Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Zambie – Nizozemsko

3:10

konec (1:6)

21.07.2021, 13:00 • Miyagi Stadium, Rifu • Skupina F • Patrik Czepiec

Tipsport: 36.0 23.0 1.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (15:00:19)
Ve skupině F jsme sledovali absolutně netradiční zápas. Nizozemsko nastřílelo deset gólů, Zambie se zmohla na tři odpovědi a bude muset v dalším zápase hodně změnit uvažování svých obránkyň. Několik gólů padlo zcela zbytečně a nebýt chyb v obraně, rozhodně jsme mohli sledovat vyrovnanější zápas. Ve druhé části utkání se prosadily Vivianne Miedemaová, Jill Roordová, Lineth Beerensteynová, Victoria Pelovaová a dvakrát zambijská reprezentantka Barbara Bandaová, která tak dosáhla na hattrick. Ve skupinové tabulce jsou momentálně na postupových místech Nizozemky společně s Brazilkami, které svůj duel s Čínou ovládly výsledkem 5:0. Druhé utkání skončilo v poměru 3:10.
Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 6:10. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:5.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Rohový kop rozehrála nakrátko Lieke Martensová. Pak centrem vyzvala Lynn Wilmsovou, jenže zase si Nizozemky nehlídají ofsajdovou hranu.

90+3

V ofsajdu je Barbara Bandaová, která přihrávala na střed vápna. Už to ovšem bylo zbytečné, branka by stejně neplatila.

90+2

Ve čtyřminutovém nastavení odvrací centrovaný míč Lushomo Mweembaová. Lynn Wilmsová se posléze dostala k zakončení, ale šlo o hodně nepřesný pokus.

90

Žlutou kartu vidí Kika van Esová, která seřezala Barbaru Bandaovou. Jasný šlapák, není o čem.

87

Střídání v týmu Zambie: ze hřiště odchází Margaret Belemuová, přichází Esther Mukwasaová.

85

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Aniek Nouwenová, přichází Kika van Esová.

83

83. Barbara BANDAOVÁ - 3:10

83

Zambie právě vstřelila branku!
Připomínáme divákům, že nesledujeme baseballové nebo florbalové klání. Skutečně jde o fotbal a BARBARA BANDAOVÁ uzavírá hattrick, když si znovu zcela osamocená vypracovala gólovou akci a upravuje na 3:10. Oba týmy nechaly obrany v šatně, Zambie je nicméně v útoku mnohem méně nebezpečná. I proto přidává „teprve“ třetí gól – v klasickém fotbalovém zápase ideální stav. Bez asistence.

82

82. Barbara BANDAOVÁ - 2:10

82

Zambie právě vstřelila branku!
Brankářku si povodila znovu BARBARA BANDAOVÁ. Hráčka, která skórovala už v prvním poločase, předvedla krásnou individuální akci a kosmeticky upravuje výsledek. Škoda pro Zambii, že podobně schopných hráček nemá ve svém středu více. Bez asistence.

80

80. Victoria PELOVAOVÁ - 1:10

80

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Třešničku na dortu si vychutnává dvaadvacetiletá VICTORIA PELOVAOVÁ. Přidává desátý gól a podtrhává skvostný vstup Nizozemek do turnaje. Lynn Wilmsová poslala míč na Renate Jansenovou, která pokračovala po úspěšné ose právě až na střelkyni této jubilejní branky. Té už zbývalo jen uklidit míč do sítě. Asistence: Renate Jansenová.

78

Další útok Zambie zastavila Lubandji Ochumbaová, nově příchozí hráčka, která nezvládla náročnou kličku na střed.

75

75. Lineth BEERENSTEYNOVÁ - 1:9

75

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
A tohle je další dáreček zambijské obrany. Margaret Belemuová nedokázala zastavit míč, ke kterému přistupovala hodně neohrabaně. LINETH BEERENSTEYNOVÁ dokázala odmítnout také Lushomu Mweembaovou a namířila míč do brány. Dočká se i jedna ze střídajících hráček. Bez asistence.

