Menu

Hokej

NHL

New Jersey Devils – Boston Bruins

1:5

konec (0:2, 1:0, 0:3)

20.11.2019, 01:00 • Prudential Center, Newark • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.92 3.9 2.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:37:02)
Československá stopa v utkání:
Pavel Zacha (NJD)
0+0, 1 střela, čas na ledě 15:09
Jaroslav Halák (BOS) do hry nezasáhl
Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:29
David Krejčí (BOS) 0+2, 0 střel, čas na ledě 15:34
David Pastrňák (BOS) 2+0, 6 střel, čas na ledě 16:45.
Tři hvězdy utkání:
1. David Pastrňák (BOS) 2+0
2. Matt Grzelcyk (BOS) 2+0
3. Tuukka Rask (BOS) 25 zák., 1 gól, 96,2%.
Statistiky utkání:
Střely na branku: 26 – 28 (5:6, 11:12, 10:10)
Zablokované střely soupeře: 7 – 14
Trestné minuty: 4 – 4
Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
Vyhraná vhazování: 40% – 60%
Bodyčky: 18 – 15.
Je dobojováno! Devils nastupovali do zápasu v dobré pohodě, když vyhráli tři z posledních čtyř zápasů. Velkou marodkou zužovanému Bostonu však stačili jen do patnácté minuty, kdy během čtrnácti vteřin skórovali Grzelcyk a Pastrňák. New Jersey tlačilo jen ve druhé polovině prostředního dějství a vytěžilo z toho snížení Colemana. Pak si ale znovu vzali slovo Pastrňák s Grzelcykem a na konečných 5:1 pro Bruins ještě upravil skóre další obránce Clifton.

Konec zápasu.

59:31

Jake DeBrusk si na závěr svého posledního střídání ještě vystřelil. Puk ale orazítkoval zadní mantinel a od něj se odrazil do středu kluziště.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:51

DeBrusk se u levého mantinelu hezky uvolnil a vyšachoval hned dva obránce. Posléze ještě přihrál do pravého kruhu, ale McAvoy skulinku v postoji Blackwooda nenašel.

58:15

Connor Clifton odevzdal puk nahozením ze středního pásma a odjel střídat. Později se ukázalo, že udělal dobře, neboť Devils rozehráli na zakázané uvolnění.

57:49

Vatanenova střela byla také nepřesná. O chvíli později si ji na modré čáře zopakoval a to už musel Rask aspoň vyrazit puk před sebe.

57:19

Butcherova dělovka od modré byla ve slotu tečovaná Colemanem, ale letící kotouč se do prostoru mezi třemi tyčemi nevešel.

56:39

Rask si pohlídal nahozený puk a rychle rozehrál na svého krajana Vaakanainena. Po jeho dlouhém pasu se icing nepískal a Bruins tak ukrajují další cenné vteřinky.

56:18

Hischier se odpoutal od Pastrňáka a přesunul se s kotoučem až na osu hřiště, odkud si na hostujícího gólmana ale nepřišel.

55:51

Marchand se na ose hřiště nabídl Chárovi, který jeho řeč těla také pochopil, nicméně hostující útočník vzápětí narazil na Müllera.

55:14

Zakázané uvolnění plynoucí z nepovedené přechodové fáze nemusí Boston mrzet. Hosté jsou necelých pět minut od jednoznačného vítězství.

54:51

Matt Grzelcyk je po dvou gólech při velké střelecké chuti. Další pokus z levé strany ale byl tečovaný a kotouč se za Blackwooda nepoodrážel.

53:59

Simmondsův oblouček ze středního pásma doplachtil do nachystané lapačky Raska. Hayden se vedle něj trochu ohnal po Vaakanainenovi, ale ten zůstal ledově klidný, jak je Finům vlastní.

53:42

53:42 Connor CLIFTON - 1:5

53:42

Bruins právě vstřelili branku!
Boston slaví pátý gól, o který se už potřetí postaral člen zadních řad. Mackenzie Blackwood chtěl pomoct s rozehrávkou zpoza vlastní branky. Gusev jeho přihrávku ale nezastavil a propustil ji až na zdejšího rodáka CONORA CLIFTONA. Ten napřáhl z pravého konce modré čáry a soupeřem lehce tečovaný puk zapadl až pod břevno. Bez asistence.

