Menu

Fotbal

Evropská liga

Granada CF – Manchester United

0:2

konec (0:1)

08.04.2021, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Čtvrtfinále • Denisa Józsová

Tipsport: 6.32 3.93 1.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:59:49)
Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.
Je konec! Po dnešním utkání jsou hostující fotbalisté jednou nohou v semifinále Evropské ligy. Po prvním zápasu ze dvou totiž vedou o dvě branky, které navíc dali na hřišti soupeře. Dlouho to vypadalo, že branka padne jen jedna. V samotném závěru základní hrací doby však Yan Brice fauloval ve vápně a Bruno Fernandes penaltu se štěstím proměnil.

90+4

Konec zápasu.

90+3

David de Gea bude odkopávat od své brány a rozhodně s odkopem nijak nespěchá, Rozhodčí se však kouká na hodinky a nejspíše nějaký čas nastaví.

90+2

Granada nyní už vrhá všechny síly do útoku! Ona už moc jiných možností nemá... Přece jen pojede do anglického města s dvoubrankovým mankem.

90+1

Nastavovat se budou čtyři minuty!

90

90. Bruno FERNANDES - 0:2

90

Manchester United právě vstřelil branku!
A United dělají obrovský krok k postupu do semifinále Evropské ligy! K penaltovému puntíku se postavil BRUNO FERNANDES. Ten zvolil střelu k levé tyči. Rui Silva si sice na balón sáhl, ale vytěsnit ho nedokázal.

89

89. Penaltový zákrok

89

Yan Brice trefil svého soupeře loktem do obličeje ve vápně a Manchester bude kopat penaltu!

89

Žlutou kartu dostává Yan Brice (Granada CF).

88

Manchester drží balón na svých kopačkách, ale je daleko od brány. To se však během chvilky změnilo a hostující hráči se během chvilky dostali do vápna.

87

Granada neprohrála ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech od roku 2017. Nyní se však může stát, že se jí to znovu "povede". Má za sebou totiž tři prohry.

86

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Yan Brice.

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Roberto Soldado, přichází Luis Javier Suárez.

85

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Mason Greenwood, přichází Donny van de Beek.

84

Žlutou kartu dostává Nemanja Matić (Manchester United).

83

83. Fernandes na gólmana nevyzrál

83

A mohlo to být o dvě branky! Bruno Fernandes si naběhl z druhé vlny na levou stranu vápna. Díky tomu mohl zakončovat tváří v tvář gólmanovi, ovšem Rui Silva skvěle zakročil!

82

Právě střílející hráč si vzal na starosti rohový kop. Hlavička spoluhráče byla zablokována, stejně jako střela Maximea Gonalonse. Aut pro španělský klub.

81

Darwin Machís se dostal ke střele, ale David de Gea zasahovat nemusel. Scott McTominay tento pokus zblokoval a domácí celek bude zahrávat rohový kop.

80

A do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Manchester nadále vede o jednu branku, udrží tenké vedení až do konce zápasu?

79

United sice drželi balón na svých kopačkách, ovšem tentokrát na polovině hřiště fauloval Victor Lindelöf. Tím však nejspíše zamezil rychlému brejku Granady.

78

Hráči v černých dresech drží balón na svých kopačkách, a to po celkem delší době. Zatím jsou okolo poloviny hřiště, avšak Granada se snaží napadat.

77

Edinson Cavani si sbíhal na hranici malého vápna, kam centroval jeho spoluhráč. Nabíhal si dobře, ale těsně před ním byl míč tečován mimo jeho dosah.

76

To uvidíme v následujících minutách, každopádně hra nám pomalu ale jistě plyne ke svému konci. Patnáct minut do konce základní hrací doby a nějaké nastavení.

75

Během dvou minut jsme viděli hned dvě střídání, a to dvě na domácí straně a jedno na té hostující. Dokáže se někdo ze střídajících hráčů prosadit?

74

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Neva, přichází Dimitri Foulquier.

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Kenedy, přichází Darwin Machís.

73

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Nemanja Matić.

73

Fotbalisté v černých dresech ale nic zajímavého v posledních minutách směrem dopředu nic nepředvedli... Naopak iniciativu začíná trochu přebírat Granada.

