Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Švédsko – USA

3:0

konec (1:0)

21.07.2021, 10:30 • Tokio Stadium, Tokio • Skupina G • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 6.36 3.7 1.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+1

90+1. Lindahlová dokázala vytěsnit hlavičku Pressové.

90+1

Ne, Američankám není přáno! Hlavičku Christen Pressové, která měla gólové parametry, vytěsnila pravou rukou na roh Hedvig Lindahlová.

88

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Jonna Anderssonová, přichází Julia Roddarová.

80

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Rose Lavelleová, přichází Kristie Mewisová.
Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Crystal Dunnová, přichází Tierna Davidsonová.

75

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Sofia Jakobssonová, přichází Madelen Janogyová.
Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Filippa Angeldalová, přichází Hanna Bennisonová.

72

72. Lina HURTIGOVÁ - 3:0

72

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nedáš – dostaneš! Švédky krásně vyřešily situaci u pravé postranní čáry, kde se Hanna Glasová prohnala kolem bránící hráčky. Poté navíc parádně odcentrovala a našla hlavu LINY HURTIGOVÉ, která balón usměrnila pod břevno. Švédské fotbalistky asi ani v nejoptimističtějších snech nečekaly, že proti USA povedou o tři góly.

71

Těžko říci, proč Megan Rapinoeová přišla na trávník až před pár minutami, ale na hřišti je hodně znát! Míč měla na levé straně pokutového území a přes Lindahlovou ho poslala na malé vápno. Tam byla Christen Pressová, od jejíž nohou se balón odrazil do tyče opuštěné švédské svatyně!

64

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Tobin Heathová, přichází Megan Rapinoeová.

63

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Olivia Schoughová.

63

Ze hry bohužel musí odstoupit autorka obou gólů Švédska Stina Blacksteniusová, která zůstala ležet na zemi po hlavičkovém souboji a utrpěla takový otřes, že nemůže v utkání pokračovat. Nahrazuje ji Lina Hurtigová.

62

Na druhé straně se asi poprvé od příchodu na trávník předvedla Carli Lloydová. Velezkušená hráčka dotáhla míč do pokutového území, navedla si ho na levačku a chtěla zakončit na vzdálenější tyč. Kopačka Nathalie Björnové však balón vychýlila vedle brány.

54

54. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 2:0

54

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédky vedou už o dva góly! Z dalšího rohu Kosovare Asllaniové už uhodilo. Po jejím centru hlavičkovala Amanda Ilestedtová do tyče, od které se míč odrazil přímo ke STINĚ BLACKSTENIUSOVÉ, která ho pohodlně dokopla do sítě – 2:0.

47

Jako první zahrozily po změně stran Švédky. Fridolina Rolföová dotáhla míč do blízkosti šestnáctky a vypálila tak metr nad břevno.

46

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Sam Mewisová, přichází Julie Ertzová.
Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Alex Morganová, přichází Carli Lloydová.

45

45. Hlavička Lavelleové skončila na tyči.

45

Američanky málem udeřily těsně před přestávkou! Ty zůstaly v útoku po svém rohu a byla to Rose Lavelleová, která po centru z hloubi pole trefila hlavou pravou tyč z pohledu brankářky Lindahlové!

43

43. Blacksteniusová prováhala obrovskou šanci na zvýšení náskoku Švédska.

43

Stina Blacksteniusová si nyní naběhla na pas za obranu a postupovala sama na Naeherovou. Místo zakončení však balón zapomněla za sebou a vybíhající americká gólmanka ho zalehla! Tohle si bude švédská útočnice vyčítat!

30

Asllaniová předala míč Sofii Jakobssonové, která už byla za americkou obranou! Čistým skluzem ji zabránila v zakončení Dunnová, po jejímž zákroku se bude opat roh. Wow, to je tempo!

27

Mohlo být srovnáno! Američanky podnikly rychlý útok a k balónu se na pravé straně šestnáctky dostala Tobin Heathová. Ta přetlačila bránící hráčku a ocitla se sama před Lindahlovou. Byla ale v ostrém úhlu a švédskou brankářku neprostřelila. Navíc se zřejmě jednalo o ofsajd a gól by asi po zásahu VAR uznán nebyl.

25

25. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 1:0

25

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédky jdou naprosto zaslouženě do vedení! Sofia Jakobssonová poslala z pravé strany před bránu výtečný prudký centr, brankářka Naeherová se k balónu nedostala a STINA BLACKSTENIUSOVÁ ho z bezprostřední blízkosti zatloukla hlavou do sítě.

24

24. Rolföová si nepřišla na Naeherovou.

24

Další šance evropského zástupce! Fridolina Rolföová postupovala po nahrávce Asllaniové sama na Naeherovou, která její zakončení vyrazila vedle vzdálenější tyče!

23

Švédky opět v útoku! Blacksteniusová si naběhla za americkou obranu a na pravém křídle pracovala s míčem. Pak přišla přihrávka pod sebe na Kosovare Asllaniovou, jejíž střelu zpoza šestnáctky vyrazila Naeherová jen před sebe a Američanky měly štěstí, že se dobíhající Rolföová nenacházela v pozici, aby mohla dorážet.

15

15. Blacksteniusová zahodila velkou šanci.

15

Další tutovka Švédek! Dunnová míč trestuhodně namazala protihráčce, která poslala do šance Stinu Blacksteniusovou. Ta už před sebou měla v podstatě jen Naeherovou, ale své zakončení namířila právě jen do rukavic brankářky!

14

14. Rolföová protáhla Naeherovou pěknou střelou.

14

Fridolina Rolföová si za pokutovým území výborně zpracovala míč a připravila si ho na střelu. Její přízemní rána směřovala k tyči, ale brankářka Naeherová balón vytěsnila vedle své svatyně! Tak tohle byla zatím největší šance utkání.

10

10. Hlavička Morganové se mezi tyče nevešla.

10

Poprvé se ukázal americký útok! Christen Pressová utekla protihráčkám na levé straně a odcentrovala na zadní tyč. Tam byla Alex Morganová která však hlavičkovala vedle ze svého pohledu bližší části brankové konstrukce.

Švédsko – USA

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 25. Blacksteniusová (Jakobssonová), 54. Blacksteniusová, 72. Hurtigová (Glasová)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:9.

Švédsko: Lindahlová – Glasová, Ilestedtová, Björnová, Anderssonová (88. Roddarová) – Angeldalová (75. Bennisonová), Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová (75. Janogyová), Blacksteniusová (63. Hurtigová), Rolföová (63. Schoughová).
Náhradníci: Falková – Kullbergová, Roddarová, Schoughová, Janogyová, Bennisonová, Hurtigová.

USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová (C), Dunnová (80. Davidsonová) – Lavelleová (80. K. Mewisová), Horanová, S. Mewisová (46. Ertzová) – Heathová (64. Rapinoeová), Morganová (46. Lloydová), Pressová.
Náhradníci: Franchová – Lloydová, Davidsonová, Rapinoeová, Ertzová, Sonnettová, K. Mewisová.

Rozhodčí: Jamašitaová – Teširodžiová, Bozonová (JPN)