Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

ŠK Slovan Bratislava – BSC Young Boys

0:0

konec (0:0)

21.07.2021, 20:30 • Národný futbalový štadión, Bratislava • 2. předkolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.94 3.73 1.99 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:40:44)
Statistiky:
Střely na branku: 1 – 1
Střely mimo: 1 – 6
Rohové kopy: 3 – 5
Ofsajdy: 1 – 3
Fauly: 9 – 12
Žluté karty: 1 – 4.
Slovan v domácím utkání proti favorizovanému Bernu obstál, i když za celých devadesát minut prověřil schopnosti von Ballmoose jen při jedné šanci střídajícího Hentyho. V zadních řadách slovenského mistra to šlapalo takřka bezchybně a rovněž Chovan zakončil zápas s jediným úspěšným zákrokem způsobeným střelou z přímého kopu. V Bratislavě se tedy o postupujícím zdaleka nerozhodlo. Tak se stane až příští středu na umělé trávě ve Švýcarsku.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Už to Slovan asi zvládne až do závěrečného hvizdu. Po odkopu Vernona De Marca se konal dlouhý aut, jenž doskákal až k Chovanovi.

90+3

Jordan Lefort měl volněji na levé straně. Dalekonosný centr doplachtil až na druhé křídlo, kde Maceiras zvolil přihrávku dozadu.

90+2

Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Dávid Strelec.

90+2

Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Joeri de Kamps, přichází Filip Lichý.

90+2

Marvin Spielmann vystrašil tisícovku fanoušků přízemní ranou z nějakých třiadvaceti metrů která proletěla kousek vedle Chovanovy pravé tyče. To už běží druhá ze čtyř nastavených minut.

90+1

Siebatcheu v úniku přihrál pád v souboji s vracejícím se Božikovem. Kdyby běžel dál, udělal by rozhodně lépe. Podle sudích o faul nešlo.

90

Jordan Lefort z prvního doteku prudce nastřeloval míč do ohně. Našel tam dalšího náhradníka Spielmanna, jehož hlavička se mezi tyče nevešla.

89

Zadní řady Slovanu si v posledních minutách trochu odpočinuly. Nyní se ale musí připravit na akci po faulu Vernona De Marca.

88

Pauschek důležitým obranným zákrokem zastavil brejk Fassnachta. Předcházela tomu neúplně vydařená standardka v podobě centru na přední tyč.

87

Levačka Jaromíra Zmrhala půjde do akce až za chvíli. Hlavní sudí si ještě něco vysvětluje s Kašiou a jedním z hostujících fotbalistů.

86

Pauschek na pravé straně píchl míč Hentymu, kterého u rohového praporku fauloval nově příchozí Lefort. Chris Kavanagh mu nekompromisně udělil žlutý trest.

85

Rozhodčí odpustil Zmrhalovi hraniční atak na Camaru. Ten byl chvilku mimo hru, ale výsledkem je pouze vhazování pro Vernona De Marca.

84

Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Nicolas Ngamaleu, přichází Marvin Spielmann.

84

Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Ulisses Garcia, přichází Jordan Lefort.

84

Ani čtyřicetimetrová vzdálenost od Chovanovy brány nezabránila Camarovi natáhnout k velmi ambiciózní střele. Opět se ale bude jen kopat od Chovana.

83

Urostlý Henty vyhrál hlavu po rozehrávce Adriána Chovana. Camara se poté ocitl pod tlakem a pomohl si vysvobozujícím odkopem do autu.

82

Americký útočník Jordan Siebatcheu ve složité situaci nedosáhl na Garciův centr, jenž propadl předbrankovým územím mimo hrací plochu.

81

Bulharský kapitán ve službách Slovanu Bratislava se opět postavil vedle Kašii. Zatím to vypadá, že bude moci pokračovat až do konce.

80

Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Silvan Hefti, přichází Quentin Maceiras.

80

Božikova zlobí zadní stehenní zval na levé noze. Trenér Weiss dost možná bude muset sáhnout do dobře fungujícího stoperského dua.

