Menu

Další

La Vuelta

3. etapa: Ibi. Ciudad del Juguete - Alicante

Vítěz: S. Bennett (IRL/BOH)

konec

26.08.2019, 12:53 • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:41:05)

Průběžné pořadí (po 3. etapě):

1. Nicolas Roche (IRL/SUN) 9:51:14
2. Nairo Quintana (COL/MOV) +0:02
3. Rigoberto Urán (COl/EF1) +0:08
4. Mikel Nieve (ESP/MTS) +0:22
5. Miguel Ángel López (COL/AST) +0:33
6. Primož Roglič (SLO/TJV) +0:35
7. Sergio Higuita (COL/EF1) +0:37
8. Wilco Kelderman (NED/SUN) +0:38
9. Davide Formolo (ITA/BOH) +0:46
10. Rafal Majka (POL/BOH) +0:46
---
19. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +1:32

Pořadí etapy:

1. Sam Bennett (IRL/BOH) – 4:25:02
2. Edward Theuns (BEL/TFS) +0:00
3. Luka Mezgec (SLO/MTS) +0:00
4. Jon Aberasturi (ESP/CJR) +0:00
5. Phil Bauhaus (GER/TBM) +0:00
6. Maximiliano Richeze (ERG/DQT) +0:00
7. Fabio Jakobsen (NED/DQT) +0:00
8. Cyril Barthe (FRA/EUS) +0:00
9. Szymon Sajnok (POL/CCC) +0:00
10. Clément Venturini (FRA/ALM) +0:00
---
20. Zdeněk Štybar (CZE/DQT) +0:00

Závod skončil.

CÍL

Druhý Edward Theuns (BEL/TFS) a třetí Luka Mezgec (SLO/MTS) museli jen uznat, že Sam Bennett (IRL/BOH) si dnes prvenství zcela zasloužil. Poté, co Ir absolvoval ne úplně povedenou včerejší etapu, si zcela bezpochyby spravil chuť dnes v Alicante.

CÍL

Sam Bennett (IRL/BOH) vítězí, a to na plné čáře! Jeho týmoví kolegové z Bora–Hansgrohe mu připravili doslova snovou pozici. Ir si následně v klidu vítězství pohlídal.

2 KM

Dopředu se dere Zdeněk Štybar (CZE/DQT)! Pracuje opět výtečně pro svůj tým Deceuninck–Quick-Step. Akorát že Fabio Jakobsen (NED/DQT) je možná schovaný více, než by bylo potřeba.

3 KM

Dopředu se již tlačí také Bora–Hansgrohe. To je rozhodně dobrá zpráva pro Sama Bennetta (IRL/BOH), největší želízko v ohni pro německou stáj.

4 KM

Čtyři kilometry do cíle! Doplňme jen, že sprinterům bude foukat vítr do zad. Uvidíme, jestli někdo tuhle skutečnost využije ve svůj prospěch.

6 KM

Astana, Movistar Team a Team Jumbo–Visma jsou na čele pelotonu. Pořád je ale ještě brzy na závěry. Každopádně se dalo očekávat, že na čele budou také i jiné stáje, které mají ve svých řadách velká sprinterská jména.

9 KM

Je jasné, že do boje o vítězství v etapě se nezapojí Fernando Gaviria (COL/UAD), jenž chytl velkou krizi po stoupání na Puerto de Tibi a nezapojil se do pelotonu. To samozřejmě hraje do karet jeho největším konkurentům. Fabio Jakobsen (NED/DQT), Sam Bennett (IRL/BOH), Max Walscheid (GER/SUN) nebo Edvald Boasson Hagen (NOR/TDD)? Uvidíme za nějakých osm až devět kilometrů!

15 KM

Peloton se blíží cílové rovince. Vysoké tempo nyní udržují hlavně cyklisté týmu Team Jumbo–Visma.

18 KM

Tým Deceuninck–Quick-Step, za nějž jezdí i český cyklista Zdeněk Štybar (CZE/DQT), je na hromadný dojezd nahecovaný. Konkrétně Fabio Jakobsen (NED/DQT) ujišťoval, že pro vítězství udělá všechno. "Očekáváme sprint a já do toho chci jít," uvedl Nizozemec. "Maximiliano Richeze (ARG/DQT) bude mým lídrem, budu se za ním držet. Už v týmové časovce jsme jako stáj ukázali, že jsme silní, skončili jsme druzí, a dnes budeme výhře blízko. Je jen na mě, abych odvedl svou práci v posledních deseti sekundách."

Bussot (sprinterská prémie):

1. Sergio Higuita (COL/EF1) – 4 body (+3 bonif. sekundy)
2. Martijn Tusveld (NED/SUN) – 2 body (+2 bonif. sekundy)
3. Primož Roglič (SLO/TJV) – 1 bod (+1 bonif. sekunda)

20 KM

Sprinterská prémie nabídla vítěze v podobě Sergia Higuity (COL/EF1), který získal kromě čtyř bodů do soutěže sprinterů především tři bonifikační vteřiny, a zřejmě se tak posune v průběžném pořadí trochu dopředu. O bod se popral taktéž Primož Roglič (SLO/TJV), který zároveň získal jednu bonifikační vteřinu do boje o končené pořadí. Druhý mimochodem skončil Martijn Tusveld (NED/SUN).

22 KM

Nepůjde to, to je vidět na první pohled! Fernando Gaviria (COL/UAD) se trápí, marná je jeho snaha vrátit se do pelotonu. Sergio Henao (COL/UAD) a Marco Marcato (ITA/UAD) jsou stále po jeho boku. Každopádně vypadají spíše jako silní herci oproti kolumbijskému komparzu.

23 KM

Sprinterská prémie v Bussotu přijde na řadu za nějaké dva kilometry. Doplňme jen informaci, že ačkoli Fabio Jakobsen (NED/DQT), další favorit na vítězství v etapě, jednu dobu nebyl v pelotonu během stoupání na Puerto de Tibi, dokázal se chytit. A nyní se svým týmem již střádá plány na cílovou rovinku v Alicante.

25 KM

Peloton aktuálně klesá do cílového města Alicante. A Fernando Gaviria (COL/UAD), jeden z velkých favoritů na prvenství v etapě, je stále vzadu za pelotonem. Kromě toho, že mu pomáhá vrátit se do závodu Sergio Henao (COL/UAD), přijel na pomoc i Marco Marcato (ITA/UAD).

30 KM

Vypadá to, že Fernando Gaviria (COL/UAD) není v pohodě. Předchozí stoupání mu neudělalo vůbec dobře. A jeho kontakt s pelotonem je v tuhle chvíli v nedohlednu, ztrácí na něj nějakých 50 sekund. Vrátit do hlavního balíku se ho snaží jeho stájový kolega Sergio Henao (COL/UAD), ovšem zatím marně.

35 KM

Peloton je jinak úplně pospolu. Únik Ángela Madraza (ESP/BBH), který se s Diegem Rubiem (ESP/BBH) a Héctorem Sáezem (ESP/EUS) vydal dopředu prakticky hned od startu, je tak definitivně u konce. Muž v puntíkovaném dresu se držel opravdu dlouho na čele. Rozhodně podal, stejně jako včera, velmi povedený výkon.

3. etapa: Ibi. Ciudad del Juguete - Alicante

Vítěz: S. Bennett (IRL/BOH)

konec

Zpět na online