Menu

Futsal

1. Futsal liga

SK Slavia Praha – Sparta Praha

2:7

konec (2:4)

15.01.2021, 20:00 • SH Eden • 15. kolo • Martin Kamenik

Tipsport: 1.37 5.82 5.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V Edenu máme dohráno. Vyrovnaný zápas, který jsme na Slavii sledovali, má celkem jasného vítěze. Sparta využila většinu svých brankových příležitostí a v klidu dokráčela k vítězství v derby. Slavia sice dobře začala, postupně se ale na hřišti vytrácela a navíc nedokázala proměnit velké množství šancí. Také proto Sparta připisuje druhou výhru v řadě. Slavia naopak poznala poprvé v sezoně hořkost porážky. (21:27:24)

Konec zápasu.

40

Nevole na sparťanské lavičce po zásahu brankáře Vondráčka, který si celou situaci proti Bernardovi náležitě vychutnal. Následně pak Homola nastřelil další břevno!

40

Radim Záruba to zkusil přes Křivánka individuálně. Nejproduktivnějšímu hráči Slavie ale záměr nevyšel. Hrát pak mohla Sparta, která ale ztratila a dopředu zamířil znovu Záruba, jehož střelu vytěsnil Libor Gerčák.

39

Střela Jana Homoly nadělala brankáři Gerčákovi potíže. K dorážce se pak ještě dostal Zdeněk Sláma, ale balon poslal pouze nad branku!

38

Na opačné straně palubovky byl odpískán zákrok na Slámu. Slavia ale standardní situaci nevyužila. Zárubova rána skončila na obráncích Sparty.

37

Radim Záruba šel do souboje s kapitánem Sparty Brahimim dost neohroženě. Nedovolený zákrok se ale nepískal.

36

Žlutou kartu dostává Azem Brahimi (AC Sparta Praha).

35

Hned dvojí zakončení mladého Sity. Jednou zakončil do připraveného Gerčáka. Druhá střela se k brance Sparty ani nedostala.

35

Zdeněk Sita přenesl hru na Davida Jošta, který se pokusil překvapit Libora Gerčáka z velkého úhlu. Balon ale skončil za postranní čárou.

34

Další šance Slavie zůstává nevyužita. Radimu Zárubovi při zakončení nevyšel krok a brankář Libor Gerčák zasahovat nemusel. Sparta kráčí za vítězstvím v tomto derby.

33

33. ANGELLOT - 2:7

33

Sparta právě vstřelila branku!
Slavia ve druhém poločase odpadla. Další ztrátu na polovině Sparty již trestá ANGELLOT přesnou střelou přes polovinu hřiště – 2:7. Bez asistence.
Stav akumulovaných faulů: 1:0.
Oddechový čas pro hosty.

31

Sláma se do zakončení nedostal. Naopak mohl znovu trefit odkrytou branku Slavie Angellot, ale ani levou nohou se prosadit nedokázal.

31

Jan Křemen se snažil křižným pasem najít na zadní tyči Igora Leovského, který však nedokázal vysoký balon trefit. Slavia musí znovu zpět.

30

První velká šance v power-play na straně Slavie. Ševčík vybídl ke skórování Davida Jošta, jeho přízemní pokus ale výborným zákrokem pokryl Libor Gerčák.

29

Radim Záruba znovu zachyboval ve zpětné přihrávce na Jana Křemena. Sparta ale znovu nedokázala velkou šanci proměnit. Jiří Vokoun zamířil mimo opuštěnou bránu.

28

Sešívaní zazmatkovali na vlastní polovině a Radim Záruba s Davidem Joštem museli s vypětím všech sil zabránit hráčům Sparty ve skórování. Nakonec se tak povedlo.

27

Slavia ztratila míč na polovině hřiště a Angellot měl příležitost vstřelit sedmou branku hostujícího týmu. Oblouček z jeho futsalky skončil pouze nad brankou!

26

Žlutou kartu dostává Matúš Ševčík (SK Slavia Praha). Sešívaní si připsují první akumulovaný faul ve druhém poločase.

25

Slavia zrychlila kombinaci a Jošt se snažil před brankou najít Ševčíka. Carlinhos dokázal zabránit míč v cestě na slovenského hráče Slavie.

24

Zakončení nakonec vyšlo na Matúše Ševčíka, který se poprvé objevuje na hrací ploše. Gerčák ale zasahovat vůbec nemusel. Sparta poté o míč přišla a domácí se vrací zpět do početní převahy.

23

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Karpiak, přichází Vondráček.

23

Slávisté si trpělivě připravují svou šanci. Sparta zatím spíše vykrývá prostor. Domácí mají prostor pro kombinaci.

23

Slavia hraje v power-play! Do modrého brankářského dresu se oblékl Igor Leovski.
Oddechový čas pro domácí.

22

22. LUKÁŠ KŘIVÁNEK - 2:6

22

Sparta právě vstřelila branku!
Hosté trestají další sešívanou ztrátu LUKÁŠ KŘIVÁNEK si vyměnil míč s Angellotem a parádní ranou pod horní tyč nedal brankáři Karpiakovi šanci – 2:6. Asistence: Anglellot.

21

21. ANGELLOT - 2:5

21

Sparta právě vstřelila branku!
Nesmyslná rozehrávka Slavie do plného prostoru znamenala ztrátu, kterou rychle potrestal přesnou přihrávkou do předbrankového prostoru Carlinhos. ANGELLOT pak dokázal zasunout míč do branky – 2:5. Asistence: Carlinhos.

21

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:52.
V Edenu sledujeme zajímavý duel, který zatím vyznívá lépe pro Spartu. Hosté jsou zatím přesnější ve finální fázi a znamená to jejich dvou brankové vedení. Slavia vedla po trefě Radima Záruby, poté se však dvakrát prosadil Martin Hora. David Jošt sice vyrovnal, ale po brankách Lukáše Křivánka a Azema Brahimiho vede Sparta na Slavii 4:2.

20

První poločas skončil.

20

První polovinu utkání zakončil střelou z velké dálky Radim Zárubu. Slávisté jsou hodně opaření z aktuálního vývoje duelu.

19

19. AZEM BRAHIMI - 2:4

19

Sparta právě vstřelila branku!
Hosté přidávají čtvrtou branku. Po rohovém kopu a rozehrávce Angellota se prosazuje neobsazený AZEM BRAHIMI – 2:4. Asistence: Angellot.
Stav akumulovaných faulů: 2:2.
Oddechový čas pro domácí.

19

Sparta právě vstřelila branku!
LUKÁŠ KŘIVÁNEK se po přihrávce Carlinhose dostal přes Situ a následně pěknou stahovačkou oklamal Karpiaka a zakončil do opuštěné branky. Asistence: Carlinhos.

18

Velké šance na obou stranách! Nejprve Zdeněk Sláma nastřelil břevno Gerčákov branky. Na opačném pólu hřiště pak nevyužil jasnou pozici Angellot, který vůbec netrefil branku.

17

Lukáš Křivánek trochu vypustil souboj s Leovskim a zaútočit mohla Slavia. Zdeněk Sita se dostal přes Carlinhose, následná střela levačkou ale zamířila vedle vzdálenější tyče mimo branku.

16

Angellot rozehrál na Lukáše Křivánka, jehož levá noha je pro brankáře soupeře vždy velice nepříjemná. Tentokrát střela zamířila nad branku. Karpiak mohl zůstat relativně v klidu.

15

Sledujeme fantastickou podívanou! Oba celky nevypustí žádný souboj. Nejprve Carlinhos pěkně odstavil Jošta. Na druhou stranu zamířil Brahimi, který byl ale zastaven perfektně načasovaným skluzem v podání Křemena.

14

Nepovedená rozehrávka Sparty a rychlý brejk, který mohl po chybě Josefa Gabča zakončovat Jan Křemen. Libor Gerčák ale prokázal, že stále disponuje velkými brankářskými kvalitami.

14

Slavia propadla na polovině hřiště a Gabčo mohl předkládat míč před Karpiakovu bránu. Včasný návrat Radima Záruby zamezil šanci pražské Sparty.

13

Homola zakombinoval se Zárubou. Osvědčenou spolupráci zneutralizoval přesným zákrokem kapitán Sparty Azem Brahimi.

12

Na opačné straně palubovky střílel Sita, rána však proletěla až do sítě za brankou. Za Spartu pak neuspěl před Karpiakem ani Lukáš Křivánek.

12

Rohový kop z futsalky Azema Brahimiho zamířil k volnému Angellotovi, kterého nedokázal pozičně vykrýt Filip Vaktor. Střela skončila nad brankou Marka Karpiaka.

11

Zdeněk Sita si snažil obhodit Lukáše Křivánka. Sparťanští futsalisté mohli zůstat v klidu, protože se míč dokutálel až za postranní čáru.

10

10. DAVID JOŠT - 2:2

10

Slavia právě vstřelila branku!
Křemen rozehrál standardní situaci, která se pro Spartu nešťastně odrazila od nohy kapitána Homoly k volnému DAVIDU JOŠTOVI, který propálil přízemní střelou Libora Gerčáka – 2:2. Asistence: Jan Homola.

9

Azem Brahimi dohrál po odehrání míče Jana Homolu a Sparta si připisuje druhý akumulovaný faul.

8

Radim Záruba se rychlostně dostal přes hráče Sparty. Míč ale skončil po bloku vysoko nad. Na opačné straně se do šance dostával Gabčo. Slávisté ho o míč v rámci pravidel připravili.

8

Zakončení Angellota po rohovém kopu skončilo na obraně Slavie. Carlinhos si pak v defezivní činnosti pohlídal Davida Jošta, kterému se nepovedlo obtočit kolem svého strážce.

7

Angellot našel od postranní čáry Carlinhose, který se pokusil překvapit Karpiaka střelou z delší vzdálenosti. Rána byla sražena na rohový kop.

7

Nepovedená kombinace Homoly se Zárubou znamenala balon pro Spartu. Křivánek si ale v obležení Křemena a Jošta nedovedl poradit. Slavia zamíří dopředu.

6

Jan Křemen byl zastaven na hranici nedovoleného zákroku. Pokračovat u balonu ale bude Sparta.

6

Azem Brahini neprošel přes Radima Zárubu, který zamířil do brejku. Rychle se dokázal vrátit Angellot, který zabránil Zárubovi v dalšímu pokračování akce.

5

Po delší odmlce zahrozila Slavia. Zdeněk Sláma se protáhl po levé straně a svou polovysokou ranou vyzkoušel pozornost Gerčáka. Sparťanský gólman míč netradičně hlavou vyrazil.

5

První akumulovaný faul pro Spartu. Zdeněk Sita se přes Angellota neprosadil, ale legionář v rudém dresu si pomohl nedovoleným zákrokem.

4

Oba týmy pustily na palubovku čerstvé síly. Vaktor nyní zabránil Spartě v dalším přechodu do útoku. Hostům tato rychlá akce již několikrát vyšla.

3

3. MARTIN HORA - 1:2

3

Sparta právě vstřelila branku!
Tak máme zaděláno na parádní futsal! Carlinhos našel na zadní tyči osamoceného MARTINA HORU, který se prosazuje podruhé v zápase! Sparta otáčí průběh a dostává se do vedení – 1:2. Asistence: Carlinhos.

3

3. MARTIN HORA - 1:1

3

Sparta právě vstřelila branku!
Tentokrát se snažil dostat do kontru Angellot, o míč ho ale připravil aktivní David Jošt. Slavia pak ztratila míč a Brahimi našel na ose hřiště volného MARTINA HORU, který procedil míč pod Karpiakovým tělem – 1:1. Asistence: Azem Brahimi.

2

Jan Křemen se přes střed hřiště propracoval do solidní střelecké pozice. Brankář Gerčák si připsal další dobrý zákrok!

1

1. RADIM ZÁRUBA - 1:0

1

Slavia právě vstřelila branku!
Domácí se rychle dostávají do vedení. Gabčo se dostával za obranu Slavie, tam ho o míč připravil David Jošt, který našel na pravé straně RADIMA ZÁRUBU. Český reprezentant se pak trefil přesně do levého horního rohu – 1:0. Asistence: David Jošt.

1

Další akce Slavie. Jan Křemen předložil míč Janu Homolovi, který nechal vyniknout Libora Gerčáka!

1

Rozehrávku si vzala na starost Sparta. Míč však velice rychle vystihl Radim Záruba, který společně s Davidem Joštem zamířil dopředu. Jošt se pak dostal i k zakončení, které musel vytáhnout nohou Libor Gerčák.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky se již odebraly do šaten k poslední přípravě před zápasem. Slavii bude v dnešním utkání chybět Daniel. V sestavě se však poprvé objevuje posila Matúš Ševčík. Sparta zase vyrukuje s Josefem Gabčem, který přišel teprve tento týden.
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Homola (C), Jošt, Křemen, Záruba – Sita, Leovski, Sláma, Vaktor – Hruška, Plíšek, Ševčík

AC Sparta Praha: Gerčák (Plecitý, Cristiano) – Brahimi, Angellott, Gabčo, Carlinhos – Křivánek, Vokoun, Snop, Bernardo, Hora, Hudousek, Fejzullahi

Rozhodčí: Kaštánek – Matyš.
Předzápasové ohlasy trenérů:

David Filinger (trenér Slavie): „Derby jde rychle za sebou, máme ho ještě živě v hlavách. Sparta se na nás připraví úplně jinak. Budeme se snažit něco nového vymyslet, uvidíme, jak se nám to povede. Je to derby, šance jsou padesát na padesát, ale my půjdeme za další výhrou.“

Beni Simitči (trenér Sparty): „V derby zkusíme překvapit favorita, myslím si, že kluci si jsou velmi dobře vědomi prohry v prvním derby, jaký výkon podali proti Dynamu a jaký výkon musí podat v Edenu. Bude to jiný zápas, budeme se snažit vyvarovat se chybám. Slavie mě překvapila remízou proti Plzni, protože nikdo, ani oni nečekali, že ten zápas skončí remízou. O to víc my musíme být opatrní a absolutně vůbec soupeře nepodcenit. Jedeme na derby s velkou pokorou a respektem, ale s vědomím, že my jsme Sparta.“

zdroj: futsalliga.cz
AC Sparta Praha


Sparťanští futsalisté mají za sebou pouze dvě utkání v novém kalendářním roce. Nejprve podlehli na domácí palubovce právě Slavii. Reputaci si však spravili v dalším domácím zápase s českobudějovickým Dynamem, které porazili po výsledku 4:1. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je Angellot (3+4).
SK Slavia Praha


Slavia má po restartu soutěže za sebou tři utkání a stále drží v tomto ročníku ligovou neporazitelnost. Nejprve si doma sešívaní poradili s Helasem Brno. Poté přehráli v prvním pražském derby této sezóny Spartu. Nejtěžší utkání pro mužstvo trenéra Davida Filingera znamenal duel s Interobalem, který skončil remízou 5:5 po velkých gólových dostizích ve druhém poločase. V čele produktivity týmu z Edenu je Radim Záruba (8+7).
Pěkný večer všem futsalovým fanynkám a fanouškům. Přijměte pozvání ke sledování textového přenosu z utkání patnáctého kola 1. FUTSAL ligy. SK Slavia Praha přivítá ve 22. futsalovém derby pražských „S“ na domácí palubovce v Edenu celek AC Sparta Praha.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

SK Slavia Praha – Sparta Praha

2:7

konec (2:4)

Zpět na online

Branky: 1. Záruba (Jošt), 10. Jošt (Homola) – 3. Hora (Brahimi), 3. Hora (Carlinhos), 19. Křivánek (Carlinhos), 19. Brahimi (Angellot), 21. Angellot (Carlinhos), 22. Křivánek (Angellot), 33. Angellot

Karty:   26. Ševčík (SLA) – 36. Brahimi (SPA)

SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, 23. Vondráček) – Homola (C), Jošt, Křemen, Záruba – Sita, Leovski, Sláma, Vaktor – Hruška, Plíšek, Ševčík

Sparta Praha: Gerčák (Plecitý, Cristiano) – Brahimi (C), Angellott, Gabčo, Carlinhos – Křivánek, Vokoun, Snop, Bernardo, Hora, Hudousek, Fejzullahi

Rozhodčí: Kaštánek – Matyš