Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

1. FC Kolín nad Rýnem – Bayern Mnichov

1:4

konec (0:3)

16.02.2020, 15:30 • Rhein-Energie-Stadion, Kolín nad Rýnem - Müngersdorf • 22. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 9.57 6.61 1.29 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Krásný zápas je za námi. Bayern se vyhoupl zpátky na první místo tabulky a bodoval už poosmé v řadě, Kolín naopak padl na 14. místo a musí doufat, že Mohuč doma neporazí Schalke, aby se nestěhoval ještě o příčku níže.

Z mé strany je to dnes už vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu, úspěšný start do pracovního týdne a budu se u Bundesligy znovu těšit napočtenou za týden, v sobotu 22. února od 18:30 u šlágru 23. kola mezi Schalke a Lipskem. Carpe diem! (17:35:26)

Dnešní utkání sledovalo 50 000 diváků.
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 11:17. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:13.
Zápas 22. kola je za námi a pod katedrálou slaví hráči Bayernu! Vše se vlastně rozhodlo v první půli. Kozlové předvedli totiž v této pětačtyřicetiminutovce slabý výkon a Bayern si dělal, co chtěl. Během prvních 12 minut tak vedl už 3:0, a kdyby přidal ještě další góly ze šancí, které měl, mohl vést už o pět branek. Na kdyby se však nehraje a druhá půle nabídla naprosto odlišný fotbal. Kolín začal hrát mnohem více dopředu, vytvářet si šance a celkově vsítil tři góly. Dva však nebyly kvůli ofsajdům uznány, proto jedinou trefu zaznamenal v 70. minutě Mark Uth. Domácí před napěchovaným stadionem mohli pomýšlet ještě na drama, v samotném závěru však neproměnili několik slibných akcí a nakonec se tak musí spokojit s prohrou 1:4.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Neuer vykopne a pravděpodobně to bude všechno, co v dnešním zápase uvidíme.

90+1

Je to jenom jedna poctivá minuta, která už navíc pomalu vyprchá. Přesto má ještě Kolín jeden trestňák k dispozici.

90

Devadesát minut je již odehráno, kolik nastaví hlavní rozhodčí?

89

Anthony Modeste dostal průnikovou přihrávku mezi obránce a zblízka střílel na Neuera, ten se na zemi ale roztáhl a nohou vykopává na roh! Na jedné straně zmar domácích útočníků a neproměňování akcí, na té druhé výborný výkon Neuera, který ukazuje, že stále patří ke špičce!

88

Poslední minutky zápasu, Hans-Dieter Flick si tak v Kolíně, kde tři roky během své kariéry hrál, připíše výhru. Kolínští jsou i nadále ale podporováni fanoušky a nechtěji končit s jedním gólem na kontě.

87

Hector ze středového kruhu chtěl poslat Modesteho do dalšího brejku, při rozehrávce ale podklouzl a dopadlo to protiútokem Bayernu. Střelu Goretzky však hasí Horn.

86

Anthony Modeste se dostal na deseti metrech od branky do střelecké pozice po přistrčení od Utha, slabou střelu ale jenom nasměroval do Neuera! Troufám si tvrdit, že pokud by všechny tyto šance Kolín využil, tak se poslední minuty rozhodně nedohrávají z povinnosti.

85

Zajímavý centr Müllera skoro z brankové čáry prolétl nad hlavami obránců Kolína, Horn jenom pozoroval, zda pro něj nepředstavuje tento centr nějaké větší ohrožení.

84

Odražený míč sebral jako první na útočné polovině Mark Uth a v situaci 2 na 2 chtěl řešit celou akci individuálně. To ale nebyl vůbec dobrý záměr, Uth se dopustil útočného faulu.

82

Benjamin Pavard (BAY) za důrazný zákrok na Kainze vidí žlutou barvu, taktéž je to jeho pátá, což znamená, že společně s Boatengem budou sledovat zápas s Paderbornem akorát z tribuny.

81

Jhon Córdoba dnes vstřelil dva góly, ani jeden mu však nebyl uznán. Předvedl i tak ale velmi dobrý výkon, zejména ve druhé půli. Nyní ho nahradí tank Anthony Modeste.

80

Bayern zahajuje poslední desetiminutovku před brankou Kolína. Horn nakonec získává míč do své moci, hra je ale přerušena, neboť dojde ke střídání.

79

Kingsley Coman dnes předvedl po zranění velice dobrý výkon. Fyzicky to ale ještě není ono, proto jej na posledních deset minut nahrazuje Leon Goretzka.

1. FC Kolín nad Rýnem – Bayern Mnichov

1:4

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 70. Uth (Kainz) – 3. Lewandowski (T. Müller), 5. Coman (T. Müller), 12. Gnabry (Kimmich), 66. Gnabry (A. Davies)

Karty:   79. Bornauw (KLN) – 28. J. Boateng (BAY), 49. Th. Alcântara (BAY), 82. Pavard (BAY)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 11:17. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:13.

1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach (28. Kainz) – Schirí, Hector (C) – Drexler, Uth, Jakobs (72. Schmitz) – J. Córdoba (81. Modeste).
Náhradníci: Krahl – Höger, Schmitz, Rexhbecaj, Terodde, Modeste, Thielmann, Kainz, Leistner.

Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (46. Lucas Hernández), Alaba, A. Davies – Kimmich (59. Tolisso) – Gnabry, T. Müller, Th. Alcântara, Coman (79. Goretzka) – Lewandowski.
Náhradníci: Ulreich – Lucas Hernández, Odriozola Arzallus, Coutinho, Cuisance, Goretzka, Tolisso, Zirkzee.

Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Henschel

Diváci: 50 000