Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Nizozemsko – Ukrajina

3:2

konec (0:0)

13.06.2021, 21:00 • Johan Cruijff ArenA, Amsterdam • Skupina C • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.58 3.62 5.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Nizozemsko přehrálo Ukrajinu a potvrdilo papírové předpoklady, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:57:08)
Statistiky zápasu:

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 7:5.
Střely mimo: 4:2.
Rohy: 5:1.
Ofsajdy: 2:1.
Fauly: 8:8.
Sledovali jsme skvělé utkání, které nám nabídlo pět branek! Nizozemsko tak připisuje do tabulky důležité tři body! Oranje byli lepším mužstvem a vlastní vinou pustili soupeře zpátky do zápasu. Ovšem nadvláda Holandska byla tak velká, že rozhodlo, když se o rozhodující trefu postaral aktivní krajní obránce Denzel Dumfries. Pokud se budeme věnovat hře Ukrajiny, ta čekala na protiakce a dvě z nich proměnila, čímž vykřesala naději na bodový příděl. Jenomže neaktivita byla tak velká, že stejně přišla o možný úspěch.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Nizozemsko může být v závěru zápasu v klidu, jelikož se nachází na útočné polovině. Navíc vybojovalo autové vhazovaní, s nímž rozhodně spěchat nebude.

90+3

Prvním potrestaným hráčem je v nataveném čase Serhij Sydorčuk, který nedovoleně poslal k zemi Luuka de Jonga.

90+2

Na pravé straně měl hodně prostoru Olexandr Karavajev, který také převzal míč. Ovšem následnou přihrávku na střed dal na paty ukrajinského kapitána.

90+1

Nastavuje se ještě pět minut, což je také čas, který má Ukrajina na další vyrovnání!

90+1

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Donyell Malen.

90

Olexandr Zinčenko se snažil něco vymyslet, a tak si narazil k ukrajinským kapitánem. Jenže Andrij Jarmolenko se poté stáhl na střed a míč šel znovu do strany. Holandsko bude střídat a poté také vhazovat.

89

Frenkie de Jong dal další pas na levou stranu, kam si seběhl aktivní Memphis Depay. Kapitán Lyonu nikam spěchat nebude a raději podrží míč, aby Nizozemsko mohlo šetřit čas.

88

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Luuk de Jong.
Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Jurriën Timber, přichází Jöel Veltman.

87

Ukrajina po obdržené brance znovu vytahuje napadání až na útočnou polovinu. Navíc se hosté dočkali po chvíli míče a také faulu.

85

85. Denzel DUMFRIES - 3:2

85

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Drama pokračuje a zaslouženě se Nizozemsko vrací do vedení! Zleva odcentroval Nathan Aké, který posla centr do zadní části šestnáctky. Olexandr Zinčenko se nechal předskočit, a tak se aktivní DENZEL DUMFRIES dočkal gólu hlavou – 3:2. Asistence: Nathan Aké.

85

Hráči v oranžových dresech se opět nacházejí na útočné polovině, jenže proti nim je desetičlenná obrana Ukrajiny.

83

Georginio Wijnaldum byl dostoupen u postranní čáry, a tak se dopustil ztráty. Ukrajina je po vyrovnání velmi spokojená, vždyť bod z Amsterdamu je zlatý.

82

Domácí mužstvo se snažilo něco vymyslet na hranici vápna, ale přihrávka na pravou stranu byla nepřesná. Bude se odkopávat od ukrajinské branky.

Nizozemsko – Ukrajina

3:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 52. Wijnaldum, 59. Weghorst, 85. Dumfries (N. Aké) – 75. Jarmolenko (Jaremčuk), 79. Jaremčuk (Malinovskyj)

Karty:   90+3. Sydorčuk (UKR)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.

Nizozemsko: Stekelenburg – J. Timber (88. Veltman), de Vrij, Blind (64. N. Aké) – Dumfries, de Roon, Wijnaldum (C), F. de Jong, van Aanholt (64. Wijndal) – Weghorst (88. L. de Jong), Depay (90+1. Malen).
Náhradníci: Krul, Bizot – Veltman, N. Aké, Wijndal, S. Berghuis, L. de Jong, Klaassen, Gravenberch, Malen, Koopmeiners, Gakpo.

Ukrajina: Buščan – O. Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko – Zinčenko – Jarmolenko (C), Sydorčuk, Malinovskyj, Zubkov (13. Marlos, 64. Šaparenko) – Jaremčuk.
Náhradníci: Pjatov, Trubin – Sobol, Kryvcov, Stěpaněnko, Šaparenko, Marlos, Makarenko, Besedin, Tymčyk, Popov, Dovbyk.

Rozhodčí: Brych (GER) – Borsch (GER), Lupp (GER)