Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Austrálie – Nový Zéland

2:1

konec (2:0)

21.07.2021, 13:30 • Tokio Stadium, Tokio • Skupina G • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.32 4.64 9.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:33:57)
Austrálie se zařadila ve skupině G na druhé místo za první Švédsko, s nímž bude hrát tuto sobotu. Na Nový Zéland čekají Američanky, které budou napravovat dnešní vysokou porážku.
Statistiky:
Střely celkem: 16 – 5
Střely na branku: 8 – 3
Držení míče: 60 % – 40 %
Rohové kopy: 10 – 1
Ofsajdy: 3 – 0
Fauly: 9 – 15
Žluté karty: 0 – 2.
První den olympijského zápolení uzavírá vítězství australských fotbalistek nad „sousedním“ Novým Zélandem v poměru 2:1. Konečný výsledek úplně neodpovídá celkovému dění na hřišti. Austrálie do sedmdesáté minuty vládla a díky trefám Yallopové a Kerrové držela od 33. minuty dvougólové vedení. To mohlo být několikrát ještě navýšeno, ale Naylerová udržela naděje svého týmu několika kvalitními zákroky. V posledních dvaceti minutách svěřenkyně švédského kouče Gustavssona polevily, nicméně snížení Rennieové přišlo pro Nový Zéland pozdě.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Betsy Hassettová vybojovala na pravém křídle aut, který už Bowenová provést nemohla. Prázdným stadionem se rozezněl závěrečný hvizd.

90+2

Ellie Carpenterová přibrzdila na pravém kraji a nechala míč v kombinaci. Australanky se vrátily až k Williamsové, aby pošetřily co nejvíce času. Do konce zbývá jen pár desítek vteřin.

90+1

90+1. Gabi RENNIEOVÁ - 2:1

90+1

Nový Zéland právě vstřelil branku!
V první ze tří nastavených minut se Novému Zélandu povedlo zregulovat ztrátu na rozdíl jediného gólu! Lehce přetažený centr od Wilkinsonové sklepla Ria Percivalová do lepší pozice a střídající GABI RENNIEOVÁ ozdobila svůj debut na velkém seniorském turnaji nechytatelnou hlavičkou k tyči.

90+1

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Caitlin Foordová, přichází Emily Gielniková.

90

Ukvapené zakončení z dálky od Percivalové pomalu nestálo za řeč. Není to poprvé, co se Novozélanďanky takto připravily o nadějně vypadající příležitost.

90

Ali Rileyová zrychlila přechodovou fází nákopem z vlastní poloviny. Určen byl pro Satchellovou, kterou snadno zpacifikovala mezinárodně zkušená Polkinghorneová.

89

Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Catherine Bottová, přichází Gabi Rennieová.

89

Ze sražené střely Fowlerové se stala přihrávka na všudypřítomnou Carpenterovou, jejíž centr přeletěl komplet všechny. V závěru se bude ještě jednou střídat.

88

Steph Catleyová se lehce zranila v souboji s Bottovou. Dokutálela se až k australské střídačce, kde rovnou podstupuje ošetření.

87

Trochu ukvapený centr Carpenterové chytila na opačné straně Foordová, jenže ani ta nevymyslela ideální pas pro dvě spoluhráčky číhající v pokutovém území.

86

Australanky přepnuly do hodně úsporného módu. Částečně i šetří síly na nadcházející přetěžké zápasy proti silným týmům USA a Švédska.

84

Drobný faul veteránky Luikové nabídl Bowenové standardku vhodnou k odcentrování. Ve finále to ale byla spíše přímá střela, která se nebezpečně snášela k hornímu rohu. Williamsová raději vyrazila míč na nevyužitý roh.

83

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Hayley Rasová, přichází Alanna Kennedyová.

82

Kerrové se nepovedlo prodloužit vysoký míč na Foordovou. Později to sice zkusila van Egmondová, ale z uctivé vzdálenosti Naylerovou nevystrašila.

81

Katie Bowenová přišla pozdě do souboje s Catleyovou. Rozhodčí Venegasová chvíli váhala, ale nakonec sáhla pro žlutou kartu.

80

Jedna z mála standardních situací pro Nový Zéland. Zrealizovala ji Bowenová, ale žlutých dresů bylo před Williamsovou dostatek k tomu, aby Ercegová neměla klid na hlavičku.

