Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FK Pardubice

konec

21.07.2021, 13:30 • Martin Voltr

Společná část tiskové konference tímto končí, děkuji za pozornost a z pardubického pivovaru se s vámi loučím. (14:05:15)
Tiskový mluvčí Radek Klier ještě vyzdvihuje fanouška Karla Málka, který pomohl hráčům, když se jim porouchal autobus na cestě do Hlinska na zápas s Jihlavou. Pan Málek proto dostane od klubu jako dárek permanentku.
Každým tréninkem se zlepšuje Jan Halász, ten se mi líbí.
Krejčí o nových tvářích: Limitují je nižší zkušenosti. Někteří taky kvůli covidu neměli takovou zápasovou zátěž. Mají perspektivu, ale herní praxe je nenahraditelná a ta jim chyběla.
Zavřel: Chceme posilu do útoku, to je priorita, ale i náhradu do obrany. Měli jsme vytipované čtyři hráče z české ligy, ti bohužel nedopadli.
Máme nějaké šrámy, o sestavě na úvodní zápas máme jasno na 85 procent.
Start s Karvinou vnímám tak, že možná by bylo lepší, kdybychom hráli na úvod venku. Ale je jedno, s kým hrajeme. Liga bude obrovsky vyrovnaná. Musíme hrát o každý gól a o každý bod.
Příprava nám tedy herně i výsledkově gradovala.
Krejčí hodnotí herní přípravu: Na začátku jsme zvolili mladý tým, nezkušený, což bylo na hře znát. Jinak příprava měla stoupající tendenci. Pak se na nás jenom projevila únava z rychlého sledu přípravných utkání. Proto jsme museli ubrat. Druhý poločas s Vlašimí už snesl parametry.
Přestupové období končí v září, máme ještě prostor pro posílení. Časový i finanční.
Neroztáčíme žádnou finanční spirálu. Co je pro nás příjemné, že všichni partneři nám zachovali přízeň. Někteří i zvýšilil finanční plnění. Podařilo se nám nahradit generálního partnera, a to je pro nás důležité.
Loni vznikly nenadálé výdaje za testování. Díky refundaci od NSA se nám podařilo ztráty eliminovat. Uvidíme, jak to bude. Do nové sezóny jdeme s vyšším rozpočtem.
Jak je to s rozpočtem? Pitter říká, že se klub vždy chová ukázněně. Dneska máme 60 miliónů, blížíme se k 70 miliónům.
Přichází prostor na dotazy novinářů.
Kapitán Jan Jeřábek: Pár lidí se v kabině vystřídalo, ale je tam dál pohoda a musíme ji přenést na hřiště. Sezóna začíná od nuly a je jedno, jestli je třetí, pátá, nebo druhá jako v našem případě. Musíme to odmakat.
Na stadion v Ďolíčku bude moci podle stávajících pravidel 3400 diváků, ale to se může samozřejmě změnit.
Já doplním, že Pardubice startují sezónu tuto sobotu od 16 hodin "domácím" zápasem proti Karviné.
Přípravných zápasů jsme měli dostatečně, možná jsme mohli mít o jeden méně. Je potřeba, aby i v přípravě mužstvo vyhrávalo, protože je to celé o psychice.
Přišli kluci s perspektivou, talentovaní, ale málokdo z nich má zkušenosti. Bude ho hlavně o trpělivosti. Příprava je stejná pro všechny, ale chtěl bych, abychom se ještě víc poznali.
Trenér Jiří Krejčí: Když jsme předloni postoupili, měli jsme minimální odpočinek. Ty dva roky byly strašně náročné. Teď jsme měli pauzu tři týdny a na některých hráčích vidím, že to nebylo dost. Někteří by potřebovali větší odpočinek.
Čekáme, jak naše kluby dopadnou v pohárech a jestli některé budou zužovat kádry. Sledujeme i zahraničí. Chceme přivést dvě posily, které by byly do základní sestavy.
Za sebe cítím obrovskou zodpovědnost, protože chceme do Pardubic přivést první ligu. Letos už nás nikdo nepodcení, budeme to mít těžší. Chtěl jsem posílit útok, s tím nejsem spokojený. Ještě bychom rádi přivedli dvě posily, ale nechceme se unáhlit.
Příchody do týmu:
Jan Halász (Plzeň) – přestup
Ramos Junior (Angra dos Reis) – přestup
Jakub Markovič (Slavia) – hostování
Michal Beran (Slavia) – hostování
Lukáš Červ (Slavia) – hostování
Ladislav Dufek (Mladá Boleslav) – hostování
Adam Lupač (Benešov) – hostování