72

Kenedy tentokrát rozehrával standardní situaci z pravé strany, ovšem jeho centr nikoho ze spoluhráčů nenašel. Manchester se však s míčem daleko nedostal.

72

Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Manchester United).

71

Granada sice má více střel na bránu, ovšem ty nejsou nijak nebezpečné. Všechny z nich šly doprostřed brány. David de Gea zatím těžkou práci neměl.

70

Yangel Herrera je jako vždy jeden z nejpilnějších střelců svého týmu a jedním z nejaktivnějších hráčů. Dnes se mu ale nedaří pořádné trefit bránu.

69

Střely na branku: 3 – 1!

68

Granada působí o něco lepším dojmem než v prvním poločase, jenže v té finální fázi se jí zatím nedaří. Dokáže dnes překonat gólmana hostujícího celku?

67

67. Kenedy zamířil z dobré pozice doprostřed brány

67

A domácí celek si připsal další střelu na bránu! Kenedy si vytvořil celkem zajímavou pozici, ale jeho pokus z hranice vápna mířil přesně do míst, kde byl David de Gea připravený!

66

Ze hry je střelec jediné branky v dnešním duelu. Na druhé straně se pokoušel pálit Roberto Soldado, avšak z velké dálky bránu o kousek netrefil.

65

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Edinson Cavani.

64

Bruno Fernandes se po chvilce dostal k rozehrávce dalšího rohového kopu. Mířil do podobného místa jako předtím, ale Granada si s tím poradila.

63

Fotbalisté v černých dresech zatím mnohem více kontrolují balón a na hřišti je to vidět. Zatím však dali jen jednu branku, a tak je vše ještě otevřené.

62

Bruno Fernandes mohl zahrávat roh pro změnu na druhé straně. Paul Pogba se dostal k zakončení, ale byl v záklonu. Proto jeho hlavička nebyla přesná.

61

Jenže z rohového kopu žádné větší nebezpečí nevzešlo. Kenedy poslal svůj centr na zadní tyč hodně vysoko, ale tam nikdo ze spoluhráčů nemohl dosáhnout.

60

Yangel Herrera předvedl pěknou individuální akci a krásně přešel přes Harryho Maguireho. Následně chtěl vypálit, ale jeho pokus byl sražen na roh.

59

Držení míče: 35% – 65%!

58

United chvilku kombinovali na útočné polovině. Nakonec to na sebe vzal kapitán hostí – Harry Maguire, jehož slušná střela po zemi skončila o kus vedle tyče.

57

Kenedy si nabíhal po levé straně, ovšem nepohlídal si ofsajdovou past. Pomezní sudí praporek brzy zvedl, načež ten hlavní tento přestupek také odpískal.

56

Jinak z fotbalového hlediska se v druhém poločase nestalo vlastně ještě vůbec nic. Oba gólmani mohou být v klidu, ani jedna střela nešla na bránu.

55

Tak Domingos Duarte nakonec není schopen pokračovat! Přitom právě on jasně fauloval, ale Daniel James mu narazil někam na koleno. Tak snad to nebude vážné zranění domácího hráče...

54

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Domingos Duarte, přichází Germán Sánchez.

53

Vypadá to však, že ano. Domingos Duarte se rozběhl do vápna po krátkém ošetření. Stejně tak vypadá, že Daniel James bude schopen běhat i nadále.

52

Každopádně jak domácí Domingos Duarte, tak oběť jeho faulu jsou nyní ošetřováni na hřišti. Tak uvidíme, jestli budou schopní pokračovat v utkání i nadále.

51

Domingos Duarte zastavil rychle se rozvíjející akci Manchesteru a za svůj zákrok vidí žlutou.

51

Po dalším rohovém kopu se míč snesl někam na hranici vápna. Tam se do něj opřel Kenedy, avšak David de Gea celou situaci viděl a se střelou si poradil.

50

Angel Montoro si vzal na starosti rohový kop a mířil centr na přední tyč. Tam zahrála obrana Manchesteru, ovšem je z toho jen další rohový kop.

49

Několik tvrdých soubojů jsme viděli na polovině hřiště, ani jeden z týmů se nechce jen tak nechat. Z nich vzešli lépe domácí, kteří vybojovali autové vhazování.

