Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

Olympiakos Pireus – Neftçi Baku

1:0

konec (1:0)

21.07.2021, 21:00 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • 2. předkolo • David Suchý

Tipsport: 1.28 5.93 11.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Olympiakosu, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Neftçi Baku přitom vstupovalo do druhého poločasu v početní výhodě, nicméně ani to nevedlo k vyrovnání brance. Místo toho se nechal vyloučit hostující zadák Celik a síly na hrací ploše se znovu srovnaly. Olympiakos si tak hubené vedení o jednu branku dokázal pohlídat až do konce a je tedy blíže k postupu. (22:54:47)
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Žlutou kartu dostává Sourlis (Olympiakos FC).

90+4

Do konce zápasu skutečně nezbývá moc času. Domácí celek se nyní drží na druhé straně, kde se především snaží nepřijít o hrací předmět.

90+2

Baku se konečně po delší době dokázalo s míčem usadit na opačné polovině hrací plochy, kde sledujeme poměrně dlouhou kombinaci.

90

Nastavuje se pět minut.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Olympiakos nyní svého soupeře přitlačil k pokutovému území.

89

Střídání v týmu Neftçi Baku: ze hřiště odchází Machmudov, přichází Basque.

87

Olympiakos si po tlaku došel pro zisk rohového kopu z levé strany.

86

Střídání v týmu Neftçi Baku: ze hřiště odchází Bougrine, přichází Buludov.
Střídání v týmu Neftçi Baku: ze hřiště odchází Meza Colli, přichází Nacafov.

85

A posléze se po hezké kombinaci dostával do zakončení hostující Abbasov, který ovšem nedokázal zakončit přes bránícího Semeda.

83

Daleko se při pokusu o vyvezení míče nedostal hostující Machmudov, který se pokoušel přenést hru na osamoceného Lawala.

82

Po delší době jsme navíc sledovali nedovolený zákrok. Hostující Meza Colli místo míče trefil pouze kopačku domácího Semeda.

81

Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Olympiakos si stále drží nadějné jednobrankové vedení.

79

A po delší době se do zajímavé pozice pro zakončení dostal také domácí Masouras, kterému se ale nepovedlo překonat Mammadova.

78

Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Hassan, přichází Camara.
Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Marković, přichází Vrousai.

77

Olympiakos si před malým momentem vyzkoušel autové vhazování z pravé strany, po kterém se raději s míčem vracel Sourlis.

76

Do kombinace se nyní zapojil také hostující brankář Mammadov, který rozehrávkou po zemi do strany dokázal oslovit Stankoviće.

75

Koka se po delší době zapojil do kombinace svého celku, při práci zády k brance se mu nakonec povedlo v tandemu najít Sourlise.

73

Sourlisovu nahrávku ovšem dokázal ukořistit jeden z protihráčů, který vysokým pasem hledal na levém křídle volného Lawala.

72

Žlutou kartu dostává Marković (Olympiakos FC).

71

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Olympiakos stále vede díky jediné brance Camary, nyní je u míče Sourlis.

70

Včas z obranné linie se povedlo vystoupit hostujícímu Kanému, který u pokutového území nedokázal najít kolegu Lawala.

69

Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Malong, přichází Sourlis.

68

Na opačné straně se do zajímavého postavení dostával Meza Colli, avšak ani on se nedokázal protlačit do střelecké pozice.

67

Řecký celek nakonec nedokázal vytěžit nic nebezpečného, v pokutovém území se totiž nejvýše do vzduchu dostal zadák Mbodj.

65

Neftçi Baku tak prohloupilo početní výhodu a přípravné vyrovnání bude hodně složité. Olympiakos navíc zahrává další standardní situaci.

63

63. Červená karta

63

Síly na hrací ploše se opět vyrovnají! Hostující Celik šel do souboje kopačkou na hlavu soupeře, je tu další červená karta.

63

Kousek od pokutového území si poměrně zbytečně pomohl faulem hostující Celik, Olympiakos tak bude zahrávat standardní situaci.

62

Hra se rychle přesunula na hostující polovinu, kde přenášel hru do volného prostoru Valbuena, kterému se povedlo oslovit Reabciuka.

61

Je za námi zhruba hodina hry, která nám stále nabídla pouze jednu branku. Domácí celek hraje v početní nevýhodě, přesto drží nadějné vedení.

59

A posléze pro změnu přišel nedovolený zákrok hostujícího Mbodje, který v hlavičkovém souboji nedovoleně zastavil Reabciuka.

58

A znovu byl ve zajímavé šanci hostující Bougrine, který se dostal přes protihráče, jenomže si na Tzolakise znovu nepřišel.

57

Kousek od opačného pokutového území si ovšem útočným faulem pomohl domácí Cissé, čehož si všiml také hlavní sudí zápasu.

56

U středového kruhu dokázal v hlavičkovém souboji uspět domácí Kunde Malong, kterému se povedlo prodloužit na Valbuenu.

55

Tzolakis posléze nespěchal s rozehrávkou od své branky, nakonec z jeho kopačky plachtil vysoký odkop na druhou polovinu.

