Menu

Fotbal

Evropská liga

Villarreal CF – GNK Dinamo Záhřeb

2:1

konec (2:0)

15.04.2021, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Čtvrtfinále • David Suchý

Tipsport: 1.5 4.31 7.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Villarrealu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Domácí celek vstoupil do druhého poločasu při dvoubrankovém vedení, jenomže si pořádně koledoval. Dinamo se totiž dostalo k několika zajímavým šancím, nakonec se ujala pouze jediná, což na výhru ani postup stačit nemohlo. Chorvatský celek totiž potřeboval vsítit ještě další dvě branky, na což neměl moc času. (22:50:37)
Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:8.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Pokračovalo se rohovým kopem, který se ovšem snesl pouze na hlavu Capoueho. Domácí obrana musela znovu zasahovat, navíc znovu úspěšně.

90+1

Dinamo rozehrálo standardní situaci nakrátko do pokutového území, kde šel do skluzu střídající Moreno, který dle sudího nezahrál rukou.

90

Nastavují se tři minuty.

90

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Alfonso Pedraza, přichází Alberto Moreno.
Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Rubén Peña.
Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Álex Baena.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o postupujícím se zdá být rozhodnuto, avšak ještě musíme počítat s nastaveným časem.

86

Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba poslední pětiminutovka. Dinamo se dlouhou dobu nedostalo k opačnému pokutovému území, na míči je Coquelin.

84

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Francis Coquelin.

83

K dalšímu sympatickému zakončení se před malým momentem dostal domácí Chukwueze, který si přehodil míč na levou nohu, avšak ho vychytal brankář.

82

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Arijan Ademi, přichází Josip Mišić.
Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Kévin Théophile-Catherine, přichází Dino Perić.

81

Alcácer prováhal ideální moment k zakončení. Místo toho ještě nahrával do tandemu pod sebe na Pedrazu, který se naopak nepokoušel o vzdušnou nabídku.

80

Capoue se jednoduše dostal ke středovému kruhu, kde měl možná trochu překvapivě hodně času na práci s míčem, což využil k nahrávce na Alcácera.

79

Rullimu se povedlo přesně přenést hru na pravou stranu hrací plochy, kde se nacházel volný Foyth, který se ovšem dostal do menších problémů.

77

Domácí Chukwueze si znovu sympaticky potáhl míč na levou nohu, načež to zkoušel střelou k přední tyči, kterou znovu pouze orazítkoval.

76

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Luka Ivanušec, přichází Iyayi Atiemwen.

75

Na útočnou polovinu se navíc vydal také zadák Lauritsen, kterému se dlouhou dobu nikdo nenabízel, načež se mu přeci jenom nabídl Ivanušec.

74

74. Mislav ORŠIĆ - 2:1

74

Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
Tak pozor, přeci jenom tu máme kontaktní branku! Dinami se hezkou kombinací dostalo až do pokutového území, kde Petković přichystal parádní patičkou střeleckou pozici pro MISLAVA ORŠIĆE, který placírkou mířil přesně k zadní tyči.

74

Jakić si gestem ruky řekl o podporu od svých spoluhráčů. Nakonec jsme sledovali sympatickou nabídku od Ademiho, který ovšem našel pouze Pedrazu.

73

Dinamo Záhřeb se nyní dokázalo na delší časový úsek usadit na polovině soupeře, jenomže Gvardiol se v souboji nedokázal dostat přes protihráče.

71

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka, o postupujícím se zdá být rozhodnuto, Dinamo Záhřeb stále potřebuje vstřelit tři branky.

70

Zády k brance poté musel operovat hostující Ademi, kterému se nakonec povedlo udržet míč na kopačce, načež se o centr pravačkou pokoušel Ivanušec.

69

Také Rulli si gestem ruky řekl o nahrávku a jeho celek poté navázal na přízemní kombinaci, kterou se chorvatský soupeř stále snaží aktivně napadat.

68

Domácí poté pokračovali v kombinaci na vlastní polovině, načež se na druhou stranu jednoduše dostal Parejo, kterému se povedlo najít Capoueho.

66

66. Oršić mířil vedle.

66

Mohlo být sníženo! Za obranu si totiž seběhl hostující Oršić, kterému se sice povedlo prostřelit Rulliho, jenomže míč poslal vedle branky.

65

Posléze se příliš pozdě dostal do souboje o míč na hranici pokutového území hostující Majer, který si nakonec proti Torresovi pomáhal nedovoleně.