52:57

Ďáblové se přeci jen usadili v útočném pásmu. Zmohli se však pouze na Brattovu střelu z otočky, kterou zablokoval slovenský obr Chára.

52:24

Butcher posunul puk Woodovi a pokračoval směrem k brankovišti. Domácí útočník na něj ale nepočkal a zpoza levého kruhu jen neškodně nahodil.

51:51

Jack Hughes je směrem dopředu dost nevýrazný. Nyní alespoň pomohl defenzivě, když za vlastní brankou odzbrojil Wagnera.

50:33

50:33 Matt GRZELCYK - 1:4

50:33

Bruins právě vstřelili branku!
Necelých deset minut před koncem už je asi jasno! O cenu pro nejlepšího hráče zápasu si po Pastrňákovi řekl také MATT GRZELCYK. Ten si rychlou kličkou na útočné modré udělal kužel ze Subbana a pak se v levém kruhu nezalekl zalehávajícího Butchera, který nijak nezabránil skvělé střele švihem do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Charlie McAvoy.

50:24

Danton Heinen po přihrávce Bjorka vystřelil přes obránce. Blackwood lehce zasáhl a puk vyletěl až mezi modré čáry.

49:25

Bruins dostali domácí rozehrávku pod tlak. Červení si nevěděli rady a jenom odhodili puk na hokejku Brandona Carla.

48:48

Kuraly nastřelul puk z červené čáry, po odrazu od mantinelu si ho dojel a střelou z levé strany také prověřil Blackwoodovu pozornost.

48:23

Brattova střela z úhlu minula vzdálenější tyč. Na ledě je společně s ním Hall a také Zacha, který zřejmě povýšil ze čtvrté formace.

47:45

Lindholm převzal zadovkou od Ritchieho, kterému zprava kotouč ještě vracel, ovšem u brankoviště pak dobře zasáhl Severson.

46:57

Devils po posledním gólu působí trochu opařeným dojmem. Tempo hry zásadně opadlo a to samozřejmě vyhovuje vedoucímu družstvu.

46:31

Mladý finský bek Urho Vaakanainen dostává od hostujících trenérů hodně velký ice-time. Nyní doprovází první útok v čele s dvougólovým Pastrňákem.

45:45

Bruins vyhodili puk ven z obranného pásma. Zakázané uvolnění se ale pískalo na druhé straně kvůli nepřesné rozehrávce New Jersey.

44:58

Opět v akci Simmonds, kterému na modré čáře pomáhal Zacha, jenže obránci Bostonu je velmi rychle odstavili od kotouče.

44:25

Simmonds si nahazoval kotouč sám pro sebe. U zadního mantinelu se k němu ale nedostal, protože ho stihl odehrát Tuukka Rask.

43:15

43:15 David PASTRŇÁK - 1:3

43:15

Bruins právě vstřelili branku!
Hosté ve čtyřiačtyřicáté minutě bleskově využívají přesilovou hru a znovu vedou o dva góly. Nemohl u toho chybět Brad Marchand, který posunul kotouč směrem k modré čáře a DAVID PASTRŇÁK golfákem z velká dálky prostřelil vše, včetně brankáře Blackwooda. Asistence: Brad Marchand, Charlie Coyle.

43:11

Pastrňák přebíral dlouhý pas od Krejčího a už se chystal provést rychlou otočku, během které ho za dvě minuty jednoznačně podrazil vyloučený Subban.

42:38

Hall z pravé strany nahodil do brankoviště, do kterého se vydal Hischier, ale několika dorážkami neprotlačil kotouč za finského gólmana ve službách Bostonu.

42:03

Zkušený obránce Andy Greene se vysunul do levého křídla, ale Rask jeho propagační střelu jednoduše zastavil lapačkou.

41:45

Hosté nedali Ďáblům klid na rozehrávku z obranného pásma. Jeden z hráčů pod tlakem poslal kotouč jenom na Urha Vaakanainena.

41:12

Devils museli kvůli ofsajdu vyklidit útočné pásmo. Následovala individuální protiakce Kuralyho, kterou úspěšným zákrokem zastavil až Blackwood.

