Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Švédsko – USA

3:0

konec (1:0)

21.07.2021, 10:30 • Tokio Stadium, Tokio • Skupina G • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 6.36 3.7 1.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je z mé strany vše. Někdy opět na počtenou! (12:37:15)
Statistiky zápasu:
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:9.
Fotbalistky Švédska se úvodní den olympijského turnaje postaraly o velké překvapení! Čekalo se, že by mohly celek USA potrápit, vždyť s ním poměrně nedávno remizovaly, ovšem výhra 3:0 je ze švédského pohledu pecka!

Navíc se jedná o zasloužený výsledek. Hráčky v modrožlutých barvách totiž hrály od začátku výtečně. Nasadily vysoké tempo, směrem dopředu přidaly velkou kvalitu a od startu duelu byly lepším týmem. Jejich převaha vyústila ve 25. minutě vedoucím gólem Stiny Blacksteniusové. Američanky mohly srovnat v závěru úvodního dějství, kdy hlavičkovala Lavelleová do tyče. Po změně stran si švédský tým držel aktivní pojetí a v 54. minutě udeřil podruhé, když si po rohu našla míč odražený od tyče opět Stina Blacksteniusová, která neměla problém s dorážkou do prázdné brány. Pak se dostal ke slovu i tým USA, který vyslal ze střídačky do boje také Megan Rapinoeovou. Nejlepší hráčka MS 2019 připravila největší příležitost pro Pressovou, od jejíž nohou se však balón odrazil jen do tyče prázdné brány. O pár desítek sekund později naopak znovu uhodilo na druhé straně, když centr Glasové zužitkovala střídající Lina Hurtigová. Hvězdy a pruhy se nezmohly ani na čestný gól a společně s koučem Andonovskim mají před dalšími zápasy o čem přemýšlet.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Míč se odrazil do autu od Julie Ertzové a Švédky budou vhazovat. S tím už nepospíchají a čekají na konec.

90+2

Ani po následném rohu Američanek se skóre nemění.

90+1

90+1. Lindahlová dokázala vytěsnit hlavičku Pressové.

90+1

Ne, Američankám není přáno! Hlavičku Christen Pressové, která měla gólové parametry, vytěsnila pravou rukou na roh Hedvig Lindahlová.

90+1

Rozhodčí nastaví ještě čtyři minuty. To už nic nezmění na tom, že Američanky zažijí hořkost porážky po 44 utkáních!

90

Další americký pokus o centr končí v náručí Lindahlové. Ta směřuje k čistému kontu.

90

Pressová vyjela dopředu na pravém křídle. Její centr na zadní tyč pokryla Hanna Glasová.

88

Lindsey Horanová zkusila štěstí z velké dálky. Hedvig Lindahlová si připisuje jednoduchý zákrok.

88

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Jonna Anderssonová, přichází Julia Roddarová.

87

Rapinoeová nyní odcentrovala na Christen Pressovou, která zřejmě ještě posílala střílenou nabídku na zadní tyč. Tam ale spoluhráčka nebyla a balón minul bránu.

86

O'Harová okamžitě po převzetí míče centrovala do šestnáctky, kam si nabíhala Megan Rapinoeová. Tu ale pohlídala Glassová, která balón hrudí sklepla pro Lindahlovou.

85

Nyní si švédská brankářka došla pro centrovaný míč z levé strany.

84

Brankářka Lindahlová si nedělala problémy a odkopla míč až do autu. Následně se k ní balón po autu Rapinoeové zase vrátil.

83

Švédky bojují o každý míč. Teď pro ně získala aut ofenzivní hráčka Realu Madrid Kosovare Asllaniová.

81

Je tu posledních deset minut řádné hrací doby. Švédsko vede nad USA 3:0, což je skóre, které asi nikdo nečekal.

80

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Rose Lavelleová, přichází Kristie Mewisová.
Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Crystal Dunnová, přichází Tierna Davidsonová.

79

Asllaniová ji rozehrála centrem na zadní tyč. Spoluhráčky nedosáhly, míč pak ještě zachránila na trávníku Hurtigová, která však byla podle pomezní v ofsajdu.

78

Ertzová faulovala Hurtigovou a Švédsko má k dispozici standardní situaci.

