Menu

Hokej

KHL

Dinamo Riga – Salavat Julajev Ufa

1:3

konec (0:2, 1:0, 0:1)

23.02.2021, 18:30 • Arena Riga • David Suchý

Tipsport: 5.15 5.26 1.48 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře dokázala porazit výsledkem 3:1. Salavat byl směrem dopředu nebezpečnější také v poslední periodě, navíc se mu povedlo přidat další zásah, díky kterému se dostal zpět do dvoubrankového vedení. Riga se tak dostala do složité situace, se kterou se jí nepovedlo nic udělat. Naopak domácí celek může být rád, že neinkasoval další branky, neboť si několik dalších těžkých zákroků připsal domácí brankář Nalimov, který dnes inkasoval třikrát.
Statistiky utkání:

Střely na branku – 15:28.
Zblokované střely – 13:11.
Vyloučení – 4:4.
Využití přesilovek 04 – 1/4.
Vhazování – 21:17. (20:34:06)

Konec zápasu.

59:15

Běží nám poslední minuta této třetiny, nyní kotouč prosvištěl kousek vedle branky Dinama.

58:30

Domácí to zkoušejí v šesti!

58:03

Tarasov dokázal ukrýt kotouč do své výstroje, načež se vedle branky strhla menší strkanice. Ta měla krátké trvání, nejednalo se totiž o nic vážnějšího.

57:24

Blíží se nám konec tohoto zápasu. Domácí celek si dal záležet na další útočné akci, při které nakonec nahazoval Maione, který se sám vydal za kotoučem.

56:11

Naumenkov odehrál kotouč zpět do pásma soupeře, kde ovšem číhal jeden z protihráčů, který tak musel zpět za modrou. Dinamo tak mělo klid na rozehrávku.

55:18

Sund vyšperkoval střeleckou pozici pro Bukartse, který ještě u pravého kruhu zkoušel najít lépe postaveného spoluhráče, jehož rána ale směřovala vedle.

54:36

Na vhazování se ovšem povedlo uspět domácímu celku, který už poměrně dlouhou dobu čeká na něco vážnějšího.

54:08

Salavat se znovu nadechl k náporu, přičemž Amirov pouze zasunul kotouč přímo pod lapačku brankáře Nalimova, který na jistotu přerušil hru a bude se vhazovat.

53:11

Máme za sebou také poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Ufa v posledních minutách nemá žádné větší problémy, sama je stále o něco aktivnější.

52:24

Za vlastní brankou čekal na své spoluhráče hostující Naumenkov, který nakonec přenechal na kolegu Alexejeva. Ufa to zkouší hodně pomalou rozehrávkou.

51:47

U levého kruhu se k prudkému zakončení dostal Bukarts, který ovšem mířil pouze do výstroje brankáře Tarasova.

51:12

Moc nechybělo k tomu, aby sám na branku uháněl hostující Amirov. Nahrávka nakonec putovala kousek vedle jeho hole, Dinamo se tak dostalo kupředu.

50:00

Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Ufa i nadále vede pohodlným dvoubrankovým vedením a v poklidu tak kráčí za dalším vítězstvím.

49:01

Dinamu se přeci jenom povedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru. Za vlastní branku poté musel spěchat brankář Tarasov, který rozehrál na Larsena.

48:08

Máme za sebou předposlední komerční přestávku tohoto zápasu. Ufa nyní hraje další přesilovou hru, vhazování před Nalimovem lépe zvládl forvard Kadějkin.

47:36

Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Tony Sund – 2 min., hákování).

47:08

Salavatu se ještě povedlo udržet puk v pásmu soupeře, jenomže obránce Sund přesto odpálil hrací předmět směrem do středu hrací plochy, kde číhal soupeř.

46:24

Riga to bude mít najednou zase hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Do konce přesto zbývá celkem dost času, domácí se mohou pokusit o obrat skóre.

45:03

45:03 Dmitrij KUGRYŠEV - 1:3

45:03

Ufa právě vstřelila branku!
Hostující celek nakonec využívá přesilovou hru! Salavat se totiž usadil v pásmu soupeře, kde Naumenkov zpětnou nahrávkou dokázal najít DMITRIJE KUGRYŠEVA. Ten si s pukem sjel až k vrcholku pravého kruhu, odkud přesným zakončením zápěstím poslal kotouč mimo dosah brankáře Nalimova.
Asistence: Michail Naumenkov.

