Menu

Hokej

KHL

Jokerit Helsinky – HC Viťaz Moskevská oblast

3:2

konec (1:0, 1:2, 1:0)

23.02.2021, 17:30 • Hartwall Arena • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.78 4.48 3.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:55:19)
Československá stopa v utkání

David Sklenička (JOK) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:54
Jakub Krejčík (JOK) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:25

Jakub Jeřábek (VTZ) – 0+1, 1 střela, čas na ledě 22:00
Střely na branku: 26 – 35
Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině využili přesilovou hru a nakonec strhli znovu vedení na svou stranu. To si udrželi až do konce, hostům nepomohla ani závěrečná powerplay. Jokerit tak podruhé za sebou svého soupeře porazil.

Konec zápasu.

59:35

Domácí vyhodili puk z pásma až před branku hostů, kterou o kousíček minuli!

59:05

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Veli-Matti Savinainen – 2 min., krosček).

58:27

Branka hostů je prázdná, Viťaz je v šesti hráčích.

58:24

Hosté operovali před brankou soupeře, ale nedokázali se prosadit. Jokerit pak vyhodil puk na zakázané uvolnění a hra se stěhuje opět před Kalninše.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:31

Domácí jsou u kotouče a spíše už kontrolují hru. Nikam se neženou a brání svůj nejtěsnější možný náskok.

56:10

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Saku Mäenalanen – 2 min., sekání).
Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Justin Danforth – 2 min., sekání).

55:05

Brian O'Neill nabral rychlost a dostal se do zakončení těsně před Todykovem, ale ten vytasil další dobrý zákrok, po kterém svůj tým podržel a ještě udržel naději.

54:26

Janis Kalninš se vyznamenal dalším zákrokem, když zlikvidoval nebezpečnou střelu Alexandra Děrgačova z pravého kruhu. Hra je přerušena, vhazuje se po levé ruce domácího brankáře.

53:41

Kaspars Daugavinš pálil z pravého kruhu, svého krajana v brance Jokeritu ale nepřekonal. Po zisku puku mířili domácí znovu do útoku, ale střelu Veli-Matti Savinainen poslal jen do Todykova.

53:22

Následuje další komerční přestávka.

52:56

Hosté jsou v plném počtu.

52:20

Hráči Jokeritu se nastěhovali do pásma soupeře a obléhají branku soupeře. Zatím ji však neohrozili.

51:30

Hosté se osvobozují.

50:56

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Kaspars Daugavinš – 2 min., podrážení).

49:47

Tentokráte jsou zase na koni domácí hráči a opět se dostali před branku soupeře. Nicklas Jensen ale tentokráte Todykova neohrozil.

48:19

48:19 Nicklas JENSEN - 3:2

48:19

Jokerit právě vstřelil branku!
Nakonec to stejného hráče nemusí vůbec mrzet, vše si o malou chvilku později vynahradil. NICKLAS JENSEN se dostal prakticky do totožného místa a znovu tvrdě vypálil a tentokráte už Antona Todykova překonal a využil tak přesilovou hru – 3:2. Jokerit je znovu ve vedení. Asistence: Veli-Matti Savinainen.

48:11

Nicklas Jensen střílel z pravého kruhu, puk ale skončil jen u zadního mantinelu.

47:10

Sami Lepistö nahodil kotouč od modré čáry před hostující klec, tam ho ale zachytila obrana Viťazu a hned ho poslala až před branku Janise Kalninše.

46:50

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Zachar Bardakov – 2 min., držení hole).

46:09

David Sklenička neobehrál Moisejeva a ten šel do útočného pásma. Nakonec ale nevystřelil, kotouč mu hůl jen přeskočil.

45:21

Další reklamní pauza.

44:12

Svjatoslav Grebenščikov nabral rychlost a dostal se mezi kruhy. Jeho následná střela skončila jen na obraně Jokeritu, která puk srazila do bezpečí.

43:22

Agilní Danila Moisejev předvedl pěknou individuální akci, kdy prošel okolo dvou hráčů domácích, ze kterých si udělal kužely. Zakončit ale nemohl, neboť ho obránce domácích čistě zastavil.

41:36

Henri Ikonen švihl do puku kousek před Todykovem, ale ten si poradil a dostal puk do lapačky. Následně pak poslal rozehrávkou své spoluhráče do akce.