79

Ria Percivalová se stala obětí nedovoleného zákroku Foordové, která ji podrazila pravou nohu. Na fauly přesto vede Nový Zéland v poměru 14 – 8.

78

Hassettová využila služeb Wilkinsonové, jež se objevila na levém kraji. Centr však proletěl skrz pokutové území do autu.

77

V poslední čtvrthodině se hra rozhodně vyrovnala. Australanky už nemají takovou územní převahu, ale přesto suverénně kráčí za vítězstvím.

76

Bowenová přihrávala podél postranní čáry na Bottovou, která byla učebnicově zakřižovaná Meikaylou Mooreovou. Aut pro Australanky.

75

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Kyah Simonová, přichází Mary Fowlerová.

75

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Tameka Yallopová, přichází Kyra Cooneyová-Crossová.

73

Ellie Carpenterová hraje opravdu výbornou partii. Nyní vytvořila už několikátou šanci, kterou Naylerová zhatila včasným vyběhnutím proti střele Simonové.

72

O rozehrávku ze středu pole se postarala Catleyová, ale Novozélanďanky si ve vzdušných soubojích na hraně vápna věděly rady.

71

Dvacet minut před koncem se poprvé žlutí. Catherine Bottová na půlící čáře okradla Polkinghorneovou jen s pomocí důrazného zákroku.

70

Ria Percivalová se navzájem držela s Foordovou, od které to bylo v pokutovém území docela riskantní počínání. Faul byl každopádně odpískán prvně jmenované.

69

Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Anna Greenová, přichází Paige Satchellová.

68

Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Olivia Chanceová, přichází Daisy Cleverleyová.

68

Tohle nebylo od obrany Nového Zélandu úplně přesvědčivé. Polkinghorneová si nikým nehlídaná seběhla na první tyč, nicméně hlavou se do brány netrefila.

67

Kyah Simonová dala míč do křídla na neúnavnou Catleyovou. Centr na Foordovou se neujal, ale to se může změnit po nařízeném rohovém kopu.

66

Držení míče: 63 % – 37 %.

65

Williamsová trochu zazmatkovala a na hranici vápna přenechala míč Wilkinsonové. Ta měla před prázdnou brankou jednu spoluhráčku, kterou však pokryla Carpenterová.

64

Clare Polkinghorneová vyčistila prostor před Williamsovou, kam zleva centrovala Rileyová. Novozélanďanky konečně vystrčily i ofenzivní růžky.

63

Erin Naylerová si pohodlně došla pro centr od rohového praporku. Navíc byl pískán nějaký nedovolený zákrok v přelidněném pokutovém území.

62

Nepříjemná situace pro Naylerovou, jež vystartovala proti úniku až k hranici šestnáctky. Tam napálila nastartovanou Simonovou a vše musela zachraňovat až Bottová.

61

Bottová ztratila míč ve chvíli, kdy měl Nový Zéland pootevřená zadní vrátka. Dobře to pro něj dopadlo, Australanky tentokrát nebyly úplně přímočaré.

60

Novozélanďanky ubránily roh a po delší době budou moci také trochu dopředu. Percivalová se nechala zfaulovat Caitlin Foordovou.

59

59. Caitlin Foordová (AUS)

59

Catleyová znovu dostala přihrávku od Kerrové. Levačkou fantasticky odcentrovala a Naylerová musela vytáhnout svůj nejlepší zákrok proti hlavičce Foordové.

58

Odhlavičkovaný roh Catleyové skončil těsně před pokutovým územím. Následoval ještě jeden centr, ale letěl přímo k Percivalové.

57

Australanky nepolevují. Kerrová si šla pro kolmici za obranu, ale totéž platilo o Naylerové, od které šel balon na rohový kop.

56

Rasová pobídla na křídle Catleyovou, jejíž centr nespáchal v pokutovém území žádné škody. Další kombinaci už narušila Bottová.

55

Krátce po rozehrávce se k brankářce Naylerové míč vrátil. Neadresný nákop z hloubi pole však neznamenal žádné reálné ohrožení.

54

Sklepnutý nákop z dílny Catleyové rezolutně odpálila Abby Ercegová. O pár vteřin později následovala ještě jedna útočná vlna. Carpenterová připravila pozici pro Rasovou, jež bez přípravy minula.