45:01

V přesilové hře vypomohl svému celku s rozehrávkou hostující brankář Tarasov. Ten nakonec rozehrál přesně na hokejku Koledova, který dostal puk za modrou.

44:29

Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Reece Scarlett – 2 min., nedovolené bránění).

44:16

Hartikainen přenechal do tandemu na Manninena, který prvně jmenovanému zkusil vrátit. Ufa nakonec znovu nahazovala, Larsen ale nemířil vůbec přesně.

43:15

Čtvrtá hostující lajna dlouhou dobu bojovala o kotouč, o kterou nakonec přišla. Důležitý obranný zákrok ovšem předvedl Semjonov, který za sebe nepustil soupeře.

42:21

Rychle musel spěchat dozadu hostující Naumenkov, který to nakonec před napadajícím protihráčem dokázal zvládnout. Salavat se poté dostal k nahození.

41:50

Podél levého hrazení to poté zkoušel hostující Kadějkin. Po jeho nahrávce nebezpečně pálil z mezikruží kolega Žarkov, jehož pokus ale mířil kousek vedle.

41:24

Ufa se z vlastního pásma bezpečně podívala do pásma soupeře, kde se ovšem daleko nedostal Kadějkin. Ten měl proti sobě smečku hladových protihráčů.

40:39

Poté to směrem dozadu zvládl domácí Zile, kterému se poté povedlo nahodit kotouč do pásma soupeře, kde se k němu dostal jako první Manninen.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal k vlastní brance, kde se do menších problémů dostal Panin.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku (celkem): 11 – 21.
Je za námi také druhá třetina, která se hodně podobala té první. I tentokráte jsme sledovali hodně bojovnou podívanou, která nám přinesla pouze jednu branku, o kterou se tentokráte postaral domácí Martinš Dzierkals. Dinamo se tak najednou dostalo na dostřel jediné brance, jenomže stále prohrává. Ufa si v této periodě nevypracovala zrovna moc vyložených šancí a v poslední třetině to tedy bude mít ještě hodně složité.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Minuta do konce třetiny.

38:15

Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Janis Švanenbergs – 2 min., podrážení).
Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Geoff Platt – 2 min., sekání).

38:12

Zpět do svého pásma poté zavítal domácí Granlund, který rozehrál o zadní mantinel. V posledních minutách sledujeme dost nepřesností, je tu další icing.

37:07

Dinamo se nyní dostalo do přečíslení, které ovšem nevyřešilo vůbec dobře. Bukarts se totiž pokoušel objet protihráče, avšak poté trefil pouze jeho hokejku.

36:08

Naumenkov pouze nahazoval zpět za branku soupeře, kam se pokoušel rychle přispěchat kolega Platt. Nakonec do bezpečí odpálil hrací předmět Indrašis.

35:03

Manninen se pokoušel přenechat na hokejku Larsena, který konečně rozjel kombinaci. Při ní jsme sledovali pokus od modré, se kterým si Nalimov poradil.

34:24

Po vhazování se pokoušel vyhodit kotouč domácí Scarlett, kterému se to málem povedlo. Puk u modré čáry ale zachytil Larsen, který ho přesto neudržel.

33:11

Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Miks Tumanovs – 2 min., hrubost).

33:03

Sám před brankou nyní byl hostující Granlund, který to nakonec zkoušel zakončením na bližší tyč, jenomže s tímto pokusem Nalimov počítal.

32:40

Riga přesto v posledních minutách ožila a najednou z toho byla zajímavá nabídka do předbrankového prostoru, která prosvištěla mimo dosah.

32:08

Poté to na sebe vzal obránce Zile, který spěchal za nahozeným kotoučem. Ufa si ovšem s tímto útokem dokázala poradit a puk procedila na druhou stranu.

31:54

Do protiútoku se poté pokoušel dostat Dzierkals, který na puk nedosáhl, k němu se tak dostal Švanenbergs, který se daleko nedostal.

31:14

Do menších problémů se nyní dostal hostující Koledov, který si dokázal poradit s napadajícím protihráčem. Jeho celek se dostal na druhou stranu, kde operuje.

