Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

1. SK Prostějov – FC Hradec Králové

1:2

konec (1:0)

04.05.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • 22. kolo • Adam Kodet

Tipsport: 3.9 3.49 1.93 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S těmito slovy už se s Vámi z Prostějova loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování textového přenosu sobotního zápasu s Líšní, kterým vás znovu provede Adam Kodet. (18:57:06)
Je konec! Hostující lavička se hlasitě raduje, stejně jako hráči v černých dresech v poli. Hradec Králové vítězstvím 2:1 v Prostějově za prvé oplatil soupeři podzimní porážku a za druhé udělal obrovský krok k vytouženému postupu. A nutno podotknout, že Východočeši vyhráli zaslouženě a hotovo mohlo být už po první půli, ve které Hradec spálil spoustu šancí. Radoval se ale Prostějov, který poslal do vedení nádhernou ranou do vinglu David Jurásek. Hradec ale vstoupil do druhé půle velmi odhodlaně a do dvaceti minut skóre zápasu otočil. Postaral se o to nejprve průnikem středem hřiště a tvrdou ranou Adam Vlkanova, 13 minut poté ho napodobil Pavel Dvořák, který protáhl svou gólovou sérii na čtyři zápasy a je klíčovým mužem Votroků v jarní části. Hradec tak navýšil náskok na čele tabulky a už je v podstatě jednou nohou zpátky v první lize.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Langer u postranní čáry ještě zkosil Urma, který se také dlouho válí po zemi, tady už se hrát nebude.

90+4

Král využil lehkého kontaktu a skácel se k zemi, Hradec už si tři body z Hané pohlídá.

90+3

Brankáři Reichlovi pochopitelně moc nechtělo rozehrávat a dostal žlutou kartu za zdržování.

90+3

Jurásek měl šanci ještě provětrat defenzívu Votroků z rohu a našel hlavu Suse, ten byl ale mimo pozici, ze které by mohl branku ohrozit.

90+2

Nastavovat se budou ještě čtyři minuty. Prostějov to nevzdává, už je ale znatelně pod tlakem.

90

Vlkanova odchází ze hřiště a předává kapitánskou pásku Dvořákovi. Místo Vlkanovy přichází do hry Dominik Soukeník.

90

Prostějovští hráči skáčou jak potrefení kamzíci, ale u rozhodčích nepochodil ani Spáčil ani Koudelka. Pak to Matoušek vzal na sebe a v otevřeném prostoru krásně vypálil na zadní tyč, chybělo pár desítek centimetrů.

89

Mucha už je hodně vystoupený z branky, Šmehyl ho do ní ale zpátky zahnal nepřesným pasem.

87

Prekop není schopen pokračovat ve hře a místo něj přichází Jiří Kateřiňák.

87

Prekop zůstává ležet na hřišti, Chytly ho křeče a dokonce přichází do hry i nosítka.

87

Koudelka se dral středem hřiště k zakončení, v poslední chvíli mu ho překazil dobře postavený Donát.

87

Erik Prekop se snažil prodrat do vápna na sílu, ale proti dvojici bránících hráčů se mu to nepodařilo.

86

Bialek svůj restart sezóny hned okořenil žlutou kartou, když mimo míč trefil Prekopa do obličeje.

85

Záviška s Mejdrem si vyměnili míč a druhý jmenovaný ho téměř z koncové čáry nacentroval do vápna. Tam ho nohou ve vzduchu zasáhl Dvořák, ale namířil ho jen do náruče připraveného Muchy.

84

Žlutou kartu si právě vysloužil i domácí brankář Filip Mucha.

83

Centry Mejdra a Závišky mířily daleko do vápna, tam se ale míče staly kořistí domácí obrany.

82

Souboj sedmnáctek vyzněl lépe pro Dvořáke, kterého fauloval nový muž na trávníku Spáčil.

81

Koudelka rozehrával dva přímé kopy, ale ani jedním si Prostějov nepomohl k výraznějšímu ohrožení Reichlovy branky. Hradecký brankář rozhodně moc práce dnes nemá.

80

Trenér Zdenko Frťala zatím zůstává v klidu a svá střídání si šetří.

