Menu

Další

Oktagon Underground

Michal Zátorský - Tomáš Drábík

Vítěz: M. Zátorský (na body)

konec

23.05.2020, 21:17 • Aleš Pur (@PurAles)

Michal Zátorský předvedl dokonalý výkon, kde zužitkoval své zkušenosti z boxu a také to, jak se v Oktagon Fighting Academy zlepšil v MMA. Svého soupeře doslova přejel, po bodech 30:23, 30:23 a 30:24 vyhrál 3:0 na body a může se radovat z postupu do semifinále. (21:31:40)

Utkání skončilo.

2:18

Drábík sice předvedl lokty na hlavu, soupeř jej ale nadzvedl a přetočil do takedownu.

1:45

Drábík šel divoce dopředu, soupeře dostihl u pletiva, bylo to však bez přesných úderů.

1:15

Zátorský zkusil naskočené koleno, moc tím netrefil, ale i tak soupeři ubral trochu kyslíku.

0:35

Odpovědí byl rychlý úder a povedlo se mu soupeře dostat na zem. Je tu Drábíkovo počítání.

0:15

Pokus o high kick, Zátorský to ovšem bez větších problémů vykryl.

Začalo třetí kolo.

Druhé kolo skončilo.

2:50

Drábík ví, že už musí zápas získat před limitem a tak se pouští dopředu. Takedowny už ho trápit nemusí...

2:25

Drábík si doslova naběhl na takedown a má tak jistý bod dolů.

1:45

Zátorský sice dostal soupeře na zem, jako knockdown se to ale nepočítalo a navíc byl Zátorský napomínán za údery na zemi.

0:40

A hned vzápětí druhý. Po necelé minutě tak má slušně nakročeno k zisku tří signifikantních úderů za tři takedowny.

0:20

A hned v úvodu kola tu máme úspěšný takedown pro Zátorského.

Začalo druhé kolo.

První kolo skončilo.

2:55

Zátorský doručil druhý takedown, soupeř si při něm lehce klepl hlavou o zem.

2:45

Drábik se ale nenechává zahanbit a v souboji nakrátko trefil soupeřovu hlavu.

2:05

A ten se mu podařil!

1:35

Zátorský přidal ke svým direktům i kick a snaží se i o takedown.

0:55

Dvě série od Zátorského, po druhé šel Bartl na chviličku na zem.

0:15

Ostrý start. Drábik zkusil high kick, Zátorský zase rychlou kombinaci pěstí.

Utkání začalo.
Oba borci jsou již připraveni, zápas může začít.
PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ
ZÁTORSKÝ vs. DRÁBIK

Michal Zátorský

Zátorský je zástupcem Octagon Fighting Academy a zatím se profiloval hlavně v amatérském MMA. Zde prohrál kaj s Patrikem Hrubiznou, tak i Maxem Bursakem. V profi výsledcích má pouze jednu porážku a na guillotine choke proti Miroslavu Holubovi na East Pro Fight. Měl se také utkat s Jordym Bakkesem, tento fight však byl zrušen. V dnešním utkání je však dle sázkových kanceláří vysokým favoritem.

Tomáš Drábik
Drábik reprezentuje kickboxerskou školu, dnes tak bude čelit nejen kombinacím v postoji, bude však muset také brátit pokusy o takedowny, které mohou být v konečném výsledku rozhodující a mohou velice rychle ukončit zápas. Jak nám ale ukázal první večer, nic není předem jasné a my se tak klidně můžeme dočkat překvapení. A i tom souboje v kleci jsou.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:30.

Michal Zátorský - Tomáš Drábík

Vítěz: M. Zátorský (na body)

konec

Zpět na online