Menu

Hokej

Evropský pohár žen do 16 let

Maďarsko – Švýcarsko

4:2

konec (2:0, 0:2, 2:0)

28.04.2019, 10:00 • Zimní stadion Příbram • Skupina A • Vladimír Vykoukal

Maďarky porážejí Švýcarky 4:2!

Zápase mezi Maďarskem a Švcýarskem je u konce, jako šťastnější z něj odcházejí Maďarky, které vyhrály 4:2. Lví podíl na vítězství měla jejich první formace, zejména pak dvojice Emma Kreiszová a Míra Seregélyová, která se zasloužila o všechny góly.

Ode mě je to pro tuto chvíli vše, v Příbrami nás ale dnes čekají ještě tři zápasy, které vám samozřejmě pomocí textového přenosu zprostředkujeme. Na programu je i semifinále českého národního týmu, v němž Češky vyzvou Finky. Tak si to nenechte ujít! (11:39:20)

Konec zápasu.

44:49

44:49 SEREGÉLYOVÁ - 4:2

44:49

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Je rozhodnuto, Maďarky vyhrávají. MÍRA SEREGÉLYOVÁ, která si hezky obešla dvě soupeřky a sama před prázdnou brankou se už nemýlila. Bez asistence.

44:03

Wagnerová míří na střídačku, Švýcarky to zkouší v šesti!

43:45

Švýcarkám se nedaří vytvořit si větší tlak.

42:39

Hokejistky ze země helvétského kříže zastavil v jejich přechodu do útočného pásma ofsajd.

41:45

Švýcarky se po delší době dostaly do útočného pásma, kde se jim málem podařilo vyrovnat. Po střele Peterové se před maďarskou brankou vytvořila nepřehledná skrumáž, před Zoggovou už byla pouze ležící gólmanka, jenže ji švcýarská kapitánka nedokázala překonat!

40:40

Na ledě opět první formace Maďarek, nikoho tedy nepřekvapí, že si opět vypracovaly velký tlak. Ten vyvrcholil ránou Kreiszové zpoza levého kruhu, která však byla zbokována jednou ze švýcarských obránkyň.

39:45

Švýcarky vyhazují na zakázané uvolnění, Maďarky teď jsou jasně lepší.

39:24

Maďarky vstřelený gól, teď opět tlačí své soupeřky v útočném pásmu.

38:48

Švýcarky si berou oddechový čas.

38:48

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Maďarky jdou do vedení! Asi nikoho nepřekvapí, že se o to opět zasloužila první formace. Po nahrávce Seregélyové se do puku opřela EMMA KREISZOVÁ a střelou o tyčku nedala Wagnerové žádnou šanci. Asistence: Míra Seregélyová.

35:45

Když je na ledě první maďarská lajna, zpravidla si vypracuje tlak.Jinak jsou však aktivnější Švýcarky, jako třeba teď, kdy jsou opět nastěhovány v útočném pásmu.

34:39

První formace Maďarek opět nadělala Švýcarkám velké problémy, Kreiszová pálila z pravého kruhu, Wagnerová si připisuje první důležitý zákrok.

33:45

Kotouč je ve středním pásmu, k vidění jsou nepřesnosti na obou stranách. Na začátku třetí třetiny působí oba týmy trochu nervózně.

32:24

Stroblová se vřítila do útočného pásma a nahodila kotouč z levé strany, trefila však pouze boční síťku švýcarské branky.

31:42

Švýcarky zamkly své soupeřky v útočném pásmu, jenže si žádnou větší šanci nevytvořily.

30:59

Už od úvodu třetiny je jasné, jakou hru nám třetí dějství nabídne. Nikdo nechce udělat chybu, která by mohla rozhodnout zápas.

30:01

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Streicherová, přichází Wagnerová.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 11:12.
Máme za sebou druhou patnáctiminutovku, ve které se Švýcarkám podařilo vyrovnat. Zatím sledujeme hokej v poměrně rychlém tempu, oba týmy si dokázaly vytvořit velmi slibné příležitosti. Před třetí třetinou je osud zápasu otevřený.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:54

Puk se nachází v rohu za švýcarskou brankou, kde o něj bojují čtyři hráčky. Ve druhé třetině už se nic důležitého nestane.

29:08

Nic světoborného však nevymyslely, o kotouč přišly ještě před modrou čárou.

28:15

Švýcarky mají kotouč za vlastní brankou, kde vymýšlejí, jak založit nový útok.

27:10

Kotouč je ve středním pásmu, k vidění teď jsou nepřesnosti na obou stranách.

26:23

Nina Harjuová se v plné rychlosti vřítila do pásma a zpoza levého kruhu vypálila, jenže její ránu obětavě zblokovala jedna z maďarských obránkyň.

