nový Zéland výhodu trestného rohu, ke kterému se stavil Nic Woods, jenže ani on branku nedokázal nijak ohrozit. Skóre tak zůstává stejné.

56

Hayward zachránil Nový Zéland! Kapitán Manpreet Singh měl doslova volno k zakončení, ovšem jeho pokus směřoval přesně do míst kde stál brankář.

55

Sean Findlay nebezpečně ztratil míček na hranici vápna, naštěstí pro něj, ho rychle dokázal zaskočit jeden z jeho spoluhráčů a situaci ubránil.

54

Indie měla v poslední třech minutách poměrně velký nátlak, ovšem veškeré akce skončili ještě před brankovištěm.

53

Po necelých dvou minutách nám ani jeden tým nic závažného neukázal. Sledujeme spíše opatrnou hru hlavně ze strany Indie, Nový Zéland hraje poměrně zbrkle a zmatkuje.

51

Mandeep Singh poslal míček na kapitána Manpreeta, jenž bez přemýšlení nijak nezpracoval a rovnou se pokusil střílet. Jeho pokus nakonec branku nijak neohrozil.

49

Nový Zéland se nyní drží na polovině soupeře a zbývá jim tak už pouze deset minut na vyrovnání. Uvidíme, zda se jim to povede.

48

Rozhodčí se nemohli dohodnout, neboť ze záběrů a všech úhlů to šlo velmi špatně vidět. Verdikt byl nakonec takový, že žádný trestný roh nebude.

48

Videorozhodčí znovu v akci! Kapitán Mapreet Singh vypálil z velké dálky, kde však v brankovišti někdo míček tečoval. Video nám tak ukáže kdo!

47

Co chybělo! Do vápna Nového Zélandu přisvištěla rychlá přihrávka až na doslova volného Sumita, který se nacházel u zadní tyče, ale špatně zpracoval. Nebýt toho, tak zakončoval do doslova odkryté branky!

46

Čtvrtá čtvrtina právě začala!
Třetí část hry nám přinesla dvě branky. Nejdříve po trestném rohu vsítil druhou branku v utkání Singh Harmanpreet. Poté se dlouho kombinovali, až ke konci čtvrtiny odpověděl i soupeř. Díky tečované střely jednoho z indických obránců snížil na rozdíl jedné branky Stephen Jenness.

45

Třetí čtvrtina právě skončila!

44

Necelá minutka do konce třetí části zápasu, v útoku se nyní nachází Indie.

44

Nový Zéland právě vstřelil branku!
Novozélanďané se přeci jen dočkali snižující branky! STEPHEN JENNESS z poměrně velkého úhlu nahodil míček před branku, který však nechtěně tečoval jeden z indických. Branka však byla připsána právě JENNESSOVI.

43

Nic Woods prošel s míčkem až téměř k brance, odkud následně přihrával do středu vápna, ale jeden z indických hráčů míček tečoval do zámezí.

42

Tak nakonec žádný trestný roh nebude. Jeden úhel nakonec ukázal, že šlo o roh hokejky, tudíž byl Nový Zéland od bránění osvobozen a nyní mohou založil protiakci.

41

Rozhodčí jsou znovu u videa. Nyní je přezkoumávaná indická akce po pravé straně, kde nejspíše někdo z obránců hrál nohou. Dle záběrů to tak vypadá, uvidíme jak se rozhodnout rozhodčí.

40

Je tomu opravdu tak. Nyní byl k vidění záběr na teploměr, jenž ukazoval 33 stupňů, což vypadá na krásně teplý první olympijský den v Tokiu.

39

Indie měla k dispozici již druhý trestný roh v této čtvrtině. Opět si střelu připravil dnes dvoubrankový Harmanpreet Singh, ovšem tentokrát ho Hayward pohotově vychytal!

38

Na stadionu panuje poměrně velké vedro a hráči obou celků tak mají na střídačkách až dva nebo tři větráky.