30:00

Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, která nám zatím nabídla tři branky. Nyní zahrozil hostující Hartikainen, který svůj pokus poslal pouze do boční sítě.

29:21

Najednou to začíná být zase hodně zajímavé, domácí celek v tomto případě ztrácí pouze jednu branku a do konce zápasu zbývá více než polovina hracího času.

28:14

28:14 Martinš DZIERKALS - 1:2

28:14

Riga právě vstřelila branku!
Až po skončení přesilové hry se domácí prosazují! Na jedné straně se do šance dostal Kadějkin, který ovšem neuspěl. Domácím se povedlo bleskově otočit hru, přičemž nejprve zakončoval Džerinš. Tarasov si s tímto pokusem dokázal poradit, posléze ovšem do protipohybu brankáře mířil MARTINS DZIERKALS.
Asistence: Andris Džerinš, Nikolas Jelisejevs.

28:01

Domácím se tak nepovedlo využít ani dlouhou čtyřminutovou přesilovou hru, tentokráte se ale přeci jenom dostali ke střelám, se kterými si Tarasov poradil.

27:13

Po vhazování jsme sledovali kombinaci, po které Maione spíše nahazoval. Tarasov si poté připsal další složitý zákrok, domácím se nepovedlo dotlačit touš do sítě.

26:10

Dinamu se ani tato dlouhá přesilová hra zatím vůbec nedaří. Do střelecké pozice si přeci jenom sjel Džerinš, který zápěstím z mezikruží trefil pouze protihráče.

25:08

Salavatu se v krátkém časovém sledu znovu povedlo odehrát kotouč na druhou stranu, kde se k němu jako první dostal Platt, který nasbíral další vteřinky.

24:13

Za volným kotoučem se poté jako první dostal domácí Scarlett, kterému se povedlo rozehrát o mantinel. Navíc se na druhou stranu dostal Gračov, který nevypálil.

23:54

Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2+2 min, vysoká hůl).

23:07

Poté se do protiútoku dostával Kadějkin, který měl proti sobě hned dvojici protihráčů. Té se povedlo zakročit, jenomže Salavat ukázkově napadá kombinaci.

22:16

Ve středním pásmu si poté na kotouč počkal domácí Maione, který ho napálil zpět do pásma. Jeho formace tam dlouho nevydržela, včas zakročil protihráč.

21:39

V krátkém časovém sledu další zakázané uvolnění domácího celku. Znovu se vhazovalo před brankářem Nalimovem, Kadějkin vyhrál za sebe na Koledova.

21:09

Do útočného pásma se poté podíval také obránce Mamčics, který nahazoval za soupeřovu branku, kde se o nekompromisní nahození postaral Larsen.

20:47

Jenomže se jednalo o zakázané uvolnění a hra se tak znovu přestěhovala před brankáře Nalimova. Úspěšnější bylo Dinamo Riga, které odehrálo včas kotouč.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal směrem do vlastního pásma, odkud rozehrával Scarlett.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 6 – 8.
Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla dvě branky, přičemž se o oba zásahy postaral Salavat Julajev.. Směrem dopředu byla aktivnější Ufa, která byla navíc o poznání nebezpečnější, což nabídlo přesné zakončení z hokejek Maninena a Koledova. Dinamo navíc mělo k dispozici hned dvě přesilové hry, které se lotyšskému celku vůbec nedařily a domácí tak budou muset dotahovat hned dvoubrankové manko.

20:00

První třetina skončila.

19:21

Běží nám poslední minuta této třetiny, na další změnu stavu to v tuto chvíli nevypadá, v držení kotouče je totiž domácí Tumanovs.

19:00

Minuta do konce třetiny.

18:21

Dinamo tak inkasovalo druhou branku a bude to mít zase o trochu složitější. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, proto se výsledek může klidně otočit.

17:29

17:29 Pavel KOLEDOV - 0:2

17:29

Ufa právě vstřelila branku!
Nenápadná akce hostujícího celku končí druhým zásahem! Ufa se nastěhovala na druhou stranu, kde vybojovala kotouč zpět, načež to parádním způsobem udělal Pimenov, kterému se u levého kruhu povedlo najít naprosto osamoceného PAVLA KOLEDOVA, který s přehledem vyzrál na přesouvajícího se brankáře Nalimova.
Asistence: Arťom Pimenov, Vjačeslav Soloduchin.