25:24

Z tlaku však žádné větší ohrožení Streicherové nevzešlo, takže do útoku míří Švýcarky!

24:51

Maďarky si ale vyrovnání nenechají líbit, teď jsou nastěhovány v útočném pásmu a chtějí se opět dostat do vedení.

23:23

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcarky vyrovnávají! Zasloužila se o to první formace, jmenovitě JADE SURDEZOVÁ, která z bezprostřední blízkosti dotlačila kotouč za brankovou čáru!

21:36

Maďarské dorostenky opět v tlaku, žádnou větší šanci si však nevytvořily.

20:58

Tlak Maďarek vyvrcholil střelou Papacsekové z pravé strany, Streicherová ale kotouč viděla a neměla s jeho chycením žádné problémy.

20:00

Kotouč je v útočném pásmu Maďarek, hra se teď přelévá ze strany na stranu, sledujeme velmi pohledný hokej.

18:46

Teď naopak převzaly aktivitu Švýcarky, Metzlerová se prokličkovala skoro až před brankářku, jenže ji v poslední chvíli jedna z maďarských obránkyň sebrala kotouč.

17:54

Inkasovaný gól měl na Maďarky motivační účinky, teď si opět jejich první formace vytvořila obrovskou šanci. Emma Kreiszová se jak blesk z čistého nebe objevila úplně sama před Streicherovou, ta však skvělým zákrokem drží svůj tým!

16:51

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Teď už ale Švýcarky po zásluze snižují! Střelu NELY BACHMANNOVÉ od modré čáry ještě tečovala jedna z maďarských obránkyń a puk skončil až za Tóthovou! Asistence: Aurela Thallmanová.

16:00

Švýcraky si vytvořily dobrý tlak, žádnou větší šanci si ale nevytvořily.

15:21

Vyloučení v týmu Maďarsko (Kreiszová – 2 min., podrážení).

15:21

Švýcarky mohly hned na začátku druhé třetiny vyrovnat! Dostaly se do přečíslení 2 na 1, které Surdézová vyřešila velmi nebezpečnou ránou z levého kruhu, Tóthová však kotouč se štěstím chytila. Maďarky se následně dopustily faulu, půjdou do čtyř.

15:09

úvodní buly druhé čásri hry pro Švýcarky.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 10:35.
Máme za sebou první část hry, po které do kabin odcházejí jako šťastnější Maďarky, vedou totiž 2:0. Švýcarkám se vůbec nepovedl vstup do zápasu, po pěti minutách už prohrávaly o dvě branky. Pak ale postupně vyrovnaly hru a na konci třetiny už byly na ledě více vidět. Podaří se jim ve druhé třetině snížit?

15:00

První třetina skončila.

14:28

Ivádyová se v oslabení vydala na výlet do útočného pásma, dostala se až do mezikruží, odkud velmi nebezpečně vypálila, Streicherová ale dobrým zákrokem betony podržela svůj tým.

13:30

Hokejistky ze země helvétského kříže si v úvodu početní výhody vytvořily dobrý tlak, jenže z něj žádnou větší příležitost nevytěžily.

12:48

Za svou aktivitu si Švýcarky vysloužily přesilovku, Kreiszová (HUN) míří na trestnou lavici za podrážení.

10:56

Švýcarky skvělě napadají rozehrávku Maďarek, které se nemůžou dostat z obranného pásma.

09:59

Kotouč je ve středním pásmu, k vidění teď je hodně nepřesností na obou stranách.

09:01

Thallmanová si z pravé strany vybruslila až do prostoru mezi kruhy, odkud vyslala nebezpečnou střelu, Tóthová proti ní předvedla skvělý zákrok lapačkou.

08:15

Teď ale znovu přebírají aktivitu Švýcarky, zápas se po druhém gólu vyrovnal.

07:24

První formace Maďarek dělá znovu svým soupeřkám velké problémy. Emma Kreiszová zavezla kotouč až za švýcarskou branku, odkud ho poslala do prostoru před brankoviště, tam však nebyl nikdo, kdo by ho poslal do branky.

06:15

Maďarky vyhazují na zakázané uvolnění, Švýcarky se po druhém inkasovaném gólu konečně probudily.

05:24

Japonky si poprvé v zápase vytvořily tlak, žádnou větší šanci z něj však nevytěžily.

04:01

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Maďarky odskakují na rozdíl dvou branek! Opět se o to zasloužila první formace, tentokrát skórovala EMMA KREISZOVÁ, která rychlou střelou nedala Streicherové šanci. Asistence: Orsolya Józsová, Dóra Véghelyiová.

03:46

Znovu jsou Maďarky v tlaku, tentokrát pálila Schmidt – Natkayová od modré čáry, Streichcerová ale kotouč viděla a neměla s ním větší problémy.

