Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Bohemians Praha 1905

konec

21.07.2021, 14:30 • tiskové centrum, Městský stadion Ďolíček, Vršovická 1489/31, Praha 10-Vršovice • Zdeněk Kamínek ml. (@ZdenekKaminek)

Tisková konference Bohemians Praha 1905 odhalila kromě hodnocení přípravy nové tváře v klubu z pražských Vršovic. Řeč zazněla dále nejen o ambicích klubu, ale například i o rekonstrukci stadionu. Klokani také představili nové partnery klubu – Auto Jarov a Nordic Telecom.

Z tiskového centra Ďolíčku je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (15:13:15)

15:07

Ředitel komunikace Petr Koukal právě ukončil oficiální část tiskové konference.

15:06

Darek Jakubowicz:

"U dresů se vracíme zpět ke svislým pruhům. Deklarovali jsme před třemi roky, že to je mimořádné a dočasné. Vracíme se zpět ke klasice."

15:03

Darek Jakubowicz:

"Michael Junior Ugwu je z Nigérie a je součástí klubu již dva roky."

15:02

Luděk Klusáček:

"Nepředpokládám zařazení Jana Vodháněla do základní sestavy."

15:02

Miroslav Držmíšek:

"Jan Vodháněl chtěl odejít do Viktorie Plzeň. Jednání se ukončila, neboť se kluby mezi sebou nedohodly."

15:01

Luděk Klusáček:

"Těším se, až fotbal bude opět normální. Kromě prvních pár zápasů po mém příchodu do Bohemians neměl fotbal řádnou kulisu, emoce a radost ke sportu patří."

15:00

Petr Koukal:

"Do Hradce Králové bychom rádi zařídili vstup i našim fanouškům, tamní krajská hygienická stanice chce ale vstup umožnit co nejmenšímu počtu fanoušků."

14:59

Petr Koukal:

"Pět tisíc diváků je povolená kapacita stadionu na sezení dle opatření ministerstva zdravotnictví. Ďolíček má 3 600 míst. Povoleny jsou minimálně čtyři metry čtvereční na jednoho diváka, náš kotel má standardně kapacitu okolo 2 000 lidí. Ubyde nám velká část míst. Střídající hráči navíc musí být na tribuně. Kapacita, kterou jsme schopni nabídnout, podle současných opatření, je zaokrouhleně 3 400 míst pro nás i Pardubice."

14:56

Luděk Klusáček:

"O brankářské jedničce máme jasno, gólmani možná tuší. Jméno si zatím necháme pro sebe."

14:55

Miroslav Držmíšek:

"Včera večer se řešilo hostování Marka Kouby, proto jen tři brankáři."

14:54

Luděk Klusáček:

"Směrem dovnitř jsme víceméně kompletní, pokud se nestane nic mimořádného. Naopak možné jsou nějaké odchody. Na focení dnes bylo dvacet sedm hráčů a tři brankáři, což je hodně."

14:53

Luděk Klusáček:

"Josef Jindřišek utrpěl v zápase s Jabloncem otřes mozku a celé jaro byl mimo. Nástup byl hodně těžký pro něj, ozvalo se navíc koleno. Byla nucená další pauza, začíná s tréninky, avšak postupně. Tělo si musí zvyknout, jeho návrat je otázkou několika týdnů."

14:52

Petr Koukal:

"Vážíme si našich fanoušků, kdy se loni prodalo v nejisté době přes 1 400 permanentek. Drtivá většina fanoušků odmítla vrácení části peněz, čímž ukázali velký charakter."

14:51

Darek Jakubowicz:

"Rekonstrukce je plánována etapovitě, to znamená, že bude trvat déle. Z Ďolíčku bychom se stěhovat neměli. Dali jsme si jako jedno z pravidel, že nechceme opustit Ďolíček. Začít by se mělo okolo roku 2024 a rekonstrukce by měla trvat přibližně dva až tři roky. Testování hráčů na koronavirus nás stálo okolo 3 milionů korun českých. Máme dva nové partnery, konkrétně Auto Jarov a Nordic Telecom, mělo by nám to výrazně pomoct."

14:49

Darek Jakubowicz:

"Vztah s Pardubicemi je velice korektní, nemáme větší spory. Na všem jsme se v klidu dohodli. Před prvním rokem spolupráce jsme věděli, že budeme muset přistoupit letos k výměně trávníku, s čímž jsme Pardubice obeznámili."

14:47

Luděk Klusáček:

"S nováčkem Hradcem Králové, který nás čeká na úvod, jsme se utkali v přípravě. Chtěli bychom se soustředit na svůj výkon a soupeře do ničeho nepustit."

14:47

Luděk Klusáček:

"Primární cíl je stále stejný, v první řadě se vyhnout boji na spodku tabulky, ideálně se probojovat do střední skupiny. Následný cíl je udělat radost fanouškům, majiteli. Věřím, že letos díky posilám budeme silnější. Mužstva, která skončila okolo nás, jako Zlín, Mladá Boleslav, Olomouc, také posilovala, nebude to nic jednoduchého."

14:45

Jan Kovařík:

"Dojmy z klubu jsou vesměs pozitivní, mančaft podle mého názoru je dobrý. V přípravných zápasech jsme ukázali kvalitu, stále je co zlepšovat, ale je to na dobré cestě. Doufám, že to prodáme v sezóně. Se spoustou kluků jsem se potkal již v mládežnických kategoriích nebo v lize, parta je v Bohemce dobrá. Se zařazením do kabiny nebude problém."

14:43

Luděk Klusáček:

"Jsem rád za pořádnou přípravu, která trvala pět týdnů. Povedlo se posílit tým o nové hráče. V přípravě byl dostatek času se sehrát. Přišli zkušení hráči, kteří mají něco za sebou. Doufám, že nám pomohou v těžkém podzimu. Jsem v Bohemce dva roky, oba podzimy byly slabší. První rok jsem přišel v průběhu, o rok později jsme bojovali se zraněními a bodů měli málo. Věřím, že budeme připraveni. Přípravu narušují zranění, jmenovitě Josef Jindřišek a Ibrahim Keita, nejčerstvější zranění je Lukáš Hůlka, který se zranil v Rakousku na soustředění."

Tisková konference Bohemians Praha 1905

konec


Statistiky:
Účastníci tiskové konference:
- Petr Koukal - ředitel komunikace
- Darek Jakubowicz - ředitel klubu
- Miroslav Držmíšek - sportovní ředitel
- Luděk Klusáček - hlavní trenér
- Jan Kovařík - hráč "A"-týmu