Menu

Fotbal

Běloruská Vysšaja Liga

FC Torpedo Žodino – FK Smoleviči

2:1

konec (1:1)

29.05.2020, 17:00 • Stadion Torpedo, Žodino • 11. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.94 3.29 3.87 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:13:54)
Statistiky:
Střely na branku: 6 – 5
Střely mimo: 7 – 5
Rohové kopy: 11 – 5
Žluté karty: 0 – 5.
Domácí tým napravil týden starou prohru a dočasně se posunul za Bate na druhé místo. Smoleviči se první výhry v sezóně naopak nedočkalo a jistojistě zůstane hluboko v zóně sestupu.
Otevírací duel jedenáctého kola nejvyšší běloruské soutěže je u konce. Žodino do něj vstupovalo v roli favorita, nicméně od patnácté minuty muselo dotahovat vinou povedené trefy hostujícího Makarova. Náskok Smoleviči zmizel v 34. minutě, kdy Ramos se štěstím zužitkoval Velosův centr ze standardní situace. Po změně stran byla zlomová 67. minuta, kdy si Ževněrov kopl míč do vlastní sítě a neslavně rozhodl o domácím vítězství 2:1. Času na vyrovnání měli hosté ještě dost, jenže si už nebyli schopni připravit ani jeden náznak šance. V domácích barvách podali výtečný výkon Brazilci Ramos a Veloso. V táboře hostů zase vyčníval další cizinec Poé.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Torpedu se dlouho dařilo držet hru uprostřed hřiště. Poslední nákop se rovněž neujal a to znamená, že tři body zůstanou v Žodinu!

90+2

Jeden z hostů kontaktoval balón horní končetinou. Šance Smoleviči na vyrovnání se tím zásadně přiblížily nule.

90+1

Nad rámec druhé půle jsou přidány tři minuty.

90

Domácí mají závěr zápasu naprosto pod kontrolou. Ramos rozehrál roh na krátko ve spolupráci s Jusovem. Mezitím na kraji hřiště fauloval netrpělivý Turik a jako pátý hráč Smoleviči vyfasoval žlutou kartu.

89

A stejně tak žlutá karta pro hostujícího kapitána Eduarda Ževněrova, který si asi neodpustil nějaké ty poznámky k rozhodčím.

88

Právě Poé nedostal ani centimetr prostoru, když se snažil vytáhnout míč ze zahuštěného středu hřiště. Následuje aut pro Žodino.

87

Do šedesáté minuty všudepřítomný Jen Morel Poé naprosto vymizel ze hry. Platí to ale o celém útoku Smoleviči, se kterým branka na 1:2 nemile zatřásla.

86

Z dlouho chystané standardní situace nebylo vůbec nic. Jemňoučký nákop se zastavil o hrudní koš brankáře Arťoma Gomelka.

85

Mutalip Alibekov šel pozdě do riskantního skluzu, jenž byl odměněn žlutou kartou. Faulovaný Antilevskij se jen velmi pomalu staví zpět na nohy.

83

Střídání v týmu FK Smoleviči: ze hřiště odchází Konstantin Kotov, přichází Dmitrij Ščagrykovič.

82

Ževněrov zablokoval na rohový kop ránu Kaplenka, která přišla po narážečce s Nikolajevičem. V mezidobí dostal Arťom Gomelko žlutou kartu za protesty.

81

Po delší době se na útočné polovině ukázalo i Smoleviči. Domácí jedenáctka ale zůstala v naprostém klidu, jedna z přihrávek vyletěla do autu.

80

Od vlastence Ževněrova sledujeme výraznou převahu Žodina. Další kombinační akce skončila střelou Jusova, jež prosvištěla vedle Gomelkovy pravé tyče.

FC Torpedo Žodino – FK Smoleviči

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 34. Ramos (Veloso), 67. Ževněrov (vla.) – 15. Makarov

Karty:   25. Muchamedov (SML), 82. Gomelko (SML), 85. Alibekov (SML), 89. Ževněrov (SML), 90. Turik (SML)

Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 11:5.

FC Torpedo Žodino: Kozlov – Ustinov, Jašin, Stěpanov, Alisejko – Premudrov (C) (68. Nikolajevič), Veloso (75. Levickij), Ramos, Kaplenko, Jusov – Gorbačik (62. Antilevskij).
Náhradníci: Sjamuk – Nikolajevič, Ščerba, Antilevskij, Levickij, Žurněvič, Pavljukovec, Bogdanov.

FK Smoleviči: Gomelko – Vasiljonok, Butarevič, Ževněrov (C), Alibekov – Poé, Kotov (83. Ščagrykovič), Muchamedov (71. Džigero) – Makarov, Vakulič (68. Turik), Barsukov.
Náhradníci: Lazovskij – Ščagrykovič, Džigero, Alexandrovič, Bondarenko, Rusak, Turik.

Rozhodčí: Stěcurin – Gerasimuk, Masljanko