72

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Shanice van de Sandenová, přichází Renate Jansenová.
Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Daniëlle van de Donková, přichází Victoria Pelovaová.
Střídání v týmu Zambie: ze hřiště odchází Anita Mulengaová, přichází Agness Musaseová.
Střídání v týmu Zambie: ze hřiště odchází Hellen Mubangaová, přichází Lubandji Ochumbaová.

70

Zkušeně si míč pohlídala Grace Chandaová. Jenže pak přichází další ztráta afrického celku. Tohle je vysoká škola pro zambijský fotbal.

69

Rohový kop Jill Roordové se snažila zužitkovat Lineth Beerensteynová. Útočnice německého Bayernu Mnichov ovšem netrefila prostor tří tyčí.

67

Přetažený míč odeslala Shanice van de Sandenová. Lineth Beerensteynová nicméně ještě stihla zastavit tento centr, pak sama napálila nejmladší hráčku turnaje – Esther Siamfukovou – do břicha.

66

Kilogramy zapojila Esther Siamfuková. Její protivnice se teď nemůže dlouhou chvíli posbírat z trávníku. Šestnáctiletá obránkyně Zambie dostává žlutou kartu.

64

64. Jill ROORDOVÁ - 1:8

64

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Za svou aktivitu si dnes JILL ROORDOVÁ branku určitě zasloužila. Prohnala se neohroženě kolem čtveřice bránících Zambijek a přidává osmý gól. Zambie nikdy ve své historii o sedm tref neprohrála, dnes si ale koleduje o nejvyšší výprask. Bez asistence.

63

Se svou strážkyní si poradila Lieke Martensová a Lineth Beerensteynová podruhé po nástupu na trávník těžila z velké šance jen střelu vedle.

63

Zambie dlouho dobývala nizozemské území, nicméně marně. Odmáván je ofsajd.

60

Dvojí střídání nachystala „hostující“ trenérka. Vivianne Miedemaová už další góly nepřidá, ze hřiště se pakuje také obránkyně Stefanie van der Gragtová. Novými tvářemi na hrací ploše budou Lineth Beerensteynová, respektive Lynn Wilmsová.

59

59. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 1:7

59

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Skóre už vypadá hodně hororově. Svůj čtvrtý gól v dnešním zápase přidává VIVIANNE MIEDEMAOVÁ, která tak může atakovat přední příčky tabulky střelkyň v rámci celého turnaje. Obranná řada Zambie nevystoupila dostatečně brzy, takže Daniëlle van de Donková připravovala pozici na zlatém podnose. Vivianne Miedemaová zamířila do sítě. Asistence: Daniëlle van de Donková.

59

Až k míči se neprocpala Avell Chitunduová, takže na durhé straně branku ohrožovala Lieke Martensová. Vivianne Miedemaová se už k dorážce nedostala.

58

Hru zkoušela přenést Vivianne Miedemaová, ovšem Dominique Janssenová se nedočkala. Napodruhé už ano, to ale pro změnu svůj centr zašprajcovala u první bránící hráčky.

57

Výtečně si pokryla míč Ireen Lunguová. Jenže svou aktivitu zhatila poté, co nepřesným pasem oslovila jen obránkyně Nizozemska.

56

Ne, ani centr Grace Chandaové nedolétl na místo určení. Stopku vystavila Stefanie van der Gragtová, její blonďaté vlasy ve vzduchu nelze přehlédnout.

55

Trpělivost došla Dominique Janssenové. Bude z toho zajímavá standardní situace, na trávník padla Ireen Lunguová.

54

Dlouhý míč vyslala Ireen Lunguová, ale Hellen Mubangaová, která působí v Zaragoze, postávala v ofsajdové pozici.

54

Esther Siamfuková už nestihne prudkou přihrávku Naliové. Zambie se musí znovu jen bránit.

53

Aniek Nouwenová včas u Helleny Mubangaové, tím pádem nemohla zambijská útočnice zažehnout své motory. Míč v klidu kontroluje brankářka Nizozemska.

52

Lushomo Mweembaová tělem odstavila Merel van Dongenovou, soudkyně ovšem neviděla porušení pravidel. Odkop od zambijské brány.