40:49

Jokerit je v plném počtu.

40:30

Danila Moisejev na levé straně tečoval střelu spoluhráče, ale trefil jen boční síť Kalninšovy branky.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 20 – 25
Také druhé dějství je u konce. V něm hosté dokázali nejprve vyrovnat a poté otočit hru na svou stranu a byli ve vedení 2:1. Oba jejich góly padly v přesilové hře. No a v závěru této části hry pak měli výhodu další přesilovky, ovšem v oslabení srovnal domácí celek. Čeká nás tak ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:13.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

39:52 Julius JUNTTILA - 2:2

39:52

Jokerit právě vstřelil branku!
Osm vteřin před koncem druhé střetiny udeřili domácí hráči ve vlastním oslabení a je vyrovnáno. Brian O'Neill nahodil puk do blízkosti Antona Todykovak, kde ho dobrou tečí usměrnil za jeho záda JULIUS JUNTTILA – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Brian O'Neill.

39:31

Domácí se zatím velmi dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Hostům se zatím přesilovka nedaří.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:49

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henri Ikonen – 2 min., nedovolené bránění).

38:49

Viktor Lööv poslal puk do ohně před hostující klec, ale Fjodor Malychin se těsně před jeho klecí mezi tři tyče netrefil. Byl ale faulován a hosté si zahrají další přesilovou hru.

37:13

A další průnik před Kalninšovu klec. Hosté jsou rozjetí a prahnou po třetím přesném zásahu, ale zatím se jim to nedaří.

36:07

Tedenbyho nepustil do útočného pásma jeden z obránců Jokeritu a hosté se rychle museli vracet zpět do obrany. Domácí totiž okamžitě nabrali směr branka Viťazu.

35:17

Ivan Laričev počkal se střelou, našel si lepší pozici a jeho svižná rána končí na Janisi Kalninšovi. Ten poté okamžitě rozehrávkou posílá do akce své spoluhráče.

34:38

Hned na to se rýsovala další dobrá akce hostů, ale tu Bardakov nezakončil přesně.

34:05

Todykov vytasil další dobrý zákrok proti střele Nicklase Jensena a po něm nechal hru přerušit.

33:22

Jordan Schroeder převzal v obranném pásmu puk a poté šli do akce znovu hráči Jokeritu. Ale před Antonem Todykovem se střelecky neprosadili.

32:53

A následuje komerční přestávka.

32:53

Julius Junttila se dostal do těsné blízkosti hostující branky, ale nakonec se neprosadil. Po zákroku Todykova je hra přerušena.

31:51

Vitalij Popov se u levého hrazení chtěl dostat s pukem dovnitř útočného pásma, ale zastavila ho obrana Jokeritu, která pak stáčí dění na ledě před branku Antona Todykova.

30:49

Niklas Friman z otočky vystřelil v prostoru mezi kruhy, ale jeho střelecký pokus se neujal. Okamžitě pak po zisku kotouče pádí na druhou stranu hosté.

30:25

Jsme za polovinou základní hrací doby a hosté stále drží těsný náskok. Domácí se snaží o vyrovnání, hráči Viťazu jsou však proti.

29:32

Hosté nyní ovládají zápas, neustále se tlačí před branku Jokeritu, ale zatím se jim nevede dostat se do dvoubrankového náskoku.

27:02

27:02 Mattias TEDENBY - 1:2

27:02

Viťaz právě vstřelil branku!
Druhá využitá přesilová hra. Hráče Viťazu vyrovnávací branka doslova nakopla a brzy slaví další gól. Daugavinš poslal kotouč na levou stranu, kde MATTIAS TEDENBY našel skulinku u pravé tyče a překonal Kalninše – 1:2. Hosté tak strhávají poprvé vedení na svou stranu. Asistence: Kaspars Daugavinš a Alexandr Děrgačov.

25:57

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Nicklas Jensen.

25:57

25:57 Danila MOISEJEV - 1:1

25:57

Viťaz právě vstřelil branku!
Hosté přesilovou hru využili a srovnávají stav zápasu. Pylenkov poslal puk na DANILU MOISEJEVA, který u pravého kruhu u hrazení dlouho rozmýšlel, zdy přihraje, nakonec vystřelil a doslova zaskočil brankáře Kalninše. Zřejmě se kotouč odrazil od domácího hráče a na tuhle situaci Kalninš nemohl zareagovat – 1:1. Asistence: Daniil Pylenkov a Jakub Jeřábek.

