Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FC Hradec Králové – FK Dukla Praha

2:1

konec (2:1)

08.05.2021, 15:45 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • 23. kolo • Petr Šatalík

Tipsport: 1.45 4.55 7.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!



FC Hradec Králové – vítězství ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE v sezóně 2020/21 a postup do FORTUNA:LIGY pro ročník 2021/22 (19:01:13)
Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost, věřím, že vás hra zejména v prvním poločase bavila a i fandové Dukly přejí Votrokům zasloužený postup. Oběma celkům patří za dnešní předvedený výkon všechna čest! Já se budu těšit zase někdy příště, na počtenou.
Statistiky utkání z pohledu domácích:

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:3.
Střely mimo: 9:1.
Rohy: 7:4.
Ofsajdy: 1:3.
Fauly: 14:21.
Votroci si nyní alespoň rychle plácají s fandy, kteří před chvílí vyvolávali především trenéra Zdenka Frťalu, který Hradec k postupu dotlačil. Jemu patří veškeré uznání, poděkování a čest. I pokud by pod Bílou věží nadále nepokračoval, vzpomínky bude mít určitě krásné. Právě opouští trávník a za ním mizí do šaten celý tým. Z tribun odchází také nadšení fanoušci.
Pojďme ještě zhodnotit utkání.

Duel Hradce s Duklou rozhodla především první půle, která přinesla všechny tři branky. Klíčovým okamžikem druhého poločasu se stalo brzké vyloučení Štěpána Šebrleho, jenž Pražany výrazně oslabil a Votroci pak začali hrát tak, aby soupeře co nejvíc unavili. Mnoho zajímavých fotbalových akcí jsme tak na rozdíl od první pětačtyřicítky neviděli. Votroci ale vedení 2:1 udrželi a přetavili je v zaslouženou výhru! Díky ní vyhrávají F:NL a postupují od příští sezóny zpátky do FORTUNA:LIGY!
Hradečtí fandové nadále slaví společně s hráči, kteří skáčou nadšením a vychutnávají si dosyta postup do nejvyšší fotbalové soutěže.
Samozřejmě nemůže chybět: "Okolo Hradce..." A řada dalších. Hráči oslavují s fanoušky, když si klekají a vyskakuji, nebo nyní, když si sedli a budou čekat na další chorál, který je vymrští na nohy.
Upřímně musím říct, že v tom vedru bych u pyra, ze kterého teď dýmem stoupají hradecké barvy – černá a bílá, být nechtěl, Ale fandové i hráči si to užívají nadšeně.
A na montovačce už je nějaké to pyro a fanoušci společně s hráči zpívají: "Tak jsme první no a co!" a "Hoši děkujem".
Fotbalisté zůstávají asi dvacet metrů od montovací tribuny a poskakují do rytmu chorálů, které kotel prozpěvuje. Samozřejmě se ozývá i hlasitý potlesk.
Fotbalisté se konečně přesouvají k montovačce, kde budou alespoň z dostatečné vzdálenosti slavit s fanoušky, kteří už je volají: "Pojďte mezi nás, pojďte mezi nás, Hradečáci pojďte mezi nás."
Jen o sedačku přede mnou sedí hradecká legenda Pavel Krmaš, který radost z postupových oslav dobře zná. Nyní zamyšleně hledí na slavící hráče a určitě je také velice šťastný.
Fanoušci dále vyvolávají své hrdiny, ti se ale ještě u střídaček fotí a kapitán Adam Vlkanova si běží splnit mediální povinnosti, když dává první postupový rozhovor české televizi.
Zároveň se z montovačky za bránou ozývá hlasité skandování – Hradec, Hradec! Votroci ale ještě poskakují u své střídačky a zpívají: "Prvoligoví, prvoligoví, už jsme zase prvoligoví!"
Votroci samozřejmě slaví na hrací ploše, nejprve v těsném kruhu, nyní už u střídaček, kde bouchlo nějaké to šampaňské a za zvuku "We are the champions" se slaví ve velkém, celý tým skáče na místě.

90+4

Konec zápasu. Hradec vyhrává zápas, F:NL a postupuje mezi smetánku české fotbalové scény!

90+3

Artem Kovernikov ještě fasuje žlutou kartu, jelikož fauloval Kodeše, který získal míč a rychle s ním pádil na půlící kruh. Po zákroku na Kovernikova ještě zařval, že si kartu zaslouží, ale důležité je, že Hradec už tohle zvládne a po čtyřech letech je znovu prvoligový!

90+3

Nyní už by se měl pomalu pískat konec. Centr Daniela Součka vyvolal velké zatrnutí ve všech hrdlech Votroků, jelikož Reichl šel pro míč, ale vyrazil jej očividně špatně a chvilku nebylo jasné, kam. Nakonec ale naštěstí pro Hradec pouze k lajně.

90+2

Situaci Hradce ještě lehce komplikuje Adam Vlkanova, který na půlící čáře fauloval Artema Kovernikova, takže Dukla pošle do vápna ještě jeden balón.

FC Hradec Králové – FK Dukla Praha

2:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 12. Prekop, 30. P. Dvořák – 26. Buchvaldek

Karty:   44. Urma (HKR), 90+2. Vlkanova (HKR) – 29. Krunert (DUK), 37. Šebrle (DUK), 64. J. Peterka (DUK), 80. Barac (DUK), 90+3. Kovernikov (DUK)   47. Šebrle (DUK)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:21.

FC Hradec Králové: Reichl – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada (89. Soukeník) – Prekop (83. Záviška), P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín (73. Kateřiňák).
Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, F. Čech.

FK Dukla Praha: Kinský – D. Souček, Piroch (C), Kovernikov, Chlumecký – J. Peterka, Krunert (85. David Kozel) – Šebrle, Buchvaldek (73. Barac), Hadaščok (73. Kim) – Fábry (61. Ayong).
Náhradníci: F. Rada – Kott, Ayong, Kim, Fišl, David Kozel, Barac.

Rozhodčí: Pavel Orel – Matěj Vlček, Lukáš Lakomý – Marek Radina. Delegát fotbalové asociace: Miroslav Tulinger. Technický delegát: Michal Tandler.

Diváci: 410 (omezená kapacita)