53

Catherine Bottová spáchala přestupek proti fotbalovým regulím. Uprostřed hřiště to lehce odnesla Catleyová. Míč pro Australanky.

52

Rasová si nechala utéct míč daleko od nohy, nicméně Percivalová se s ním rovněž nikam neposunula. Ani zkraje druhé půle nemusí obrana Austrálie řešit žádné zapeklité situace.

51

Ellie Carpenterová doběhla na pravý okraj velkého vápna. Kerrové dala finální přihrávku trochu za paty a útočnice Chelsea nemohla pořádně zakončit.

50

Další promarněná příležitost Nového Zélandu. Hannah Wilkinsonová vyběhla z hranice ofsajdu a ocitla se úplně sama na levém křídle. Centr na vysunutou Hassettovou však zpackala.

49

Catherine Bottová měla k sobě dostatek spoluhráček, jenže se rozhodla pro zbytečné zakončení z dobrých třiceti metrů. To ve finále nemělo šanci na úspěch.

48

48. Kyah Simonová (AUS)

48

Obrovskou hrubku Mooreové skvěle vyžehlila Erin Naylerová, která ve velké šanci vychytala Simonovou. Opět se musí vypíchnout promyšlená průnikovka Kerrové.

47

Ani jeden z trenérů neprovedl před startem druhé půle žádné střídání, což je minimálně z novozélandského pohledu krapet zarážející. Hráčky v černém dosud nic nepředvedly.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely celkem: 7 – 0
Střely na branku: 4 – 0
Držení míče: 62 % – 38 %
Rohové kopy: 5 – 0
Ofsajdy: 2 – 0
Fauly: 3 – 10
Žluté karty: 0 – 0.
První půle ukázala, proč je Nový Zéland považován za nejslabší článek této základní skupiny. Australanky byly suverénní a vytěžily ze svého tlaku dvougólový náskok. Poprvé se skóre změnilo ve dvacáté minutě kvůli střele zblízka od Yallopové. Asistenci si připsala Kerrová, jež za dalších třináct minut sama zvýšila hlavičkou z rohového kopu.

45

První poločas skončil.

45

Kerrová se na základě dalšího centru z levé strany zavěsila do vzduchu. V souboji nedala šanci Greenové, jenže hlavou zamířila mimo tři tyče.

44

Nákopem z půlky hřiště hledala Greenová Wilkinsonovou, jenže se do toho vložila třiatřicetiletá strážkyně australské branky.

43

Další z mnoha novozélandských ztrát ve středním pásmu. Hráčky ve žlutém v něm dominují a sbírají míče v bezpečné vzdálenosti od Williamsové.

41

Aktivní Catleyová si vyměnila míč s Kerrovou. Centr zleva měl kvalitní parametry, nicméně slabá hlavička Simonové na překonání Naylerové nestačila.

40

Trochu vlažnější pasáž v prostoru mezi střídačkami. K vidění je jeden aut za druhým. Výsledkem je vícero soubojů v přehuštěném prostoru.

39

Novozélanďanky se nemají o co opřít. S míčem na kopačkách tráví naprosté minimum času a stále tak čekají alespoň na nějaký náznak šance.

38

Kerrová musela jít do křídla, odkud vrátila míč do druhé vlny. Foordová si troufla na střelu z velké dálky. Bránu trefila, ale na Naylerovou čekal rutinní zákrok.

37

Caitlin Foordová převzala pas z vlastní půlky v ofsajdovém postavení. Skvělý obranný zákrok od Ercegové byl mimo soutěž. Praporek šel nahoru s velkým zpožděním...

36

Ria Percivalová měla trochu místa u pravé autové čáry, jenže následný centr poslala přímo do náruče jinak nudící se brankářky Williamsové.

35

S dvojgólovým náskokem v zádech mohou být Australanky v naprostém klidu. I proto teď výjimečně nevyvíjejí tlak na rozehrávku Nového Zélandu.

33

33. Samantha KERROVÁ - 2:0

33

Austrálie právě vstřelila branku!
Australanky zdvojnásobily svůj náskok! Catleyová kopla roh přímo exkluzivně. Na bližší tyči si šla pro centr SAMANTHA KERROVÁ a prudkou hlavičkou o břevno dostala míč pár čísel za úroveň brankové čáry.