77

Do konce utkání schází zhruba čtvrthodina. Tohle už budou Hvězdy a pruhy otáčet jen těžko.

75

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Sofia Jakobssonová, přichází Madelen Janogyová.
Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Filippa Angeldalová, přichází Hanna Bennisonová.

72

72. Lina HURTIGOVÁ - 3:0

72

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nedáš – dostaneš! Švédky krásně vyřešily situaci u pravé postranní čáry, kde se Hanna Glasová prohnala kolem bránící hráčky. Poté navíc parádně odcentrovala a našla hlavu LINY HURTIGOVÉ, která balón usměrnila pod břevno. Švédské fotbalistky asi ani v nejoptimističtějších snech nečekaly, že proti USA povedou o tři góly.

71

Těžko říci, proč Megan Rapinoeová přišla na trávník až před pár minutami, ale na hřišti je hodně znát! Míč měla na levé straně pokutového území a přes Lindahlovou ho poslala na malé vápno. Tam byla Christen Pressová, od jejíž nohou se balón odrazil do tyče opuštěné švédské svatyně!

70

Nathalie Björnová byla faulována v hlavičkovém souboji a chvíli si poté poležela na hřišti. Na rozdíl od Blacksteniusové se ale po chvíli zvedla a bude pokračovat.

69

Megan Rapinoeová zkoušela Hedvig Lindahlovou z ostrého úhlu. Švédská brankářka míč nadvakrát zkrotila.

68

Uvidíme, co se švédskou hrou udělá vynucené odstoupení Blacksteniusové a také střídání Rolföové. Tím se v podstatě rozpadlo útočné trio, které americké obraně zle zatápělo. Na hřišti už zůstává jen Jakobssonová.

66

Megan Rapinoeová okamžitě ukázala, v čem je její síla. Míč udržela proti přesile a kolmou přihrávkou oslovovala Christen Pressovou. Lindahlová ale včas vyběhla a lapila balón.

64

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Tobin Heathová, přichází Megan Rapinoeová.

63

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Fridolina Rolföová, přichází Olivia Schoughová.

63

Ze hry bohužel musí odstoupit autorka obou gólů Švédska Stina Blacksteniusová, která zůstala ležet na zemi po hlavičkovém souboji a utrpěla takový otřes, že nemůže v utkání pokračovat. Nahrazuje ji Lina Hurtigová.

62

Na druhé straně se asi poprvé od příchodu na trávník předvedla Carli Lloydová. Velezkušená hráčka dotáhla míč do pokutového území, navedla si ho na levačku a chtěla zakončit na vzdálenější tyč. Kopačka Nathalie Björnové však balón vychýlila vedle brány.

61

Stina Blacksteniusová přebrala míč v pokutovém území a střílela z otočky. Pokud by netrefila obránkyni, mohla mít Naeherová velké starosti.

60

Američanky ztratily míč před šestnáctkou soupeře. Už jsou evidentně nervózní, Julie Ertzová na své spoluhráčky rozhazuje rukama.

59

Lavelleová ve středu hřiště unikla Segerové a hledala Tobin Heathovou. O tu se však postarala Jonna Anderssonová.

58

Blacksteniusová se nacházela v ofsajdu a akce fotbalistek ve žlutomodrém tak nemohla pokračovat.

57

Utkání se vyvíjí skvěle pro Švédky. Že by Američanky poznaly hořkost porážky po více než dvou a půl letech?

56

Ještě se čekalo na potvrzení gólu. Systém VAR ale vyloučil ofsajd a Švédsko tak opravdu vede 2:0.

54

54. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 2:0

54

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédky vedou už o dva góly! Z dalšího rohu Kosovare Asllaniové už uhodilo. Po jejím centru hlavičkovala Amanda Ilestedtová do tyče, od které se míč odrazil přímo ke STINĚ BLACKSTENIUSOVÉ, která ho pohodlně dokopla do sítě – 2:0.

54

Kosovare Asllaniová má výtečnou techniku! Její bochánek od rohového praporku se snášel na hranici malého vápna, kde se těsně nedostala k hlavičce Jakobssonová.

53

Sofia Jakobssonová vybojovala pro Švédky roh v souboji s Dahlkemperovou.