64

Máme za sebou zhruba hodinu hry, která nám stále nabídla dva přesné zásahy. Žlutá ponorka je stále aktivnější, nicméně útočit potřebuje především soupeř.

63

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Moisés Gómez.

62

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Bartol Franjić.
Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Stefan Ristovski, přichází Petar Stojanović.

61

Za obranu si poté seběhl aktivně hrající Chukwueze, proti kterému vyběhl také brankář, kterého dokázal překonat, jenomže za ním zasahoval Lauritsen.

60

Žlutou kartu dostává Manu Trigueros (Villarreal CF).

60

Do kombinace se pokoušel zapojit také Alcácer, který měl k míči hodně daleko a jako první se k němu dostal pouze hostující brankář Livaković.

59

Domácí se další zpětnou nahrávkou dostali až na vlastní obrannou polovinu, odkud se povedlo přenést hru na levou stranu hrací plochy Torresovi.

58

Následoval rohový kop, který byl rozehrán po zemi nakrátko. Domácí celek se nakonec k centru nedostal, Pareja totiž dokázal vytlačit Théophile-Catherine.

57

Posléze se Chukwueze s míčem dostal do pokutového území, kde to zkoušel nahrávkou pod sebe, se kterou si ovšem dokázal poradit středopolař Ademi.

56

Hostující obrana si nepohlídala náběh Alcácera, který se tak dostával do vyložené šance, jenomže ve finální fázi nakonec nechal hrací předmět za sebou.

55

Hodně rychle poté musel s míčem jednat domácí brankář Rulli, který znovu zvolil rozehrávku nakrátko, přičemž se mu povedlo oslovit Capoueho.

54

Na opačné straně musel trpělivě jednat hostující Théophile-Catherine. Po rychlé kombinaci sympaticky zakončoval Oršić, který nakonec netrefil branku.

53

Na hranici pokutového území si přehodil míč na levou nohu domácí Chukwueze, který se nakonec pokoušel o zakončení, jenž putovalo vedle branky.

52

Domácí brankář posléze roztáhl hru nakrátko po zemi do strany. Dinamo se pokouší aktivně napadat rozehrávku, jenomže k zisku míče to stále nevede.

51

Posléze to směrem dozadu dokázal dobře udělat domácí Capoue, který nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku na Albiola, jenž hledal Rulliho.

50

Domácí chybovali v rozehrávce a do vyložené šance se tak dostával hostující Majer, který ovšem zpanikařil a trefil pouze vyběhnuvšího brankáře.

49

Dinamo se postupnou kombinací dostalo k opačné straně pokutového území, kde to centrovanou nabídkou zkoušel Jakić, který našel pouze Rulliho.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se o napadání rozehrávky pokoušel domácí Chukwueze, který nakonec na míč nedosáhl a mohl s ním hrát Gvardiol.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přeci nabídl hned dvě branky, o které se Villarreal postaral v závěru Do té doby jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou, ve které měl častěji míč na kopačkách Villarreal, který při své ojedinělé vyložené šanci trefil pouze tyč. Dinamo toho směrem dopředu moc nepředvedlo, ve druhém dějství tak potřebuje vsítit minimálně tři branky.

45+1

První poločas skončil.

45

Nastavuje se jedna minuta.

43

43. Gerard MORENO - 2:0

43

Villarreal právě vstřelil branku!
A přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Žlutá ponorka se totiž usadila na útočné polovině, kde jsme sledovali poměrně dlouhou kombinaci, při které se na útočný výlet vydal obránce Albiol. Ten prudkým způsobem centroval před branku, kde Livaković zasahoval, avšak na dorážku od GERARDA MORENA byl krátký.

42

Po nedovoleném zákroku mohl volný kop rozehrávat domácí Torres, který si nechtěl komplikovat život a na jistotu se mu tak povedlo oslovit Rulliho.

40

Žlutou kartu dostává Kristijan Jakić (GNK Dinamo Záhřeb).

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

37

37. Paco ALCÁCER - 1:0

36

Villarreal právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Sledovali jsme totiž kolmici na pravou stranu hrací plochy, kam si nabíhal domácí Chukwueze. Ten se dostal do vyložené šance, avšak ještě pod sebou našel lépe postaveného PACA ALCÁCERA, před kterým číhala prázdná branka. Sudí ještě celou situaci musel zkoumat, náběh Chukwuezeho byl velice hraniční.

36

Míč se znovu snesl ven z hrací plochy, což znamenalo odkop od hostující branky, který se ovšem postupně snesl až do moci domácího brankáře Rulliho.