33

Mooreová se nehnula od Kerrové, kterou šikovně vybídla Simonová. Ze zablokované střely vznikl rohový kop v provedení Catleyové.

32

Emily van Egmondová rozdala míč doleva, odkud přišel další centr. Ze souboje u vzdálenější tyče odpadla Rasová, ale penalta se pískat nebude.

31

Erin Naylerová se nedostala k jedovatému centru z levé strany, jenže to samé platilo v případě útočících Simmonové a Rasové.

30

Držení míče: 61 % – 39 %.

29

Meikayla Mooreová stihla odkopnout míč před útočníci Foordovou. Až potom všechny přítomné zjistily, že přihrávka hlavou od Kerrové šla do ofsajdu.

27

Ze souboje mezi Catleyovou a Mooreovou znovu vypadl míč ze hřiště. Těžko rozpoznatelný odraz nakonec vedl k odkopu od branky.

26

Steph Catleyová nestihla ve hřišti přihrávku přes šířku hracího pole. Od prvního gólového momentu je to na trávníku hodně neurovnané.

25

Atakovaná Ellie Carpenterová vyběhla s míčem do zámezí. Následoval aut Rileyové, který se bude po tvrdém souboji na půlce opakovat.

24

Ellie Carpenterová obstála v důležitém souboji na kraji hřiště. Skončila sice na zemi, ale to už se ozval další hvizd kvůli faulu průbojné Bowenové.

23

Situaci uklidnil hvizd mexické rozhodčí Venegasové, které se nepozdávalo počínání Bottové v konfrontaci s Catleyovou.

22

Papírově hostující výběr se pokusil rychle zareagovat. Po dobré pasáži na pravé straně přišel i centr, na který ale marně čekala jediná útočnice.

20

20. Tameka YALLOPOVÁ - 1:0

20

Austrálie právě vstřelila branku!
Na konci dvacáté minuty se v Tokiu poprvé mění skóre! Samantha Kerrová prokázala svou genialitu, když z jedničky posunula hlavičku Simonové do běhu TAMEKY YALLOPOVÉ a ta z rohu malého vápna propálila levou rukavici gólmanky Naylerové. Vše začalo hrubkou v rozehrávce.

19

Svěřenkyně Tonyho Gustavssona dostaly k dispozici už několikátý rohový kop, po němž pokračují v souvislém obléhání pokutového území.

18

Novozélanďanky začínají mít velké problémy. Z tlaku se nyní vymanily jen díky nepřesnému pokusu Catleyové zpoza pokutového území.

17

17. Naylerová zamezila vlastnímu gólu Ercegové

17

První šance pro Australanky! Málem to byl vlastní gól, když centr Carpenterové nebezpečně přesměrovala směrem na bránu Abby Ercegová. Naylerová ale dobře zareagovala a svou spoluhráčku vychytala.

16

Steph Catleyová objevila pouze hlavu jedné z obránkyň. Další nákop chytila Foordová a odrazem od hlavy Bottové získala ještě jeden roh.

15

Emily van Egmondová skvěle přenesla hru na pravý kraj k volné Rasové, jejíž centr srazila Greenová na rohový kop.

14

Znovu ta samá situace v přechodové fázi Nového Zélandu. Adresátka Ali Rileyová se k míči nedostala, protože odskákal za postranní čáru.

13

Anna Greenová si sebrala zapomenutý míč, jenže ho okamžitě ztratila nákopem do území nikoho. S tímto trenér Sermanni spokojen určitě nebude.

12

Van Egmondova byla zezadu napadena Percivalovou. Další faul během aktivního napadání udělala Wilkinsonová.

11

Bowenová ztratila míč a Australanky měly před sebou otevřenější obranu. Centr zleva před Simonovou vyrazila Naylerová.

10

Přetažený centr Catleyové nevrátila Carpenterová do ohně úplně špičkově. Novozélanďanky se této standardní situaci v pohodě ubránily.

9

Catherine Bottová vyrušila při zpracování dlouhého pasu Foordovou. Na programu bude první rohový kop tohoto střetnutí.

8

Caitlin Foordová si před šestnáctkou nezvládla zpracovat vysoký míč, který hráčky Nového Zélandu záhy odevzdaly neadresným nákopem.