79

Úplně fit není ani Božikov, který signalizoval nějaký problém. Bern měl teoreticky volnou cestu do nějaké šance. Hráč s míčem si této indispozice ale nevšiml a poslal nákop na Chovana.

77

Guram Kašia si pohlídal osamoceného protivníka u koncové čáry. Podle následné reakce je ale znát, že už toho má plné zuby. Ještě ho čeká těžká čtvrthodina.

76

76. Ezekiel Henty (SBA)

76

Největší šance pro slovenského mistra! Zmrhal dobře prodloužil vysoký míč na Hentyho, který se na levém okraji velkého vápna snadno zbavil Camary, ovšem von Ballmoos po tvrdé ráně svou první ostrou prověrku zvládl.

75

Joeri de Kamps skočil pod Eliovy nohy uvnitř velkého vápna. Byl to docela risk, ze kterého ale vytěžil odkop od pětadvacetiletého gólmana Slovanu.

74

Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Rafael Ratão, přichází Ezekiel Henty.

74

Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Aleksandar Čavrić, přichází Dejan Dražić.

73

S vědomím minulé chyby Camary se Ratão rozhodl tohoto guinejského stopera aktivně presovat. Z pohledu Bernu tentokrát vše proběhlo v klidu.

72

Dražić a Henty se chystají vstoupit na hřiště a trochu oživit unavenou jedenáctku Slovanu. Mezitím se kopal roh, jenž Chovan dobře vyboxoval.

72

Zaváhání nerozhodného Camary nepotrestal Kankava. Trošku nelogickou přihrávku na Ratãa hráči ve žlutočerných dresech zachytili.

71

Dnešní utkání sleduje 1 000 diváků, což je maximum povolené kapacity.

70

Nakonec z toho byl jen nákop do autu. Chovan asi nebude spěchat s provedením odkopu od obrány. Jeho kolegové potřebují malinko vydechnout.

69

Švýcarské mužstvo si v poklidu kombinuje uprostřed hřiště. Slovan ani nenapadá a pouze vyčkává, co soupeř vymyslí.

68

Aebischerův roh se neujal. Zesiger z druhé strany vracel míč do ohně, ale muži ve světe modrém nastalou situaci rovněž přečkali. Poté už SIerro fauloval startujícího Ratãa.

67

Young Boys po slabším vstupu do druhé půle opět zatápí pod kotlem. Slovan odolává s vypětím všech sil. Ngamaleův centr odehrál na roh.

66

Jaromír Zmrhal znegoval dobrou defenzivní práci špatnou přihrávkou na Kankavu. Následoval centr zprava, o který se postaral Lukáš Pauschek.

65

Jaba Kankava odmítl jakékoliv drama a hlavou odehrál Garciův balon do zámezí. Bern kombinuje zpátky u půlící čáry.

64

Očividné podražení Weisse i postranní čáry, kde už startoval Ulisses Garcia. Na programu bude standardní situace v podobě centru.

62

Bern ještě pokračoval v akci, i když u Chovana zůstal v nefotbalové pozici Vernon De Marco. Ngamaleu zkazil útok do rozhozené obrany mizernou ranou z obrovské vzdálenosti.

61

61. Chovan opustil bránu, ale Jordan Siebatcheu se rozhodl nestřílet

61

Chovan vyběhl proti Eliovi daleko před velké vápno. Konžský křídelník už nebyl v úhlu na střelu a musel centrovat. Siebatcheu měl před sebou prázdnou bránu, ale hlavou překvapivě vůbec nezakončoval. Ostatní spoluhráče už Slovanisti pokryli. Celá situace vznikla kvůli podklouznutí Kašii.

60

Kašiův ofsajd nepovolil Slovanu vážněji zahrozit poté, co Vladimír Weiss nakopával míč před branku Davida von Ballmoose.

59

Mohamed Ali Camara zavadil o nohy rozběhnutého Ratãa. I tento kontakt ve středu pole byl oceněn žlutým napomenutím.