52

Krásnou průnikovou přihrávku zprostředkovala Hellen Mubangaová. Chybělo málo, ale Sari van Veenendaalová byla na zemi včas. Barbara Bandaová se podruhé v utkání zatím radovat nemůže.

51

Na středu zpracovala Ireen Lunguová a když už se zdálo, že Nizozemky se dostaly zpátky na balon, rozehrála akci Barbara Bandaová. Pak na ni šel další pas, obrana si poradila.

50

Rukou sáhla po míči Margaret Belemuová. Rozehrávka patří nizozemskému družstvu.

50

Tentokrát si Aniek Nouwenová nechce komplikovat život. Do kombinace zapojí Sari van Veenendaalovou, která se po větší část první půle nudila.

49

Stefanie van der Gragtová vysunula Dominique Janssenovou, její centr se snášel na střed, ale situaci tentokrát skvostně přečetla Hazel Naliová. Výběhem zmařila jakékoliv možnosti k zakončení.

48

Znovu jako osamocený voják v poli bojovala Barbara Bandaová. A vypadá to, že nepřijde ani rohový kop. Sudí přehlédli jasnou teč nizozemské obránkyně.

47

Grace Chandaová posunula míč na Ireenu Lunguovou, po ní z druhé vlny pálila Mary Wilombeová. Ale tenhle pokus snad ani nestál za řeč.

46

Zdá se, že žádný z trenérů nesáhl ke změně. Hlavně Lushomo Mweembaová nevypadala po odkopu ze závěru poločasu úplně v pořádku, ale zjevně se stihla vykurýrovat.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první, velmi divoký poločas. Pokud jste zvyklí sledovat mužskou fotbalovou scénu, vítejte ve zcela odlišném světě. Nizozemské hráčky vstupovaly do zápasu v roli velkého favorita, že ale uvidíme sedm gólů v úvodních 45 minutách, to asi netipoval ani ten největší optimista. Třikrát se trefila Vivianne Miedemaová, dvě branky obstarala Lieke Martensová a síť napnula také Shanice van de Sandenová. Za Zambii skórovala jen Barbara Bandaová, když v 19. minutě snižovala na 3:1. Poté břevno rozezvučela její kolegyně Chandaová, od té chvíle byl ovšem zápas jasně v rukou Nizozemek.

45+6

První poločas skončil.

45+5

Na střed pokutového území nacentrovala Dominique Janssenová a Vivianne Miedemaová parádním střelou procvičila Naliovou. Ta se pak plazila po kolenou, aby zastavila nenasytnou útočnici soupeře. Povedlo se.

45+4

Až teď míří Mweembaová na nosítkách mimo hrací plochu. Nastavení se tak patrně ještě protáhne.

45+2

Zpracování se povedlo Jackie Groenenové, jenže sudí přeruší hru. Na hřišti zůstala ležet Lushomo Mweembaová a žádá si ošetření. Své zranění si přivodila při nákopu, kterým chtěla dát svému týmu šanci na druhý gól. Hodně nešťastný moment.

45+1

Rozhodčí Fortunatová nastavuje čtyři minuty. Jistě, přerušení bylo více než dost, ale pro Zambii to dobrá zpráva není.

45

45. Shanice van de Sandenová - 1:6

45

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Obrana Zambie byla znovu někde na výletě, takže SHANICE VAN DE SANDENOVÁ sama před brankářkou Naliovou přidává ještě před poločasem další zářez na nizozemskou pažbu. Skvostný centr opět předvedla Jill Roordová, která z křídla podobné balony čepovat umí. Asistence: Jill Roordová.

43

Vnější šajtlí nakopla míč Avell Chitunduová. Sari van Veenendaalová se nicméně pověsila do vzduchu a zachytila nepříliš povedenou pumelici.

42

Bohužel pro Zambii se ke své střele příliš dlouho otáčela Barbara Bandaová. Pakliže by byla rychlejší, mohla se radovat ze svého druhého gólu. Na její střelu vůbec nestihla reagovat brankářka Sari van Veenendaalová.

41

Stefanie van der Gragtová znovu vystoupila z obranné řady a svým důrazem odmítla africký útok.