7

Simonová zbourala Greenovou, na kterou letěl výkop novozélandské gólmanky. Ta si ho bude moci ještě jednou zopakovat.

6

Bottová se zamotala do vlastních myšlenek. Míč si před ztrátou nechala u nohy až moc dlouho a její spoluhráčky se musely vrátit až k vlastní brance.

5

Nákop z půlky byl neřešitelný pro hrotovou útočníci Kerrovou. Po výkopu Naylerové se chystá vhazování Catleyové.

4

Díky nepovedenému centru jedné z Australanek si vyzkouší odkop od branky také devětadvacetiletá Erin Naylerová.

3

Katie Bowenová vykonstruovala přihrávku za obranu, ke které to však měla nejblíže australská gólmanka Lydia Williamsová.

2

Hannah Wilkinsonová běžela za přihrávkou z obranné poloviny, jenže si přitom pomohla faulem na Rasovou.

1

Zahajovacího výkopu se zhostily Australanky, které nastupují v kompletně žlutých dresech. Novozélanďanky jsou v černém.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní protagonistky už jsou na hřišti, kde si pochopitelně vyslechnou obě státní hymny.
Úvodní sestavy:

Austrálie: Williamsová – Carpenterová, Polkinghorneová, Catleyová – Rasová, van Egmondová, Luiková, Yallopová – Simonová, Kerrová (C), Foordová.
Náhradníci: Micahová – Cooneyová-Crossová, Logarzoová, Fowlerová, Kennedyová, Gielniková, Brocková.

Nový Zéland: Naylerová – Greenová, Ercegová, Mooreová – Bottová, Bowenová, Percivalová, Rileyová (C) – Hassettová, Wilkinsonová, Chanceová.
Náhradníci: Leatová – Bungeová, Rennieová, Longová, Satchellová, Cleverleyová, van der Meerová.

Rozhodčí: Venegasová – Chavezová, Caudillová (MEX).
Formát turnaje

První fáze je rozdělena do tří skupin po čtyřech účastnících. Týmy na prvních a druhých místech postupují přímo do čtvrtfinále. Postup nemine ani dva nejlepší výběry z třetích míst. Pak už jde do akce klasický pavouk. Finále je na programu šestého srpna, zápas o bronz o den dříve.
Nový Zéland

Novozélandské fotbalistky patří ve světovém žebříčku do třetí desítky. Konkrétně jsou dvaadvacáté, což je lepší umístění než v případě České republiky, Portugalska nebo Argentiny. Na úrovni mistrovství světa se Novozélanďanky ještě nikdy neprokousaly ze základní skupiny. Na předchozích hrách v Riu rovněž znamenala konečnou již skupinová fáze. Něco jiného je to v případě Oceánského poháru národů, kde „Football Ferns“ nikdy nechyběly na stupních vítězů. V letech 2007, 2010, 2014 a 2018 vždy získaly zlato.

O novozélandské reprezentantky se stará zkušený skotský trenér Tom Sermanni. Pro toho bude skupina G hodně speciální, protože v minulosti působil nejen u reprezentace Austrálie, ale i u Spojených států amerických. Mezi hlavní opory týmu by měla patřit záložnice Ria Percivalová, která má v jednatřiceti letech už 150 startů za národní výběr. O moc méně nemají ani další třicátnice hrající v USA – Abby Ercegová a kapitánka Ali Rileyová. O gólovou produkci by se měla starat útočnice Hannah Wilkinsonová z německého Duisburgu.

Během pandemie reprezentace Nového Zélandu prakticky nic neodehrála. Letos stihla jedno jediné utkání. Před týdnem se v rámci přípravy na olympijský turnaj utkala s Velkou Británií a prohrála 0:3. I proto je postup do vyřazovací části soutěže spíše utopickou představou.