54

Neftçi Baku je v úvodu druhého poločasu aktivnější. Bougrine se prodral do zakončení, se kterým si Tzolakis dokázal poradit.

53

Žlutou kartu dostává Machmudov (Neftçi Baku).

52

Řecký celek po odvráceném rohovém kopu dostal míč na opačnou polovinu, jenomže s těžkou nahrávkou si neporadil Reabciuk.

51

Neftçi Baku zahrávalo rohový kop z levé strany. K rozehrávce se postavil Meza Colli, který svůj centr poslal pouze na hlavu protihráče.

50

Domácí Cissé se pokoušel s míčem vydat na útočnou polovinu, těsně před opačnou polovinou ho dokázal zastavit Stanković.

49

V souboji o hrací předmět nakonec fauloval domácí Valbuena, který kousek od středového kruhu nakonec poslal na zem Colliho.

48

Olympiakos hned v úvodu druhého poločasu rozjel kombinaci na vlastní polovině, do které se zapojil také domácí brankář Tzolakis.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Randjelović, přichází Cissé.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přeci jenom nabídl jednu branku. O tu se po necelé třetině hry postaral domácí Mohamed Camara, který vypálil zpoza pokutového území. Jinak jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, i tak měl více ze hry řecký celek, který se po zásluze dostal do vedení.

45+4

První poločas skončil.

45+2

Střídání v týmu Neftçi Baku: ze hřiště odchází Alaskarov, přichází Abbasov.

45+1

Olympiakos to bude mít po zbytek zápasu hodně složité, více než celý druhý poločas bude dohrávat bez vyloučeného Camary.

45

Nastavují se čtyři minuty.

43

43. Červená karta

43

Tak pozor! Mohamed Camara nevybíravým způsobem nohou trefil protihráče přímo do obličeje a vyfasoval od sudího přímou červenou kartu.

43

Olympiakos nejprve ukořistil míč, načež se s ním dostal na opačnou polovinu hrací plochy, kde ovšem narazil do Machmudova.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

39

V pokutovém území ovšem nejvýše do vzduchu vystoupal domácí Marković, kterému se míč povedlo odhlavičkovat do bezpečí.

38

Hosté budou moci zahrávat další rohový kop.

37

U hranice pokutového území posléze narazil do protihráče Meza Colli, který přesto pro svůj celek vybojoval další rohový kop.

35

A aby toho nebylo málo, tak se posléze k hlavičkovému pokusu dostal také Bougrine, kterému se nepovedlo zamířit vůbec přesně.

34

Do slibné šance se na druhé straně ovšem prodral hostující Meza Colli, který prudkou střelou nechal poprvé vyniknout Tzolakise.

33

Je za námi zhruba třetiny hry, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral řecký celek.

32

Krátce po rozehrávce autového vhazování to s agresivitou přehnal Masouras, který místo míče trefil pouze nohu Mbodje.

31

Olympiakos si nyní vybojoval další rohový kop.

29

29. Mohamed CAMARA - 1:0

29

Olympiakos právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Olympiakos totiž zahrával rohový kop, ke kterému se nakonec postavil střídající Valbuena. Samotný rohový kop nic nepřinesl, posléze Valbuena za pokutovým územím našel MOHAMEDA CAMARU, který technickým pokusem zamířil k zadní tyči.

29

Neftçi Baku se znovu stáhlo ke svému pokutovému území, tentokráte soupeře nepustil do slibného zakončení obránce Celik.

28

Kousek od středového kruhu si faulem vypomohl hostující Machmudov, který zcela evidentně nestíhal jednoho z protihráčů.

27

Olympiakos se znovu v krátkém časovém sledu dostal k hranici pokutového území, nakonec to bylo bez zakončení na Mammadova.

26

Domácí Koka se málem dostal v pokutovém území do zakončení, na poslední chvíli před ním dokázal zakročit zadák Mbodj.

25

Míč se po odrazu od hostujícího hráče dostal mimo vymezený prostor a autového vhazování se tak chopil domácí zadák Reabciuk.

24

Neftçi Baku jí nakonec rozehrálo nakrátko, jenomže k ničemu nebezpečnému to nevedlo a k míči se tak znovu prodral Kunde Malong.

23

Žlutou kartu dostává Alaskarov (Neftçi Baku).

22

Androutsos to nyní přehnal s agresivitou a v souboji nakonec povalil na zem Lawala, který si zkušeně došel pro standardku.

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Směrem dopředu je aktivnější Olympiakos.

19

Před malým momentem jsme sledovali první střídání. Zraněný Bouchalakis nakonec nemohl pokračovat a domácí celek musel střídat.

18

Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Bouchalakis, přichází Valbuena.

17

Ani rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal obránce Celik, který prudce odvracel.

16

Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného, avšak Olympiakos pokračoval v útočení, což přineslo zisk rohu.

15

Po nedovoleném zákroku Mezy se k rozehrávce standardní situace postavil domácí Bouchalakis, který nenašel nikoho z kolegů.

