Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SBV Excelsior – AZ Alkmaar

4:2

konec (1:1)

15.05.2019, 19:30 • Van Donge & De Roo Stadion • 33. kolo • David Suchý

Tipsport: 5.27 5.08 1.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:7. (21:21:55)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Excelsioru, který svého soupeře porazil poměrem 4:2. V tomto zápase jsme sledovali velice bojovanou podívanou, přičemž se oba celky snažily neustále útočit. Nakonec si více brankových příležitostí vytvořil domácí celek, jenž navíc většinu z nich dokázal využít. Excelsior se dokonce dostal do tříbrankového vedení, přičemž soupeř reagoval další brankou, což bylo z tohoto utkání naprosto vše.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Nakonec jsme sledovali ještě jedno zakončení z hostující strany, to ale proletělo vysoko nad branku. Dnešní utkání spěje ke konci...

90

Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě můžeme počítat s nastavením.

88

Damen v tomto případě vykopával kousek za středový kruh, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Bruins, který ale nedokázal uspět.

85

Alkmaar zahrával standardní situaci z pětadvaceti metrů od branky. Rozehrávku si nakonec vzal na starost Stengs, který trefil pouze zeď.

84

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Excelsior stále vede o dvě branky. V posledních minutách sledujeme vyrovnanou partii.

83

Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Elías Már Ómarsson, přichází Robin van der Meer.

82

Do volného prostoru si chtěl seběhnout Fortes, avšak přihrávka byla o něco delší. To znamená, že Alkmaar bude vhazovat z levé strany.

81

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Fredrik Midtsjö, přichází Kenzo Goudmijn.

81

Před protihráčem se podařilo zakročit Horemansovi, který nekompromisně odkopával k hranici pokutového území, kde zasahoval Van Rhijn.

80

K velice nebezpečnému zakončení se dostal Bruins, který zkoušel vypálit z ostrého úhlu, avšak nakonec branku úplně minul. Štěstí pro Alkmaar.

79

Hodně důrazně si u postranní čáry počínal hostující Wijndal, který si ale počínal v rámci pravidel. Nakonec z toho bude pouze aut.

78

Johnsen se už dostával k zakončení, avšak to mu nakonec překazil praporek pomezního, který uviděl jasný ofsajd hostujícího mužstva.

77

Vlaar se po rohovém kopu obtočil s míčem, načež nedokázal propálit přehuštěný prostor u malého vápna. Damen bude moci vykopávat.

76

Sám na sebe to vzal Idrissi, který chtěl proskočit až do pokutového území, v čemž mu zabránil Mattheij. Rychlý protiútok domácích nevyšel.

75

Posléze Svensson obstaral autové vhazování z pravé strany, přičemž se pokoušel najít Johnsena, který ale rychlostní souboj nezvládl.

SBV Excelsior – AZ Alkmaar

4:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 22. Fortes, 51. van Rhijn (vla.), 60. Bruins (pen.), 66. Ómarsson – 30. Koopmeiners, 70. Johnsen

Karty:   41. Mattheij (EXC) – 59. A. Gudmundsson (ALK)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:7.

SBV Excelsior: Damen – Horemans, Mattheij, Oude Kotte, Matthys – Haspolat, Messaoud (56. Eckert), J. Schouten (65. Edwards) – Fortes, Ómarsson (83. van der Meer), Bruins.
Náhradníci: De Fockert, Stevens – van der Meer, Edwards, Eckert, Hadouir, Anderson.

AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar, S. Wuytens (46. van Rhijn), Wijndal – Midtsjö (81. Goudmijn), Stengs, Koopmeiners – A. Gudmundsson (65. Johnsen), M. Seuntjens, Idrissi.
Náhradníci: Schendelaar, Velthuizen – Bergsma, Boadu, Hatzidiakos, Goudmijn, Helmer, Maher, Johnsen, Ouwejan, van Rhijn.

Rozhodčí: Higler – Polman, Kleinjan