Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Bohemians Praha 1905

konec

13.02.2020, 15:00 • Radek Barkman

Taková byla tisková konference před zápasem Bohemians – Slavia. Díky za pozornost a mějte se fajn. (15:24:57)
Klusáček: Určitě nebude k dispozici Kamil Vacek, který má zlomený palec na noze a problém řešíme i u Kuby Podaného.
Klusáček o návratu Mosquery: Nedokážu odhadnout, jak na tom Mosquera bude, ale je to asi otázka tří týdnů. Může naskakovat v kratší minutáži a postupně se do toho dostávat.
Klusáček o cílech: Prvotním cílem je co nejdříve se vzdálit od sestupových příček. Hodně o tom napoví první tři kola. Zápasy s Karvinou a dalším soupeřem v naší blízkosti hodně napoví o tom, o co budeme hrát.
Pulkrab o Slavii: Určitě může být výhoda, že jim odešli zkušení hráči. Mají ale nové hráče, kteří by je mohli nahradit. Na druhou stranu je to soupeř nyní méně čitelný. Není to tak jednoznačné.
Klusáček o přípravě na Slavii: První zápas je vždy specifický. Po přípravě je to trochu nečitelné. Osobně jsem rád, že hrajeme právě se Slavií a uděláme vše proto, abychom byli prvním mužstvem, které Slavii v tomto ligovém ročníku porazí.
Klusáček o posilách: V jednání máme ještě jednoho hráče z české ligy, který by mohl přijít.
Dostál o hecování: Tím, že odešli Tomáš Souček a Milan Škoda, tak už v tom kádru nezůstal nikdo, s kým jsem ještě sám hrál v průběhu své aktivní kariéry.
Martin Dostál: Speciální je pro mě zápas se Slavií hodně. Vyrůstal jsem zde a dostal se tady až do ligy. Vždycky ten zápas s nimi bude hodně speciální. Tím, v jaké formě se aktuálně Slavie nachází, to má pro mě ještě větší náboj. Bylo by fajn tuto statistiku trochu pozměnit.
Matěj Pulkrab o zápasu se Slavií: Bude to pro mě ligový zápas téměř po roce. Pak je to zápas za Bohemku před plným Ďolíčkem a zatřetí je to duel proti silné Slavii, což je pro mě dvojité derby. V kabině jsem se zabydlel dobře. Znal jsem kluky hlavně ze sparťanského dorostu. Znám také Pokyho (Lukáše Pokorného), se kterým jsem hrál v Liberci.
Luděk Klusáček pokračuje: Při tréninku nás trochu limituje počasí. Přebíháme mezi umělkou a trávou a řešíme, kde vlastně budeme trénovat. Snažili jsme se pracovat na systémech hry a doufám, že to bude znát.
Luděk Klusáček (trenér): Zimní přípravu bych rozdělil do tří bloků. První blok byl nástup do Tipsport ligy a pak soustředění. Na tom jsme měli dobré podmínky. Odehráli jsme vydařené zápasy v Tipsport lize. Podařilo se nám splnit i tréninkový objem. Pak jsme absolvovali desetidenní soustředění v Turecku. Zde to byly tři zápasy s bilancí dvou porážek a jednoho vítězství. Až na poslední zápas s dánským celkem vypadal výkon celkem slušně.
Držmíšek: Mosquera to je zajímavý přáběh. Je tady hlavně díky Darkovi. Mosquera svým způsobem Bohemku ani moc neopustil a teď si našel čas, kdy by se mohl vrátit. Zatím s námi začal. Pokud ta jeho výkonnost bude taková, s jakou odcházel, mohl by být pro Bohemku velkou posilou. Přestupní termín končí příští sobotu. V kádru máme 23 hráčů a tři brankáře. Na hostování zůstávají Hašek a Koubek. Před odjezdem do Turecka jsme zužovali kádr a příchody jsou ovlivěny tím, že se nám uzdravují dlouhodobě zranění hráči.
Miroslav Držmíšek o pohybu v hráčském kádru: Po čtyřech letech co jsem tady, tak je ten pohyb sám o sobě mizivý. Často devět chodilo pryč a jedenáct hráčů přicházelo. Teď jsme vyčkali na zdravotní stav našich hráčů. Trpěli jsme absencí spousty hráčů, kteří byli dlouhodobě zraněni. Naše strategie vycházela ze zdravotního stavu našich hráčů. Na neschopence zůstal pouze Pokorný, zbytek se vrátil do tréninku. Chtěli jsme posílit na pozici hrotového útočníka, takže jsem hrozně rád, že Matěj Pulkrab tady dneska je. Tady jsme přesně posilovat chtěli.
Jakubowicz o případu dědictví: Zatím jsem se s ničím takovým nesetkal. I když jsem pak lítal po bankách, tak mi říkali, že se zde nesetkali ani s tím, že by někdo odkázal něco společnosti, ale pokaždé prý jen fyzickým osobám.
Jakubowicz: Také z každého lístku poputují do tohoto projektu dvě koruny. Při zápase s Karvinou pak zveřejníme, kolik se povedlo vybrat.
Jakubowicz pokračuje: Je tu i projekt Klokani Klokanům. Chceme pomoct zasaženým oblastem Austrálie. Přesněji řečeno budeme pomáhat zoologické zahradě. V zápase se Slavií představujeme nové kelímky a výtěžek z nich půjde na podporu tomuto projektu. Budou tam nejspíš i samolepky a měly být i náramky, kvůli dění v Číně ale nebudou v zápase se slavií k dostání.
Darek Jakubowicz: Ďolíček žil i v zimě. Hodně se tu rekonstruovalo. Opřeli jsme se do zázemí pro VIP hosty, rozhodčí a hlavně pro kabinu hostů. Další věc, kterou bych rád zmínil je dědické řízení. Pan Houdek, který zemřel před rokem, odkázal vše Bohemce. Byl to velice silný příběh, když jsem se to dozvěděl, tak mě to dojalo a jsem rád, že takové fanoušky ve svých řadách máme.
Přítomni jsou Martin Dostál, Matěj Pulkrab, Luděk Klusáček, Miroslav Držmíšek a Darek Jakubowicz
Pohyby v kádru:

Příchody:
Matěj Pulkrab – půlroční hostování ze Sparty
Michal Šmíd – návrat z hostování ve Zbrojovce Brno
Jhon Edison Mosquera – zapojil se do tréninku

Odchody:
Milan Havel – návrat z hostování z Viktore Plzeň
Tomáš Fryšták – hledá si angažmá
Jan Záviška – hledá si angažmá (oba aktuálně v B týmu)
Jan Vondra – hostování v Baník Sokolov
Filip Hašek – setrvává na hostování v Dukle Praha
Matěj Koubek – setrvává na hostování v FC Vysočina Jihlava

Tisková konference Bohemians Praha 1905

konec