40:43

Puk vyletěl do ochranné sítě. Hall během hvizdu dohrál McAvoye, ale vše se obešlo bez nějakého většího konfliktu.

40:22

Rodící se zámek domácího týmu zhatila chybička Seversona, kterému při zpracování utekl kotouč do středního pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:
Střely na branku: 16 – 18 (5:6, 11:12)
Zablokované střely soupeře: 7 – 8
Trestné minuty: 2 – 4
Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
Vyhraná vhazování: 44% – 56%
Bodyčky: 12 – 11.
Boston měl zkraje druhého dějství jasně navrch. Postupem času jeho aktivita ale vyprchávala a taktovku převzali domácí hokejisté, kteří začali posílat na Raska jednu střelu za druhou. Prvního gólu a zároveň snížení na 1:2 se Devils dočkali v devětatřicáté minutě, kdy se po nahrávkách Butchera a Guseva bekhendem prosadil. Blake Coleman.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Hischier rozdal puk doprava na volného Halla, který v dobré pozici ještě přihrával a tím celou brejkovou situaci malinko zazdil.

39:26

Spolupráce mezi Marchandem a Pastrňákem přinesla kýžené ovoce v podobě dělovky českého útočníka. Blackwood byl nachystaný a betonem kotouč vykopl.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:51

Bruins dobře forčekovali v útočném pásmu. Odměnou pro ně byl zisk kotouče, který však Blackwood po Ritchieho tečované střele zastavil.

38:11

38:11 Blake COLEMAN - 1:2

38:11

Devils právě vstřelili branku!
New Jersey je odměněno za zvýšenou aktivitou snižujícím gólem! Butcher vydoloval puk ze souboje v obranném pásmu a založil rychlou protiakci. Gusev na jejím konci přihrál do mezikruží a BLAKE COLEMAN, který se předtím zbavil McAvoye, zavěsil parádním bekhendem. Asistence: Nikita Gusev, Will Butcher.

37:51

Subban si dobře pokryl puk v rohu útočného pásma, kde ho otravoval Bjork. K ničemu to ale nebylo, následnou přihrávku totiž nezpracoval Gusev.

37:15

Hischier přihrál jen na spoluhráče sedícího na střídačce. Hra se musela přerušit a pokračovat se bude vhazování ve středovém kruhu.

36:44

Nico Hischier napadal při signalizovaném ofsajdu, který byl vzápětí i odpískán. Díky tomu přichází čas pro reklamní přestávku.

35:47

Hraje se v obrovském tempu. Hra se příliš nepřerušuje a velice rychle se nám blíží samotný závěr druhé dvacetiminutovky.

35:15

Jesper Bratt střílel z levého mantinelu. Puk ještě tečoval Vaakanainen, jenže dobře postavený Rask ho za svá záda znovu nepustil.

34:46

Carlo přihrál podél modré čáry na Grzelcyka. I on ještě nabízel puk na teč, ale Mackenzie Blackwood tentokrát zasahovat nemusel.

34:25

Blackwood použil pravý beton proti střele z vrcholku levého kruhu v podání uzdraveného DeBruska.

33:45

Bjork nabil na modrou Chárovi, který vypálil z první, ale ve finále šlo spíše o nevyužitou pobídku k teči.

33:13

Subbanova dělovka hned po vhazování rozduněla Raskův beton. Stejný minisouboj se vzápětí ještě jednou opakoval, ale výsledek byl úplně stejný. Finský gólman vše uzavřel zákrokem proti Gusevovi.

32:54

Hall zleva poslal přihrávku do volného prostoru, kam přispěchal Grzelcykem neuhlídaný Palmieri, ale jednoruč kotouč za Raska nepropašoval.

32:36

Seversonovu rozehrávku vystihl Grzelcyk. I on ale zkazil první přihrávku a dopředu se znovu žene červená vlna.

31:51

Kuralyho přihrávka letěla na pravou stranu k Nordströmovi, ovšem dobře postavený Greene úmysl čtvrté formace Bostonu překazil.

31:21

Butcher také střílel od modré, ale Rask svou vyrážečkou přesněroval puk do relativního bezpečí u zadního mantinelu.