79

Pavel Šustr připravil hned trojí střídání, do hry se dostávají Langer, Spáčil a také Daniel Bialek, který se přímo na hřišti ukáže poprvé od zápasu v Hradci Králové, při kterém se srazil Hlavou s gólmanem Muchou a odjel okamžitě do nemocnice.

79

Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Roman Bala, přichází Daniel Bialek.

79

Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Solomon Omale, přichází Jiří Spáčil.

79

Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Štěpán Langer.

77

Matoušek hraje zápas po delší době a chce se ukázat, tímto nepřesným centrem na sebe ale určitě neupozorní.

75

S ním si sice s obtížemi, ale přeci jen poradila defenzíva Hanáků a nepřipustila další komplikace před vlastní brankou.

74

Právě Jakub Rada se ujal rozehrávky dalšího přímáku z hranice vápna. Zvolil krátký rozeběh, těsně přestřelil zeď a mířil parádně na zadní tyč, ale chybělo mu znovu jen pár centimetrů. Navíc tam zasáhla jedna z prostějovských hlav a bude se kopat roh.

73

Záviška narazil míč na Radu a ten z voleje vyslal tvrdou dělovku, proti které se ale postavil spolehlivý Mucha.

73

Matoušek sebral míč ze vzduchu a hlavou ho přiťukl na Zlatohlávka, tomu ale utekl až k Donátovi.

72

Mejdrův pokus o průnikový centr tečoval Jurásek a balón tak nenašel svého adresáta.

71

Znovu sklapla ofsajdová past, do které se nechal chytit Zlatohlávek.

70

Jakub Matoušek byl v útoku až příliš důrazný a ještě než se k oběma dostal míč, skolil ramenem k zemi Donáta a dostává žlutou kartu.

69

Na druhou stranu ihned po Muchově rozehrávce vysprintoval Zapletal, ale trefil pouze bránícího Mejdra. Podobně si počínal chvíli po něm i Koudelka a z rychlého protiútoku znovu Hanáci ani nezakončili.

68

Dlouho Východočeši domlouvali, jak a kdo bude přímý kop zahrávat. Nakonec se toho ujal Adam Vlkanova a neudělal to vůbec špatně! Přestřelil zeď a kroutil pokus k bližší tyči, kolem které míč z jeho nohy proletěl pouze o pár centimetrů!

66

Sus poslal pronikajícího Vlkanovu k zemi a je tady další standadrka pro Hradec z parádní vzdálenosti, zhruba 18 metrů.

65

Hradec si jde trpělivě a cílevědomě za bodovým ziskem a je v celém zápase jasně lepším týmem, což momentálně odráží i skóre.

65

Hradec Králové právě vstřelil branku!
Co se nepovedlo z přímáku, to se povedlo po uplynutí pád dalších sekund. Odražený míč po rohovém kopu si ve vápně našel PAVEL DVOŘÁK a hlavou dokonává obrat. Tento kanonýr také natahuje svou gólovou sérii na čtyři zápasy!

64

Hradec měl další slušnou možnost přímého kopu, tentokrát z levé strany. Rada se svou šancí ale naložil bídně a nízký míč napálil do zdi.

63

Vašulín rozhodně neodehrál špatný zápas a vyskytl se v několika velmi nebezpečných situacích. Další z nich ale nevytvoří, protože jeho pobyt na hřišti končí. Vystřídal ho Jan Záviška.

62

Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Sečkář, přichází Jakub Matoušek.

61

Je neskutečné, co dokáže Hradec dnes spálit. Vlkanova typickým způsobem nabral rychlost a zatáhl, vyslal po zemi pas do ohně a ten jemně lízl Vašulín. Míč už mířil do branky, ale téměř na brankové čáře ho odvrátil Sečkář!

60

Hradec se snaží uklidnit hru, ale Prostějov jim aktivním napadáním klidu rozhodně nedopřává.

59

Emoce začínají houstnout jak na hřišti, tak na tribunách, na které se dnes vrátila za dodržení přísných podmínek hrstka fanoušků.

59

Po odvráceném rohu se vrhnul vpřed Koudelka, kterého zezadu zkosil Mejdr. Jasný zákrok na žlutou kartu.

57

Exekutorem se stal Erik Prekop a myslel to parádně, dostatečně ale svůj pokus nezakroutil a nechal znovu vyniknout brankáře Muchu.