48

Harry Maguire byl dohrán na polovině hřiště, kde dostal nepříjemný úder loktem někam do žeber. Chvilku se sice sbíral ze země, ale je schopen pokračovat.

47

Tak na začátku druhého poločasu jsme se dočkali změny v defenzivě United. Shaw dohrál, je otázkou proč. Obrana Manchesteru působila dobrým dojmem.

46

Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Luke Shaw, přichází Alex Telles.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, ve kterém jsme nesledovali úplně zajímavou fotbalovou podívanou. Přesto jsme se dočkali alespoň jedné branky, kterou vstřelil favorit dnešního duelu v podobě Manchesteru. Marcus Rashford si skvěle pohlídal ofsajdovou linii a tváří v tvář gólmanovi s přehledem uspěl. Na druhé straně trefil Yangel Herrera z těžkého úhlu tyč, ale David de Gea by si s jeho pokusem nejspíše poradil.

Další poločas začne přibližně v 22:03.

45+2

První poločas skončil.

45+1

A už je za námi prvních z dvou nastavených minut. V té měli domácí fotbalisté k dispozici rohový kop, ale k ohrožení branky United nakonec nedošlo.

45

Nastavovat se budou dvě minuty!

44

A domácí si připsali první střelu na bránu! Kenedy to zkusil z voleje z nějakých dvaceti metrů, jenže jeho zajímavý pokus mířil doprostřed brány.

43

Domácí ještě vybojovali jednu standardní situaci. Centr znovu letěl za hostující obranu a Bruno Fernandes raději odklidil balón do zámezí na rohový kop.

42

O chvilku později už ale srovnáno být mohlo! Roberto Soldado byl najednou úplně osamocený nějakých deset metrů od brány, ale vůbec ji netrefil!

41

41. Herrera z těžkého úhlu trefuje tyč

41

To vlastně nevypadalo vůbec špatně! Po dalekém centru si Yangel Herrera nabíhal na dlouhý centr a z těžké pozice i úhlu trefil tyč!

40

A posledních pět minut nám zbývá do konce první půle! Znovu se ale nehraje. Scott McTominay šlapákem trefil na půlce soupeře a vidí žlutou kartu.

39

Rui Silva měl tentokrát jednoduchou práci, když dlouhá přihrávka hostů nebyla zachycena a skončila až u gólmana. Ten následně mohl v klidu odkopávat.

38

Granada po delší době zkouší také nějakou ofenzivní akci. Ta neměla dlouhého trvání, když centr Víctora Díaze přeletěl všechny a skončil až v zámezí.

37

První poločas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci, dočkáme se ještě nějaké branky nebo alespoň zajímavé šance? To uvidíme!

36

A domácí gólman se znovu musel mít na pozoru. Daniel James nejspíše centroval na malé vápno, ovšem Rui Silva byl u míče jako první a má ho v náručí.

35

Domácí fotbalisté jsou trochu opaření inkasovanou brankou, na druhou stranu toho ještě moc nepředvedli. Marcus Rashford to znovu zkusil, ale bránu minul.

34

A hned další zajímavá možnost Manchesteru, který se hnal do otevřené obrany Granady. Centr do malého vápna ale stihl domácí obránce včas uklidit.

33

Branku ještě chvilku zkoumal videorozhodčí, avšak celkem brzy je gól uznán. Sice nesledujeme zatím hezký zápas, ale dočkali jsme se alespoň branky.

31

31. Marcus RASHFORD - 0:1

31

Manchester United právě vstřelil branku!
A z ničeho nic jsme se dočkali první branky dnešního utkání, zároveň je to první branka ve všech čtvrtfinálových duelech EL! MARCUS RASHFORD si pohlídal ofsajdovou linii, takže se po dlouhé nákopu hnal sám na gólmana. S tím si hlavu nelámal a střelou po zemi Silvu překonal.

30

Střely na branku: 0 – 0!

29

A znovu je hra přerušena... Jeden z hostů chtěl vypálit, když mu do dráhy střely na poslední chvíli vložil nohu jeden ze soupeřů, který to schytal nepříjemně.

28

Tohle byla první zajímavější možnost! Kenedy měl prostor na levé straně vápna, kam přesně spadnul míč. Domácí útočník ho napálil z voleje, ale bránu hostujícího celku vysoko přestřelil.