30:53

Ritchie si vyměnil pozice s McAvoyem. Na pozici obránce střílel od modré čáry, ale puk proletěl hodně vedle domácí klece.

30:37

Devils se vymanili z velkého tlaku jen za pomoci zakázaného uvolnění. Domácí mají po polovině základní hrací doby pouhých sedm střel na branku, což mnohé vypovídá o dosavadním průběhu zápasu.

29:55

Vaakanainenova střela od modré byla nepřesná. Puk se od zadního mantinelu odrazil zpět do ohně, ovšem dorážka Bjorka se neujala.

29:28

Pastrňák poslal puk na Marchanda, který zrovna stál na úrovni brankové čáry. Zprava zkoušel centrovat, ale našel jenom Greenea.

28:51

Coleman byl bez podporu spoluhráčů. Na levé straně se snažil vymanit od McAvoye, ale ten ho důrazným zákrokem poslal na kolena.

28:26

Butcher zleva nahazoval do ohně, kde byl hodně zahuštěný prostor. Puk n Raska ani v tomto případě nedoletěl.

27:37

Kuraly ze stoje střílel golfákem z pravého kruhu. Na zadní tyči měl spoluhráče, ale tam kotouč neprošel přes nohu Blackwooda.

26:53

Greene u modré přenechal puk Simmondsovi, jehož táhlou střelu Rask řešit nemusel. Hra se rychle otočila na druhou stranu, nicméně Blackwood DeBruska v nepřehledné situaci vychytal.

26:37

Další blok Cliftona, který už je poměrně dlouho na ledové ploše. Tentokrát přes sebe nepustil Brattovu střleu z nulového úhlu.

25:57

Brandon Carlo bez hokejky klečel na kolenou a nevědomky zablokoval Seversonovu ránu od modré čáry.

25:24

Danton Heinen se ocitl u modré čáry, jenže Vatanen jeho vysoké nahození kousek před brankovištěm zastavil.

24:59

Pastrňák centrem z levé strany hledal Krejčího, který letící puk mužná lehce zasáhl, ale ten každopádně doletěl do gólmanovy výstroje.

24:37

Marchandovi při kličce utekl puk na Krejčího, po jehož pasu Pastrňák objížděl branku, ale puk za Blackwoodova záda nezasunul.

23:49

Oběma týmům se teď nedaří přechodová fáze. Puk létá z jedné strany na druhou, ovšem oba gólmani mohou být v naprostém klidu.

22:37

Clifton obětavě padl do střely Haydena. Neobešlo se to bez nějakého zdravotního problému, hostující obránce se hodně ztěžka zvedal zpět na nohy.

22:10

Pär Lindholm střílel hned po buly nepřesně. Předcházel tomu icing pro změnu v podání domácích Devils.

21:55

Anders Bjork je zatím hodně aktivní. Teď těžil z práce Carla a Coylea, nicméně Blackwood střelu z levého kruhu zkrotil.

21:29

Coyle vymyslel pro Heinena nechytatelnou přihrávku, ze které se vyklubalo zakázané uvolnění. To se opakovalo i o pár vteřin později.

20:06

Domácí v plném počtu.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:
Střely na branku: 5 – 6
Zablokované střely soupeře: 4 – 3
Trestné minuty: 2 – 4
Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
Vyhraná vhazování: 41% – 59%
Bodyčky: 2 – 5.
Je za námi první třetina, ve které oba týmy dohromady vyprodukovaly jen jedenáct střel. O jednu více má na kontě Boston, kterému šest přesně mířených ran stačilo hned ke dvěma gólům. Ty se dokonce vešly do pouhé čtvrtminuty, když nejprve otevřel skóre Grzelcyk a hned vzápětí po další asistenci Marchanda udeřil i nejlepší střelec celé ligy – David Pastrňák. U obou branek navíc asistoval i jeho krajan a jmenovec Krejčí. Devils měli k dispozici hned dvě přesilovky, nicméně jim to nepomohlo k žádné výraznější šanci.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Blake Coleman ještě vyrazil do individuální akce, kterou v pádu také zakončil. Rask u pravé tyče zasáhl a mezitím zazněl i závěrečný klakson.