37

Nyní se k míčku poblíž indické branky dostal Jake Smith, smolně však stál zády k bráně a otočit či přihrát již přes chumel obránců nedokázal.

36

Po inkasované brance se Nový Zéland vydal do útoku. Po pravé straně založil akci Russell, jenž se s míčkem dostal až k brankovišti, tam se však jeho šance rozpadli, neboť nepřesnou přihrávkou našel pouze soupeře.

35

Indie právě vstřelila branku!
Indové opět využívají trestný roh a dostávají se tak do dvou brankového vedení. Střelu na sebe vzal HARMAPREET SINGH, jenž vysokou střelou pod břevno nedal brankáři šanci a zapsal si tak druhý gól v utkání.

34

A je tomu tak! Nový Zéland se oblíká do ochranného vybavení a uvidíme další trestný roh Indie v tomto zápase!

33

Sumit hledal svým dlouhým pasem nabíhajícího se Harmapreeta Singha, jenž míček dokázal zpracovat a následně i vystřelit, jeho ránu však nejspíše tečoval obránce nohou. To momentálně zkoumají rozhodčí na videu!

32

Nový Zéland začal třetí část hry rovnou nepřesnou přihrávkou na středu, což tak značilo ke ztrátě míčku u kterého jsou tak Indové.

31

Třetí čtvrtina právě začala!
Ve druhé čtvrtině už Indové ukázali, proč jsou předzápasový favorit. Novému Zélandu nedali skoro žádnou šanci a díky tomu tak i otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. O druhou branku Indů se postaral pozemní střelou po trestném rohu Harmanpreet Singh.

30

Druhá čtvrtina právě skončila!

29

Kumar taženou střelou zkusil překvapit brankáře Haywarda z dálky, ale jeho pokus branku nijak neohrozil.

28

Jake Smith pobojoval s míčkem na hranici vápna soupeře, k brance byl však zády a při otočce si pomohl rukami. Rozhodčí tak akci ukončil a dopředu se mohli tlačit Indové.

27

Indie pokračuje v aktivní hře a plní tak tu roli předzápasového favorita, uvidíme zda se ještě nějaké té branky před koncem druhé čtvrtiny dočkáme.

26

Indie právě vstřelila branku!
A přeci je tu gól! Indie zaslouženě otáčí zápas, a to po trestném rohu. Ke střele se dostal HARMAPREET SINGH, jenž pozemní střelou propálil brankáře mezi nohy.

25

A pozor! Po delším zkoumání na videu, nakonec bude zahrávat Indický výběr trestný roh, uvidíme zda z toho něco vytěží.

24

Mandeeps Singh nahodil dlouhý míček do brankoviště soupeře, jenž si dokázal zpracovat Hardik Singh, ten ale následně nic vymyslet nedokázal.

23

Druhá čtvrtina je zatím spíše v moci Indie, ti se ale i přes velký nápor na míčku nedokážou dostat do ohrožující šance.

21

Rozhodčí sjednával menší domluvu mezi dvěma hráči z obou celků, těm říkal, aby hráli v klidu a nikoli agresivně. Oba tak vyvázli bez zelené karty.

20

Druhá čtvrtina začala v poměrně klidném duchu, sledujeme spíše kombinace na polovině hřiště, nebo poblíž branky, nikoli však střely.

19

Kapitán Indického výběru obdržel nádhernou přihrávku za obranu, která ho tak dostala do situace jeden na jednoho, brankáře Haywarda se ho však přestřelit nepodařilo.

18

Indie drží míček na středu hřiště a vyčkává na správnou situaci, uvidíme, zda z toho něco bude.

17

Nick Wilson hledal po pravé straně spoluhráče v brankoviště, ovšem jeho pas nebyl dostatečně silný a skončil tak pouze na obraně.

