Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Dukla Jihlava k ukončení sezony

konec

04.05.2021, 14:00 • Press Centrum, CZ LOKO Aréna • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Děkujeme za sledování tiskové konference a pevně věříme, že fanoušky od následující sezony uvidíme zpět v ochozech stadionů. (14:32:20)

Konec

Tisková konference Dukly po sezoně 2020/2021 právě skončila.
"Letošní sezona nebyla ekonomicky žádný zázrak. Vypadly nám tři pilíře financování – provoz hal, vstupné a catering. Tohle vypadlo. Měli jsme jen jeden pilíř – partnery. Navíc máme jako městský subjekt ve stanovách, že si nesmíme vzít půjčku. Naštěstí majitel klubu, Město Jihlava, přišlo s konceptem, jak se k financování postavit. Díky tomu jsme vše překlenuli a k hráčům nyní nemáme závazky. Ale sezona skončí v červených číslech. To je realita a nejsme jediní, kdo se dostal do problémů," vysvětluje Bedřich Ščerban s tím, že ztráta na těchto třech pilířích byla kolem 14 milionů.
"Filip Seman zde vždycky odváděl dobrou práci. Je to dobrý kluk do party, který vždycky zapadl a věřím, že naváže na výkony, které tady podával, když odešel," hlásí jednatel klubu Bedřich Ščerban.
"I když jsme se v minulosti s někým rozcházeli, tak jsme jednali na rovinu, bez podrazů a zákulisních kliček. To se odráží i na tom, jaký tým postavíme. Aby hráči chtěli pracovat a makat s týmem," myslí si Bedřich Ščerban.
"Než oslovíme hráče, snažíme se získat co nejvíce informací. Jak se chovají v kabině, jací jsou povahově. Je to základní stavební kámen. Olomouc třeba stavěla v extralize tým s tím, že sehnala hráče ze 3. a 4. lajny z jiných extraligových týmů a pak se ukázali, když dostali prostor. Chceme kádr skládat s tím, že prostě hráči dostanou prostor, budou pracovat, vyrostou a budou vděční za šanci," říká Viktor Ujčík.
"Kluci už mají zažité nějaké naše věci. A když jsou ty věci automatické, tak provedení a vše kolem je jednodušší. Jsem rád, že se kádr nerozpadl úplně a kostra zůstala. V play-off jsme se ale přesvědčili, že obrana je základ a z ní se musí vycházet. Jak člověk nemá dobrou obranu, je to nepříjemné a právě na obranu se musíme ve skladbě kádru nyní zaměřit," sděluje Viktor Ujčík.
Tomáš Čachotský je vždy nejvíce unavený z domácích prácí, proto... "Vždycky zajdu na led o něco dříve, abych se nenudil. Nemám s dlouhou přípravou žádný problém," směje se kapitán týmu v závěru sezony.
"20. května začíná první fáze letní přípravy a kluci by byli asi takoví nespokojení a netrpěliví, kdyby bylo volno delší dobu. Asi by se doma nudili a mohli by být nějaké rodinné problémy. První týden bude takový volnější, poté začne šestitýdenní přípravný blok. Do kterého se nevejde herní blok, jelikož hráči sérii s Kladnem natahovali a nevejde se nám tam. Chceme chodit ale i v suché přípravě na led a udržovat se, což je lepší, než led úplně vynechat a začít s ním až ve druhé fázi přípravy," prozrazuje Viktor Ujčík.
"Hráčský trh je hodně vyšpnovaný a i kluby, co jsou ohrožení sestupem, tak jsou schopní investovat hodně peněz do hráčů. Cena kolikrát neodpovídá výkonu. Vyjednávání jsou složitější než leckdy předtím. Z extraligy se sestupuje, z Chance Ligy také. Tlak na vyhnutí sestupu je velký i za cenu vysokých investic do hráčů," dodává Bedřich Ščerban.
"Toronto musí rozhodnout o tom, kde bude Maks Zhukov hrát. Byl pod smlouvou Maple Leafs, které ho kompletně platilo a může si nyní rozhodnout, kam ho dá. Ale Toronto bylo s Jihlavou spokojené, Maks také a chtěl by tady pokračovat. Ale končí mu smlouva v Torontu a to rozhodne, co a jak dále. Může ho i vytrejdovat jinam," prozrazuje Bedřich Ščerban.
