Menu

Další

Oktagon Underground

Samuel Krištofič - Jakub Benko

Vítěz: S. Krištofič (na body)

konec

24.05.2020, 00:01 • David Suchý

Vítěz: S. Krištofič (na body) (00:14:26)
Hlavní předzápas je minulostí, celkem překvapivě byl jednoznačný průběh. Samuel Krištofič totiž převedl ukázkovou školu takedownů, což stačilo na výhru v tomto duelu. Benko měl s bráněním velké problémy, sám se prezentoval řadou kopů, které ovšem nevedly k ničemu zásadnímu. Samuel Krištofič tak po zásluze vítězí, tento duel však před samotným zápasem sliboval mnohem vyrovnanější podívanou.

Konec zápasu.

2:13

Ihned poté následoval další takedown, v konečném důsledku snad jedenáctý. Benkovi se poté povedl pravý hák, Krištofič byl na malý moment otřesen.

1:48

Na řadu přišel další klinč u pletiva, po kterém již tradiční obrázek. Krištofič podrazil Benkovi nohu, na světě tak byl další počítaný takedown.

1:13

Benkovi se rovněž povedlo zachytit kop soupeře, Krištofič poté sám upadl na zem, což vedlo k našetření sil. Pirát zatím nemá problém s aktivitou soupeře.

0:56

Aktivní klinč z obou stran, který trval snad třicet vteřin. Jakub Benko se dostal z těžké pozice, sám poté dokázal soupeře přetočit zpět k pletivu.

0:23

Krištofičovi se povedlo zachytit nohu soupeře, jenomže Benko přidal několik tvrdých úderů do zátylku. Pro Piráta to znamenalo signál k dalšímu takedownu.

Začalo třetí kolo.

Skončilo druhé kolo.

2:39

Aby toho nebylo málo, tak i koncovka třetího kola nabídla takedown. Jakub Benko by potřeboval tento zápas ukončit na KO/TKO.

2:14

Benko to zkoušel dalším nepříjemným kopem na břicho, avšak tudy cestička zřejmě nevede. Chvilkový klinč překvapivě takedown nepřinesl.

1:31

Další strhnutý bod pro Benka, který byl po necelých dvou minutách hned čtyřikrát na zemi. Krištofič předvádí naprosto ukázkovou školu takedownů.

1:03

S Benkem to nevypadá vůbec dobře, v krátkém časovém sledu totiž přišel další takedown od Krištofiče. Pirát navíc dokázal vykrýt tvrdý útok na břicho.

0:44

Nádherná práce v podání Piráta, který u pletiva podrazil soupeři nohy, což vedlo k dalšímu ukázkovému takedownu, který se bude počítat.

0:15

Benko i nadále působí aktivním dojmem, jenomže dobrou kombinaci předvedl Krištofič, který s levým hákem dosáhl na obličej svého soupeře.

Začalo druhé kolo.

Skončilo první kolo.

2:46

Toto kolo půjde ve prospěch Krištofiče, který má na svém kontě čtyři úspěšné takedowny. Nyní se navíc chtěl pokusit o gilotinu, který ale proběhl na zemi.

2:12

Jakub Benko sice působí aktivnějším dojmem, jenomže jeho údery zatím nejsou moc přesné. Krištofič si tak hledá situace k čistým takedownům.

1:50

Nakonec z toho byl druhý úspěšný takedown na konto Krištofiče. Benko poté promáchl s pravačkou, po které následoval třetí takedown, který byl rovněž úspěšný.

1:12

Mínusový bod pro Krištofiče, který totiž chtěl pokračovat v boji na zemi. Benko poté předvedl další dobrý kop na hlavu, avšak Krištofič si s ním poradil.

0:40

Dostali jsme se do klinče, po kterém se Pirátovi povedl první takedown. Záhy dobrý kop od Krištofiče, který naprosto nečekaně poslal soupeře k zemi.

0:15

Hned na úvod prvního kola jsme sledovali round kick v podání Benka, který dopadl přesně na břicho. Záhy se Samuel Krištofič prezentoval dobrým levým hákem.

Začalo první kolo.
PYRAMIDA DO 90 KILOGRAMŮ
KRIŠTOFIČ vs. BENKO

Samuel Krištofič (12-3-0)


Samuel Krištofič je v rámci MMA velice známým fighterem, do této chvíle nastoupil do patnácti duelů, ve kterých hned dvanáctkrát odešel jako vítěz. Jeho poslední duel se uskutečnila v září loňského kalendářního roku, bitvu s Robertem Pukačem nakonec rozhodli až sudí, kteří přisoudili výhru právě "Pirátovi". Krištofič se dokonce předvedl v zápase s Petrem Karešem, který byl dle pravidel barmského boxu. Pirát je v postoji velice silný, jeho soupeř však není rozhodně pozadu.

Jakub Benko (0-0-0)

Dnešním soupeřem totiž bude Jakub Benko, který sice v MMA nezápasil, nicméně v postoji má parádní bilanci šestačtyřicet výher a třiadvacet porážek. Benkova bilance těchto zápasů je z drtivé části v rámci mezinárodních turnajů, sám totiž zápasil v Austrálii nebo Thajsku. Na svém kontě má například titul z prestižní organizace WMC a nastupoval v MX Muay XTREME.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:45.

Samuel Krištofič - Jakub Benko

Vítěz: S. Krištofič (na body)

konec

Zpět na online