Brankářky:
Erin Naylorová (-)
Anna Leatová (-)
Victoria Essonová (Avaldsnes)

Obránkyně:
Abby Ercegová (North Carolina)
Ali Rileyová (Orlando)
Anna Greenová (Lower Hutt City)
Meikayla Mooreová (Liverpool)
C. J. Bottová (Vålerenga)
Claudia Bungeová (Melbourne Victory)
Elizabeth Antonová (-)
Marissa van der Meerová (-)

Záložnice:
Ria Percivalová (Tottenham)
Annalie Longoová (Melbourne Victory)
Betsy Hassettová (Stjarnan)
Katie Bowenová (Kansas City)
Olivia Chanceová (Brisbane Roar)
Daisy Cleverleyová (Gorgetown Hoyas)
Emma Rolstonová (-)

Útočníce:
Hannah Wilkinsonová (Duisburg)
Paige Satchellová (-)
Gabi Rennieová (Indiana Hoosiers)
Michaela Robertsonová (Lower Hutt City).
Austrálie

Australské ženy figurují v celosvětovém žebříčku FIFA na devátém místě. Na předchozím světovém šampionátu prošly ze základní skupiny do osmifinále a v tom prohrály penaltový rozstřel proti Norkám. Podstatně lepší výsledky mají na asijském šampionátu, jenž dokázaly v roce 2010 vyhrát. V ročnících 2014 a 2018 skončily druhé za Japonkami. Olympijské zápolení v roce 2016 „Matildas“ ukončily ve čtvrtfinále, kde padly na penalty s Brazílií.

Od loňského roku vede tento výběr švédský kouč Tony Gustavsson, jenž do Tokia povolal jen tři hráčky působící v Austrálii. Zbytek hraje v Evropě, přičemž největší zastoupení má londýnský Arsenal. V nominaci schází už šestatřicetiletá Lisa De Vannaová, jež je historicky nejlepší reprezentační střelkyní (47 gólů). Ženou s nejvíce starty je obránkyně Clare Polkinghorneová (129 zápasů). Nejgólovější je kapitánka Sam Kerrová (42 branek), která na klubové úrovni působí v Chelsea.

V roce 2021 se Australankám výsledkově nedaří. Se Švédkami remizovaly 0:0, zbylé souboje s Německem, Nizozemskem, Dánskem a Japonskem prohrály se skóre 4:14.

Brankářky:
Lydia Williamsová (Arsenal)
Mackenzie Arnoldová (West Ham)
Teagan Micahová (Sandviken)

Obránkyně:
Clare Polkinghorneová (Vittsjö)
Alanna Kennedyová (Tottenham)
Steph Catleyová (Arsenal)
Laura Brocková (Guingamp)
Ellie Carpenterová (Lyon)
Aivi Luiková (Sevilla)
Courtney Nevinová (Western Sydney)
Charlotte Grantová (Rosengård)

Záložnice:
Elise Kellondová-Knightová (Hammarby)
Emily van Egmondová (West Ham)
Tameka Yallopová (Brisbane Roar)
Chloe Logarzová (Kansas City)
Kyra Cooneyová-Crossová (Melbourne Victory)

Útočnice:
Kyah Simonová (PSV)
Sam Kerrová (Chelsea)
Caitlin Foordová (Arsenal)
Hayley Rasová (Everton)
Emily Gielniková (Vittsjö)
Mary Fowlerová (Montpellier).
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu ženského turnaje na letních olympijských hrách 2020! Ve skupinové fázi si to od třinácti hodin a třiceti minut rozdají výběry Austrálie a Nového Zélandu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

Austrálie – Nový Zéland

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 20. Yallopová (Kerrová), 33. Kerrová (Catleyová) – 90+1. Rennieová (Percivalová)

Karty:   71. Bottová (NZL), 81. Bowenová (NZL)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.

Austrálie: Williamsová – Carpenterová, Polkinghorneová, Catleyová – Rasová (83. Kennedyová), van Egmondová, Luiková, Yallopová (75. Cooneyová-Crossová) – Simonová (75. Fowlerová), Kerrová (C), Foordová (90+1. Gielniková).
Náhradníci: Micahová – Cooneyová-Crossová, Logarzoová, Fowlerová, Kennedyová, Gielniková, Brocková.

Nový Zéland: Naylerová – Greenová (69. Satchellová), Ercegová, Mooreová – Bottová (89. Rennieová), Bowenová, Percivalová, Rileyová (C) – Hassettová, Wilkinsonová, Chanceová (68. Cleverleyová).
Náhradníci: Leatová – Bungeová, Rennieová, Longová, Satchellová, Cleverleyová, van der Meerová.

Rozhodčí: Venegasová – Chavezová, Caudillová (MEX)