"Doufejme, že partneři budou štědří a podaří se nám doplnit kádr. Obrana se nám hodně ztenčila, spousta kluků odešla a tam nás čeká hodně práce. Někoho jsme oslovili a věříme, že to dopadne dobře a tým budeme mít co nejdříve pohromadě. Není třeba ale panikařit, jelikož třeba i z extraligových týmů někdo vypadne a bude si hledat angažmá. Počkáme si tak, aby v týmu byla kvalita," myslí si Viktor Ujčík.
"Naše webové stránky jsou velmi aktuální a už nyní zde najdete sestavu podepsaných hráčů na příští sezonu. Jednání pokračují a fanoušky budeme seznamovat. I když s dalšími hráči máme domluvu – jako třeba s Maksem Zhukovem – tak máme pokračovat na finální rozhodnutí Toronta," prozrazuje Bedřich Ščerban.
Následující sezona bude odehrána, vzhledem ke zpoždění ohledně dotací a příspěvků spolufinancování, v CZ LOKO Aréně. "Střecha má životnost do roku 2022, takže to vychází," říká Bedřich Ščerban s tím, že až bude známá konečná finanční podpora, tak bude jasné, kdy se bude pokračovat se stavbou a toto menší zpoždění už nehraje roli.
"Pro kluky a pro nás to bylo velké povzbuzení, co se fanoušků týče. Když nemohli do hlediště, tak se nás snažili vyprovodit a přivítat při cestě do Kladna a zpět. Bylo to velmi milé a hráčům to dodalo spoustu psychických i fyzických sil," říká Viktor Ujčík a Tomáš Čachotský za celý tým dodává: "Vnímali jsme jejich podporu, transparentů jsme si všímali, Jen škoda, že lidi nemohli na stadion, jelikož by bylo určitě v sérii s Kladnem vyprodáno."
"V pondělí 3.5. jsme zahájili oslovení partnerů na novou sezonu a i z prvních reakcí jsou si partneři vědomí, jak úspěšná sezona byla. Navíc jsme měli velký prostor v televizních přenosech a i zviditelnění partnerů bylo enormní. Dosah a rozsah byl vysoký. Požádal jsem o přesná čísla záznamů o sledovanosti. Dařilo se a věřím tomu, že díky konstantní a stabilní stavbě partnerů nemám o budoucnost strach," prozrazuje Bedřich Ščerban s tím, že by se dalo dosáhnout díky úspěšné sezoně na vyšší mety v rozpočtu.
"Z mého pohledu rozhodl 4. a 6. zápas. Ten třetí se nám vyloženě nepovedl a to jsou dny, kdy prostě nevyjde nic. Kdybychom čtvrtý a hlavně šestý zápas dotáhli do vítězného konce, tak si tvrdím říct, že bychom zvládli sérii úspěšně," myslí si Tomáš Čachotský.
Viktor Ujčík: "Kladno vyhlásilo, že jediným jeho cílem je postup do extraligy a chtěli jsme mu to znepříjemnit. Pomohl nám postup 4:0 na zápasy proti Vsetínu. Sestavu na zápasy proti Kladnu dělal spíše doktor než já. Hlavní roli hrály obstřiky... Fakt mě to mrzí, bylo to kousek. Mrzí mě nejvíce první zápas tady u nás, jelikož jsme vedli 2:0 na zápasy a ve třetím utkání nás přejeli 2:5. Tento zápas jsme jim odevzdali a možná ná stál postup do extraligy," říká hlavní trenér Dukly.
"Sérii jsem prožíval hodně a emotivně a je to pro mě horší na tribuně než na ledě. Tam se můžu s někým srazit... Byla to super série, vedli jsme 2:0 a 3:2. I když jsem si to užíval, tak jsem byl hodně nervozní a žil jsem s týmem. Byla to fenonemální série," dodává Bedřich Ščerban.
"Opět se prokázalo, že hokej je v Jihlavě fenomén. Měsíc to tady neuvěřitelně žilo. Chci poděkovat všem za podporu, za chorea, za příjezdy a za odjezdy. Horácké divadlo bylo během sedmého zápasu nasvíceno v barvách Dukly," cení si podpory Bedřich Ščerban. "Patří za to všem poděkování a ukázalo se, že v Dukle a ve sportu je obrovský potenciál," dodává.

Tisková konference HC Dukla Jihlava k ukončení sezony

konec