03:00

Dvakrát za sebou byl odpískán ofsajd, po jednom na každé straně. Hra je teď trochu rozkouskovaná.

02:15

Jejich tlak vyvrcholil střelou Kerékesové, jedna ze švýcarských obránkyň ji však obětavě zblokovala.

01:42

Maďarky rychlý gól hodně povzbudil, opět josu nastěhovány v útočném pásmu!

00:43

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Maďarky jdou po necelé minutě do vedení! Zasloužila se o to MÍRA SEREGÉLYOVÁ, která z pravého kruhu propálila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Emma Kreiszová.

00:20

Úvodní buly pro Maďarky, Kreiszová hned zavezla kotouč do útočného pásma, kde ještě hledala lépe postavenou Seregélyovou, to se jí ale nepodařilo.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Maďarsko: Tóthová (Szabóová) – Véghelyiová, Gengeliczkyová, Kotsisová, Bukorová, A. Martónová, L. Martónová, Marslová – Seregélyová (A), Kreiszová (C), Józsová – Cservjacsenková, Metzlerová, Papacseková – Schmidt – Natkayová (A), Stroblová, Szelényiová, Kerekesová, Ivádyová.

Švýcarsko: Streicherová (Wagnerová) – Martiová, Polettiová (A), Baechlerová, Gaberellová, Bachmannová (A), Kehlová, Aymonová, Nina Harjuová – Surdezová, Zoggová (C), Peterová – Salzgeberová, Büchiová, Schmidová – Aschwandenová, Thalmannová, Nora Harjuová – Diazová, Schmidtová, Kozuhová.

Rozhodčí: Malá – Povová, Šťastná.
Švýcarsko

Švýcarky po nevyrovnaných nakonec skončily ve skupině A na čtvrtém místě. Ze čtyř zápasů vytežily dohromady pět bodů, jedinou tříbodovou výhru si paradoxně připsaly nad Rakušankami, které nakonec skončily na druhém místě. Zbylé dva body získaly za první zápas, ve kterém porazily Norky 3:2 po prodloužení. Dokáží Švýcarky zvítězit i nad Maďarkami? Úvodní buly zápasu padne už v 10:00!
Maďarsko

Maďarky nakonec díky překvapivé výhře nad Japonkami skončily ve skupině B na 3. místě. Vstup do turnaje se jim přitom vůbec nepodařil, v prvních dvou zápasech totiž od Češek a Rusek inkasovaly dohromady 13 branek. Pak se ale zvedly a další dvě utkání už vyhrály, nejdříve jednoznačně porazily Francouzky 5:0 a v posledním duelu přehrály Japonky 3:1.
Zdravím všechny fanoušky ženského hokeje! Vítám vás u online přenosu z zápasu o páté až osmé místo v rámci Evropského poháru žen do šestnácti let, ve kterém se proti sobě na Zimním stadionu v Příbrami postaví týmy Maďarska a Švýcarska. Pojďme si oba týmy představit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

Maďarsko – Švýcarsko

4:2

konec (2:0, 0:2, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Seregélyová (Kreiszová), 5. Kreiszová (Józsová, Véghelyiová), 39. Kreiszová (Seregélyová), 45. Seregélyová – 17. Bachmannová (Thallmanová), 24. Surdezová

Maďarsko: Tóthová (Szabóová) – Véghelyiová, Gengeliczkyová, Kotsisová, Bukorová, A. Martónová, L. Martónová, Marslová – Seregélyová (A), Kreiszová (C), Józsová – Cservjacsenková, Metzlerová, Papacseková – Schmidt – Natkayová (A), Stroblová, Szelényiová, Kerekesová, Ivádyová.

Švýcarsko: Streicherová (od 31. Wagnerová) – Martiová, Polettiová (A), Baechlerová, Gaberellová, Bachmannová (A), Kehlová, Aymonová, Nina Harjuová – Surdezová, Zoggová (C), Peterová – Salzgeberová, Büchiová, Schmidová – Aschwandenová, Thalmannová, Nora Harjuová – Diazová, Schmidtová, Kozuhová.

Rozhodčí: Malá – Povová, Šťastná

Průběh zápasu
1. třetina
00:43 HUN 1:0 Seregélyová (Kreiszová)
04:01 HUN 2:0 Kreiszová (Józsová, Véghelyiová)
12:48 HUN 2 Kreiszová, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
15:21 HUN 2 Kreiszová, podrážení
16:51 SUI 2:1 Bachmannová (Thallmanová)
23:23 SUI 2:2 Surdezová
Po 2. třetině
3. třetina
30:01 SUI -Wagnerová +Streicherová (Střídání)
38:48 HUN 3:2 Kreiszová (Seregélyová)
44:49 HUN 4:2 Seregélyová
Konec