19:28

Urho Vaakanainen ztratil stabilitu a společně s ní také kotouč, který domácí hokejisté v náznaku protiútoku posunulu jen k McAvoyovi.

19:03

Brad Marchand zbytečně dlouho míchal s pukem před modrou čarou a Heinen mu mezitím vjel do odpískaného ofsajdu.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:28

Marchand dostal na pravou stranu přihrávku od Grzelcyka. Z úhlu ještě centroval do předbrankového prostoru, ovšem tam se nikdo v bílém ke střele neprotlačil.

18:06

Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Taylor Hall – 2 min., podrážení).

18:03

Rask odjel na střídačku, což je jasné znamení toho, že si v přesilovce zahraje také Boston. Ještě předtím samozřejmě má k dispozici hru šest na pět.

17:47

Domácí kapitán Andy Greene si připravil střelu od modré čáry, která podle všeho byla tečovaná, ale Rask na to stihl včas zareagovat.

17:36

Bjork ve středním pásmu posunul puk před Coylea, který se dostal z ideálního úhlu. Z pravé strany to přesto zkusil, ale třetí gól Bruins z toho nebyl.

16:47

Hosté v plném počtu.

16:42

Hughes stál na vrcholku pravého kruhu. Před sebou ale měl spoustu hráčů a proto se rozhodl přenést těžiště doleva, kde se Palmierimu nepovedla střela z první.

16:13

Kuraly vyhodil až k Blackwoodovi. Fanoušci Devils zatím nemají sebemenší důvod k radosti, z tribun se začíná ozývat nespokojené bučení.

15:42

Jesper Bratt krátkou bekhendovou přihrávkou našel Zachu, který nevystřelil zápěstím špatně, ale Rask i tak s velkým přehledem zakročil.

15:08

Hned z vhazování vyletěl puk do středního pásma. Ďáblům jistojistě zabere nějakou dobu, než se zase vrátí před Raska.

14:47

New Jersey může bleskově snížit. Coleman byl podražen Heinenem, což znamená jeho druhou početní výhodu.

14:40

14:40 David PASTRŇÁK - 0:2

14:40

Bruins právě vstřelili branku!
Uteklo jen čtrnáct vteřin a Boston přidává další gól! Brad Marchand si vzal puk ve středním pásmu a okamžitě se přesunul do pravého kruhu, odkud nabil na střelu z jedničky DAVIDU PASTRŇÁKOVI a ten svým typickým způsobem zaznamenal už osmnáctý zásah v sezóně. Asistence: Brad Marchand, David Krejčí.

14:26

14:26 Matt GRZELCYK - 0:1

14:26

Bruins právě vstřelili branku!
Hosté ubránili oslabení a za několik dalších vteřin se sami dostali do vedení! Roli v tom sehrál i český útočník David Krejčí, který z pravého křídla vrátil puk k modré čáře na Marchanda a ten zase otočil na druhou stranu, odkud se střelou o tyč poprvé v sezóně prosadil MATT GRZELCYK. Asistence: Brad Marchand.

14:12

Hosté v plném počtu.

14:03

Blackwood po dalším vyhození rychle rozehrál na útočnou polovinu. I díky tomu Saversonovo nahození tečoval Hischier, přestože branku vůbec netrefil.

13:36

Znovu hodně podobná situace. Do pravého kruhu nabíjel Gusev, ovšem číhající Bratt při pokusu o střelu zcela promáchl.

13:02

Hall byl zapomenutý na pravém křídle. Přihrávku od modré ale nezpracoval a z nadějně vypadající situace kvůli tomu vůbec nevystřelil.

12:38

Domácí mají pátou nejhorší přesilovku v celé soutěži. Úvod této početní výhody tomu vcelku odpovídá, Bruins se dvakrát rychle osvobodili.

12:12

Hodně zbytečný faul Jakea DeBruska, který napadal pár metrů před Blackwoodem a podrazil rozehrávajícího Zachu. Je z toho první přesilovka pro Devils.

11:25

Subban naznačil střelu z pravého mantinelu a ještě přihrával do mezikruží na Guseva. Z menší skrumáže nakonec zakončoval Coleman, ale Rask si věděl rady.