56

Po faulu na Dvořáka se strhla u pokutového území mela a hráči na obou stranách si vyměňovali názory. Výsledkem je parádní možnost standardky, nějaké dva metry před velkým vápnem.

56

Sus byl konečně odvlečen za postranní čáru a i když byl hodně otřesený, vypadá to, že by měl být schopen pokračovat ve hře.

55

Ležící Sus je obklopen kromě lékaře také Omalem, Koudelkou a rozhodčím Hrubešem. Stále se nehraje

54

Místo ohrožení branky ale Hradec a konkrétně Vašulín vyfasoval žlutou kartu, když ve vzdušném souboji trefil Suse. Ten stále leží na zemi před vlastní brankou a je ošetřován.

53

Při dalším pobytu v pokutovém území už Vlkanova tak šťastný nebyl, na pravé straně už neměl prostor, a tak aspoň napálil obránce a vybojoval roh.

51

Hradec Králové právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! ADAM VLKANOVA byl odměněn za svou neutuchající aktivitu vstřelenou brankou. Tentokrát nic nevymýšlel, sám nabral rychlost na ose hřiště, v rychlosti pronikl do vápna a jelikož proti němu nikdo z prostějovských nevystoupil, zkusil to sám a tvrdou ranou do středu branky překonává Muchu.

50

Další souboj Omale versus Prekop a znovu byl úspěšný nigerijský záložník který zezadu Prekopa odzbrojil a podruhé v rychlém sledu ho překvapil.

49

Přízemní pokus odvrátil Prostějov už na bližší tyči, napodruhé to Prekop zkusil až na zadní tyč, kde čekal Vlkanova. Sice to nevzdal a vypálil, míč mu ale utekl až k lajně a hostující kapitán napálil jenom boční síť.

49

Roh z levé strany bude zahrávat právě Prekop.

48

Prekop byl při přebírání autu od Mejdra až příliš pasivní, do cesty míči stihl vběhnout Omale a získat ho pro Prostějov.

47

Urma si na levém křídle vyměnil párkrát míč s Radou, ale nakonec kombinaci učinil přítrž Šmehyl, který míč ukořistil a dostal do bezpečí.

46

Rada uvedl míč do hry jako první ve středovém kruhu. Oba týmy vstoupili do druhé půle ve stejné sestavě.

46

Začal druhý poločas.
Prvních 45 minut dnešního šlágru je za námi a výsledek příliš neodpovídá předváděné hře. Hradec Králové zatlačil Prostějov do hluboké defenzívy a Hanáci po 39 minut v podstatě nevyprodukovali střelu na branku a nebyli k ní ani příliš blízko. Votroci naopak vysílali na branku Muchy jednu ránu za druhou a spoustu dalších akcí zůstalo nezakončeno. Fotbal se ale samozřejmě hraje na góly a když po nevinně vyhlížejícím autu kopl do míče David Jurásek, skončilo to neskutečně zakroucenou ránou do vzdálenějšího vinglu a vedením 1:0. Hradec pak ještě spálil jednu tutovku a pokud chce na Hané dnes uspět a udělat velký krok k zajištění postupu, musí začít své šance využívat.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Vlkanova se pokusil zakroutit míč za postavenou zeď, to se mu ale nepovedlo a tímto první poločas končí.

45+2

Tak přeci jen se ještě něco stalo. Sus nestačil doběhnout rychlý protiútok soupeře, stáhl ho k zemi a vysloužil si žlutou kartu.

45+2

Zapletal naposledy nabral rychlost, Reichl proti němu vyběhl mimo vápno a skluzem jeho pokus zablokoval.

45+2

Votroci toho ale nevyužili a vypadá to, že i když byli mnohem aktivnějším celkem a vytvořili si spoustu šancí, odejdou do kabiny jako poražení.

45+1

Opět v akci zbrklý Bala, který chvíli před koncem poločasu zbytečným zakopnutím daroval míč soupeři.

45

Nastavovat se budou ještě dvě minuty.

44

Hradec trochu uspěchal následující přechod do útoku, nechal si utéct míč a ten se stal lehkou kořistí brankáře Muchy.

43

Další tutová šance Východočechů zůstává neproměněna! Urma se uvolnil na křídle a poslal kolmici do vápna, kde si na ni v rychlosti seběhl Vlkanova. Skákavý balón zakončoval sám před Muchou, ale bránu z bezprostřední blízkosti přestřelil!