25:42

A hned se natlačili před Kalninše, který musel být hodně pozorný. Nakonec uspěl dalším zákrokem.

25:25

Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.

25:15

Následuje další komerční přestávka.

24:38

Marko Anttila kroužil u pravého kruhu, ale přihrávky se nedočkal. Následně pak šli dopředu hosté, ale také oni nic před brankou Janise Kalninše nic nevymysleli.

24:04

Po vyloučení Nicklase Jensena se síly na ledě srovnaly, uvidíme tedy dnes poprvé hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.

24:04

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Nicklas Jensen – 2 min., držení).

23:29

Nicklas Jensen se hned dostal na pravém kruhu k přízemní střele, kterou zastavil betonem Anton Todykov. Puk pak ukryl a hra je opět zastavena. Vhazuje se po jeho levé ruce.

23:25

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Mattias Tedenby – 2 min., podrážení).

22:45

Antti Pihlström na levé straně vystřelil, jeho pokus pak obrana srazila. Ovšem ke kotouči se znovu dostali domácí hráči, kteří však tentokráte nevystřelili.

21:27

Nyní už se do útočného pásma pořádně podívali také hráči Jokeritu, od modré čáry střílel Aleksi Halme, teč Jensena ale za brankovou čárou neskončila. Hra je ale přesto přerušena, Todykov radši ukryl kotouč.

21:02

Danila Moisejev se zjevil mezi kruhy, kam mířila i přihrávka od spoluhráče, ale nakonec kotouč minul. Ke střele tedy nedošlo.

20:15

V úvodu druhého dějství se hned do akce dostali hosté, kteří se pokoušeli srovnat krok se svým soupeřem, ale Pylenkov pálil jen vedle Kalninšovy klece.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 9 – 11
První část hry tohoto duelu je minulostí. V ní se v šestnácté minutě hry ujali vedení domácí hráči, když se střelou z prostoru mezi kruhy prezentoval Jordan Schroeder a Anton Todykov musel poprvé lovit kotouč ze své sítě. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:17.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Čtrnáct vteřin před vypršením první části hry se ještě bude vhazovat před Antonem Todykovem. Konkrétně po jeho levé ruce.

19:12

Julius Junttila napřáhl mezi kruhy k pořádně tvrdé ráně, ovšem Anton Todykov se zaskvěl a efektním semaforem pokus domácího hráče zastavil.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:50

Další menší závar před Kalninšem, domácí ho ale ustáli a už se s pukem ženou ještě do akce.

18:20

Danila Moisejev poslal kotouč těsně před Kalninšem, kde ho tečoval Linus Hulström, ale domácí brankář ukazuje, že má kotouč v lapačce. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

17:30

Před Todykovem to svižnou ranou zkusil Viktor Lööv, ale jeho pokus byl sražen mimo ohrožení hostující klece.

16:58

Další pokus hostů končí jen v moci domácího brankáře a Jokerit jde opět do akce.

16:15

Hosté se snažili najít rychlou odpověď, jejich útok se ale nepovedl. Naopak domácí se pak dostali ke kotouči a ohrozili opět Todykova.

15:07

15:07 Jordan SCHROEDER - 1:0

15:07

Jokerit právě vstřelil branku!
Domácí se ujímají vedení, a sice v šestnácté minutě hry. U mantinelu vybojovali kotouč, ten si pak převzal Brian O'Neill a zpoza zadní čáry ho poslal do prostoru mezi kruhy pro JORDANA SCHROEDERA, jenž pak svižnou ranou k bližší tyči prostřelil Antona Todykova – 1:0. Asistence: Brian O'Neill a Jesse Joensuu.

13:39

Hosté jsou v plném počtu.

13:31

Jonathan Pudas nadvakrát na levé straně chtěl dotlačit puk do volného místa u pravé Todykovovy tyče, ale brankář Viťazu se přesunul a předvedl dobré zákroky.

12:56

Alexandr Děrgačov dokonce šel do šance ve vlastním oslabení, ale před Kalninšem nakonec neuspěl. Hned na to pak jdou před hostující klec zase hráči Jokeritu.