16

Druhá čtvrtina právě začala!
První čtvrtina nabídla mnoho šancí na obou stranách. Branku nejdříve otevřeli Novozélanďané po trestném rohu, na druhé straně to bylo z pokutové střely. Dále pak Nový Zéland zahrával ještě pět trestných rohů, ale ani jeden již za záda Paratta neprošel.

15

První čtvrtina skončila!

14

Do střely se již tentokrát opřel někdo jiný, kýmž byl Nick Wilson, jehož rána putoval do horní části branky, ale pohotový brankář a následně i obránce celou situaci zneškodnili a Indie se tak konečně mohla osvobodit.

14

To sou mi věci. Nový Zéland bude zahrávat ještě jeden trestný roh, což je v součtu šestý!

13

Videorozhodčí zvolil, aby se roh zahrával napotřetí, ani tentokrát pokus Russella síť nerozvlnil, skóre tak zůstává stále 1:1.

13

Na druhý pokus už míček obranou prolétl, ovšem pohotový brankář Parattu šanci zřejmě zneškodnil na brankové čáře, čehož si rozhodčí nebyl jistý, a proto tak uvidíme videorozhodčího v akci!

13

Nepadne! Kane Russell tentokrát obranu Indie neprostřelil, i přesto se bude trestný roh opakovat, a to zřejmě ze špatného postavení jednoho bránících.

13

Po vyrovnávací brance Nový Zéland velmi ožil a takřka od té doby se držel pouze na polovině soupeře, až si z toho nakonec vybojovali trestný roh! Padne z něj i druhá branka do sítě Indie?

12

Indie právě vstřelila branku!
Máme vyrovnáno! K puntíku se bezprostředně postavil zatím nejvíce aktivní indický hráč PAL RUPINDER SINGH, jenž zvolil pravou stranu zatímco brankář levou. Máme tak vyrovnáno.

11

Ani druhý trestný roh Indický celek nevyužil. Opět se do střely opřel Pal Rupinder Singh, ale obranu neprostřelil. To ho však nemuselo vůbec mrzet. Jeden z obránců míč zasáhl rukou a my tak budeme svědky pokutové střely!

11

Indie založila výbornou akci po pravé straně, na jejímž konci přišlo opět zakončení z hokejky Mandeepa Singha, jenž sice brankáře neprostřelil, ale pro svůj celek vybojoval trestný roh.

10

Posléze se Indie dostala do obrovské šance, když zpoza vápna bekhendovou střelou zakončoval Mandeep Singh, jeho parametry však byly příliš vysoké.

9

Nový Zéland právě vstřelil branku!
A máme tu první gól! Nový Zéland potrestal soupeře, za úvodní nevyužití. Míček se dostal přímo na hokejku KANA RUSSELLA, jenž parádní střelou umístil míč k tyči a nedal brankáři šanci.

8

A zřejmě jsem to zakřikl! Nejdříve musel brankář Parattu zasahovat, a to po náhozu Laneho. Následně pak Indové tečovali dle pravidel míček v brankovišti nohou a budeme svědky trestného rohu i na druhé straně!

7

Utkání je zatím takové ospalé. Jedinou šancí a střelou na bránu byla zatím pouze z trestného rohu, od té doby sledujeme spíše nepřesné přihrávky.

6

Kapitán Tarrant hledal vepředu Panchiu, tomu ale míček těsně prolétl kolem hokejky a zmocnil se ho tak soupeř.

5

Nic Woods byl na středu hřiště silně zasažen soupeřovou hokejkou, vypadá to však, že bude v zápase pokračovat a nebude potřeba žádného ošetření.

4

Následně se dopředu tlačili Novozélanďané, konkrétně Stephen Jennes hledal na druhé straně brankoviště spoluhráče, přihrávka však byla nepřesná.

3

Trestný roh směřoval rovnou na hráče s číslem tři, Pala Singha, který tvrdou střelou z nápřahu ohrozil branku, ale jeho rána putovala pouze do břevna. Skóre tak zůstává stejné.