42

Hostující lékař to zaledoval, Král se občerstvil a je připraven skočit zpátky do hry.

41

Na zemi zůstává ležet Jan Král, který se po souboji na středové čáře skácel k zemi. Inkasoval poměrně tvrdý úder do zadní části hlavy.

40

Zapletal si na hranici vápna snažil míč vyměnit se Zlatohlávkem, ale dnes to není den domácí jedenáctky v útoku. Proti němu se totiž postavili dva bránící hráči a odepřeli mu možnost zakončovat.

39

Prostějov právě vstřelil branku!
Tak to je blesk z čistého nebe! Hanáci se za celý poločas nedostali ke kloudné střele, ale když přišla, stála opravdu za to! DAVID JURÁSEK dostal po autovém vhazování chvilku prostoru, připravil si ránu zhruba z 25 metrů a zprava míč zakroutil famózním způsobem nechytatelně do vzdálenější šibenice. Parádní branka a Hradec se bude muset snažit o to víc.

39

Další spolehlivá práce hostující obrany, tentokrát míč odvrátil Kodeš.

38

Bala to zkusil dlouhým nákopem na Zlatohlávka, ale pokud měl jeho centr mít naději na úspěch, měl být daleko přesnější. Bala často volí velmi zbrklá řešení, což se teď potvrdilo.

37

Prostějov se ale ani jeho zásluhou nikterak daleko nedostal a na své útočné polovině je nadále velmi jalový.

36

I když Zlatohlávek křičel bolestí, že to bylo slyšet až v Olomouci, po chvíli se zvedl a v poklidu přeběhl na svou pozici v útoku.

35

Jan Král nevybíravě skluzem zajel ve středu hřiště do Zlatohlávka, který se svíjí bolestí na trávě. Král za to dostal žlutou kartu, s pokračováním Zlatohlávka ve hře to nevypadá moc dobře.

34

Další pohledná kombinace Votroků! Šmehyl zaváhal a nechal se obrat o míč od Prekopa. Ten si ho pak dvakrát na krátko ve vápně vyměnil s Vašulínem, ale zakončení skončilo na bránícím Susovi.

33

Krouceným pokusem vyslal Koudelka za obranu rychlého Zapletala, toho ale skvělým obranným skluzem ubránil Kodeš.

32

Na parádní dalekonosný pokus Prekopa, který se snesl až na zadní tyč, zareagoval Mucha docela pozdě, ale velmi kvalitně a vytáhl z rukávu další exkluzivní zákrok.

31

Omale si příliš často v sounojích pomáhá rukama, teď takto poslal k zemi Dvořáka.

30

Na druhé straně nabral obrovskou rychlost Koudelka a měl dost času střílet, to by mu bránící hráči Hradce rozhodně neměli dopřávat. Koudelka vypálil po zemi, ale obranným skluzem famózně míč zablokoval Urma.

29

Krásný centr za obranu zasáhl ve vzduchu špičkou kopačky Vašulín a přiměl Muchu k dalšímu skvělému zákroku, ten ale nakonec přijít ani nemusel, protože rozhodčí viděl útočný faul a foukl do píšťalky.

28

Po faulu Prostějova rozehrávají Votroci standardku tentokrát zprava.

27

První větší příležitost Prostějova zůstává nevyužita. Jurásek si proklestil cestu až do vápna, kde po něm lehce hrábnul Král. Jurásek to neustál a akce zůstává po hříchu nezakončena.

27

Lubomíra Machynka, přes kterého několikrát prošel Vlkanova, vystřídal Šimon Šmehyl.

26

Pavlu Šustrovi se nelíbí počínání jeho týmu a jednoho z hráčů brzy vystřídá Šimon Šmehyl, který už je připraven u postranní čáry.

26

Urma ukázal dostatek síly v rukách, když vhazování poslal až do vápna, našel ale pouze Machynka, který míč v poklidu odvrátil.

25

Bala v obraně trochu zazmatkoval a i když měl čas, míč raději odkopl do autu těsně u rohového praporku.

