Menu

Fotbal

Liga mistrů

Bayern Mnichov – S. S. Lazio

2:1

konec (1:0)

17.03.2021, 21:00 • Allianz Arena, Mnichov • Osmifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.33 5.95 8.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ze zápasu Bayernu s Laziem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemní zbytek středečního večera. (23:05:15)
Kompletní čtvrtfinálová osmička

Manchester City (ENG)
Bayern Mnichov (GER)
Chelsea (ENG)
Liverpool (ENG)
FC Porto (POR)
PSG (FRA)
Dortmund (GER)
Real Madrid (ESP)

Los čtvrtfinálový dvojice proběhne již v tento pátek.
Statistiky dnešního zápasu

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:2.
Střely mimo: 4:3.
Rohy: 4:1.
Ofsajdy: 1:3.
Fauly: 12:9.
Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Bayern i ve druhém osmifinále porazil Lazio, tentokrát 2:1. V součtu si zajistil postup výsledkem 6:2 a může i nadále snít o obhajobě.

První dějství dnešního duelu rozhodně zaostalo za úvodním střetnutím. Bayern ani Lazio se dlouho nemohli dostat do nadějnější pozice. Když už mohl Goretzka nebo Milinković-Savić ohrozit branku, tak situaci ještě přehráli a ke střele nedošlo. Až po půlhodině hry zavinil penaltu po rohovém kopu Vedat Muruqi a nařízenou výhodu bez problémů proměnil Robert Lewandowski.

Ani dlouho po změně stran se tempo zápasu nezvyšovalo. Až s příchodem střídajících hráčů se utkání lehce rozproudilo. Po souhře Daviese s Gnabrym pálil pouze do tyče Robert Lewandowski. Právě Eric Choupo-Moting, který nahradil polského útočníka se po dvou minutách na trávníku zapsal mezi střelce. Alabovu parádní nahrávku za obranu bez potíží proměnil. Deset minut před koncem se prosadili také hosté. Pereirův přetažený centr na zadní tyč si našel Marco Parolo a hlavou mezi nohama Nübela dopravil balon do sítě.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Závěr zápasu se už jen dohrává. O postupujícím do čtvrtfinále Ligy mistrů je dávno rozhodnuto. Bayern kontroluje balon v dostatečné vzdálenosti od své branky.

90+3

Až příliš mnoho nepřesností ve středu pole z obou stran. Lulić se otáčel do pohybu a míč ho trefil do zad. Toho využili k zisku balonu fotbalisté domácího celku.

90+2

Až příliš agresivně si nyní počínal Leroy Sané. V souboji s Marušićem si pomohl nedovoleně a to ani v nastaveném čase neuniklo hlavnímu rozhodčímu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

90. Serge Gnabry šanci na zvýšení náskoku neproměnil

90

Leroy Sané získal míč po chybné rozehrávce Acerbiho. Skvěle se uvolnil a ještě přidal fantastickou nahrávku ke Gnabrymu. Ten ale sám proti Reinovi neuspěl.

89

Už ani Davies se nepokusil projít přes levou stranu do slibnější pozice. Domácí po ztrátě ve středu pole faulovali Senada Luliće.

88

Právě Francesco Acerbi rozehrával středem na Parola. Ani další přihrávka na Pereiru neprošla a domácí mohou na chvíli pohlídat balon na svých kopačkách.

87

Benjamin Pavard se musel po zpětné přihrávce Martíneze vrátit pro balon téměř až k rohovému praporku. Nakonec přišel dlouhý pas až do pohybu Choupo-Motinga, ale ten už proti Acerbimu neměl šanci.

86

Po centru Milinkoviće-Saviće se skácel v pokutovém území k zemi Correa. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat, ale další pobídku do vápna odvrátil Süle.

85

Rozehrávka Bayernu je najednou pod tlakem. Sergej Milinković-Savić vystihl přihrávku Hernándeze, poté ale nepřesně přihrával směrem k Pereirovi.

84

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.

84

Lazio se snaží vyrovnat alespoň dnešní utkání. Lulićův centr našel Correa, ale skvěle si v obraně vedl Alphonso Davies.

Bayern Mnichov – S. S. Lazio

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Lewandowski (pen.), 73. Choupo-Moting (Alaba) – 82. Parolo (Pereira)

Karty:   48. Goretzka (BAY) – 26. S. Radu (LAZ), 31. Acerbi (LAZ), 39. S. Milinković-Savić (LAZ), 70. Correa (LAZ)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9.

Bayern Mnichov: Nübel – Pavard, J. Boateng (46. Süle), Alaba, Lucas Hernández – Goretzka (64. A. Davies), Kimmich (77. Javi Martínez) – Sané, T. Müller (C) (71. Musiala), Gnabry – Lewandowski (71. Choupo-Moting).
Náhradníci: Schneller – Süle, Javi Martínez, Choupo-Moting, A. Davies, B. Sarr, Roca, Musiala.

S. S. Lazio: Reina – Marušić, Acerbi, S. Radu – Lazzari (55. Parolo), S. Milinković-Savić (C), Escalante (84. Akpa-Akpro), Alberto (75. Cataldi), Fáris (46. Lulić) – Muriqi (55. Pereira), Correa.
Náhradníci: Strakoša – Patric, Lucas Leiva, Pereira, Hoedt, Parolo, Immobile, Lulić, Cataldi, Musacchio, Akpa-Akpro.

Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (vš. ROU)

První zápas: Lazio - Bayern 1:4