35

Posléze jsme sledovali velice přesné přenesení hry na pravou stranu, kde měl složitou práci hostující Ristovski, který přesto pod sebou našel Ivanušece.

34

Znovu si s míčem navíc zahrál také domácí brankář Rulli, který na jistotu rozehrál nakrátko do středu hrací plochy, kde se mu nabídl osamocený Trigueros.

33

Chorvatský celek znovu rozjel kombinaci na útočné polovině, kterou se ovšem povedlo narušit napadajícímu Parejovi, který za sebou hledal Albiola.

31

Je za námi třetina hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Zatím jsme viděli jedinou vyloženou šanci, při které domácí Chukwueze trefil tyč.

30

Na zadní tyči se tak do zakončení dostal Majer, který v těžké pozici zakončoval vysoko nad branku a domácí brankář Rulli nemusel zasahovat.

29

Dinamo se nyní poměrně jednoduše dostalo na druhou stranu, kde to středem hrací plochy zkoušel Jakić, po jehož nahrávce centroval Ivanušec.

28

Livaković nyní mohl znovu odkopávat od své branky, přičemž se v tomto případě pokoušel poslat míč na druhou stranu, kde ovšem uspěl Torres.

27

27. Chukwueze trefil tyč.

27

Rozehrávky úvodního rohového kopu se nakonec ujal křídelník Chukwueze. Jeho rozehrávka nakrátko přeci jenom přinesla centr, přičemž na zadní tyči trefil padající míč právě Chukwueze, který div nerozpůlil tyč.

26

Po autovém vhazování se do pokutového území dostával právě domácí Pedraza, jehož nabídku ovšem zablokoval protihráč a následovat bude roh.

25

Na levém křídle to na sebe vzal Pedraza, který ovšem neuspěl s nahrávkou k hranici pokutového území, kde se povedlo zakročit jednomu z protihráčů.

23

Chukwueze se v souboji jeden na jednoho pokoušel dostat za záda Jakiće, který ovšem předvedl velice dobrý obranný zákrok, načež vybojoval další faul.

22

Albiol zmatkoval ve středu hrací plochy, a nakonec mu na pomoc musel přispěchat také domácí brankář Rulli, který na jistotu odehrál míč do bezpečí.

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Rovněž čekáme na první vyloženou příležitost.

20

O nahrávku si na levém křídle řekl také Pedraza, který si ovšem nevěřil na výpad podél autové lajny, místo kterého zvolil nahrávku na Triguerose.

19

Znovu od své branky mohl rozehrávat domácí brankář Rulli, který nakonec zkoušel na pravém křídle oslovit volného Foytha, jenž se dostal na druhou stranu.

18

Dinamo po ztrátě míče zkoušelo rychle napadat rozehrávku, kterou se navíc povedlo narušit pozornému Ademimu, který zakročil skluzem ve středu.

17

Rozehrávat od své branky tak mohl hostující brankář Livaković, který to zkoušel odkopem na druhou stranu, kde se pokoušel oslovit Petkoviće.

16

Posléze se nedovoleným zákrokem prezentoval domácí Foyth, který místo míče ještě dohrál protihráče, což pochopitelně neuniklo ani hlavnímu sudímu.

15

Ristovski si dával s provedením vhazování poměrně načas. Nakonec se mu povedlo najít vedle stojícího Jakiće, jenž ještě přenášel hru do strany.

14

A dokonce jsme sledovali zakončení, a sice z kopačky hostujícího Oršiće. Ten si potáhl míč na pravou nohu, avšak poté mířil pouze doprostřed branky.

13

Snadná práce pro hostujícího brankáře, který se posléze rozhodl rozehrát po zemi nakrátko, přičemž se hezkým způsobem dostal na druhou stranu Ivanušec.

12

Domácí si poté vybojovali zajímavou standardní situaci, ke které se nakonec postavil Parejo, jehož nabídku ovšem dokázal odvrátit pozorný Théophile-Catherine.

11

Míč ovšem zaletěl zpět ven z hrací plochy, z čehož se vyklubalo další autové vhazování pro domácí mužstvo, o které se pro změnu postaral Pedraza.

10

Villarreal se postupnou kombinací pokoušel dostat na druhou stranu hrací plochy, jenomže daleko k míči měl Moreno, který poté napadal rozehrávku.

9

O provedení autového vhazování se nyní mohl postarat domácí Foyth. Po jeho nabídce prodlužoval za sebe Parejo, kterému se povedlo najít Morena.