24

Přímého kopu se zhostil Rada a za jeho vysoký pokus za obranu ho trenér Frťala pochválil. Nikdo z jeho spoluhráčů ale jeho úmysl nepřečetl a míč se stal kořistí Muchových rukavic.

23

Omale si počínal v souboji se soupeřem nedovoleně a viděl od rozhodčího Hrubeše druhou žlutou kartu zápasu.

23

Ten zahrával znovu Vlkanova a dokonce se po několikerém odrazu dostal k ráně z nebezpečné pozice Dvořák, zamířil ale jen do chumlu hráčů před sebou.

22

Urma si z obrany seběhl až do vápna a hned se stal hlavním aktérem útočné situace. Nejdřív na něj mířil centr od Vašulína a i když se k němu hostující čtyřka nedostala, posléze ni našla odražený balón a proti Susovi vybojovala roh.

21

Na druhé straně pak dobře zapracovala obrana Hradce. Král jako poslední bek včas vyběhl vpřed a dostal Zlatohlávka do ofsajdové pasti.

20

Krásné líznutí špičkou kopačky od Vašulína, který tím udělal prostor pro rychlého Vlkanovu. Ten ho využil k seběhnutí blíže středu hřiště a vyslání přízemní střely. Sice mu nesedla, i tak se proti ní ale Mucha musel mít na pozoru.

19

I ve vzduchu zatím Východočeši vládnou, což potvrdil vyhraným hlavičkovým soubojem Urma.

18

Kombinace Dvořáka a Prekopa k ničemu nevedla, tedy alespoň ne k ohrožení Muchovy branky.

17

Trenér Šustr nabádá Davida Juráska, aby do svého výkonu dal víc a nepodřizoval se hře soupeře. Jenže celému domácímu týmu se to zatím vůbec nedaří a vypadá to, že jen čeká, co vymyslí soupeř.

16

Po delší době si sáhl na míč i jeho protějšek Reichl, ale nebylo to po střele Hanáků, ale po kombinaci s vlastní obranou. Prostějov je zatím směrem dopředu úplně neškodný.

16

Exekuce se zhostil právě hráč s číslem 8 a kapitánskou páskou, jeho centr ale poměrně v poklidu polapil do rukavic gólman Mucha.

15

Vypadalo to, že zbytečně dlouhý centr zprava z nohy Prekopa nebude znamenat pro obranu Prostějova žádné nebezpečí, ale Vlkanova silově přešel přes dva hráče ve vápně a snažil se zakončovat. Sus nakonec jako třetí obránce proti hradeckému kapitánovi uspěl a poslal míč na roh.

14

Rychlé obrácení hry a nízký centr Urmy se neuchytil, protože Jurásek ho hlavou odvrátil do zámezí.

13

Vašulín zřejme ve vzdušném souboji trefil Omaleho loktem či rukou do ohryzku a ten se pak chvíli nemohl nadechnout. Tím je tedy postup Hradce zastaven.

13

Král to myslel dobře a poslal za obranu Prostějova dobrý dlouhý míč, Vlkanova ale nevyběhl včas a míč nedostihl.

12

Rychlonohý Vlkanova je zatím vidět nejvíc ze všech hráčů, tentokrát svůj rychlý průnik ale nepřetavil v přesný pas na nabíhajícího Vašulína. Kombinace obou z nich se zdá být ale hodně nebezpečná.

11

Vzápětí přišel faul Juráska v obraně a Vlkanova rychle rozehrál standardku z levé strany. Přízemním centrem ale trefil pouze bránící hráče soupeře.

10

První kartu zápasu žluté barvy si za faul na útočné polovině vysloužil Tomáš Zlatohlávek.

9

Následně se právě hradecký kapitán spolu s Vašulínem vřítili do vápna proti jedinému bránícímu hráči, kterým byl Bala. Rychlý Vašulín to zkusil po zemi sám, Mucha fantasticky zasáhl a nenechal si míč projít pod nohou.

9

V souboji s Omalem ve vápně padl k zemi Vlkanova, penalta se ale pískat nebude.

8

Vlkanova přenesl přes ve středu stojícího Kodeše hru na pravé křídlo, ale odtamtud Hradci pšenka nekvetla. Stále tomu chybí střelba.

7

Vašulín u koncové čáry proti Machynkovi chtěl vybojovat roh, podařilo se mu však získat pouze autové vhazování.