11:44

Domácím se zatím přesilová hra nedaří rozhodně podle jejich představ. Zatím se ještě nedostali pořádně před Antonem Todykovem ke střele. Hosté se tak už několikrát osvobodili.

11:39

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Igor Golovkov – 2 min., sekání).

11:39

Následuje komerční přestávka.

10:57

Julius Junttila dostal přihrávku od Davida Skleničky, vyvezl puk ven a zblízka před hostující brankou následně střílel Jordan Schroeder, leč neúspěšně.

09:39

Další aktivita Jokeritu byla pokažena napadáním soupeře a ten se poté po zisku kotouče dostal do útočného pásma. Avšak střela Linuse Hulströma šla jen do připraveného Janise Kalninše.

09:16

Do mezikruží dostal ideální pas Jesse Joensu, který si zpracoval puk a zkrotil kotouč na čepeli, ale nakonec pak šel jeho pokus jen do betonu Antona Todykova.

08:38

Mattias Tedenby byl znovu vidět ve spolupráci s Justinem Danforthem, tentokráte ale po přihrávce druhého jmenovaného střílel vedle domácí klece.

05:52

Jesse Joensuu sice měl rychlost u levého mantinelu, ale nestačil dojet puk, který se ocitl u pravé tyče Todykova. Jeden z obránců hostů ho dostal k sobě a poslal do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.

05:40

05:40 Danforthova velká šance

05:40

Nyní už to bylo o dost nebezpečnější. Do jízdy dostal přihrávku Justin Danforth, sjel si až těsně před Janise Kalninše, před ním pokus zvedl a puk orazítkoval břevno domácí branky!

05:10

Arťom Ivaňuženkov zachytil puk u brankoviště u vlastní klece a poté ho dostal do středního pásma. Následovala další souhra Viťazu, která skončila bez gólového efektu.

03:41

Nicklas Jensen za sebou cítil protihráče, tak udělal kličku a objel ho a poté poslal kotouč do prostoru mezi kruhy, tam ale jeho spoluhráč Markus Hännikäinen střílel jen vedle branky Antona Todykova.

03:10

Jordan Schroeder dostal dobrou přihrávku na levé křídlo od Jakuba Krejčíka, nabruslil si do levého kruhu a poté svižnou ranou notně prověřil připravenost Antona Todykova, který uspěl.

02:03

A další akce, tentokráte na hostující straně. Do střely se opřel Jevgenij Arťuchin, jenž ale nechal vyniknout opět Janise Kalninše, který má puk pod kontrolou a do akce posílá zase své spoluhráče.

01:06

Henri Ikonen to na druhé straně vzal velmi rychle a se střelou neotálel, ovšem ta skončila na pozorné obraně Viťazu. Hostující celek se tak znovu ujal kotouče a bleskově otáčí hru na opačnou stranu.

00:39

Janis Kalninš už musel tasit první zákrok, když na něho nebezpečně z prostoru mezi kruhy vystřelil český bek Jakub Jeřábek a domácí brankář našel kotouč na své hrudi. Hra je přerušena.

00:07

Domácí hokejisté se hned po úvodním vhazování dostali do útočného pásma, tam jim ale souhra nevyšla a puk ztratili. S ním se už na druhou stranu dostávají hosté.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Jokerit Helsinky: Kalninš (Jukuri) – Lööv, Lepistö, D. Sklenička, J. Krejčík, Pudas, Friman – O'Neill, Schroeder, Joensuu (A) – Mäenalanen, Nicklas Jensen, Junttila – H. Ikonen, Hännikäinen, Savinainen (A) – Halme, Pihlström, Anttila (C).

HC Viťaz Moskevská oblast: Todykov (I. Ježov) – Pylenkov, Jeřábek, Voronkov, Hultström, Pautov, Golovkov (A), Katičev – Tedenby, Danforth, Daugavinš (A) – Moisejev, Bardakov, Děrgačov – Malychin, Grebenščikov, Laričev – Gončarov, Arťuchin (C), V. Popov – Ivaňuženkov.