58

Kašia po drobné prodlevě uvedl balon zpátky do pohybu. Diagonální pas na levou stranu znamenal okamžitou ztrátu a práci pro Božikova ve sprinterském souboji s Eliou.

57

Vladimír Weiss byl poblíž středového kruhu sražen Garciou. Odnesla to horní končetina syna domácího trenéra. Bude se ošetřovat.

56

De Marco si pomohl faulem na Heftiho. Aebischerův dlouhý balón propadl přes velké vápno až do autu, což znamená odkop Adriána Chovana.

55

Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Felix Mambimbi, přichází Christian Fassnacht.

54

Joeri de Kamps vyfasoval žlutou kartu. Pravděpodobně za nějaké slovní průpovídky. Rovněž se připravuje nějaké střídání na straně BSC.

54

Zajímavý moment, kdy se útočník Ratão vrátil s vysunutým stoperem Camarou až k brance Chovana. Guinejský fotbalista tam vycestoval do zámezí.

53

Pokračuje velmi dobrá pasáž slovenského týmu! Čavrić vkládal hlavu do Weissova centru od rohového praporku, prostor branky ale netrefil.

52

Cédric Zesiger měl plné ruce a nohy práce s rychlostí Čavriće, kterého zvládl vytlačit do nepalebného úhlu. Přihrávku na malé vápno zneškodnil Camara.

51

Velký závar po standardní situace Vladimíra Weisse. Míč se na malém vápně odrážel od vícero hráčů Bernu, ale chyběl tam někdo, kdo by jej mohl zamést do sítě.

50

Guram Kašia předskočil Aebischera, který instinktivně zareagoval zatažením za dres. Kavanagh sahá pro žlutou kartičku.

49

Weiss byl na půlící čáře zastaven skluzem Zesigera. Bern to zkusil po pravé straně, ale příchozí centr zneutralizoval Guram Kašia.

48

Sympatický nástup Slovanu do druhé půle. Weiss dostal šanci zrealizovat další roh, jenže nízkým centrem oslovil pouze hlavičkujícího Mambimbiho.

47

Právě Pauschek z jedničky posunul Weissovu přihrávku na Rafaela Ratãa, jenž bolestivě napálil Camaru. Po nařízeném rohovém kopu rušno nebylo.

46

Ani jeden z trenérů během pauzy nestřídal. Jedinou změnou tak zůstává vynucený odchod Jurije Medveděva, kterého nahradil Lukáš Pauschek.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 0 – 1
Střely mimo: 0 – 2
Držení míče: 35 % – 65 %
Rohové kopy: 0 – 3
Ofsajdy: 0 – 3
Fauly: 6 – 6
Žluté karty: 0 – 1.
Na gólové šance to byl hodně dietní první poločas. Hosté z Bernu měli většinu času navrch, ale ze hry si nevypracovali vesměs žádnou možnost. Ta největší vznikla z přímého kopu Michela Aebischera, nicméně Chovan si s ranou do horního rohu poradil. Na opačném konci hřiště se David von Ballmoos spíše nudil. Slovan neměl ani jeden náznak šance.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Felix Mambimbi se řítil za jedovatým centrem Ulissese Garcii. V osudný okamžik mu ale překážel De Marco a zakončení z prvního doteku se konat nemohlo.

45+1

V první ze dvou nastavených minut udělal Bern chybu v rozehrávce. Naháněný Ratão posunul míč Kankavovi, jehož střela byla ihned sražená.

45

Jaromír Zmrhal se nepochopil s Ratãem. Weiss ještě zabojoval a Slovan může trávit vrcholící pětačtyřicátou minutu na útočné polovině.

44

Vernon De Marco zkušeně vystihl diagonální míč do křídla. Zmrhal mu poté vybojoval vhazování z prostoru u střídaček.

43

Božikov vystihl přihrávku a s minimálním rizikem zakopl míč za postranní čáru. Pak to byla série drobných chyb, kterou Bern nijak nevyužil.