6

Vlkanova má v noze slušný dynamit. I když je o hlavu nižší než Machynek, hlavičkový souboj po dlouhém nákopu brankáře Muchy vyhrál a získal míč pro svůj tým.

5

Ani jeden z hráčů nakonec nemusel být ošetřován za postranní čarou a hraje se dál, prostějovští sportovně odevzdali balón soupeři, který ho předtím zakopl.

4

Nepříjemná srážka dvou domácích borců silně připomíná souboj Muchy a Bialka z prvního vzájemného zápasu, kdy byl Bialek odvážen do nemocnice a od té doby si nezahrál. Tentokrát se střetli Jurásek a Machynek, ale oba už jsou naštěstí pro domácí na nohou.

3

Teď už se smyčka kolem prostějovského pokutového území povážlivě uzavírala. Vlkanova našel na hraně vápna vysokého Vašulína, ten se snažil vypálit, ale obrana Hanáků se zformovala včas. Další kombinace Votroků už ránu nepřinesla.

2

Na druhé straně Prekop nepředčil v běžeckém souboji Sečkáře a na první střelu si budeme muset počkat.

2

Na dlouhý nákop Suse si naběhl Zapletal, ale pomohl si proti soupeři faulem a hra je zastavena.

1

Hradečtí jako první pronikli na útočnou polovinu soupeře s míčem na noze, ale Prostějov první pokus o ohrožení branky Muchy odvrátil.

1

Utkání právě začalo.
Rozhodčí Hrubeš určil losem, který z týmů bude vykopávat a oba týmy si nakonec vyměnily strany, na které budou útočit v první půli. Výkopu se zhostí Tomáš Zlatohlávek.
Modrobílá domácí skvadra už zaujala místo na své polovině hřiště, proti nim už jsou rozestaveni soupeři z Hradce Králové, oděni v černém.
Lavičky náhradníků už se plní, za malou chvíli tyto hráče budou následovat obě základní jedenáctky.
Hráči už před chvíli opustili trávník po tradičním rozcvičení, aby se v kabinách připravili na šlágr 22. kola, ve kterém se střetne první a třetí klub tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
Úvodní sestavy:

1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Sus (C), Sečkář – Jurásek, Omale, Kopřiva, Zapletal – Koudelka – Zlatohlávek.
Náhradníci: Bárta – Bialek, Dittmer, Langer, Šmehyl, Matoušek, Spáčil.

FC Hradec Králové: Reichl – Mejdr, J. Král, Donát, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín.
Náhradníci: Ottmar – Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Vučić, Záviška, F. Čech.

Rozhodčí: Hrubeš – Paták, Kubr.
Letošní vzájemné měření sil přineslo velké překvapení v podobě vítězství Hanáků. Ti se stali jediným celkem, který v Malšovicích letos dokázal vyhrát, konkrétně poměrem 1:0. V dobrém na utkání ale rozhodně nevzpomíná prostějovský bek Daniel Bialek, který už ve čtvrté minutě podstoupil tvrdý střet se svým gólmanem Muchou, musel být následně převezen do nemocnice a od té doby není zdravotně způsobilý hrát, i když už začal trénovat.

Výhra Prostějova ale nebyla nikterak náhodná, 1. SK vyhrál dokonce tři poslední měření sil! V loňské sezóně modro-bílí zaskočili Votroky dvěma výhrami 2:1. Celkově se oba týmy ve druhé lize střetly sedmkrát a Hradec z tohoto počtu utkání vytěžil pouhé dvě výhry. Východočeši ale momentálně oplývají parádní formou, osm výher v řadě a pět z nich s nulou, to rozhodně není náhoda. A třeba takový Pavel Dvořák skóroval ve třech zápasech za sebou, proti Táborsku zavěsil třikrát a je autorem posledních čtyřech gólů Hradce. Zkrátka kanonýr k pohledání.
FC Hradec Králové

Naopak Votroci míří neohroženě za postupem i za zahájením stavby vytouženého nového stadionu. Ten stávající Všesportovní v Malšovicích spíše připomíná starověké rozvaliny než důstojné prvoligové sportoviště, tentokrát to však po všech peripetiích v minulosti přeci jen vypadá, že stavět se bude. A krásný nový stánek si žádá soutěž odpovídající kvality, do které už má Hradec opravdu jednou nohou nakročeno. Nad druhou Líšní vede o 8 bodů, nad Prostějovem o bodů 10.