51

Heathová už zase běhá po hřišti, ale na trávníku tentokrát zůstala ležet její spoluhráčka Kelley O'Harová. Ta si ublížila v hlavičkovém souboji, po němž se drží za krk.

50

Nepříjemný moment pro Tobin Heathovou, která si ublížila vlastní střelou. Trefila totiž blokující protihráčku a balón se ji z bezprostřední blízkosti odrazil do obličeje. Okamžitě se skácela na trávník, ale byť to bylo jistě nepříjemné, určitě ji to nevyřadí ze hry.

50

Hráčky USA asi budou chtít hrát více přes krajní obránkyně. O'Harová posílala do šestnáctky další centr, kterým zaměstnala obranu soupeřek.

49

Heathová udržela u brankové čáry míč na hřišti. Poté ho předala Kelley O'Harové, jejíž centr dolétl jen do rukavic Hedvig Lindahlové.

47

Jako první zahrozily po změně stran Švédky. Fridolina Rolföová dotáhla míč do blízkosti šestnáctky a vypálila tak metr nad břevno.

46

Americký kouč Vlatko Andonovski zareagoval na nepovedený první poločas z pohledu svého týmu dvojím střídáním. Julie Ertzová by měla zlepšit hru zálohy, 39letá Carli Lloydová by mohla oživit ofenzivu.

46

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Sam Mewisová, přichází Julie Ertzová.
Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Alex Morganová, přichází Carli Lloydová.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. poločase:
Držení míče – 52 % : 48 %
Střely na bránu – 6:1
Střely mimo – 4:2
Rohové kopy – 7:1
Máme za sebou vzrušující první poločas. Ten nabídl krásný fotbal ve vysokém tempu a lepším týmem byly překvapivě Švédky. Ty si vytvořily řadu zajímavých příležitostí a ve 25. minutě se zaslouženě ujaly vedení, když se po centru Jakobssonové hlavou prosadila Stina Blacksteniusová. Ta pak ještě doslova prováhala šanci na zvýšení náskoku, když se hnala sama na bránu, míč však zapomněla za sebou. Mistryně světa z USA mohly srovnat krátce před přestávkou, Lavelleová ale hlavičkovala do tyče.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Rose Lavelleová napadala rozehrávající Ilestedtovou, kterou faulovala. Míč uvede do hry brankářka Lindahlová.

45+1

První poločas bude nastaven o dvě minuty!

45

45. Hlavička Lavelleové skončila na tyči.

45

Američanky málem udeřily těsně před přestávkou! Ty zůstaly v útoku po svém rohu a byla to Rose Lavelleová, která po centru z hloubi pole trefila hlavou pravou tyč z pohledu brankářky Lindahlové!

44

Christen Pressová si na levém křídle přehodila míč na levačku a odcentrovala na zadní tyč. Moc nescházelo a k hlavičce se tam dostala Heathová.

43

43. Blacksteniusová prováhala obrovskou šanci na zvýšení náskoku Švédska.

43

Stina Blacksteniusová si nyní naběhla na pas za obranu a postupovala sama na Naeherovou. Místo zakončení však balón zapomněla za sebou a vybíhající americká gólmanka ho zalehla! Tohle si bude švédská útočnice vyčítat!

42

Asllaniová nyní posílala míč na Blacksteniusovou, kterou ale zradilo zpracování. Balón ji odskočil.

41

To Švédkám rozhodně hraje pravá křídelnice Sofia Jakobssonová. Ta si ale nyní počínala nedovoleně v souboji s Horanovou, kterou stáhla k zemi.

40

Nyní sice došlo ke ztrátě balónu na straně evropského týmu, ale ani americké hráčky u něj dlouho nezůstaly. Hvězdám a pruhů zatím nehraje záloha.

38

Švédky se nadále snaží hrát aktivně. Nechtějí zbytečně pustit soupeřky do hry.

36

Utkání má velmi vysokou intenzitu, ale také se hraje zatím velmi čistě. Vidíme jen běžné taktické fauly.

33

Po krátké pauze se opět hraje.

31

Rohový kop Američanky ubránily. Rozhodčí nařizuje přestávku na občerstvení.

30

Asllaniová předala míč Sofii Jakobssonové, která už byla za americkou obranou! Čistým skluzem ji zabránila v zakončení Dunnová, po jejímž zákroku se bude opat roh. Wow, to je tempo!