42

Další roh po zásahu De Marca. I v tomto případě ho zrealizoval Michel Aebischer, ale nevytvořil žádnou nebezpečnou situaci před brankou Slovanu.

41

Kankava srazil Ngamaleův pokus o centr na rohový kop, ovšem Cédric Zesiger prudký pas z kopačky Aebischera v záklonu nezkrotil.

40

V blížícím se závěru první půle stoupá nervozita. Faul De Kampsa nabídl hostům standardní situaci. Garcia každopádně našel jen hlavu Gurama Kašii.

39

Zmrhal pozorně sledoval nákop z obranné poloviny. Nečekaně pronikl až za defenzivní řadu Bernu, ale kontakt s brankářem von Ballmoosem už znamenal konečnou.

38

Jordan Siebatcheu absolvoval během vteřiny dva důrazné souboje. První mu ještě prošel, ale ten druhý už byl oceněn žlutou kartou. Obětí se stal střídající Pauschek.

38

Felix Mambimbi spáchal nedovolený atak na De Kampse. Božikov rozehrál dlouhým míčem k pravé autové čáře, kde Bernu nebyla odpískána hra rukou.

37

Trochu hlušší pasáž vystřídal další neúspěšný centr od Heftiho. U hranice velkého vápna ještě číhal Garcia, ale pomalým pozdravem Chovana nepřekvapil.

35

Heftiho centr odmítl Kankava. Young Boys pokračovali autovým vhazováním, které šlo přímo do zámezí. Rozehrává Chovan.

34

Pauschek byl odzbrojen učebnicovým skluzem Garcii. Navázala na to kolmice Ngamaleua na Siebatcheua, kterou znehodnotil ofsajd.

33

Meschak Elia na půlící čáře zfauloval Weisse a pak se dostal do menšího konfliktu s dalšími domácími fotbalisty. Rozhodčí Kavanagh to nějak více neřešil.

32

První půlhodina je pryč. Bern má podle očekávání navrch, ale až na jeden přímý kop není prakticky vůbec nebezpečný.

31

Moumi Ngamaleu měl kolem sebe hodně volného místa. Vybízelo to ke střele z uctivé vzdálenosti, jež proskákala vedle Chovanovy pravé tyče.

30

Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Jurij Medveděv, přichází Lukáš Pauschek.

29

Už podruhé běží za Medveděvem zdravotnický štáb Slovanu. V tomto případě půjde o něco vážnějšího, u střídačky už stepuje náhradník Pauschek.

28

Cédric Zesiger zajistil Čavriće, který se předtím postaral o další zisk na útočné polovině. Na druhé straně byl máván ofsajd Sierrovi.

27

Kankava oloupil Aebischera. Ratão možný brejk zbrzdil a hrát se muselo přes levou stranu, kde Weiss, De Marco a Zmrhal nic moc nevymysleli.

26

Jordan Siebatcheu si v pohybu nepřebral přihrávku od Mambimbiho. Vrátil se s ním veterán Kašia a doprovodil míč k Chovanovi.

25

Mambimbi sklepával vysoký centr k Aebischerovi, kterému se „povedlo“ míč podběhnout. Štěstí pro obranu Slovanu v čele s Adriánem Chovanem v brance.

24

Moumi Ngamaleu rychle dostupoval De Marca, který na vlastní půlce málem nebezpečně propadl. Nakonec je z toho aut pro Heftiho.

23

Slovan rozehrál bago na vlastní polovině. Vypadalo to hezky, jenže kýžený efekt se nedostavil. De Marco z jedničky odevzdal balon hostům.

22

Medveděvův centr o kousek přeletěl Zmrhala. Chvíli to vypadalo, že v akci bude moci pokračovat Weiss, jenže míč mu odskákal za levou postranní čáru.

21

Další setkání mezi Weissem a Sierrem. Tentokráte už byl středopolaři Bernu odpískán menší faul na útočné polovině.

