Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Wales – Švýcarsko

1:1

konec (0:0)

12.06.2021, 15:00 • Olympijský stadion, Baku • Skupina A • Tomáš Kubečka

Tipsport: 3.49 2.93 2.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:04:48)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:9.
Je konec! Wales na úvod letošního evropského šampionátu uhrál se Švýcarskem remízu 1:1. V prvním poločase byli mnohem aktivnější Švýcaři. Úvodní šanci měl ale Kieffer Moore, jehož hlavičku musel Sommer vyškrábnout nad břevno. Následně hrozil patičkou Fabian Schär, ale také brankář Ward vytáhl dobrý zákrok. Ve zbytku první půli hrozil hlavně Haris Seferović, který měl tři dobré možnosti, ale ani jednou netrefil branku.

Po změně stran vstoupilo na hřiště opět aktivněji Švýcarsko. Ve 49. minutě Embolo po krásném průniku nechal vyniknout Warda. Po následném rohovém kopu už právě Breel Embolo otevřel skóre. Wales mohl vyrovnat po hodině hry, ale Daviesův pokus obrana srazila na roh. O pět minut později zkoušel technický obstřel Embolo, ale těsně minul branku. Wales se vyrovnání dočkal v 74. minutě. Hlavou se prosadil Kieffer Moore. V 83. minutě vyslal Brooks přízemní centr na malé vápno a Ramsey na míč ve skluzu těsně nedosáhl. Švýcarský kouč poslal na hřiště v závěru Gavranoviće, který dopravil míč do sítě, ale VAR odhalil ofsajd. V 90. minutě pak ještě jednou hrozil Embolo, ale brankář Ward udržel pro Wales remízu.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Akanji ještě nakopl míč na polovinu Walesu, ale hráči v červeném míč bez problémů odehráli do bezpečí. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme remízu.

90+4

Švýcarsko zahrávalo další roh. Rodríguez poslal centr na malé vápno, jenže míč proletěl klubíčkem hlavičkářů bez jakéhokoliv zakončení.

90+4

Po delší době se Wales dostal z vlastní poloviny. Švýcaři se na vlastní polovině dostali k míči a mohou rozjet další útočnou akci.

90+3

Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Ethan Ampadu.

90+2

Právě Zakaria se z pravé strany vydal do blízkosti velkého vápna. Pobídku do šestnáctky nakonec zkoušel procedit Xhaka, ale obrana Walesu byla připravená.

90+1

Švýcarsko v úvodu nastavení zahrávalo další rohový kop. Na centr sice nedoskočil Akanji, ale na pravé straně udržel míč ve hře Denis Zakaria.

90

Nastavuje se pět minut!

90

90. Embolova hlavička

90

Švýcarsko mohlo v samotném závěru duelu rozhodnout o svém triumfu! Po rohovém kopu se do zakončení hlavou dostal Breel Embolo, ale Ward míč vyškrábl nad břevno!

89

Na opačné straně se v pokutovém území dostal se štěstím k míči Gareth Bale, který zkoušel zakončení pravačkou, nicméně důrazný Fabian Schär zakončení ztlumil.

88

Gavranović je po nástupu na trávník při chuti. Švýcarský fotbalista si opět navedl míč do střelecké pozice, ale slabou střelou ze střední vzdálenosti mířil hodně nepřesně.

87

Nico Elvedi si splnil své defenzivní povinnosti na vlastní polovině. Zadák Švýcarska si dal pozor na Brookse a raději si pomohl malou domů na Sommera.

85

85. Neuznaný gól Švycarska z ofsajdu

85

Švýcaři už se radovali ze vstřelené branky, jelikož Gavranović z voleje napálil míč do sítě! Celou akci ještě zkoumal VAR, který odhalil, že střídající fotbalista se prosadil z ofsajdu!

Wales – Švýcarsko

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 74. Moore (Morrell) – 49. Embolo (Shaqiri)

Karty:   47. Moore (WAL) – 30. Schär (SUI), 63. Mbabu (SUI)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:9.

Wales: D. Ward – C. Roberts, Rodon, B. Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (90+3. Ampadu) – D. James (75. Brooks), Moore, Bale (C).
Náhradníci: Hennessey, A. Davies – Brooks, T. Roberts, Lockyer, Norrington-Davies, H. Wilson, Jonathan Williams, Ampadu, N. Williams, Levitt, Gunter.

Švýcarsko: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Xhaka (C), Freuler, Ricardo Rodríguez – Shaqiri (66. Zakaria) – Embolo, Seferović (84. Gavranović).
Náhradníci: Mvogo, Omlin – Zuber, Benito, Zakaria, Sow, Vargas, Gavranović, Fassnacht, Mehmedi, Widmer, Cömert.

Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (FRA)

Diváci: 8 782