38

38. Lieke MARTENSOVÁ - 1:5

38

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Velkou šanci ještě nezužitkovala Vivianne Miedemaová, ale LIEKE MARTENSOVÁ její dílčí zaváhání okamžitě napravila. Martensová zakroutila svou ránu na zadní tyč. Třebaže se střela nezdála bůhvíjak prudká, Hazel Naliová asi nečekala, že balon zapadne tak přesně. Z branky ho loví už popáté. Asistence: Jackie Groenenová.

37

Nepřesný pas vykonala Mary Wilombeová. Ukazuje na spoluhráčky, že jí měly naběhnout lépe.

36

Další vzdušný pas zkoušela propašovat Merel van Dongenová. Vstupní prohlídku ale provedla Hazel Naliová a nepovolený náklad do pokutového území nevpustila.

35

Teď zhatila další nizozemskou akci Dominique Janssenová. Ta pamatuje finále posledního mistrovství světa z roku 2019, kdy Nizozemky podlehly USA.

34

Do dobrých míst centrovala Jill Roordová. Její kopací technika je skutečně na vysoké úrovni, ovšem hlavička se nepovedla Dongenové.

33

Lékaři přispěchají na pomoc Lushomě Mweembaové. Až poté bude následovat rohový kop.

32

Dlouhým nákopem se znovu snažila překvapit Stefanie van der Gragtová. Tentokrát si míč přece jen přikryje Hazel Naliová.

29

29. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 1:4

29

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Hattrick může slavit VIVIANNE MIEDEMAOVÁ. Zkontrolovala prudký centr zpracováním na prsa a pak uštědřila Zambii další ránu. Její střelu málem ve skluzu zastavila Lushomo Mweembaová, ale její noha byla příliš krátká. Zápas se začíná proměňovat v opravdovou exhibici, přestože Zambie hraje hodně otevřenou partii a hrozí každým útokem. Stav je 1:4. Asistence: Daniëlle van de Donková.

27

Na zemi zůstává ležet obránkyně Aniek Nouwenová. Bude odvlečena mimo hrací plochu.

26

Snad jediná Barbara Bandaová snese kvalitu nizozemských hráček. Znovu skotačila po pravé straně. Po chvíli se ovšem přidala Grace Chandaová a její táhla rána rozduněla břevno. Tady jsme mohli vidět zajímavé snížení, pro nezaujatého diváka určitě škoda.

25

Do brankářky se navezla Stefanie van der Gragtová. Jednalo se o útočný faul, takže Naliová může zůstat v klidu.

25

Za obranou vyplavala Lieke Martensová. Znovu se neohroženě dopředu vrhla Naliová, tentokrát úspěšně. Oblouček Martensové po jejím zásahu končí vedle.

24

Na pravé straně se znovu rozbíhala Shanice van de Sandenová, ale míč nestihla. Vhazování pro Zambii.

23

Chandaová zkusila zakončit napřímo, což nebylo ideální řešení. Sari van Veenendaalová kontrolovala ránu pohledem.

22

Nepovolený zákrok dává možnost Zambii. Balon si znovu chystá Grace Chandaová, do vápna se stahují její spoluhráčky.

21

K hlavičce po rohovém kopu se procpala Vivianne Miedemaová. Dnes je skutečně při chuti.

19

19. Barbara BANDAOVÁ - 1:3

19

Zambie právě vstřelila branku!
Gólostroj pokračuje. BARBARA BANDAOVÁ trestá chybu brankářky Sari van Veenendaalové, zatím obě ženy ve velkých vápnech nemají svůj den. Obránkyně Anita Mulengaová už nedokázala zastavit střelu Bandaové, která si tak připisuje gól a odměnu za svou aktivitu. Afričanky snižují. Asistence: Esther Siamfuková.

17

Šance teď střídá šanci. Barbara Bandaová vystrašila Sari van Veenendaalovou, která musela vytáhnout první zákrok. Bandaová si míč příliš předkopla.

