Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Švédsko – USA

0:2

konec (0:1)

20.06.2019, 21:00 • Stade Océane, Le Havre • Skupina F • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 7.44 4.6 1.41 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:5. (22:59:50)
Dlouhých sedm nastavených minut je minulostí a zápas končí. Američanky na závěr základní skupiny s přehledem přehrály výběr Švédska 2:0.

Zápas začal ve velkém tempu. Američanky nastoupily na své soupeřky s obrovským nasazením a hned ve čtvrté minutě byly odměněny první brankou. Po rozehrávce rohového kopu propadl balon přes první tyč až do prostoru, kde se pohybovala Lindsey Horanová a ta poslala Spojené státy do vedení. Postupem času ale zámořský celek ubral s ofenzivní aktivitou a dal šanci i Švédkám. Ty se však dostaly jen ke dvěma lehkým střelám ze středí vzdálenosti.

Také start druhé půle vyšel americké reprezentaci skvěle. Po centru Horanové zpracovala míč za zadní tyčí Tobin Heathová a prudkou ránou z úhlu prostřelila švédskou brankářku. Následně už tempo zápasu pouze klesalo. Švédky mohly při pasivitě soupeřek útočit, ale nedostaly se do jediné šance.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Od Sebrantové mířil míč na rozběhnutou Anderssonovou, přes skvěle postavenou Dunnovou se ale Švédky nedokázaly uvolnit ke střele.

90+5

Lidnsey Horanová schytala pořádně tvrdý zákrok u středové čáry. Rozehrávky se ujala Tobin Heathová, ale nepřesný centr sebrala do rukavic Lindahlová.

90+4

Crystal Dunnová vhazovala zpoza postranní lajny. Před vápnem čekala na pobídku Heathová, ale míč k autorce druhé branky od Horanové nedoletěl.

90+3

Po chybě ve švédské rozehrávce se dostala k míči Lloydová. Tentokrát už ale nemířila přímo k brance, ale ještě hledala lépe postavenou Pughovou.

90+2

Carli Lloydová dostala parádní přihrávku od Horanové. Po několika rychlých krocích se dostala do vápna, ale sama proti Lindahlové neuspěla.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned sedm minut.

90

Od středového kruhu putoval balon na levou stranu, kde podstoupila hlavičkový souboj Horanová. Američanky nepouštějí soupeřky v posledních minutách k míči.

89

Američanky se ještě dostávají do tempa. OHarová si dokázala obhodit soupeřku, následně už by mohla jít do zcela otevřené obrany a tak musela Jakobssonová faulovat za žlutou kartu.

88

O rozehrávku od rohového praporku se postarala Heathová. Na zadní tyči číhala na šanci Pughová, ale těsně před střídající hráčkou nadzvedla balon Sembrantová.

87

Do otevřenější obrany švédského týmu mířila s míčem Horanová. Po přihrávce k Dunnové měl přiletět do vápna centr, ale ten byl sražen Björnovou.

86

Sam Mewisová prostrčila míč na střídající Pughovou, poté mohla ještě postupovat do útoku Heathová, ale u ní už byla velmi těsně postavena Anderssonová.

85

Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Megan Rapinoeová, přichází Mallory Pughová.

84

O rozehrávku švédského rohu se postarala Björnová. Ve vápně sice bylo pořádně "žluto", ale míč zamířil rovnou jen za brankovou čáru.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Američanky si i nadále s přehledem hlídají dvoubrankové vedení.

81

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kosovare Asllaniová, přichází Lina Hurtigová.

Švédsko – USA

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 4. Horanová, 51. Heathová

Karty:   89. Jakobssonová (SWE) – 61. O'Harová (USA)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:5.

Švédsko: Lindahlová – Björnová, Ilestedtová, Sembrantová, Anderssonová – Zigiottiová Olmeová, Asllaniová (81. Hurtigová), Segerová (C) (66. Glasová) – Jakobssonová, Blacksteniusová, Schoughová (58. Rolföová).
Náhradníci: Falková, Mušovićová – Glasová, Fischerová, Erikssonová, Janogyová, Hurtigová, Roddarová, Rolföová, Anvegårdová, Larssonová, Rubenssonová.

USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová, Dunnová – Mewisová, Lavelleová (65. Pressová), Horanová – Heathová, Morganová (C) (46. Lloydová), Rapinoeová (85. Pughová).
Náhradníci: Harrisová, Franchová – Pughová, Brianová, Ertzová, Lloydová, Kriegerová, Davidsonová, Sonnettová, Longová, McDonaldová, Pressová.

Rozhodčí: Pustovojtovová (RUS) – Kuručkinová (RUS), Iugulescuová (ROU)