2

Druhá minuta a rovnou budeme svědky trestného rohu Indie! Uvidíme, jak s ním hráči naloží.

1

O první akci zápasu, se pokoušeli indičtí hráči, ovšem obrana soupeře situaci skvěle přečetla.

1

Utkání práve začalo.
Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Nový Zéland nastupuje v tradičních černých dresech, zatímco Indie v dresech bílých.
Zahajovací sestavy:

Nový Zéland: Hayward – Lett, Woods, Russel, Tarrant (C), McAleese – Ross, Inglis – Lane, Jenness, Wilson
Náhradnící: Smith, Panchia, Thomas, Findlay, Edwards

Indie: Parattu – P. Singh, Kumar, H. Singh, Rohidas – M. Singh (C), H. Singh, Sharma – D. Singh, Mandeep Singh, S. Singh
Náhradnící: G. Singh, Upadhyay, Sumit, Lakra, Prasad

Rozhodčí: M. Madden (GBR), C. van Bunge (NED)
Vzájemná utkání

22.7.18 – Indie – Nový Zéland 4:0
21.7.18 – Indie – Nový Zéland 3:1
19.7.18 – Indie – Nový Zéland 4:2
13.4.18 – Indie – Nový Zéland 2:3
24.1.18 – Nový Zéland – Indie 2:3
Indie se letos představí s velmi dobrým výběrem, což je jedním z důvodů, proč jsou v tomto zápase favorité. Kapitán Manpreet Singh v jednom z rozhovorů tvrdil, že jeho tým má naději na medaili. Generálka Indům vyšla na jedničku, v dvou zápasech dokázali porazit obhájce z minulé olympiády v Riu, Argentinu. Ty mimochodem mají letos ve skupině, což dělá Skupinu A velmi kvalitní. Indie tedy dnes půjde po vítězství, a my tak můžeme jen čekat, zda se jim to povede.
Nový Zéland bude chtít letos opět zabojovat o postup ze skupiny, ovšem co se týče losu, tak narazili na dosti těžké soupeře. Dnešní první zápas s Indií tak bude velmi důležitý, neboť poté je čekají ještě těžší soupeři. Generálka se tomuto výběru vůbec nepovedla. Hráči sehráli tři zápasy s Austrálii, kterou mimochodem mají též i ve skupině. Ani jeden zápas však nedokázali zvítězit, utkání skončila 1:3, 7:3 a 2:0. Jak jsem již tedy zmiňoval, dnešní zápas bude pro Nový Zéland velmi důležitý a může být i také zlomový. Uvidíme, jak se s tím hráči vypořádají a zda se dočkáme i lehčího překvapení, protože v tomto zápase budou outsideři.
Vítám všechny fanynky a fanoušky pozemního hokeje. Dnes máme na programu úvodní zápasy letošní olympiády, my se společně podíváme na utkání Nový Zéland – Indie. Oba celky si zahráli v roce 2016 v Riu, kde se oběma podařilo postoupit ze skupiny. Tam poté oba týmy obdrželi těžké soupeře a jejich cesta za zlatem tak skončila ve čtvrtfinále. Uvidíme, jak se tedy tyto celky v prvním zápase představí. Úvodní hvizd je plánován na třetí hodinu ranní.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.

Nový Zéland - Indie

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1, 0:0)

Zpět na online


Rozhodčí: Madden (GBR), van Bunge (NED)

Statistiky:
Zahajovací sestavy:

Nový Zéland: Hayward - Lett, Woods, Russel, Tarrant (C), McAleese - Ross, Inglis - Lane, Jenness, Wilson.
Náhradníci: Smith, Panchia, Thomas, Findlay, Edwards.

Indie: Parattu - P. Singh, Kumar, H. Singh, Rohidas - M. Singh (C), H. Singh, Sharma - D. Singh, Mandeep Singh, S. Singh.
Náhradníci: G. Singh, Upadhyay, Sumit, Lakra, Prasad.