15

15. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 0:3

15

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Zambijská hra postrádá systém, Nizozemsko si jde neohroženě za vítězstvím. Znovu jeho převahu využila VIVIANNE MIEDEMAOVÁ, když se prosmýkla středem a míč píchla nad tělem brankářky Naliové. Pro Zambii bude hlavním úkolem dostat co nejméně branek. Za čtvrt hodiny dopustil tento africký stát už tři zářezy. Asistence: Daniëlle van de Donková.

14

14. Lieke MARTENSOVÁ - 0:2

14

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemky by měly sázet na dlouhé míče. LIEKE MARTENSOVÁ využila možnosti pálit do zcela odkryté brány, kterou ji svým průnikem dopřála Vivianne Miedemaová. A brankářka Hazel Naliová bude hodně ráda, že je z této akce gól. Taky to totiž mohlo skončit červenou kartou, hrála rukou mimo pokutové území. Stav je už 0:2. Bez asistence.

12

Sebevědomí si zvyšuje Hazel Naliová, která nyní jako parní válec přejela Miedemaovou a nedovolila ji další branku v krátkém čase. Skvělý přízemní zákrok.

11

Svou výšku uplatnila Stefanie van der Gragtová. Na druhé straně slušný zákrok předvádí Hazel Naliová, útočnice už měla v podstatě samostatný nájezd.

9

9. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 0:1

9

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Sympatický výkon Zambie podkopává brankářka Hazel Naliová. Svou zkušenost tentokrát rozhodně neprodala. Vyběhla z branky, pak ale jako by zazmatkovala, nechala míč propadnout za svá záda a VIVIANNE MIEDEMAOVÁ byla dostatečně rychlá, aby volný balon uklidila do sítě. Nizozemské favoritky se zadarmo dostávají k vedoucímu gólu. Bez asistence.

8

Ostrý zákrok předvedla Margaret Belemuová. Ze země se pomalu zvedá Lieke Martensová, která hraje na klubové úrovni za Barcelonu.

7

Margaret Belemuová zaváhala a při odkopu málem poskytla šanci pro Miedemaovou. O chvíli později se k ráně dostala Jill Roordová, nicméně míři vysoko nad bránu.

5

5. Originálně zahraný roh málem způsobil radost Martensové.

5

Rohový kop skvěle rozehrála Jill Roordová. Úplně volná zůstala Lieke Martensová, jenže střela postrádala razanci. Z dalšího rohu se Nizozemky neprosadily.

4

Lushomo Mweembaová se postavila k míči, rozehrála hodně divoce, ale zambijské fotbalistky se přece jen propracovaly vpřed. Avell Chitunduová posílala balon přes celou šíři šestnáctky, zakončení nicméně hodně nepřesné.

4

V pokutovém území se nacházela Lieke Martensová, ovšem dostala pas jen do ofsajdu. Když se Nizozemkám nepodařilo zužitkovat zajímavou šanci, do vzduchu se vymrštil praporek pomezní.

3

Zajímavý signál Zambie, který ale nezakončila Margaret Belemuová. Míč ji na nohu chystala Chandaová, přihrávka byla ale příliš prudká.

2

Lieke Martensovou obtěžovala úspěšně obránkyně Anita Mulengaová. Zase založila protiakci a Bandaová zajistila svému týmu rohový kop.

1

Výkop obstaraly nizozemské fotbalistky. Okamžitě po zisku míče ovšem z levé strany útočila kapitánka Barbara Bandaová. Její přihrávka přes střed neprošla.

1

Utkání právě začalo.
V Rifu už znějí hymny obou zemí, utkání by mělo vypuknout zhruba za pět minut.
Úvodní sestavy:

Zambie: Naliová – Belemuová, Mulengaová, Siamfuková, Mweembaová – Lunguová, Wilombeová – Chitunduová, G. Chandaová, Bandaová (C) – Mubangaová.
Náhradníci: Musondová – Khosaová, Mukwasaová, Musaseová, Katongová, H. Chandaová, Lubandjiová.

Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – Janssenová, van der Gragtová, van Dongenová, Nouwenová – van de Donková, Groenenová, Roordová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová.
Náhradníci: Kopová – Wilmsová, Folkertsmaová, Pelovaová, van Esová, Beerensteynová, R. Jansenová.