Odchody:
Michal Hlavatý (Plzeň) – konec hostování
Lukáš Pfeifer (Plzeň) – konec hostování
Ewerton (Mladá Boleslav) – konec hostování
Michal Surzyn (Jablonec) – přestup
Ladislav Mužík (Mladá Boleslav) – přestup
Michal Petráň (Třinec) – hostování
Nějaké odchody proběhly, chtěli jsme mít ale stejně kvalitní tým. Přivedli jsme tři slávisty. Zvýšili jsme konkurenci na pozici gólmanů, i kvůli zdravotním problémům.
UEFA povoluje pět střídání, proto si každý radši nechá o dva tři hráče víc.
Pak jsme ale naráželi na to, že nás konkurence už nechce posilovat. Ale loňská sezóna byla velmi náročná a kvůli covidu je jasné, že si každý nechává širší kádr.
Sportovní ředitel Vít Zavřel: Léto bylo podobné jako roky předtím. Měli jsme ale víc času na tvorbu kádru, měli jsme totiž klidnější jaro. Pozvali jsme hodně hráčů na zkoušku a nechtěli jsme šlápnout vedle.
Komunikujeme s městem, s primátorem. Věřím, že v lednu 2023 bude stadion předán včetně zkušebního provozu do nájmu našeho klubu. Na jaře už bychom chtěli hrát u nás v Pardubicích.
Dneska už se pracuje na novém stadionu. Někomu se může zdát, že se po demolici nic neděje, ale není tomu tak. Všechno běží podle plánu, společnost připravuje finální podobu stadionu.
Nebude to jednoduché, to víme, ale budeme se snažit vytvořit absolutní součinnost kabině, abychom to zvládli. Všichni víme, o co hrajeme.
Všichni víme, že druhá sezóna bude náročná, všichni si na nás dají velký pozor. Náš cíl je pořád stejný – zachovat prvoligovou příslušnost a na jaře 2023 přivést první ligu do Pardubic.
Co čeká Vladimír Pitter od nové sezóny? Rozbor sportovní stránky nechá na kolegovi. Tajně jsme si ale loni přáli, jak by mohl náš projev vypadat, a to se vyplnilo, říká. Jsme rádi, že hráči takhle složitou situaci zvládli.
Moc si vážím práce hráčů i trenérů. Tak pracovitý tým jsem dlouho neviděl, věřím, že to takhle bude klapat dál. Těším se na spolupráci.
Fotbal v Pardubicích podporujeme delší dobu a jsem rád, že jsme se dostali do této fáze. Já jako Pardubák jsem měl strašnou radost z toho, co jsem v minulé sezoně viděl.
David Krňávek za společnost ČPP Servis: Je velkou ctí, že tady můžu být. Nová spolupráce je pro nás velice významná, musím zmínit také společnost ČPP, našeho hlavního akcionáře. Jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout spolupráci.
Jsem rád, že je jím společnost ČPP Servis. Je to vyústění naší dlouholeté spolupráce. Věřím, že se bude nadále zlepšovat a budeme s touto firmou do budoucna spojeni.
Předseda představenstva Vladimír Pitter: Změn se událo hodně, historicky jsme postoupili do první ligy, obstojně zvládli celý ročník. Pak přišla výstavba nového stadionu a teď změna na pozici generálního partnera.
FK Pardubice má nového generálního sponzora, tím je společnost ČPP Servis.

Tisková konference začíná.
Příjemný středeční den, na východě Čech vás dnes provedu průběhem tiskové konference klubu FK Pardubice před začátkem nového ročníku FORTUNA:LIGY.

Jejími účastníky budou předseda představenstva klubu Vladimír Pitter, sportovní ředitel Vít Zavřel, trenér Jiří Krejčí, kapitán Jan Jeřábek a David Krňávek, předseda Sboru jednatelů ČPP Servis.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

Tisková konference FK Pardubice

konec