Menu

Další

Tiskové konference

Tlačová konferencia MFK Ružomberok

konec

20.07.2021, 17:00 • Dávid Švec sk

Realizačný tím:

Peter Struhár – hlavný tréner
Peter Tomko – asistent trénera
Jozef Kapláň – asistent trénera
Ľuboš Hajdúch – tréner brankárov
Matej Šavol – vedúci tímu
Peter Adamčiak – kustód
Ingrida Nagyová – fyzioterapeut
Juraj Hervartovský – masér
Tibor Letko – lekár
František Rigo – lekár (20:46:01)
A mužstvo MFK Ružomberok pred štartom Fortuna ligy 2021/22:

Brankári: Jakub Červeň, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik

Obrancovia: Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Matej Madleňák, Lukáš Fabiš, Alexander Selecký, Alex Holub, Jakub Luka

Stredopoliari: Oliver Luterán, Jakub Rakyta, Dalibor Takáč, Samuel Šefčík, Matej Kochan, Adrián Macejko, Jakub Tancík, Michal Dopater, Marek Zsigmund, Timotej Múdry, Adam Brenkus, Peter Ďungel, Tomáš Kubík

Útočníci: Martin Regáli, Tomáš Bobček, Štefan Gerec, Martin Boďa
Keďže fanúšikovia musia splniť náročné podmienky a zároveň je ich počet aj tak obmedzený, situácia sa prejaví aj na atmosfére počas ligových duelov. „Každopádne to bude mať vplyv na výkon nás trénerov, ale hlavne hráčov. Hráči hrajú najradšej pred plnými tribúnami. Tým ide hore atraktivita aj nasadenie. Ale je taká situácia. Budeme sa s tým musieť vyrovnať. Dúfajme, že to čo najrýchlejšie odíde a futbal to postihne čo najmenej,“ dodal tréner Peter Struhár.
Nová sezóna sa začne za veľmi prísnych protipandemických opatrení, o ktorých sme už písali vo viacerých článkoch. „Je to zlá správa pre šport. Keď porovnávame čo sa môže na futbale s inými odvetviami spoločenského a kultúrneho života, je to rozdiel.Hráme vonku a môže prísť maximálne tisíc divákov.Som za to, aby sme boli do istej miery opatrní. Toto ale pre mňa nemá logiku. Číslo tisíc je veľmi nízke a to máme päťtisícový štadión. Čo kluby, ktoré majú niekoľkonásobne vyššiu kapacitu ataktiež môže prísť maximálne tisíc ľudí? Nedá sa to pochopiť ani v súvislosti s tvrdými podmienkami vstupu. Prečo keď je podmienka vstupu, aby bol človek zaočkovaný, nemôže prísťtých ľudí viac? Máme výrazne obmedzený počet divákov bez ohľadu na celkovú kapacitu štadióna a zároveň veľmi prísne podmienky vstupu na štadión. Nie je to v rovnováhe. Samozrejme podporujeme aby sa tieto čísla zmenili. Všetky kluby, či už z Fortuna ligy alebo nižších súťaží, sú v tomto zajedno,“ vyjadril sa k aktuálne najviac skloňovanej spoločenskej téme generálny riaditeľ.
Pre Ružomberok sa začne už dvadsiata piata sezóna v najvyššej súťaži v rade. „Je to úžasné. Neviem, či si nejaký iný klub môže zaknihovať takúto sériu. V tomto sme jedineční a dovolím si vysloviť želanie, nech je táto sezóna aj z pohľadu výsledkov a herného prejavu výrazne iná ako bola minulá. Aj keď minulá sezóna bola v mnohých ohľadoch komplikovaná a pevne verím, že minimálne z pohľadu pandémie to bude pre nás už len lepšie. Na druhej strane mal každý klub na Slovensku rovnaké podmienky. Verím, že sa nám podarí držať na vyšších miestach v tabuľke a že po základnej časti budeme v prvej šestke. Tento klub si iné ciele ani nemôže dávať,“ predostrel zámer generálny riaditeľ Ing. Ľubomír Golis.