Rozhodčí: Fortunatová (ARG) – Almeidaová (ARG), Blancová (COL).
FOTBAL NA LETNÍCH OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Jednoznačně nejpopulárnější sport světa ve své mužské edici nepředstavuje na letní olympiádě nejlepší hráče. Aby se fotbalisté mohli soutěže zúčastnit, musí mít 23 let a méně. Každý tým přitom smí dovést tři starší výjimky.

To je velký rozdíl oproti ženskému turnaji, kde žádné věkové restrikce neplatí a do Tokia se tak znovu podívá světová špička. Uvidíme mnoho fotbalistek z předloňského mistrovství, které se konalo na půdě Francie.

Historie fotbalu sahá do roku 1863, kdy v Londýně vznikla Fotbalová asociace, která vymyslela první verzi pravidel. O 37 let později se mužský fotbal poprvé ukázal také na LOH, kde vydržel až dodnes. Jedinou výjimkou byly hry v Los Angeles (1932). Až do roku 1984 se turnajů účastnili pouze amatéři, dnes jsou tyto podniky přehlídkou mladých talentů. Pravidlo o účasti hráčů ve věku 23 let a mladších pochází z Barcelony (1992). V Atlantě (1996) pak přibyla také ženská soutěž. Od olympiády v Sydney (2000) hrají fotbalisté své první zápasy dříve, než proběhne slavnostní zahájení. Je to kvůli náročnosti tohoto sportu.

Olympiády v Tokiu se zúčastní 16 mužských a 12 ženských týmů. Kromě domácího Japonska, které mělo účast zajištěnou automaticky, se ostatní družstva dostala do turnaje prostřednictvím kontinentálních kvalifikací. Ze čtyřčlenných skupin postupují dva nejlepší mančafty, u žen se do čtvrtfinále podívají také dva nejúspěšnější výběry z třetích míst. Pokud ve vyřazovací části nastane remíza, následuje prodloužení a případně také penalty. Na LOH se koná zápas o bronz, což je rozdíl třeba oproti EURU.

Mužskému turnaji v nedávné minulosti vládly hlavně středo- a jihoamerické národy (2016 – Brazílie, 2012 – Mexiko, 2008, 2004 – Argentina). Evropa zaznamenala vítězství naposledy prostřednictvím Španělska v roce 1992. Asijský výběr se neradoval nikdy.

Čtyři z šesti ženských podniků ovládly fotbalistky USA, v Riu ovšem řádilo Německo. V Tokiu se mezi 12 elitních zemí připojí nově také Chile a právě Zambie, která dnes odšpuntuje svůj program proti Nizozemsku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Zambie – Nizozemsko

3:10

konec (1:6)

Zpět na online

Branky: 19. Bandaová (Siamfuková), 82. Bandaová, 83. Bandaová – 9. Miedemaová, 14. Martensová, 15. Miedemaová (van de Donková), 29. Miedemaová (van de Donková), 38. Martensová (Groenenová), 45. van de Sandenová (Roordová), 59. Miedemaová (van de Donková), 64. Roordová, 75. Beerensteynová, 80. Pelovaová (R. Jansenová)

Karty:   66. Siamfuková (ZAM) – 90. van Esová (NED)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 6:10. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:5.

Zambie: Naliová – Belemuová (87. Mukwasaová), Mulengaová (72. Musaseová), Siamfuková, Mweembaová – Lunguová, Wilombeová – Chitunduová, G. Chandaová, Bandaová (C) – Mubangaová (72. Lubandijová).
Náhradníci: Musondová – Khosaová, Mukwasaová, Musaseová, Katongová, H. Chandaová, Lubandjiová.

Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – Janssenová, van der Gragtová (60. Wilmsová), van Dongenová, Nouwenová (85. van Esová) – van de Donková (72. Pelovaová), Groenenová, Roordová – van de Sandenová (72. R. Jansenová), Miedemaová (60. Beerensteynová), Martensová.
Náhradníci: Kopová – Wilmsová, Folkertsmaová, Pelovaová, van Esová, Beerensteynová, R. Jansenová.

Rozhodčí: Fortunatová (ARG) – Almeidaová (ARG), Blancová (COL)