Menu

Fotbal

Evropská liga

SSC Neapol – FC Curych

2:0

konec (1:0)

21.02.2019, 18:55 • Stadio San Paolo, Neapol • 1/16 finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.12 10.7 22.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20. (20:49:11)
Neapol porazila Curych i ve druhém utkání a může se radovat z postupu do osmifinále! Švýcarský celek v Evropské lize končí!

Dlouho se ani jeden tým nemohl prosadit k většímu tlaku. Až pět minut před koncem první půle přišel nebezpečný centr z volného přímého kopu. Těsně před brankáře tečoval balon Insigne, ale Yanick Brechet ustrážil svou branku. To už se Brechetovi nepovedlo o několik minut později. Adam Ounas individuálně překonal střední části trávníku, poté vyzval ke skórování Simone Verdiho.

Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Svěřenci trenéra Ancelottiho diktovali tempo zápasu, nepouštěli soupeře téměř vůbec k balonu a byli odměněni pojišťovací brankou. Dries Mertens našel průnikovou přihrávkou Adama Ounase, který křížnou ránou přidal ke své asistenci z prvního poločasu také gól. Curych se již na odpověď nezmohl, Alex Meret prožil v brance Neapole klidný zápas.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Neapol dohrává odvetné utkání s balonem pod kontrolou. Curych běhu podobně jako téměř celém v zápase bez míče. Po faulu Milika ještě Curych rozehrával volný přímý kop, ale míč skončil jen v moci Mereta.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

Alex Meret musel ještě v nastaveném čase rychle z branky. Před unikajícím Lavdimem Zuberim byl ale u balonu o něco dříve a stačil jednoznačně uklidit míč do bezpečí.

90

Hosté jsou smířeni s vyřazením a už ani nemají sílu napadat zdlouhavou rozehrávku domácího týmu. Adrian Winter ale přece jen ještě získal balon pro Curych.

89

Balon si několikrát posunula celá obranná řada Neapole. Italský tým s přehledem kráčí k postupu do osmifinále Evropské ligy.

88

Mirlind Kryeziu sice balon získal, poté se ale až příliš dlouho rozhodoval komu ho předá, až se k němu přiřítil napadající Dries Mertens a o balon ho připravil.

87

Domácí fotbalisté si závěr zápasu užívají. Neapol se už tolik nežene do útoku, raději pokračuje v kombinaci ve středu pole a nepouští soupeřům balon.

86

Od Luperta mířil míč k nohám Insigneho. Domácí kapitán byl pod dohledem Bangury, který dokázal odpálit balon alespoň za postranní lajnu.

85

S vysokým centrem do pokutového území neměl Alex Meret žádné problémy. Domácí tým následně rozehrál jen do kombinace a pokračuje v držení balonu.

84

Do konce druhého poločasu už nezbývá příliš času, i s nastavením méně než deset minut. Curych se ale i nadále snaží alespoň lehce potrápit domácí tým.

83

Střídání v týmu FC Curych: ze hřiště odchází Benjamin Kololli, přichází Levan Kharabadze.

82

Milik měl proti sobě hned dva obránce, ale i tak se dostal ke střele. Polský útočník pálil z hranice vápna jen těsně nad břevno Brecherovy branky.

81

Švýcarský tým pokračuje v aktivní hře. Krasniqi si pomohl ve spolupráci střídajících hráčů s Zumberim, ale poté se dostal k balonu jen Simone Verdi.

80

Hosté se pokoušejí napadat rozehrávku domácího celku až na útočné polovině, ale k balonu se ne a ne dostat. Neapol kontroluje závěr zápasu.

79

Hned ve čtyřech se nyní domácí hnali do otevřené obrany. Insigne si ale dal míč daleko od kopačky a toho využil jeden z posledních obránců Umaru Bangura.

SSC Neapol – FC Curych

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 44. Verdi (Ounas), 76. Ounas (D. Mertens)

Karty:   36. Chiricheş (NEA)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20.

SSC Neapol: Meret – Hysaj, Chiricheş (58. Luperto), Koulibaly, Ghoulam – Ounas (77. Milik), Diawara, P. Zieliński (68. Allan), Verdi – D. Mertens, L. Insigne (C).
Náhradníci: Ospina – Malcuit, Allan, Callejón, Luperto, Nikola Maksimović, Milik.

FC Curych: Brecher – Winter, Bangura (C), M. Kryeziu, Kololli (83. Kharabadze) – Khelifi, Sohm, Domgjoni, Schönbächler (66. Krasniqi) – Odey (62. Zumberi), Ceesay.
Náhradníci: Vaņins – Maxsö, Kharabadze, Krasniqi, Dixon, Zumberi, Kasai.

Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis (vš. GRE)

První zápas: Curych - Neapol 1:3