11:02

Danton Heinen potáhl puk po levé straně. Při střele ale byl stále dost daleko od Blackwooda a ten jeho střelu zápěstím vyrazil před sebe, kde byl jako první Zajac.

10:28

Cháru zradilo zpracování a narůstající tlak dobře kombinující čtvrté hostující formace tak vyšel vniveč.

10:01

Puk během Pastrňákovy přihrávky opustil útočné pásmo a z druhé vlny dojíždějící Urho Vaakanainen tak opět vjížděl do ofsajdu.

09:35

Krejčí přihrával přes celé střední pásmo na svého krajana Pastrňáka, nicméně u toho včas zasáhla hokejka Damona Saversona.

09:11

Mackenzie Blackwood nezaváhal proti nástřelu Cháry z velké dálky. Puk schoval do lapačky a pak už neriskoval žádnou rozehrávku.

08:40

Wayne Simmonds přejel útočnou modrou, ale pak nechal kotouč za sebou, čehož okamžitě využila hladová smečka Medvědů.

07:40

Marchand našel ve středu hřiště rozjetého Krejčího, jenže tentokrát to byl Pastrňák, který svou netrpělivostí zavinil postavení mimo hru.

07:17

David Pastrňák vjel do ofsajdu, protože Brad Marchand už byl v tu dobu oběma nohama v útočném pásmu.

06:36

Palmieri vracel puk ze zadního mantinelu na modrou čáru, ovšem Butcherova dalekonosná střela švihem byla hodně nepřesná.

06:04

Tuukka Rask pokryl puk, který se nacházel za jeho levou tyčkou. Hra je přerušena a na řadu přichází reklamní přestávka.

05:16

Chára napřáhl z vrcholku levého kruhu, ovšem domácí gólman dolní končetinou vyrazil letící projektil do bezpečí.

05:05

Po odpískání domácího icingu ztratil jeden z čárových sudích stabilitu a na kolenou podrazil McAvoye. Vše se každopádně obešlo bez zranění.

04:34

Také Devils se na chvíli ukázali před Raskem, ale ten ještě žádnou střelu na svou branku řešit nemusel.

03:57

Brad Marchand v poklidu dojel nahození od Carla a hosté z Bostonu se opět usazují v útočném pásmu.

03:22

Chára rozehrál na Pastrňáka, který to zkoušel z vrcholku levého kruhu, ale střelu mu okamžitě pokazil bránící Subban.

02:49

Palmieri hrubě propadl na obranné modré čáře. DeBrusk v úniku Blackwooda ale nepřekonal a dorážející McAvoy už branku netrefil.

02:13

Nordströmova střela z levého kruhu byla sražená. Z dalšího vyhození Devils neresultuje icing a Boston tak musí hrát od Raskovy klece.

01:40

Butcherova přihrávka nenašla nikoho v červenočerném dresu New Jersey. To se kvůli icingu musí vypořádat s vhazováním po levici Blackwooda.

01:12

Bjork nahodil puk na Subbana. Hledání cesty k prvnímu zakončení podle všeho ještě nějakou chvíli zabere.

00:15

Na úvodním buly uspěl Hischier, který porazil Davida Krejčího. Ten se kvůli zranění Bergerona objevuje na centru první formace s Marchandem a Pastrňákem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

New Jersey Devils: Blackwood (Domingue) – P. K. Subban, Butcher, Severson, A. Greene (C), Vatanen, Müller – Bratt, Hischier, Hall (A) – Palmieri, J. Hughes, Wood – N. Gusev, Zajac (A), Coleman – Simmonds, Zacha, Hayden.

Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Grzelcyk, Clifton, Vaakanainen – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – B. Ritchie, P. Lindholm, DeBrusk – Heinen, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.