17:13

Alexejev čekal za brankou na příchod další formace. Ta se zmohla na nahození za soupeřovu branku, kde se ovšem dokázal nejlépe zorientovat Mamčics.

16:08

Máme za sebou také druhou komerční přestávku tohoto zápasu. Krátce po ní se vhazovalo před brankářem Nalimovem, úspěšnější byl hostující Chochrjakov.

15:13

U pravého kruhu se nakonec do zakončení dostal Indrašis, který ovšem zlomil hokejku. Tarasov proto nemusel zasahovat, odražený kotouč sebral Koledov.

14:15

Rize se přesilové hry zatím vůbec nedaří. Ba naopak v oslabení pláchl hostující Kugryšev, kterého dokázal zastavit Maione, jenž si navíc počínal čistě.

13:16

Sund počkal za vlastní branku na podporu svých spoluhráčů. Jeho celek se přesto jednoduše dostal na druhou stranu, kde právě Sundovi přeskočil puk hokejku.

12:25

Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Pjotr Chochrjakov – 2 min., hákování).

12:17

Poté ve vlastním pásmu uklidnil situaci Kadějkin, který raději přenechal kotouč na hokejku Naumenkova.

11:49

Dinamo Riga to zkoušelo od vlastního pásma, načež se na druhou stranu s pukem dostal obránce Maione. Po jeho nahrávce nahazoval Sund, avšak vedle.

11:31

Ufa pokračovala v aktivitě a za brankou soupeře operoval s kotoučem Manninen. Jeho překvapivé řešení nakonec skončilo u tyče, kde zasahoval Nalimov.

10:47

Poté od modré čáry zkoušel nahodit kotouč směrem na branku obránce Panin, po jehož nabídce tečoval nad Granlund.

10:00

Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral Manninen, jenž propálil brankáře.

09:51

Koledov to zkoušel razantním pokusem od modré čáry, jenomže trefil pouze protihráče do hokejky, od které se hrací předmět odrazil směrem do ochranné sítě.

08:34

Riga to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá ještě hodně času, výsledek se tak může klidně otočit.

07:24

07:24 Sakari MANNINEN - 0:1

07:24

Ufa právě vstřelila branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Ufě se povedlo zastavit soupeře u hrazení, poté u levého kruhu operoval s kotoučem Hartikainen, kterému se před brankou povedlo najít na chvíli nekrytého SAKARIHO MANNINENA, jehož bleskové zakončení skončilo až za domácím brankářem Nalimovem.
Asistence: Teemu Hartikainen.

07:13

Hostující Amirov sice dostal kotouč za opačnou modrou čáru, jenomže tam neměl podporu svých spoluhráčů. Salavat se musel následně s pukem vracet.

06:02

První přesilová hra tohoto zápasu je minulostí, lotyšský celek jí nedokázal zužitkovat. Tarasov dokonce ani jednou nezasahoval, nyní je kotouč znovu u Nalimova.

05:12

Rize se úvodní přesilová hra vůbec nedaří, zatím se nedostala k žádnému střeleckému pokusu. Navíc se s pukem vracel Sund, který hledal kolegu Džerinše.

04:06

Krátce po vhazování se k puku dostal hostující Koledov, kterému se povedlo odpálit touš na opačnou stranu, kde s rozehrávkou vypomohl brankář Nalimov.

03:40

Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., podrážení).

03:14

Tarasov měl dokonale zakrytý výhled, přesto se mu povedlo střelu vyrazit svým ramenem. Ufa poté pouze nahazovala, ven z branky se tak vydal Voris.

02:13

Voris musel poprvé zasahovat, jednalo se o zakončení, které směřovalo přímo do jeho lapačky. Riga se poté dostala na druhou stranu, kde zasahoval Alexejev.

01:47

Sledovali jsme boj o kotouč za domácí brankou, kde byl nakonec úspěšnější hostující Kadějkin, po jehož nahrávce zkoušel nahodit od modré Naumenkov.

01:13

Málem se do šance dostal hostující Hartikainen, kterému ovšem ujel kotouč daleko od hokejky. Za domácí celek to tedy zkoušel Paršin, který se daleko nedostal.

00:41

Larsen poté musel spěchat směrem dozadu, navíc se mu velice přesně povedlo v tandemu najít obranného kolegu Panina, jenž rozehrál kupředu.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první do vlastního obranného pásma, odkud rozehrával Larsen.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Dinamo Riga: Voris (Bruveris) – Zile, Scarlett, Mateiko, Mamčics, Sund, Ošenieks, Maione – Paršin, Gračov, Indrašis (C) – Roberts Bukarts (A), Džerinš, Stoljarov (A) – Dzierkals, Švanenbergs, Jelisejevs – Rihards Bukarts, Berzinš, Skvorcovs – Fjodorov.

Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Vyprickij) – Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, Alexejev, J. Birjukov, A. Semjonov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Platt – Amirov, Chochrjakov, Kugryšev – Baškirov, Pimenov, Soloduchin – Pustozjorov.

Rozhodčí: Gofman, Sergejev – Lazarev, Šišlo.
Československá stopa v utkání

Do utkání nezasáhne žádný český ani slovenský hráč.
Salavat Julajev Ufa

Na opačné straně stojí velký favorit tohoto zápasu, kterým je Salavat Julajev Ufa. Ufa se momentálně nachází na čtvrté pozici východní konference a s jistotou si zaručila postup do vyřazovací fáze. Salavat však stále má o co hrát, v případě vítězství se totiž může dostat před třetí Magnitogorsk, který má pouze o jeden bod víc. Ufa má navíc nejlepší formu ze všech týmů KHL, z posledních pěti duelů se jí totiž povedlo pokaždé naplno bodovat. Pouze ve dvou případech se jednalo o výhru po konci řádné hrací doby, poslední ztráta bodů tak přišla začátkem února, kdy Ufa vyhrála nad Rigou výsledkem 5:4 po samostatných nájezdech.
Dinamo Riga

Hokejisté Dinama se nacházejí na poslední pozici západní konference a pochopitelně již nemají nárok na případný postup do play-off. Riga je navíc z hlediska získaných bodů vůbec nejhorším týmem celé KHL, na svém kontě má pouhých sedmadvacet bodů. Riga ovšem v minulém kole zaznamenala letošní devátou výhru, hodně překvapivě se jí totiž povedlo uspět na ledě vedoucího CSKA, které prohrálo výsledkem 1:4. Dinamo je navíc vůbec nejhorším domácím týmem celé soutěže, dohromady na svém ledě dokázalo vyhrát pouze čtyřikrát, další čtyři zápasy znamenaly porážku po konci řádné hrací doby.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dinamo Riga a Salavat Julajev Ufa.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Dinamo Riga – Salavat Julajev Ufa

1:3

konec (0:2, 1:0, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Dzierkals (Džerinš, Jelisejevs) – 8. Manninen (Hartikainen), 18. Koledov (Pimenov, Soloduchin), 46. Kugryšev (Naumenkov)

Dinamo Riga: Nalimov (Voris) – Zile, Scarlett, Sund, Mamčics, Ošenieks, Tumanovs, Maione – Darzinš (C), Gračov, Indrašis (A) – Larionovs, Džerinš, Roberts Bukarts (A) – Dzierkals, Švanenbergs, Jelisejevs – Rihards Bukarts, Berzinš, Skvorcovs – Zyrjanov.

Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Vyprickij) – Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, Alexejev, J. Birjukov, A. Semjonov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Platt – Amirov, Chochrjakov, Kugryšev – Baškirov, Pimenov, Soloduchin – Pustozjorov.

Rozhodčí: Gofman, Sergejev – Lazarev, Šišlo

Průběh zápasu
1. třetina
03:40 UFA 2 Panin, podrážení
07:24 UFA 0:1 Manninen (Hartikainen)
12:25 UFA 2 Chochrjakov, hákování
17:29 UFA 0:2 Koledov (Pimenov, Soloduchin)
Po 1. třetině
2. třetina
23:54 UFA 2+2 Naumenkov, vysoká hůl
28:14 RIG 1:2 Dzierkals (Džerinš, Jelisejevs)
33:11 RIG 2 Tumanovs, hrubost
38:15 RIG 2 Švanenbergs, podrážení
UFA 2 Platt, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
44:29 RIG 2 Scarlett, nedovolené bránění
45:03 UFA 1:3 Kugryšev (Naumenkov)
47:36 RIG 2 Sund, hákování
Konec