Aký dojem z prípravy má kapitán tímu? „Zmien bolo v lete pomerne dosť. Zmenili sa tréneri. Aj tréningový proces bol trošku iný ako to bolo minulé roky. Aj kondícia sa robila na ihrisku s loptami. Boli tam tréningy, ktoré sa natáčali na video. Potom sa z toho robili analýzy. Prišli šport testery, z ktorých sú nejaké výstupy po každom tréningu. Takže zmien v príprave bolo pomerne dosť,“ zamyslel sa Ján Maslo.
Liptáci v príprave vyhrali nad Košicami 3:0, nad MKS Pogoň Štetín zvíťazili 1:0, prehrali s MKS Chojniczanka 1930 Chojnice 0:1, zdolali Pohronie 2:1 a na záver vyhrali aj nad Karvinou 2:1. „Prípravu sme začali v domácich podmienkach, kde sme sa zamerali hlavne na otestovanie hráčov, aby sme vedeli ich funkčný stav, lebo chceme hrať behavý, progresívny futbal. Takže podľa toho sme si otestovali chlapcov. Prvé dni sme absolvovali na našom ihrisku. Trénovali sme, spoznávali sme chalanov. Veľa z nich poznám. Prešli mi rukami v Béčku. Popri tom sme odohrali päť prípravných stretnutí, kde sme si vyskúšali určité varianty, či už s hráčmi na rôznych hráčskych funkciách alebo sme riešili systém, ktorý chceme hrať. Boli sme aj na sústredení v Opalenici, kde sme mali vynikajúce podmienky. Musím sa poďakovať klubu za podmienky, ktoré nám tam vytvorili. Odohrali sme tam dve prípravné stretnutia, ktoré nám ukázali, že môžeme hrať s každým mužstvom otvorenú partiu. Trošku viac sme tam spoznali chalanov aj po mentálnej stránke, lebo sú to mladí hráči. Sú pod určitým tlakom a mali by sme to s nimi prechádzať. Potom sme sa vrátili do domácich podmienok, kde sme odohrali dve stretnutia. Prvý polčas s Pohroním nám ukázal, kde musíme pridať. Bolo to hlavne v agresivite a nebojácnosti hráčov, lebo schopnosti na to majú, len to z nich musíme dostať. Následná generálka s Karvinou vyšla úspešne. Takým futbalom, aký sme hrali s Karvinou, by sme sa chceli prezentovať aj v súťaži,“ zhodnotil prípravu tréner Peter Struhár.
Do tímu zároveň pribudli traja futbalisti, ktorí v uplynulom ročníku pôsobili v Nitre. „Prestúpila k nám dvojica Lukáš Fabiš a Samuel Šefčík. Zároveň sa nám aktuálne podarilo dotiahnuť aj hosťovanie ďalšieho mladého, talentovaného hráča Jakuba Tancíka takisto z Nitry. Káder sme dopĺňali o našich mladých odchovancov z akadémie – Tomáš Frühwald, Alexander Selecký, Adrián Macejko a Jakub Rakyta. Takže už sa tešíme na štart novej sezóny. Pripravujeme sa na sobotný zápas so Senicou. Verím, že ho úspešne zvládneme a vykročíme tou správnou nohou do sezóny,“ povedal Ing. Ľubomír Golis.
Po minulej sezóne, kedy sa Ruža umiestnila na ôsmej pozícii nastala zmena na trénerskom poste, keď Jána Haspru s Marekom Saparom nahradili Peter Struhár a Peter Tomko. K zmenám došlo aj v hráčskom kádri. „Ladislav Almási, ktorý bol počas jarina hosťovaní v ruskom klube sa vrátil, ale podarilo sa nám dotiahnuť jeho riadny prestup do Baníka Ostrava. Takže Laca tu nemáme a želáme mu veľa úspechov v novom pôsobisku. Odišli Matej Čurma, Dávid Filinský, Lukáš Kojnok, Jakub Kudlička, Viktor Jedinák. V ich prípade došlo k ukončeniu zmluvy. Niektorých hráčov sme dali na hosťovanie, ako je Rasťo Kružliak, ktorý bude hosťovať v Bardejove, ešte riešime hosťovanie Rasťa Šveca. Potom tu ešte máme jeden špecifický prípad a to je prestup Tihomira Kostadinova. Prejavil o neho záujem Slovan Bratislava, takže sme so Slovanom v kontakte. Aktuálne riešime tento prestup,“ vyjadril sa k odchodom generálny riaditeľ klubu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:00.

Tlačová konferencia MFK Ružomberok

konec