Forma Východočechů nabrala na jaře na obrátkách, osm výher v řadě hovoří za vše. Navíc čtyři z nich byly víc než třígólové a naposledy Votroci padli v Líšni takřka před dvěma měsíci. Hradec má nejofenzivnější mužstvo a také nejpevnější defenzívu, tak to alespoň naznačuje počet vstřelených a inkasovaných branek, který je ze všech týmů v lize nejlepší. A také produktivitu dokáže rovnoměrně rozvrstvit, osm hráčů v černo-bílém dokázalo letos skórovat alespoň dvakrát.

Poslední zápasy Hr. Králové:
Hr. Králové – Blansko 1:0
Ústí n. L. – Hr. Králové 0:3
Chrudim – Hr. Králové 2:3
Hr. Králové – Třinec 1:0
Hr. Králové – Táborsko 3:0

Nejlepší střelci Hr. Králové:
Daniel Vašulín – 8
Pavel Dvořák, Erik Prekop – 7
Adam Vlkanova – 4
1. SK Prostějov

Prostějov vletěl do jarní části s podobnou vervou, s jakou končil tu podzimní. Svěřenci Pavla Šustra se prezentují nebojácnými výkony a rychlýma nohama zejména na hřištích soupeřů, kde letos zatím jako jediný tým celé soutěže ještě neprohráli. Bilance devíti výher a dvou remíz je nevídaná. Kdyby Hanáci tuto efektivitu dokázali přenést na své hřiště, byli by stále ve hře o postup. Na kdyby se ale ve sportu nehraje, Prostějov ztrácí na svého dnešního soupeře 10 bodů a případný postup je spíš v rovině šílených teorií.

Z šesti posledních domácích představení totiž modro-bílí dokázali vyhrát pouze jedinkrát, mimo to dostali dvakrát víc než čtyři branky. Naposledy si prakticky vyhraný zápas nepojistili proměněním několika obrovských šancí, včetně penalty Jana Koudelky, naopak Chrudim tři minuty před koncem udeřila z rohu a vyrovnala na konečných 1:1. Potenciální stupně vítězů jsou ale pro 1. SK stále ve hře a i to by byl pro tým z Hané obrovský úspěch.

Poslední zápasy Prostějova:
Ústí n. L. – Prostějov 1:2
Prostějov – Chrudim 1:1
Vyšehrad – Prostějov 0:1
Prostějov – Jihlava 2:4
Táborsko – Prostějov 1:2

Nejlepší střelci Prostějova:
Jakub Kopřiva – 8
Jakub Matoušek – 7
David Píchal, Tomáš Zlatohlávek – 4
Vítejte západním cípu Hané, v rodišti Jiřího Wolkra a Otta Wichterleho, tedy v Prostějově, kde na místním Stadionu Za Místním nádražím bude sehráno utkání 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácím 1. SK Prostějov a lídrem tabulky FC Hradec Králové.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

1. SK Prostějov – FC Hradec Králové

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 39. Jurásek – 51. Vlkanova, 65. P. Dvořák

Karty:   10. Zlatohlávek (PRO), 23. Omale (PRO), 45+2. Sus (PRO), 70. Matoušek (PRO), 84. Mucha (PRO), 86. Bialek (PRO) – 35. J. Král (HKR), 54. Vašulín (HKR), 59. Mejdr (HKR), 90+3. Reichl (HKR)

1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (27. Šmehyl), Bala (79. Bialek), Sus (C), Sečkář (62. Matoušek) – Jurásek, Omale (79. Spáčil), Kopřiva, Zapletal – Koudelka – Zlatohlávek (79. Langer).
Náhradníci: Bárta – Bialek, Dittmer, Langer, Šmehyl, Matoušek, Spáčil.

FC Hradec Králové: Reichl – Mejdr, J. Král, Donát, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop (87. Kateřiňák), P. Dvořák, Vlkanova (C) (90. Soukeník) – Vašulín (63. Záviška).
Náhradníci: Ottmar – Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Vučić, Záviška, F. Čech.

Rozhodčí: Hrubeš – Paták, Kubr

Diváci: 0.