29

Musím říci, že tento zápas má zatím velmi vysokou úroveň. Skvělá reklama na ženský fotbal.

27

Mohlo být srovnáno! Američanky podnikly rychlý útok a k balónu se na pravé straně šestnáctky dostala Tobin Heathová. Ta přetlačila bránící hráčku a ocitla se sama před Lindahlovou. Byla ale v ostrém úhlu a švédskou brankářku neprostřelila. Navíc se zřejmě jednalo o ofsajd a gól by asi po zásahu VAR uznán nebyl.

25

25. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 1:0

25

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédky jdou naprosto zaslouženě do vedení! Sofia Jakobssonová poslala z pravé strany před bránu výtečný prudký centr, brankářka Naeherová se k balónu nedostala a STINA BLACKSTENIUSOVÁ ho z bezprostřední blízkosti zatloukla hlavou do sítě.

24

24. Rolföová si nepřišla na Naeherovou.

24

Další šance evropského zástupce! Fridolina Rolföová postupovala po nahrávce Asllaniové sama na Naeherovou, která její zakončení vyrazila vedle vzdálenější tyče!

23

Švédky opět v útoku! Blacksteniusová si naběhla za americkou obranu a na pravém křídle pracovala s míčem. Pak přišla přihrávka pod sebe na Kosovare Asllaniovou, jejíž střelu zpoza šestnáctky vyrazila Naeherová jen před sebe a Američanky měly štěstí, že se dobíhající Rolföová nenacházela v pozici, aby mohla dorážet.

22

Crystal Dunnová se uvolnila na levé straně a odcentrovala. Obrana Švédska byla připravena.

21

Pokud mají Američanky míč, tak Švédky protihráčky okamžitě dostupují a získávají balóny zase zpět. Uvidíme, jak dlouho vydrží, tento způsob hry stojí hodně sil.

20

Hanna Glasová si naběhla dopředu z pozice pravého obránce a odcentrovala. Obrana USA míč odvrací.

19

Christen Pressová přebírala míč v ofsajdové pozici, což pomezní rozhodčí neuniklo. Rozehrávají Švédky.

18

Utkání se hraje zatím ve velmi vysokém tempu. Je znát, že oba týmy patří ke špičce v ženském fotbale.

16

Aktivní švédský tým mohl opět zahrozit. Dunnová teď ale napravila svou předchozí chybu, když zastavila průnik Jakobssonové za cenu rohového kopu. Ten Seveřanky nezužitkovaly.

15

15. Blacksteniusová zahodila velkou šanci.

15

Další tutovka Švédek! Dunnová míč trestuhodně namazala protihráčce, která poslala do šance Stinu Blacksteniusovou. Ta už před sebou měla v podstatě jen Naeherovou, ale své zakončení namířila právě jen do rukavic brankářky!

14

14. Rolföová protáhla Naeherovou pěknou střelou.

14

Fridolina Rolföová si za pokutovým území výborně zpracovala míč a připravila si ho na střelu. Její přízemní rána směřovala k tyči, ale brankářka Naeherová balón vytěsnila vedle své svatyně! Tak tohle byla zatím největší šance utkání.

11

Američanky začaly přidávat. Tobin Heathová získala míč na útočné polovině a ranou ze střední vzdálenosti prověřila Hedvig Lindahlovou. Zkušená brankářka míč zkrotila v rukavicích.

10

10. Hlavička Morganové se mezi tyče nevešla.

10

Poprvé se ukázal americký útok! Christen Pressová utekla protihráčkám na levé straně a odcentrovala na zadní tyč. Tam byla Alex Morganová která však hlavičkovala vedle ze svého pohledu bližší části brankové konstrukce.

9

Ani ze svého třetího rohu Švédky nic nevytěžily.

8

Tohle byla pěkná akce žlutomodrých! Asllaniová posílala míč za obranu na Sofii Jakobssonovou, které ukradla šanci výtečně načasovaným skluzem Dunnová. Bude z toho roh...

7

Dalekonosná střela Filippy Angeldalové se mezi tyče nevešla. Hráčky USA se dostávají do tempa velmi pomalu.