14

V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, Olympiakos si tak vyzkouší rozehrávku další standardní situace.

13

Neftçi Baku se kousek od středového kruhu dostalo zpět k míči, jenomže hodně nepřesně nahrával Kané, který našel pouze soupeře.

12

Posléze se do zajímavé pozice pro zakončení dostal hostující záložník Bougrine, kterému se ale nepovedlo zamířit přesně.

11

Nedovoleným zákrokem se přímo před zraky sudího prezentoval hostující Meza Colli, který v souboji o míč fauloval Markoviće.

10

Semedo měl hodně prostoru, po dlouhém váhání si na pravém křídle vybral volného Bouchalakise, který se ale nedostal přes Stankoviće.

9

Hostující Machmudov se před malým momentem dostal k zakončení pravou nohou, míč však poslal zhruba metr vedle branky.

8

Žlutou kartu dostává Bouchalakis (Olympiakos FC).

7

Neftçi Baku to poměrně překombinovalo a domácí celek se tak stačil vrátit ke svému pokutovému území, kde zasahoval zadák Marković.

6

Do volného prostoru si seběhl hostující Lawal, který se dostal do pokutového území, odkud ještě pod sebou hledal Kaného.

5

Kunde Malong převzal míč u středového kruhu a po rychlé kombinaci se povedlo nacentrovat Androutsosovi, který našel pouze protihráče.

4

Neftçi Baku se s míčem přesunulo na polovinu soupeře. Mbodj posléze do kombinace zapojil také Stankoviće, který se snažil nastartovat Lawala.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Bouchalakis, který místo míče trefil pouze kopačku Kaného.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Olympiakos FC: Tzolakis – Androutsos, Semedo, Marković, Reabciuk – Bouchalakis (C), Camara, Kunde Malong – Randjelović, Koka, Masouras
Náhradníci: Vaclík, Karagyris, Kristinsson – Bah, Camara, Cissé, Cumić, Lala, Sourlis, Valbuena, Vrousai

Neftçi Baku: Mammadov – Celik, Mbodj, Stanković, Lawal – Machmudov (C), Kané – Soares, Bougrine, Meza – Alasgarov
Náhradníci: Mustabazada, Ibrahimov – Abbasov, Alizada, Asgarov, Basque, Basto, Buludov, Muardbajli, Nacafov, Zamanov, Zulfugarli.
Olympiakos FC

Na opačné straně stojí favorit celého dvojzápasu, kterým je řecký Olympiakos FC. Olympiakos má za sebou hned sedm přípravných duelů, přičemž prohrál pouze v jediném případě, a sice proti Salcburku. Jinak si domácí tým tohoto zápasu drží zajímavou bilanci pěti výher a jedné remízy. Olympiakos poslední duel odehrál přesně před týdnem, zároveň se jednalo o generálku před pohárovou Evropou. Duel proti řeckému Arisu nakonec nabídl tři branky, přičemž se o všechny trefy postaral právě Olympiakos FC.
Neftçi Baku

Neftçi Baku má za sebou tři přípravné duely, ve kterých se mu povedlo jednou vyhrát, remizovat i prohrát. Hostující tým tohoto zápasu vstupoval do kvalifikační fáze již z prvního předkola, kde se utkal s Dinamem Tbilisi. Oba duely nakonec dopadly výhrou Neftçi Baku, které v obou případech dokázalo vyhrát výsledkem 2:1. V posledním duelu sice Neftçi Baku po změně stran prohrávalo o jednu branku, avšak během deseti minut nakonec otočilo výsledek na již zmiňovaných 2:1.
Liga mistrů nabízí zápasy druhého předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympiakos FC a Neftçi Baku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Olympiakos Pireus – Neftçi Baku

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 29. Camara (Valbuena)

Karty:   8. Bouchalakis (OLY), 72. Marković (OLY), 90+5. Sourlis (OLY) – 23. Alaskarov (BKU), 53. Machmudov (BKU)   43. Camara (OLY) – 63. Celik (BKU)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:7.

Olympiakos Pireus: Tzolakis – Androutsos, Semedo, Marković (78. Vrousai), Reabciuk – Bouchalakis (C) (18. Valbuena), Camara, Kunde Malong (69. Sourlis) – Randjelović (46. Cissé), Koka (78. Camara), Masouras
Náhradníci: Vaclík, Karagyris, Kristinsson – Bah, Camara, Cissé, Cumić, Lala, Sourlis, Valbuena, Vrousai

Neftçi Baku: Mammadov – Celik, Mbodj, Stanković, Lawal – Machmudov (C) (89. Basque), Kané – Soares, Bougrine (86. Buludov), Meza (86. Nacafov) – Alasgarov (45+2. Abbasov)
Náhradníci: Mustabazada, Ibrahimov – Abbasov, Alizada, Asgarov, Basque, Basto, Buludov, Muardbajli, Nacafov, Zamanov, Zulfugarli

Rozhodčí: Pinheiro – Costa, Ribeiro (POR)

Odveta: Neftçi Baku - Olympiakos 0:1