Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Anglie – Chorvatsko

1:0

konec (0:0)

13.06.2021, 15:00 • Wembley Stadium, Londýn • Skupina D • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.73 3.43 4.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je z utkání Anglie – Chorvatsko vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek víkendu. (16:58:52)
Statistiky zápasu Anglie – Chorvatsko

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:1.
Střely mimo: 5:4.
Rohy: 1:1.
Ofsajdy: 2:2.
Fauly: 9:10.
Čtyři nastavené minuty uplynuly a hlavní arbitr Daniele Orsato dnes naposledy foukl do píšťalky. Anglie na úvod evropského šampionátu poráží Chorvatsko 1:0!

Jedni z největších favoritů na zlato vlétli do utkání ve velkém stylu. Již v šesté minutě dokázal Phil Foden z nadějné pozice na hranici vápna trefit tyč. O několik minut později rozehrával Angličané rohový kop, který propadl přesně proti noze Kalvina Phillipse a prudkou ránu musel řešit až Livaković. Právě tento pokus byl ale jediným, který v první půli směřoval mezi tři tyče. Nápor výběru Garetha Southgatea trval jen dvacet minut a poté se dostali ke slovu i Chorvaté. Modrić ani Rebić s Kramarićem však Pickforda ani jednou neprověřili. Ještě těsně před přestávkou rozehrával volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice Trippier, ale razantním pokusem trefil jen Perišiće, který byl v obranné zdi.

Po změně stran se dlouho ani jeden výběr nemohl vrátit do tempa. Zčistajasna poté přišla vedoucí branka Albionu. Mount rozběhl přihrávkou Phillipse, ten si potáhl balon kopem obránce a ještě naservíroval pas na osamoceného Raheema Sterlinga a fotbalista Manchesteru City dokázal v nouzi propálit gólmana Livakoviće. Po hodině hry byl v šanci i Harry Kane, ale v gólovce selhal, ani střela Masona Mounta z volného přímého kopu se do branky nevešla a ta zápas skončil 1:0.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Modrić chtěl překvapit domácí obranu parádním pasem na Vlašiće. Právě střídající Nikola Vlašić vracel balon do ohně, ale jako první si míč stáhl do rukavic Jordan Pickford.

90+3

Ani další nahrávka na Brekala nebyla z nejpřesnějších. Balon si před střídajícím útočníkem Chorvatska stáhl Mings, který ještě zapojil do rozehrávky i Pickforda.

90+2

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Dominic Calvert-Lewin.

90+1

Dlouhý nákop našel rozběhnutého Perišiće, ale křídelník Interu neměl potřebnou podporu spoluhráčů a nedokázal se prosadit proti výrazné přesile ve vápně Anglie.

90+1

Hlavní rozhodčí Daniele Orsato přidává ve druhém poločase ještě čtyři minuty.

90

Bellingham je zpět na nohou. Mountova rozehrávka z místa přestupku měla najít Phillipse, ale balon odskočil po trávníku až za koncovou čáru.

89

Tvrdá srážka Bellinghama s Vidou ve středu pole. Právě mladý záložník Dortmundu musí být ošetřován na hrací ploše, ale zdá se, že bude brzy v pořádku.

89

Raheem Sterling, který převzal kapitánskou pásku od Kanea dokázal tělem zastavit Vrsaljka. Navíc balon bez doteku doprovodil až za koncovou čáru a rozehrávat tak bude moci Pickford.

88

Až od Livakoviće putoval míč k Vrsaljkovi. Krajní bek Atlética Madrid rychle přenesl hru přes celou šířku na Gvardiola. Chorvaté následně získali další aut na Sterlingovi.

87

Jordan Pickford s rozehrávkou příliš nespěchal. Po dlouhém nákopu ale neměl příliš šancí ke zpracování Rashford. Balon vylétl za postranní lajnu.

86

Nadýchaný centr Luky Modriće mířil do pokutového území. Ještě před zakončením se však píská Faul. Ještě si něco vyřizovali Stones s Ćaletou-Carem.

85

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Mario Pašalić.

85

U středové lajny svedl silový souboj Rashford s Kovačićem. Balon se odrazil od hostujícího záložníka až za postranní lajnu. Angličané ale z autového vhazování nic nevytěžili.

84

Chorvaté se v posledních minutách tlačí více a více do útoku. Právě nově přichází Bellingham mohl po zisku balonu rozběhnout dlouhým pasem Rasforda, ale přihrávka skončila až u Livakoviće.

83

Do hry se dostává na posledních deset minut i šestnáctiletý Jude Bellingham. Trochu nečekaně střídá kapitána Harryho Kanea.

Anglie – Chorvatsko

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 57. Sterling (Phillips)

Karty:   64. Foden (ENG) – 42. Ćaleta-Car (CRO), 48. Kovačić (CRO), 66. Brozović (CRO)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:10.

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Mings, Trippier – Phillips, Rice – Sterling (90+2. Calvert-Lewin), Mount, Foden (71. Rashford) – Kane (C) (82. Bellingham).
Náhradníci: D. Henderson, Johnstone – Shaw, Grealish, J. Henderson, Rashford, Coady, Calvert-Lewin, White, R. James, Saka, Bellingham.

Chorvatsko: Livaković – Vrsaljko, D. Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić (C), Brozović (70. Vlašić), Kovačić (85. Pašalić) – Kramarić (70. Brekalo), Rebić (78. B. Petković), Perišić.
Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Brekalo, Vlašić, Budimir, Pašalić, Škorić, Badelj, B. Petković, Juranović, D. Bradarić, Ivanušec.

Rozhodčí: Orsato (ITA) – Giallatini (ITA), Preti (ITA)

Diváci: 18497