6

Hned dva rohy v krátkém sledu. Ten druhý byl rozehrán nakrátko a skončilo to přepáleným centrem Filippy Angeldalové. Míč skončila ž za bránou.

5

Dobrý nástup Tre kronor do zápasu! Fridolina Rolföová hledala přihrávkou pod sebe Blacksteniusovou, které šanci sebrala obránkyně. Roh pro Švédsko...

4

Kosovare Asllaniová rozehrávala standardní situaci a její centr na zadní tyč nadělal obraně USA docela problémy. Míč s po několika odrazech dostal k Stině Blacksteniusové, která z hranice šestnáctky minula bránu.

3

Američanky se zatím moc nedostávají k míči. Nyní vhazovaly, ovšem hráčky Švédska díky aktivnímu přístupu vybojovaly balón zpět.

2

Glasová se snažila najít jednu z útočnic dlouhým nákopem. Míč ale skončil až u americké brankářky Alyssy Naeherové.

1

Úvodní výkop měly Švédky. Následoval nákop dopředu, který americká obrana odvrátila a balón se odrazil zpět k hráčkám ve žlutých dresech a modrých trenkách.

1

Utkání právě začalo.
Hymny jsou za námi. Překvapením v americké sestavě určitě je, že jedna z největších hvězd týmu, Megan Rapinoevová, začíná jen na lavičce.
Aktérky zápasu už jsou na hrací ploše. Zazní národní hymny Švédska a USA.
Úvodní sestavy:

Švédsko: Lindahlová – Glasová, Ilestedtová, Björnová, Anderssonová – Angeldalová, Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová, Blacksteniusová, Rolföová.
Náhradníci: Falková – Kullbergová, Roddarová, Schoughová, Janogyová, Bennisonová, Hurtigová.

USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová (C), Dunnová – Lavelleová, Horanová, S. Mewisová – Heathová, Morganová, Pressová.
Náhradníci: Franchová – Lloydová, Davidsonová, Rapinoeová, Ertzová, Sonnettová, K. Mewisová.

Rozhodčí: Jamašitaová – Teširodžiová, Bozonová (JPN).
Zápas se hraje na Tokio Stadium v hlavním městě Japonska. Stánek s kapacitou 49 970 diváků bohužel bude muset zůstat vzhledem k proticovidovým opatřením v zemi prázdný.
Vzájemné zápasy:
Švédky často dokáží silný americký tým potrápit. To se jim povedlo i v již zmíněném dubnovém přípravném zápase, který skončil remízou 1:1. Seveřanky dokonce dlouho vedli po trefě Liny Hurtigové, celek USA pak srovnal až v 87. minutě zásluhou Megan Rapinoeové, která proměnila pokutový kop. Z dalších vzájemných duelů v posledních letech stojí za zmínku vítězství Američanek 2:0 v utkání ve skupině na MS v roce 2019 a zapomenout samozřejmě nemůžeme na čtvrtfinále OH v Riu. Tam švédské fotbalistky uspěli po remíze 1:1 a bezgólovém prodloužení v penaltovém rozstřelu.
Švédsko:
Rovněž Švédky patří v ženském fotbale v elitě, byť na Američanky samozřejmě ve sbírce trofejí nemohou stačit. Na posledních OH v Riu obsadily druhé místo, když cestou do finále vyřadily právě i celek USA. Na Mistrovství světa skončily nejlépe druhé v roce 2003, hned třikrát pak braly bronz – ten získaly i na posledním MS ve Francii. V roce 1984 triumfovaly na historicky prvním Mistrovství Evropy. Následně si pak z kontinentálního šampionátu odvezly ještě třikrát stříbro a čtyřikrát bronz.

Svěřenkyně kouče Petera Gerhardssona hrály v tomto roce jen přípravné zápasy. Za zmínku stojí dubnová remíza 1:1 právě s USA. Před odjezdem do Tokia pak sehrály ještě dva duely v polovině června. Norsko zdolaly 1:0, s Austrálií uhrály bezgólovou remízu.