8

Na levé straně se k míči dostal domácí obránce Pedraza, který se nakonec pokoušel o centrovanou nabídku do pokutového území, avšak mířil vedle branky.

7

Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Rulli, kterému se povedlo na jistotu rozehrát po zemi, přičemž si vybral vedle stojícího Torrese.

6

Španělský celek se tak usídlil na polovině soupeře, kde to na sebe na pravém křídle zkoušel vzít Chukwueze, jenž se nakonec nedostal do šestnáctky.

5

Směrem na druhou stranu hrací plochy se chtěl před malým momentem vydal hostující Ristovski, který se ovšem daleko s míčem nedostal.

4

Dinamo se vůbec poprvé s míčem dostalo na opačnou stranu, kde s ním operovala obranná linie. Nakonec se do kombinace zapojil také brankář Livaković.

3

Do pokutového území se před malým momentem pokoušel dostat centrovanou nabídku domácí obránce Pedraza, který našel pouze hlavu Lauritsena.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Villarreal CF: Rulli – Albiol (C), Foyth, P. Torres, Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros – Chukwueze, G. Moreno, Alcácer.
Náhradníci: Asenjo – Baena, Bacca, Niño, Ra. Funes Mori, Pino, Peña, M. Gaspar, A. Moreno, Moisés Gómez, J. Costa, Coquelin.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Théophile-Catherine, Gvardiol – Jakić, A. Ademi (C) – Ivanušec, Majer, Oršić – B. Petković.
Náhradníci: Josipović, Zagorac – Atiemwen, Burton, Čabraja, Franjić, Tolić, Stojanović, Mišić, Perić, Lirim M. Kastrati, Leovac..
První zápas

GNK Dinamo Záhřeb – Villarreal CF 0:1
Branky:
44. G. Moreno (pen.)
Karty: 76. G. Moreno (VLR)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 6:7.
Španělský Villarreal byl do tohoto dvojzápasu pasován v roli favorita, což se mu po polovině zatím daří plnit. Žlutá ponorka totiž zvládla úvodní vzájemné utkání, které se odehrálo na půdě nevyzpytatelného chorvatského celku, který si chtěl do odvetného zápasu pokud možno, co nejlepší výsledek. První poločas nabídl několik šancí, avšak poprvé se měnilo skóre až v jeho koncovce, neboť rukou v pokutovém území zahrál jeden z domácích a následný pokutový kop dokázal chladnokrevně proměnit kanonýr Gerard Moreno. Druhé dějství už nebylo tolik koukatelné, španělský celek si totiž své jednobrankové vedení dokázal pohlídat až do konce. Dinamo Záhřeb to bude mít v tomto odvetném zápasu nesmírně složité, za každou cenu totiž bude muset skórovat. Španělský celek má o poznání pohodlnější postavení, k postupu do semifinále mu bude stačit jakákoliv remíza nebo výhra. Povede se Dinamu Záhřeb šokovat favorizovaného soupeře a postoupí mezi nejlepší čtveřici?
Evropská liga má na programu odvetné čtvrtfinálové duely, my se společně zaměříme na souboj mezi Villarreal CF a GNK Dinamo Záhřeb.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Villarreal CF – GNK Dinamo Záhřeb

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 36. Alcácer (Chukwueze), 43. G. Moreno – 74. Oršić (B. Petković)

Karty:   60. Trigueros (VLR) – 40. Jakić (ZAG)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:8.

Villarreal CF: Rulli – Albiol (C), Foyth, P. Torres, Pedraza (90. A. Moreno) – Parejo (84. Coquelin), Capoue, Trigueros (63. Moisés Gómez) – Chukwueze (90. Peña), G. Moreno, Alcácer (90. Baena).
Náhradníci: Asenjo – Baena, Bacca, Niño, Ra. Funes Mori, Pino, Peña, M. Gaspar, A. Moreno, Moisés Gómez, J. Costa, Coquelin.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Ristovski (62. Stojanović), Lauritsen, Théophile-Catherine (82. Perić), Gvardiol – Jakić, A. Ademi (C) (82. Mišić) – Ivanušec (76. Atiemwen), Majer (62. Franjić), Oršić – B. Petković.
Náhradníci: Josipović, Zagorac – Atiemwen, Burton, Čabraja, Franjić, Tolić, Stojanović, Mišić, Perić, Lirim M. Kastrati, Leovac.

První zápas: Dinamo Záhřeb - Villarreal 0:1