Rozhodčí: Birin, Kulakov – Novikov, Šalagin.
Československá stopa

David Sklenička (JOK)
Jakub Krejčík (JOK)

Jakub Jeřábek (VTZ)
Vzájemná utkání

Oba celky se utkaly třikrát. Dvakrát se z výhry radoval Viťaz, jednou pak Jokerit.
HC Viťaz Moskevská oblast

Hokejisté Viťazu se nacházejí ve stejné konferenci na devátém místě se sedmapadesáti body a jsou tedy mimo elitní osmičku, která znamená postup do vyřazovacích bojů. Stále ale ještě živí aspoň malou naději do play-off proklouznout. Vzhledem k formě, kterou mají v poslední době, to ale spíš nevypadá. Hráči Viťazu totiž čtyřikrát po sobě padli a nezískali ani bod. Postupně prohráli 4:5 s Minskem, 3:6 s Nižným Novgorodem, 4:5 s Kunlunem, 1:3 s moskevským CSKA a naposledy, jak už bylo zmíněno, nestačili na Jokerit, se kterým padli 1:5. Dnes se pokusí o důležité body zabojovat a budou chtít soupeři prohru vrátit.

Nejproduktivnější hráči

Justin Danforth 22+32
Kaspars Daugavinš 16+30
Mattias Tedenby 16+18
Jokerit Helsinky

Hokejisté dnes domácího Jokeritu jsou v tabulce v Západní konferenci na pátém místě a vzhledem k tomu, že už finišují boje v základní části, už mají jistý postup do vyřazovacích bojů. Na své konto zapsali devětašedesát bodů. Hráči
Helsinek po výhře 5:2 v Magnitogorsku poté dvakrát prohráli, v obou případech na domácím ledě. Nejprve 2:3 po nájezdech s Dinamem Minsk. Pak následovala prohra 4:5 s moskevským Dynamem, tentokráte po prodloužení. Naposledy porazili 5:1 Viťaz, tedy svého dnešního soupeře.

Nejproduktivnější hráči

Brian O'Neill 12+39
Jordan Schroeder 15+17
Nicklas Jensen 16+12
Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Jokerit Helsinky a HC Viťaz Moskevská oblast.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Jokerit Helsinky – HC Viťaz Moskevská oblast

3:2

konec (1:0, 1:2, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Schroeder (O'Neill, Joensuu), 40. Junttila (O'Neill), 49. Nicklas Jensen (Savinainen) – 26. Moisejev (Pylenkov, Jeřábek), 28. Tedenby (Daugavinš, Děrgačov)

Jokerit Helsinky: Kalninš (Jukuri) – Lööv, Lepistö, D. Sklenička, J. Krejčík, Pudas, Friman – O'Neill, Schroeder, Joensuu (A) – Mäenalanen, Nicklas Jensen, Junttila – H. Ikonen, Hännikäinen, Savinainen (A) – Halme, Pihlström, Anttila (C).

HC Viťaz Moskevská oblast: Todykov (I. Ježov) – Pylenkov, Jeřábek, Voronkov, Hultström, Pautov, Golovkov (A), Katičev – Tedenby, Danforth, Daugavinš (A) – Moisejev, Bardakov, Děrgačov – Malychin, Grebenščikov, Laričev – Gončarov, Arťuchin (C), V. Popov – Ivaňuženkov.

Rozhodčí: Birin, Kulakov – Novikov, Šalagin

Průběh zápasu
1. třetina
11:39 VTZ 2 Golovkov, sekání
15:07 JOK 1:0 Schroeder (O'Neill, Joensuu)
Po 1. třetině
2. třetina
23:25 VTZ 2 Tedenby, podrážení
24:04 JOK 2 Nicklas Jensen, držení
25:57 VTZ 1:1 Moisejev (Pylenkov, Jeřábek)
25:57 JOK 2 HL nesportovní chování, odpyká Nicklas Jensen
27:02 VTZ 1:2 Tedenby (Daugavinš, Děrgačov)
38:49 JOK 2 H. Ikonen, nedovolené bránění
39:52 JOK 2:2 Junttila (O'Neill)
Po 2. třetině
3. třetina
46:50 VTZ 2 Bardakov, držení hole
48:19 JOK 3:2 Nicklas Jensen (Savinainen)
50:56 VTZ 2 Daugavinš, podrážení
56:10 JOK 2 Mäenalanen, sekání
VTZ 2 Danforth, sekání
59:05 JOK 2 Savinainen, krosček
Konec