27

Marcus Rashford ukázal dobré zrychlení, takže byl u míče na levé straně vápna. Následně předal míč Fernandesovi, jehož pokus byl zablokován sokem.

26

Na hřišti zůstává ležet Daniel James, kterému v nezaviněném souboji přišlápl jeden ze soupeřů nohu. United sportovně zakopli míč do zámezí.

25

Hra se nám zatím hodně přerušuje, za což mohou hlavně fauly. Jeden z nich předvedl Yangel Herrera, jenž v hlavičkovém souboji poslal na zem soupeře.

24

O něco aktivnější jsou ale nadále fotbalisté v černých dresech, kteří se snaží nějak ohrozit brankáře domácích. Rui Silva ale může být zatím v klidu.

23

Už je za námi polovina prvního poločasu a žádnou nebezpečnou možnost jsme zatím neviděli. Vlastně jsme neviděli ani střelu na bránu, snad se to brzy změní.

21

Španělský celek se z ničeho nic dostal po delší době do ofenzivy. Následoval přízemní pas do vápna, ale s tím si obrana United v pohodě poradila.

20

Marcus Rashford si vzal rozehrávku standardní situace na starosti. Nakonec to z velké vzdálenosti vzal na sebe, ale bránu Silvy minul o pořádný kus.

19

Bruno Fernandes chtěl žlutou pro soupeře, který ho srazil úplně mimo hru a dával to emotivně najevo. Žlutá to sice není, ale zajímavá možnost standardky ano.

18

Scott McTominay se snažil něco vymyslet na polovině hřiště, když byl zezadu povalen na trávník. Tento zákrok sudí odpískal a hosté budou rozehrávat.

17

Manchester se oklepal po úvodních minutách, kdy byla jasně lepší Granada. Nyní jsou to ale hosté, kdo drží míč nedaleko šestnáctky soupeře.

16

Držení míče: 31% – 69%

15

Z rohového kopu přišla jen krátká nahrávka a míč došel na hranici vápna. Mason Greenwood poté centroval dovnitř, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.

14

To už vypadalo trochu zajímavěji! Aaron Wan-Bissaka měl prostor na pravé straně a jako první byl u odraženého míče. Jeho pas byl však sražený na roh.

13

Je za námi úvodních třináct minut hry, ve kterých se mnoho zajímavých momentů nestalo. Viděli jsme jen žlutou kartu, jinak nic ale vůbec nic zajímavého.

12

United měli k dispozici volný kop na útočné polovině, jenže o míč velmi rychle přišli. Ani akce španělských fotbalistů ovšem neměla nijak dlouhého trvání.

11

Manchester samozřejmě chtěl odpískat ofsajd, ale to se nestalo. Z následného ropu přišla slabá střela, avšak pomalý míč David de Gea v pohodě chytá.

10

Roberto Soldado byl v celkem jasném ofsajdu po centru ze standardní situace. Bruno Fernandes před ním musel míč odehrát míč jen na rohový kop.

9

Už to ale vypadá, že se každou chvilkou bude hrát. Lékařský tým už je mimo hrací plochu. Kenedy to zkusí, tak uvidíme, jestli bude schopen pokračovat.

8

A celkem záhy jsme se dočkali žluté karty. Paul Pogba si špatně zpracoval míč, načež nepříjemně zajel kopačkami do kotníku Kenedyho, ten je ošetřovaný.

7

Hra se nám zatím celkem rychle přesouvá z jedné strany na druhou. Granda měla proto možnost vhazování, ovšem United si s tím dokázali poradit.

6

Tentokrát se Paul Pogba dostal sám ke střele. Domácí brankář ale nakonec zasahovat nemusel, jelikož střelu Pogby zablokoval Jesús Vallejo.

5

Paul Pogba odvedl skvělou práci na hranici vlastního vápna a pasem na levou stranu rozjel rychlou akci. Hráči v černém ovšem nakonec ani nezakončili.

4

Granada působí o trochu lepším dojmem, ale zatím jsou za námi jen čtyři minuty hry. Domácí nejsou favoritem, ovšem překvapit rozhodně dnes mohou.

