Menu

Další

Tiskové konference

Briefing s trenérem Jakubem Petrem po hokejovém MS U18

konec

05.05.2021, 16:35 • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:22:38)
Ještě připomínám, že světový šampionát osmnáctek dnes pokračuje semifinálovými duely. Od 23:00 se Kanada utká se Švédskem a ve tři ráno nastoupí Finsko proti Rusko. Z obou duelů pro Vás přineseme textový přenos.
Jakub Petr na krátkém briefingu popsal průběh šampionátu. Kouč reprezentační osmnáctky pochválil své svěřence a poděkoval jim za přístup v posledních měsících.

Briefing právě skončil!
Podle kouče by snad tři čtvrtiny týmu mohly hrát minimálně Chance ligu.
Podle Jakuba Petra mohou někteří z hráčů reprezentační osmnáctky hrát v klubech v A týmech. Důležité podle něj je, aby dostávali dostatek prostoru na ledě.
Trenérovi se líbí, že Kanaďané i severské týmy se nebojí postavit tým na mladších hráčích. Podle něj tato odvaha v českém hokeji chybí.
Podle Jakuba Petra se do semifinále dostaly týmy, které mají ve svém středu spoustu silných individualit. Titul by si podle něj zasloužilo Rusko nebo Kanada.
Jakub Petr uvedl, že tahouni ostatních mužstev jsou schopní dominovat v seminorských kategoriích. Jakub Petr nechce srovnávat hru osmnáctky a dvacítky.
Od Kanaďanů i od Ruska dostali Češi lekci ze zakončování. Cílem mužstva bylo podle Petra dostat se soupeřům pod kůži, což se českému výběru povedlo.
Trenér stále věří, že výkon hráčů na šampionátu je do bodoucna obohatí. Tímto směrem se podle něj ubírá hokej.
Trenér přiznal, že před čtvrtfinálovým duelem s Kanadou hrál motivační hru, aby dokázal své svěřence nabudit. Podle něj nemohl jít tým do duelu po debaklu s Ruskem s poraženeckou náladou.
Trenér poděkoval hráčům za to, že zvládli velmi těžké období a dokázali se připravit na závěrečný šampionát.
Jakub Petr zmínil tréninkové kempy, které některým hráčům pomohly k tomu, aby podali dobré výkony hlavně v úvodu turnaje. Trenér vyzdvihl práci svých kolegů z realizačního týmu.
Jakub Petr se rovněž vyjádřil k současnému stavu, kdy děti nemůžou sportovat. Kouče české osmnáctky mrzí, že se hrály nejvyšší soutěže, ale mládež nemůže sportovat.
Jakub Petr pronesl, že je potřeba hráčům přizpůsobit školu. Hráči potřebují také odpočívat. V současném nastavení podle něj fungují s maximálním vytížením od rána do večera. Progres podle něj není jen o hokeji, ale o celém týdenním režimu.
Trenér věří programu svazu v oblasti mládežnického hokeje. Jakub Petr si stojí za tím, že český mládežnický hokej se zlepšuje, což lze spatřit na dovednostech hráčů.
Jakub Petr uvedl, že kanadští novináři na tiskové konferenci chválili styl českého hokeje, který se podle nich zlepšuje. Trenér uvedl, že hráči ročníků 2003 až 2005 od října prakticky nebyli v hokejovém zápřahu.
Trenér osmnáctký uvedl, že mužstvo mělo zvládnout utkání s Finskem, které bylo pro průběh turnaje klíčové. Podle něj bylo však čtvrtfinále s ohledem na tréninky a herní vytížení hráčů maximem.
Jakub Petr rovněž zmínil náročnost této sezóny ovlivněné koronavirem. Na poslední schůzce s mužstvem hráčům sdělil, že odměna za práci v posledních měsících se zúročila v úvodu turnaje.

Briefing s trenérem Jakubem Petrem po hokejovém MS U18

konec