Ze švédského kádru stojí za zmínku 38letá brankářka Hedvig Lindahlová z Atlética Madrid, která v minulosti působila dlouho také v anglické Chelsea. Lindahlová stále patří k nejlepším gólmankám světa. Největší hvězdou týmu ke ofenzivní záložnice Kosovare Asllaniová, jenž nastupuje společně s reprezentační kolegyní Sofií Jakobssonovou za Real Madrid. Kapitánkou Blågult (modrožlutých) je Caroline Segerová s 2015 reprezentačními starty.
USA:
V ženském fotbale platí na reprezentační úrovni trochu jiné rozložení sil než na mužské scéně. Mezi ženami jsou totiž nejúspěšnější Američanky. Ty jsou čtyřnásobnými olympijskými vítězkami i mistryněmi světa. Ovládly také poslední MS, které hostila v roce 2019 Francie. Naprosto pak dominují na úrovni Severní a Střední Ameriky, kde triumfovaly na osmi z devíti kontinentálních šampionátů. V současnosti drží „Hvězdy a pruhy“ sérii 44 utkání bez porážky, což je druhá nejdelší šňůra v historii týmu. Poslední porážka USWNT přišla 19. ledna roku 2019, kdy se z cenného skalpu radovala v přípravném utkání domácí Francie. Ta zvítězila 3:1.

V tomto roce hráčky USA triumfovaly na turnaji SheBelieves Cup, v němž přehrály Kanadu, Brazílii a Argentinu. Následovala série přípravných zápasů před olympijskými hrami. Tu Američanky zahájily remízou 1:1 se Švédkami, pak už jen vítězily. V generálce na OH se dvakrát střetly s Mexikem a oba zápasy skončily výhrami 4:0.

Američanky mají k dispozici všechny své hvězdy. Neschází většina mistryň světa z roku 2019 a řada zkušených hráček pamatuje i triumf na Olympiádě v Londýně v roce 2012. Brankářskou jedničkou by měla být 33letá Alyssa Naeherová. Už 188 reprezentačních startů má na kontě stoperka a kapitánka týmu Becky Sauerbrunnová. Dokonce až neskutečných 306 duelů za nároďák sehrála 39letá ofenzivní záložnice Carli Lloydová. Chybět samozřejmě nemůže asi nejlepší hráčka světa Megan Rapinoeová, které budou v ofenzivě sekundovat také mezi fanoušky – nejen pro svůj vzhled – nesmírně populární Alex Morganová či Tobin Heathová.

Podívejme se v krátkosti na systém ženského turnaje. Toho se zúčastní 12 týmů, které jsou rozděleny do třech skupin. Z každé postupují do čtvrtfinále první dva, které ještě doplní dvě nejlepší země ze třetích míst. Poté se už jede klasické play-off na jeden zápas včetně duelu o bronzové medaile.
Vítám tu všechny milovníky olympijského sportu a také dobrého fotbalu! Fotbalový turnaj žen na Olympijských hrách v Tokiu bude mít výkop už dva dny před oficiálním zahájením her. Ve středu od dopoledních hodin proběhnou duely úvodního kola skupinové fáze. Hned na začátku turnaje se odehraje i velmi atraktivní souboj mezi Švédskem a USA. Švédky jsou obhájkyněmi stříbra z Ria a také držitelky bronzu z posledního světového šampionátu. Ten ovládly právě Američanky, které budou chtít i v Tokiu potvrdit pozici nejlepšího ženského týmu světa.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

Švédsko – USA

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 25. Blacksteniusová (Jakobssonová), 54. Blacksteniusová, 72. Hurtigová (Glasová)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:9.

Švédsko: Lindahlová – Glasová, Ilestedtová, Björnová, Anderssonová (88. Roddarová) – Angeldalová (75. Bennisonová), Asllaniová, Segerová (C) – Jakobssonová (75. Janogyová), Blacksteniusová (63. Hurtigová), Rolföová (63. Schoughová).
Náhradníci: Falková – Kullbergová, Roddarová, Schoughová, Janogyová, Bennisonová, Hurtigová.

USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová (C), Dunnová (80. Davidsonová) – Lavelleová (80. K. Mewisová), Horanová, S. Mewisová (46. Ertzová) – Heathová (64. Rapinoeová), Morganová (46. Lloydová), Pressová.
Náhradníci: Franchová – Lloydová, Davidsonová, Rapinoeová, Ertzová, Sonnettová, K. Mewisová.

Rozhodčí: Jamašitaová – Teširodžiová, Bozonová (JPN)