Rozhodčí: MacDougall, McIsaac – Barton, Brisebois.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v utkání

Pavel Zacha (NJD)

Útočník, 22 let, 18 zápasů, 9 bodů (2+7)

Jaroslav Halák (BOS)
Brankář, 34 let, 8 zápasů, úspěšnost 92,4%

Zdeno Chára (BOS)
Obránce, 42 let, 20 zápasů, 8 bodů (4+4)

David Krejčí (BOS)
Útočník, 33 let, 14 zápasů, 11 bodů (2+9)

David Pastrňák (BOS)
Útočník, 23 let, 20 zápasů, 32 bodů (17+15).
Vzájemné zápasy

13.10.2019 Boston – New Jersey 3:0
22.03.2019 New Jersey – Boston 1:5
03.03.2019 Boston – New Jersey 1:0
28.12.2018 Boston – New Jersey 2:5
12.02.2018 New Jersey – Boston 3:5.
New Jersey Devils

Ďáblové se v posledních dnech trochu vzchopili, ale i tak jsou stále největším zklamáním první čtvrtiny základní části. Po devatenácti zápasech mají bilanci sedmi výher a dvanácti porážek, což dělá dohromady osmnáct bodů a až čtrnácté místo ve Východní konferenci, z něhož ztrácí na osmou Philadelphii šest bodů. New Jersey před sezónou hodně posílilo v ofenzivě, která je s padesáti góly nečekaně druhou nejslabší v celé NHL. Ani to mu ale nezabránilo vyhrát tři z minulých čtyř utkání. Naposledy Devils cestovali do Montrealu a odvezli si dva body za výhru 4:3 v prodloužení. Na marodce se aktuálně nachází obránce Carrick a útočníci Rooney s Boqvistem.

Nejproduktivnější hráči:
• T. Hall – 17 bodů (2+15)
• K. Palmieri – 12 bodů (7+5)
• J. Hughes – 10 bodů (4+6).
Boston Bruins

Hosté vstoupili do sezóny výborně, na přelomu měsíce zvítězili v šesti zápasech za sebou a během nich nastříleli dvaatřicet branek. V posledních týdnech však Boston začal klopýtat, z předchozích sedmi zápasů vyhrál pouze nad Torontem a o pár hodin později získal alespoň bod za prohru v samostatných nájezdech proti Washingtonu. Na vině je bezesporu také početná marodka. Mimo hru jsou obránci Krug s Millerem a útočníci Backes, Kuhlmana a Senyshyn. Až těsně před zápasem se navíc rozhodne o startu Bergerona a Ritchieho. V tabulce Východní konference jsou Bruins na třetím místě, z něhož ztrácí na první Capitals už sedm bodů.

Nejproduktivnější hráči:
• D. Pastrňák – 32 bodů (17+15)
• B. Marchand – 32 bodů (13+19)
• P. Bergeron – 19 bodů (8+11).
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi New Jersey Devils a Bostonem Bruins!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

New Jersey Devils – Boston Bruins

1:5

konec (0:2, 1:0, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 39. Coleman (N. Gusev, Butcher) – 15. Grzelcyk (Marchand), 15. Pastrňák (Marchand, Krejčí), 44. Pastrňák (Marchand, Coyle), 51. Grzelcyk (McAvoy), 54. Clifton

New Jersey Devils: Blackwood (Domingue) – P. K. Subban, Butcher, Severson, A. Greene (C), Vatanen, Müller – Bratt, Hischier, Hall (A) – Palmieri, J. Hughes, Wood – N. Gusev, Zajac (A), Coleman – Simmonds, Zacha, Hayden.

Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Grzelcyk, Clifton, Vaakanainen – Pastrňák, Krejčí (A), Marchand (A) – B. Ritchie, P. Lindholm, DeBrusk – Heinen, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.

Rozhodčí: MacDougall, McIsaac – Barton, Brisebois

Diváci: 15 061

Průběh zápasu
1. třetina
12:12 BOS 2 DeBrusk, podrážení
14:26 BOS 0:1 Grzelcyk (Marchand)
14:40 BOS 0:2 Pastrňák (Marchand, Krejčí)
14:47 BOS 2 Heinen, podrážení
18:06 NJD 2 Hall, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
38:11 NJD 1:2 Coleman (N. Gusev, Butcher)
Po 2. třetině
3. třetina
43:11 NJD 2 P. K. Subban, podrážení
43:15 BOS 1:3 Pastrňák (Marchand, Coyle)
50:33 BOS 1:4 Grzelcyk (McAvoy)
53:42 BOS 1:5 Clifton
Konec