3

Rui Silva se již také poprvé potkal s balónem, když odkopával od své brány. Následovalo několik soubojů, ze kterých vzešli vítězně domácí fotbalisté.

2

O první akci celého zápasu se pokusil španělský tým a v šestnáctce United bylo trocho horko. Hostující obrana si s tím ale poradila a hosté mohou útočit.

1

A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Domácí fotbalisté nastupují v bíločervených dresech, zatímco ti hostující v černých. Ti se také postarali o výkop.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), J. Vallejo, D. Duarte, Neva – Y. Herrera, Gonalons – Kenedy, Montoro, Puertas – Soldado.
Náhradníci: Fabrega, A. Escandell – Foulquier, N. Pérez, Suárez, G. Sánchez, Brice, Machís, J. Molina.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – P. Pogba, McTominay – D. James, B. Fernandes, Rashford – Greenwood.
Náhradníci: Grant, D. Henderson – Cavani, Mata, Fred, A. Diallo, Telles, N. Matić, B. Williams, van de Beek, Tuanzebe, Elanga.

Rozhodčí: Dias – Tavares, Soaraes (vš. POR).
Manchester United

Manchester by měl být v tomto dvojutkání favoritem, což se odráží i na jeho postavení v Premier League, kde mu patří druhá pozice. Anglický celek ale původně hrál Ligu mistrů, konkrétně skupinu H. V té ale skončil až na třetí pozici, když nestačil na druhé Lipsko a první PSG. United tak následně museli vzít za vděk Evropskou ligou. A první soupeř ve vyřazovací fázi ho moc neprověřil, jelikož Real Sociedad v prvním utkání porazili 4:0 a o postupujícím bylo v tu chvíli jasno. Nic na tom nezměnila bezbranková remíza v druhém duelu. To osmifinále už byla jiná káva... Manchester se v něm utkal s AC Milán. Anglický celek hrál první zápas doma, zápas ale skončil jen remízou. United proto museli venku vyhrát, a to se jim povedlo! Celé utkání rozhodla jediná branka krátce po začátku druhého poločasu a Manchester stále může myslet na evropskou trofej z letošní sezóny.
Granada CF

Španělský klub, který je v LaLize až na devátém místě, dnes favoritem nebude, ale kdo ví, co se stane... Granada hrála v Evropské lize ve skupině E. V té nakonec skončila na druhém místě, kde nakonec o jeden jediný bod nestačila na Eindhoven. V prvním vyřazovacím kole narazil španělské celek na Neapol. Postup si vlastně zařídil hned v prvním zápase, když doma vyhrál 2:0. Těsná porážka na hřišti italského celku o jednu branku už na postupujícím nic nezměnila. Osmifinále mělo vlastně úplně stejný průběh, když Granada přešla přes Molde. Doma totiž vyhrála 2:0, načež venku padla 1:2. Naprosto stejné výsledky jako ve fázi předtím.
Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci čtvrtfinále Evropské ligy! V tomto střetu se podíváme na zápas mezi Granadou a Manchesterem United. Výkop je naplánován na 21:00 a my budeme u toho.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Granada CF – Manchester United

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 31. Rashford (Lindelöf), 90. B. Fernandes (pen.)

Karty:   51. D. Duarte (GRN), 89. Brice (GRN) – 8. P. Pogba (MAN), 40. McTominay (MAN), 72. Maguire (MAN), 84. N. Matić (MAN)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.

Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), J. Vallejo, D. Duarte (54. G. Sánchez), Neva (74. Foulquier) – Y. Herrera, Gonalons (86. Brice) – Kenedy (74. Machís), Montoro, Puertas – Soldado (86. Suárez).
Náhradníci: Fabrega, A. Escandell – Foulquier, N. Pérez, Suárez, G. Sánchez, Brice, Machís, J. Molina.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw (46. Telles) – P. Pogba (73. N. Matić), McTominay – D. James, B. Fernandes, Rashford (65. Cavani) – Greenwood (85. van de Beek).
Náhradníci: Grant, D. Henderson – Cavani, Mata, Fred, A. Diallo, Telles, N. Matić, B. Williams, van de Beek, Tuanzebe, Elanga.

Rozhodčí: Dias – Tavares, Soaraes (vš. POR)

Odveta: Manchester Utd. - Granada 2:0