Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Atlético Madrid – Real Madrid

1:3

konec (1:2)

09.02.2019, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • 23. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.65 3.21 2.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 21:16. (18:14:58)
Tři nastavené minuty ve druhém poločase jsou pryč a Real vítězí na půdě svého odvěkého rivala z Madridu 3:1!

Atlético vstoupilo do zápasu v obrovském tempu a v první desetiminutovce pořádně přitlačilo soupeře. Real ale přečkal nápor Atlética a poté sám udeřil. Po rohovém kopu Toniho Kroose dokázal vyhrát hlavičkový souboj hned proti třem protihráčům Sergio Ramos a Casemiro pohotovým zakončením poprvé překonal Jana Oblaka. Vedení Bílého baletu ale netrvalo dlouho. Ángel Correa totiž geniálním pasem vysunul do samostatného úniku Antoinea Griezmanna, který střelou mezi nohy brankáře srovnal krok. Těsně přes přestávkou ale Giménez fauloval na hranici vápna Viníciuse a sudí nařídil pokutový kop. Ten s klidem proměnil tvrdou ránou Sergio Ramos.

Po změně stran mohli domácí vyrovnat, když Álvaro Morata neskutečným lobem překonal Courtoise, ale zakončení předcházel těsný ofsajd. Patnáct minut před koncem nechala obrana Atlético zcela volného Luku Modriće, který vykouzlil parádní přihrávku na Garetha Balea a ten prudkou ránou ke vzdálenější tyči udal skóre zápasu. Následně byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Thomas Partey a Atlético už se na zdramatizování konce utkání nezmohlo.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Reguilón přihrával k ose trávníku Modrićovi, který měl okolo sebe hned tři soupeře, ale ještě dokázal předat balon Varanemu. Francouzský stoper si několikrát poslal míč s Ramosem.

90+2

Fotbalisté Realu kontrolují samotný závěr madridského derby. Před Vitola se dostal tělem Ramos a ten se jen tak odstavit od balonu nenechá. Hosté pokračují v držení balonu ve středu pole.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Mariano Díaz.

89

Po nebezpečné malé domů odehrával Oblak míč na rohový kop. Bale ještě ale zastavil balon pře brankovou lajnou, poté se snažil z velkého úhlu zaskočit domácího brankáře, ale v nadějné pozici minul.

88

Rodri vyzval k průniku do vápna Ňigueze, který z prvního doteku kroutil míč ke vzdálenější tyči, ale Courtois zasahovat nemusel. To na druhé straně našel nadýchaným centrem Benzema Balea, který ale hlavičkoval těsně vedle rohu branky.

87

Nikola Kalinić se snaží i v deseti napadat rozehrávku Realu. Ramos si několikrát vyměnil míč s Varanem, poté už ale přišel dlouhý pas na Balea. Welšský útočník byl pokryt hned dvojicí soupeřů.

86

U Carvajala byl velmi rychle Vitolo, který získal míč pro domácí celek. Carvajal musel zabrat do obrany, ale při snaze vrátit se do souboje fauloval.

85

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Toni Kroos, přichází Dani Ceballos.

84

Modriće zastavil čistě u středové čáry Vitolo. Následně ale už nedokázal Vitolo přidat přesnou přihrávku na Griezmanna, který čekal na balon na hranici pokutového území. Skvěle proti balonu vystoupil Varane.

83

Zhruba deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Real kontroluje vývoj zápasu, Atlético už bude pomýšlet na zdramatizování po vyloučení Parteyho marně.

81

81. Červená karta po 2. žluté

81

Atlético bude dohrávat v deseti! Thomas Partey dojel zcela zbytečně na útočné polovině do Toniho Kroose a musí po druhé žluté kartě opustit hrací plochu.

80

Vitolo povalil Vázqueze u středové čáry. Real mohl pokračovat v držení balonu rozehrávkou z klidové pozice. Přes Modriće si zkoušel vytvořit prostor Casemiro, ale nepřesnou přihrávkou nahrál jen domácím.

79

Po Kroosovi se zjevil u balonu také Reguilón, na levém kraji měl čas si zahrál také Luka Modrić. Atlético ztrácí víru v obrat, domácí se zatahují na vlastní polovinu trávníku.

78

Real hraje v naprostém klidu. Parádní kombinaci Kroose s Modrićem podpořil také Benzema. Real se snažil přejít do vápna středem, ale na ose trávníku byl postavený Godín s Giménezem.

Atlético Madrid – Real Madrid

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 26. Griezmann (Á. Correa) – 18. Casemiro, 44. Ramos (pen.), 75. Bale (Modrić)

Karty:   25. Griezmann (ATM), 43. J. Giménez (ATM), 58. Lucas Hernández (ATM), 64. Partey (ATM), 70. Morata (ATM), 74. Saúl Ñíguez (ATM) – 22. L. Vázquez (REA), 66. Reguilón (REA), 68. Modrić (REA)   81. Partey (ATM)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 21:16.

Atlético Madrid: Oblak – Arias, J. Giménez, Godín (C), Lucas Hernández – Á. Correa (67. Rodri), Saúl Ñíguez, Partey, Lemar (60. Vitolo) – Morata (73. N. Kalinić), Griezmann.
Náhradníci: Adán – Luís, Juanfran, Rodri, Vitolo, N. Kalinić, Mollejo.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Reguilón – Kroos (85. D. Ceballos), Casemiro, Modrić – L. Vázquez, Benzema (90. Díaz), Vinícius Júnior (57. Bale).
Náhradníci: Navas – Nacho Fernández, Díaz, Bale, Marcelo, Asensio, D. Ceballos.

Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín