Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Manchester City – Brighton & Hove Albion

1:0

konec (1:0)

13.01.2021, 19:00 • Etihad Stadium, Manchester • 18. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.18 7.88 17.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je z utkání Manchesteru City s Brightonem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (20:58:06)
Statistiky dnešního utkání

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 6:1.
Střely mimo: 4:3.
Rohy: 8:4.
Ofsajdy: 2:2.
Fauly: 4:12.
Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí! Manchester City nakonec vítězí nad Brightonem pouze 1:0.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. City sice útočilo, ale hosté se bez větších problémů dokázali bránit. Až v patnácté minutě měl na kopačce otevření skóre De Bruyne, ale na Sáncheze si z blízkosti nepřišel. Po půlhodině hry rozehrávali domácí nepřímý volný kop uvnitř vápna, ale po přistrčení Silvy střílel De Bruyne jen do zdi. Skóre se měnilo až těsně před přestávkou, kdy využil exkluzivní přihrávce kapitána City Fhil Foden, který zamířil umístěnou střelou k levé tyči.

Nápor Guardiolova výběru pokračoval i po změně stran. V šedesáté minutě mohli poslat domácí do dvoubrankového vedení Gündogan s Bernardem Silvou, ale prvního jmenovaného vychytal Sánchez a ten druhý poslal míč do břevna. V nastaveném čase mohl přidat pojistku v podobě druhého zásahu Raheem Sterling, ale po zákroku na De Bruyneho trestuhodně penaltu neproměnil.

90+3

Konec zápasu.

90+2

90+2. Neproměněná penalta

90+2

Míč si na penaltový bod připravil Raheem Sterling. Střídající útočník příliš nevymýšlel, vypálil plnou silou, ale míč vylétl jen nad břevno!

90+2

90+2. Penaltový zákrok

90+2

Penalta pro Manchester City! Sánchez v šestnáctce podrazil De Bruyneho! Dunkova malá domů byla pořádně mizerná.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90

Ve středu pole obral o míč Rodriho Ben White. Reda Kharda spěchal do protiútoku, ale ve vápně trefil jen chrániče postaveného Stonese.

89

Střídající Solly March měl ještě jednu šanci na centr od rohového praporku. Míč si však sebral v malém pokutovém území do rukavic Ederson.

88

Po teči Bernarda Silvy měli hosté k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Na první tyči však s přehledem zasáhl Kevin De Bruyne.

87

Veltman nebyl daleko od druhé žluté karty. Téměř bez balonu poslal k zemi De Bruyneho a hlavní sudí naposledy varoval hostujícího obránce.

86

Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Reda Yousef Khadra.

85

Od Sáncheze putoval míč k Maupayovi. Ten byl před Cancelem a získal pro svůj tým autové vhazování. To už se ale stačila obrana City vrátit.

84

Méně než deset minut zbývá i s nastavením do konce druhého poločasu. Sterling okysličil ofenzivní snažení Manchesteru, ale tentokrát se dostal do ofsajdu.

83

Právě Sterling se ihned předvedl u balonu. S Veltmanem na zádech dokázal udržet míč a ještě přihrát do pohybu Gabrielu Jesusovi.

82

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Raheem Sterling.

Manchester City – Brighton & Hove Albion

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 44. Foden (De Bruyne)

Karty:   62. Veltman (BRN), 77. Webster (BRN)

Neproměněná penalta: 90+2. Sterling (MAC), mimo

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:12.

Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – B. Silva, Rodri, Gündoğan – Mahríz (67. Jesus), De Bruyne (C), Foden (82. Sterling).
Náhradníci: Steffen – Walker, Fernandinho, Mbete, Harwood-Bellis, B. Mendy, F. Torres, Sterling, Jesus.

Brighton & Hove Albion: Sánchez – Webster, Dunk (C), Burn – Veltman, White, D. Pröpper (68. March), Bernardo – Tau (68. Maupay), Mac Alister – Trossard (86. Khadra).
Náhradníci: Walton – March, Groß, Maupay, Zeqiri, Khadra, Jenks, Sanders, Weir.

Rozhodčí: England – Burt, Bennett