Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy 2004

Česko – Dánsko

3:0

konec (0:0)

29.05.2020, 10:00 • Estádio do Dragão, Porto • Čtvrtfinále • Milan Huppert

Z historického přenosu z roku 2004 je to ode mě vše. Loučím se s vámi s přáním krásného zbytku dne a hlavně pevného zdraví. (10:09:32)
Máme za sebou čtvrtfinálové utkání na Euru 2004, v němž Česko porazilo Dánsko s přehledem 3:0 a kvalifikovalo se mezi nejlepší čtyři celky turnaje. Po bezbrankovém a nudném prvním poločase otevřel skóre ve 49. minutě Jan Koller, který si nejvýše naskočil na centr Poborského a hlavičku poslal s bravurou k pravé tyči. Definitivní razítko na vítězství české reprezentantace dal krátce po hodině zápasu Milan Baroš, jenž se prosadil dvakrát v rozmezí dvou minut. Dánové na tento šok zareagovat nedokázali a na turnaji skončili, přesto budou se svým výsledkem na turnaji určitě spokojeni. Svěřenci kouče Brücknera se naopak mohou těšit na souboj proti Řecku.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Dlouhý odkop petra Čecha si chtěl Jan Koller stáhnout pro sebe, jenže to se nepodařilo úplně podle představ, "Dino" si pomohl rukou.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

89

Blíží se konec základní hrací doby. K příliš přerušením nedošlo, o vítězi je rozhodnuto.Lze tedy očekávat, že sudí Ivanov nebude utkání moc protahovat.

88

V netradiční pozici na pravém křídle se ocitl Thomas Gravesen, nevedl si ovšem vůbec špatně. Těžký pas si dobře zpracoval, aby poté posadil míč na hlavu Madsena. Střela prosvištěla jen o kousek vedle.

87

Středopolař Rosický mohl centrovat, v poslední chvíli si ale všiml na šestnáctce zcela osamoceného Poborského. Zkušený mazák vypálil z druhého doteku těsně vedle pravé tyčky.

86

Marek Heinz vystihl rozehrávku Laursena a rázem měl před sebou pouze Henriksena. Na dánského kapitána si nepřišel, kličkou na pravou stranu neuspěl.

85

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Martin Jørgensen, přichází Peter Løvenkrands.

84

Nohama si ovšem zahrál celkem dost. Teď si neporadil úplně ideálně, neboť po ne přílš prudké zpětné přihrávce Ujfalušiho odkopl kulatý nesmysl mimo hrací plochu.

83

Olsenova družina sice kombinuje, jenže nestřílí. Je to téměř neuvěřitelné, ale Petr Čech ještě nemusel ani jednou zasahovat.

82

Na jedničku s hvězdičkou si odvedl defenzivní povinnosti Karel Poborský. Před Gravesena se mu podařilo vměstnat tělo, frustrovaný soupeř vzápětí fauloval.

81

Velká nedomluva mezi Heinzem a Jankulovským vyústila ve ztrátu míče, nikoliv však k šanci soupeře. S promáchnutím levého orbánce totiž nepočítal ani Rommedahl, míč se dokutálel do autu.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O postupu Česka není pochyb, Dánsko nemá tolik sil, aby stáhlo tříbrankové manko.

79

Mohlo být zaděláno na drama! Jako blesk z čistého nebe přiletěl do šestnáctky centr od Jørgensena, střídající Peter Madsen hlavičkoval jen těsně nad!

78

Trenér Karel Brückner může být s hrou svých svěřenců nadmíru spokojený. Bílí hrají profesorsky. Kombinují, soupeřovi skoro nepůjčují balón.

77

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Jesper Grønkjær, přichází Dennis Rommedahl.

77

Thomas Gravesen na polovině hřiště jemně zatáhl Marka Heinze, jenž skončil na zemi. To by nebyl takový problém, pokud by se následně dánský středopolař neohnal po soupeři pravačkou, naštěstí naprázdno. Hlavní arbitr správně sáhl po žluté kartě.

Česko – Dánsko

3:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Koller, 63. Baroš, 65. Baroš

Karty:   10. Jankulovski (CZE), 45. Ujfaluši (CZE), 61. Nedvěd (CZE) – 51. Poulsen (DEN), 56. Bøgelund (DEN), 77. Gravesen (DEN)

Česko: Čech – Jiránek (39. Grygera), Ujfaluši, Bolf (65. Rozehnal), Jankulovski – Galásek – Poborský, Rosický, Nedvěd (C) – Koller, Baroš (70. Heinz).
Náhradníci: Blažek, Kinský – Grygera, Mareš, Hübschman, Rozehnal, Vachoušek, Týce, Plašil, Šmicer, Lokvenc, Heinz.

Dánsko: Sørensen – Helveg, Laursen, Henriksen (C), Bøgelund – Poulsen, C. Jensen (71. Madsen), Gravesen – Grønkjær (77. Rommedahl), Tomasson, Jørgensen (85. Løvenkrands).
Náhradníci: Skov-Jensen, Andersen – N. Jensen, Krøldrup, Priske, Kahlenberg, D. Jensen, Perez, Sand, Rommedahl, Madsen, Løvenkrands.

Rozhodčí: Ivanov (Rusko) – Eňjutin (Rusko), Dupanov (Bělorusko)

Diváci: 41 092