20

Vladimír Weiss se všemožnými tanečky snažil obejít Sierra. Ten se vyškolit nenechal a slovenský mistr tak skončil krátce za půlkou.

19

19. Michel Aebischer (YBB)

19

Michel Aebischer nekopl trestňák vůbec špatně. Mířil ze svého pohledu do levého horního rohu, odkud Chovan vytlačil míč na rohový kop.

18

Aleksandar Čavrić pomohl na zemi Eliovi, který si stahoval míč na osu hřiště. Výsledkem je standardní situace a dost možná i přímá střela.

17

Švýcarský tým si u vápna ještě vybojoval zpátky dočasně ztracený míč. Slovan ho však dobře vytlačil až do míst okolo půlící čáry.

16

Felix Mambimbi se dostal za obrannou linii díky ofsajdu. I bez zvednutého praporku by poslal pracně doběhnutý míč do Chovanových rukavic.

15

První střelecký pokus za čtvrthodinu hry bezbrankové skóre rozhodně nezměnil. Michel Aebischer z velké dálky minul cíl o několik metrů.

14

Výborné přenesení na levou stranu. García ale neodcentroval a hosté museli pokračovat v obehrávání pokutového území.

13

Weiss si hezky vyměnil míč se Zmrhalem, jenže finální přihrávka z rohu velkého vápna na brazilského útočníka Ratãa neprošla. Bude se jen vhazovat.

12

Rafael Ratão je zatím hodně ostřižený od svých spoluhráčů. Nákop z hloubi pole nezkrotil a Young Boys začínají od gólmana von Ballmoose.

11

Čavrićovi utekl balon za autovou čáru, ovšem hosté ho Slovanu okamžitě vrátili neadresným nákopem z obranné poloviny.

10

Bern trpělivě kombinoval ve středu pole, ale přibližovací manévr opět nezvládl. Weiss si vynutil faul v podání Aebischera.

9

Chovanova rozehrávka měla k dokonalosti daleko. Slovan byl vzadu v dostatečném počtu a nenechal hosty posunout se do palebné pozice.

8

Joeri de Kamps svým nákopem neobjevil Ratãa. Poté se musel rychle vracet, protože v sestavě Slovanu zůstala díra po nepřítomném Medveděvovi.

6

6. Nepotrestaný kopanec do tváře Medveděva

6

Ulisses Garcia ve středovém kruhu kopl do obličeje Medveděva a jen zázrakem unikl karetnímu napomenutí. Český krajní bek bude potřebovat ošetřit.

5

Jaromír Zmrhal zachytil nepřesnou přihrávku, ale Camara mu na půlce vystavil nekompromisní stopku. Podle sudího Kavanagha o faul nešlo.

4

Domácí se dostali z nepříjemného presinku. Kombinace s gólmanem Chovanem byla přesná, dokud De Marco nezakopl míč do autu.

3

Navzdory přísným opatřením se nehraje ve zcela komorní atmosféře. Zhruba tisícovka fanoušků Slovanu o sobě dává výrazně vědět.

2

Hefti vhazoval do zahuštěného prostoru, z něhož se hosté hezky vymanili přenesením na levou stranu. To už donutilo Slovan zatáhnout se.

1

O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v tradičních světle modrých dresech. Bern bude hrát ve žlutočerných barvách.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

ŠK Slovan Bratislava: Chovan – Medveděv, Kašia, Božikov (C), De Marco – Čavrić, Kankava, De Kamps, Weiss, Zmrhal – Ratão.
Náhradníci: Šulla, Trnovský – Henty, Rabiu, Dražić, Abena, Strelec, Mustafić, Hrnčár, Pauschek, Lichý.

BSC Young Boys: von Ballmoos (C) – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Ngamaleu, Aebischer, Sierro, Elia – Mambimbi, Siebatcheu.
Náhradníci: Zbinden, Faivre – Spielmann, Bürgy, Fassnacht, Maceiras, Lefort, Lauper, Rieder, Martins.

Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Robathan (ENG).
Vítěz tohoto dvojzápasu se ve třetím předkole Ligy mistrů nejspíše utká s rumunskou Kluží. Na poraženého čeká Evropská liga a souboj s gibraltarským Lincolnem Red Imps.
Vzájemné zápasy

Není to poprvé, co se tato slovensko-švýcarská konfrontace na mezinárodní scéně koná. Dvě vzájemné partie se odehrály v rámci skupiny Evropské ligy ze sezóny 2014/15. Bern tehdy na domácí půdě porazil slovenského soka 5:0 a pak přidal i venkovní triumf 3:1. Young Boys postoupili společně s Neapolí do vyřazovací fáze. Společně se Slovanem skončila pod čarou pražská Sparta.
ŠK Slovan Bratislava

Historicky nejúspěšnější slovenský klub oslavil na jaře mistrovský hattrick, když svého největšího konkurenta z Dunajské Stredy za sebou nechal o šest bodů. Díky tomuto triumfu mohl Slovan začít napravovat dvě poslední fiaska z prvních předkol Ligy mistrů. Dva roky zpátky totiž nepostoupil přes Sutjesku Nikšić a loňskou účast mu nedovolila nezapomenutelná taškařice okolo covidu na Faerských ostrovech. Letošním soupeřem byl irský Shamrock, nad kterým Slovan doma vyhrál 2:0, a tak k postupu stačila i venkovní prohra 1:2. Postupový gól dal trenérův syn Vladimír Weiss mladší. Klubové vedení udělalo v létě maximum pro ještě větší úspěch. Do týmu přivedlo hráče jako Zmrhal, Kašia, nebo Kankava. Znepřáteleného brankáře Greifa nahradil Adrián Chovan.
BSC Young Boys

Bern před pár lety převzal od Basileje roli hegemona švýcarského fotbalu a během posledních čtyř sezón získal všechny čtyři dostupné ligové tituly. Ten letošní vybojovali fotbalisté Bernu s obrovskou suverenitou, když si před druhou Basilejí vybudovali masivní devětadvacetibodový náskok. Napomohly tomu i výkony kamerunského útočníka Nsameho, který se stal s osmnácti góly nejlepším ligovým střelcem. Kromě jedné účasti ve skupině Ligy mistrů se Young Boys v předchozí desetiletce hned sedmkrát kvalifikovali do skupiny Evropské ligy. V minulé sezóně z ní postoupili a pak se přes Leverkusen dostali až do osmifinále, kde nestačili 0:5 na Ajax. Dnes je to pro Bern soutěžní premiéra v sezóně 2021/22.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu druhého předkola Ligy mistrů. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Slovanem Bratislava a Young Boys Bern!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

ŠK Slovan Bratislava – BSC Young Boys

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   54. Kamps (SBA) – 38. Siebatcheu (YBB), 50. Aebischer (YBB), 59. Camara (YBB), 86. Lefort (YBB)

Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:12.

ŠK Slovan Bratislava: Chovan – Medveděv (30. Pauschek), Kašia, Božikov (C), De Marco – Čavrić (74. Dražić), Kankava, De Kamps (90+2. Lichý), Weiss, Zmrhal (90+2. Strelec) – Ratão (74. Henty).
Náhradníci: Šulla, Trnovský – Henty, Rabiu, Dražić, Abena, Strelec, Mustafić, Hrnčár, Pauschek, Lichý.

BSC Young Boys: von Ballmoos (C) – Hefti (80. Maceiras), Camara, Zesiger, Garcia (84. Lefort) – Ngamaleu (84. Spielmann), Aebischer, Sierro, Elia – Mambimbi (55. Fassnacht), Siebatcheu.
Náhradníci: Zbinden, Faivre – Spielmann, Bürgy, Fassnacht, Maceiras, Lefort, Lauper, Rieder, Martins.

Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Robathan (ENG)

Diváci: 1 000

Odveta: Young Boys - Slovan Bratislava 3:2